FACEBOOK

Magabiztos rajt a cosenzai tornán

Magabiztos rajt a cosenzai tornán
hozzászólás, 2012.06.27.

Kazahsztán 11 gólos legyőzésével rajtolt a magyar válogatott a cosenzai nemzetközi tornán, amelyen nyolc csapat vesz részt. Elöl néha parádézott a csapat, a három kapott gól pedig önmagáért beszél. Helyszíni riportunk sok videóval és fotóval.

Nyolc nemzet tornája, Cosenza, Olaszország, első nap.

MAGYARORSZÁG-KAZAHSZTÁN 14:3 (4:1, 4:1, 2:1, 2:0)
Cosenza, v.: Colominas (spanyol), Flahive (ausztrál)
Magyarország: Szécsi, Katonás, Madaras 1, Varga Dénes 1, Kásás, Hosnyánszky 1, Kiss G. 2, Varga Dániel 1, Vámos 1, Biros 3, Steinmetz Á. 2, Hárai 2, Baksa. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Kazahsztán: Maximov, Gubarev 1, Kokorin, Pilipenko, Sakenov, Smider 1, Usakov 1, Ukumanov, Ziljajev, Rudaj, Manafov, Gorovoj, Svedov. Szövetségii kapitány: Szergej Drozdov
Gól - emberelőnyből: 3/4, ill 2/6
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -

A 17-es keretből ezúttal Nagy Viktor, Varga Tamás, Kis Gábor és Szivós Márton nem jutott játéklehetőséghez.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉKŐZÉSRŐL

A magyar csapat minden tekintetben magasan ellenfele fölé nőtt, csütörtökön, a szerbek ellen kiderül, hogy mi javultunk ilyen nagyot, vagy a kazahok pihenték végig a meccset.


vlv-képek

 
VLV-VIDEÓK:

 (Figyelem! A meccsjelenetek kommentálása nem közvetítési célt szolgál, hanem a magyar válogatott felkészülését! Az anyagot a stábtól kaptuk.)

Biros első gólja, ötméteres 

Usakov gólja


Hosnyánszky gólja


Hárai első gólja


Kiss Gergely első gólja

Hárai második gólja


Biros második gólja

Vámos gólja


Biros megúszásgólja


 Madaras gólja

Steinmetz Ádám első gólja


Varga Dániel gólja


Steinmetz Ádám második gólja


Kiss Gergej ejtésgólja


Varga Dumi trükkös gólja az utolsó másodpercben



Biros Péter nyilatkozata
 

- Gratulálok Péter, az első meccs nagyon jól sikerült, a mérkőzés legeredményesebb játékosa voltál, arra kérlek, foglald össze: erre számítottál, ilyen meccsre?

- Arra, hogy nyerünk, mindenképpen! Azt hittem, hogy erősebb lesz ez a kazahsztáni csapat, de kicsit bágyadtnak tűntek. Úgy érzem, mi jól játszottunk, de még azért sok van bennünk. Nem úgy bírjuk még, ahogy majd kell bírni augusztusban és július végén. Úgy érzem, azért még kicsit fáradtak vagyunk, de alapjában véve nagy hibákat nem csináltunk, igazából a holnapi a lényeges meccs, ez egy jó bemelegítés volt számunkra holnapra. Várjuk a holnapi mérkőzést nagyon, szerintem az azért mérvadó lesz abból a szempontból, hogy hol is járunk, bár a szerb csapatból sincs itt mindenki, de nem baj, akkor is a szerb csapat ellen játszunk. Most megnézzük a foci EB-elődöntőt, kicsit pihenünk, aztán holnap elég sűrű lesz a program, de bízom benne, hogy egy nagyon jó meccset játszunk, és nyerünk.

- Köszönöm szépen, gratulálok, jó pihenést!

- Köszönjük!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


   
Szécsi Zoltán nyilatkozata

- Zoli, gratulálok. Akárhogy is van, ez egy nemzetközi meccs volt, tizenegy góllal győztétek le az ellenfelet, és biztos, azért ebből is lehetett tanulni.

- Én inkább örülök neki, hogy a tizenegy gól, az nem 20:9-et jelent, hanem 14:3-at, tehát ha újra kezd a védekezésünk az erősségünkké válni, és minél inkább így lesz, annál több esélyünk lesz, hogy újra olimpiai baj nokok legyünk.

- Amíg bent voltál, az két negyed volt. Az alatt hogy érezted, milyen a csapat?

- A miénk? Szenzációs! Borzasztóan örülök neki, bízom benne, hogy ez még fokozódik Londonig és Londonban.

- Holnap egy keményebb meccs lesz, a szerbek az ellenfelek. Úgy tudom,   egy kicsit tartalékosak, de azért ők a szerbek.

- Én úgy gondolom, hogy mindenki kísérletezik, mindenki próbálgat. Minimális presztízsértéke van, egyébként meg azt mondom, hogy sokkal inkább saját magunk irányába fontos a dolog. Amennyiben minél jobban tudunk egy jobb csapat ellen is védekezni, tehát minél kevesebb gólon tudjuk tartani őket, az mindenképpen erőt tud adni a csapatnak a továbbiakra.

- Köszönöm szépen, Zoli. Holnap este találkozunk.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)
 


 
Kiss Gergely nyilatkozata

- Szervusz, Gergő! Túl vagyunk az első meccsen, itt a messzi Cosenzában. Sima győzelem volt, vagy azért ennek is voltak tanulságai?


- Köszöntöm a kedves nézőket! Örülök, hogy nagyjából azt az eredményt sikerült játszanunk, amire számítottunk, meg gondoltunk, hogy kevés gólon tartani az ellenfelet, és stabil játékot mutatni. Kazahsztán Ázsia legjobbja – ugye Ázsiában a vízilabda nem egy nagy múlttal rendelkező sport –, úgyhogy még ellenük is ez a reális különbség. Gyakoroltunk egy-két dolgot, de nyilván egy ilyen nagy különbségnél már nehezebb megvalósítani bizonyos dolgokat, mert az ellenfél és a mi játékosaink között van akkora különbség, hogy egyéni dolgokkal is elérünk gólokat. Várjuk a holnapi meccset! Most ugye Szerbia is még kísérletezik, nem is hoztak el egy-két játékost – meg láttuk Montenegró is munkában van, és még savasak –, úgyhogy ez tényleg egy felkészülési torna, azzal a nehezítéssel, hogy csapatkeresés folyik. Tehát az eredménytől függetlenül kell megpróbálni egyrészt gyakorolni minden csapatnak, másrészt meg a pozíciókért küzdeni az egyes játékosoknak, hogy bizonyítsanak. Ez egy kettős, sőt inkább hármas teher egy-egy játékoson, vagy egy csapaton. Ezek a meccsek erről fognak szólni.

- Függetlenül attól, hogy a kazah egy gyengébb csapat, azért az a három gól sokat mond, amit kaptatok, illetve majdnem mindenki lőtt gólt, ez azért biztató...

- Igen, ugye mi támadóbb jellegű csapat vagyunk, és azért öröm, hogy csak három gólt kaptunk. Azért a kazahok hajtottak becsülettel, tiszta erőből, ahogy az elvárható tőlük, és ennek ellenére nagyon sok támadásukat egészen könnyen tudtuk hatástalanítani. Ennek örülök!

- Gergő, holnap este találkozunk egy nehezebb meccs után! Köszönöm!

- Igen! Köszönöm!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Varga Dénes nyilatkozata

- Dumi, gratulálok, különösen a végén a csavarhoz! Hogy történt, meséld el légy szíves!


- Köszi! Már nagyon a meccs vége felé jártunk, huszonvalahány másodperc volt, és én minden mindegy alapon elindultam felfelé. Aztán meg is szereztük a labdát, volt hátra hét másodperc. Kásánál volt, de ő már nem akarta feljátszani – nem is látta, Dénes szólt neki. Nagy nehezen felkerült, a kapus kiugrott, és úgy tudtam csak megmenteni, hogy egy ilyen csavarmozdulatból kellett belőnöm.

- Jól sikerült!

- Köszönöm!

- Na, most ennyi idő jutott, fel kell szállni a buszra...

- Jó, ez van! :-)

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Baksa László nyilatkozata

- Hát Lacika gratulálok! Nagyon jó kis meccs volt, élveztük a lelátón és a parton is. Kevés gólt kapott a csapat, jól védtél. Mi kell még?

- Hát igen, nagyjából olyan volt a mérkőzés, mint amire számítottunk. Szerencsére azért úszás után, edzés után egy ilyen, úgy gondolom, hogy jókor jött. Holnaptól azért már nehezebb ellenfelekkel fogunk játszani. Én azt gondolom, hogy megfelelően játszottuk azt, amit elvártunk magunktól. Szerintem többé-kevésbé, de inkább többé meg is valósítottuk azokat a dolgokat, amiket akartunk és hát készülünk a holnapra.

- Aki az eredményt látja, úgy gondolhatja, hogy a kazahok nem voltak túl jók, de nagyon sokat védtél. Nem számoltam, de szerintem sok védésed volt.

- Most nem tudom így szám szerint, hány védésem volt. Tény, hogy zónáztunk, aztán az utolsó negyedben Dénes is mondta, hogy látják, az a vesztük hogy ha ellövik a zónából és le tudunk belőle fordulni. És a végén már nem is lődözték el, hanem csak eldobálgatták a sarokba. Utána is tudtunk még gólokat, szép gólokat lőni. Én úgy gondolom, hogy közönségszórakoztató játékkal tudtunk nyerni az első meccsen.

- Hát mára akkor ennyi, jó pihenést, jó meccsnézést és holnap találkozunk.

- Köszönöm szépen. 

(Lejegyezte: Danna)



Vámos Márton nyilatkozata


- Marci, egy újabb meccs, nő a válogatottságok száma, és hát gólt is dobtál! Jól játszottál, az egész csapat jó volt! Ne ingasd a fejed, mert jól játszottál és szép gólt lőttél!

- Köszönöm! Mutatja az eredmény, hogy sokkal jobbak voltunk a kazahoknál, de holnap jön egy szerb válogatott, amely nagy riválisunk és akik játszani fognak nálunk, azoknak - úgy gondolom -, a játékuk alapján jó esélyük van, mert már körvonalazódik Dénes fejében a csapat Londonra.

- Akkor ezt majd figyelni fogjuk holnap, hogy hogy lesz, ki fog játszani és ki nem. A kazahoktól egy kicsit jobb játékot várt mindenki azután, hogy az elmúlt időszakban jól szerepeltek, szoros meccseket játszottak nagy csapatokkal. Mennyire voltak erősek, hogy érezted?

- Fizikailag szerintem rendben voltak, és a kapusaink nagyon jól védtek! Ennek köszönhető, ez a három gól. Lacika szerintem nagyon jól védett, számszerűleg nem tudom megmondani, de szerintem  sokat és csak egy gólt kapott. Szóval, megdicsérem a Lacikát, mert nagyon jó volt!

- Jó pihenést kívánok neked! Kinek drukkolsz ma este?

- Kik játszanak?

- Jó kérdés! Ma, kérlek szépen a spanyolok játszanak a portugálok ellen!

- A spanyoloknak! Sima!

- Ők a favoritok?

- Igen! :-)

- Köszi, jó pihenést!

(Lejegyezte: Varga Bogi)



vlv-képek a szerda délelőtti edzésről


A magyar csapat legközelebb csütörtökön 17.40-kor játszik, az ellenfél Szerbia.

A torna első napjának további eredményei:

Görögország-Montenegró 4:6 (1:1, 1:2, 1:1, 1:2)
G. Delakasz 2, G. Afrudakisz, Gounasz, ill. Gojkovics 2, Paskovics, Ivovics, Zlokovics, Draskovics

Szerbia-Kanada 12:4 (2:1,  2:1, 3:0, 5:2)
G.: Filipovics 3, Prlainovics, Mitrovics 2-2, Saponics, Gocics, Cuk, Mandics, Alekszics, ill. Boyd, Conway, Radojcsics, McAlroy

Olaszország-Ausztrália 8:3 (3:1, 2:1, 1:0, 2:1)
G.: Gallo 3, Giorgetti, Premus 2-2, Figlioli, ill. Campbell, Beadsworth, Whalan 1


A torna csütörtöki programja:

15:00 Kanada-Kazahsztán
16.20 Ausztrália-Görögország
17.40 Szerbia-Magyarország
19.00 Montenegró-Olaszország

2 régi hozzászólás

selyemesi hozzászólása
2012.06.28. 14:35

Természetesen Kiss Gergely. :) Két s.

selyemesi hozzászólása
2012.06.28. 14:32

Kis Gergely nevét a gól linkeknél PLS cseréljétek le Gergej-ről Gergely-re! Köszönöööm! Belefájdult a szemem.