FACEBOOK

Kásás Tamás mondta az olimpiai eskü szövegét

Kásás Tamás mondta az olimpiai eskü szövegét
hozzászólás, 2012.06.22.

Letette az olimpiai esküt a 35 nap múlva kezdődő londoni játékokon szereplő magyar csapat. Kásás Tamás mondta előre a fogadalom szövegét.

A Művészetek Palotájában rendezett pénteki ünnepi eseményen a fogadalomtétel szövegét Kásás Tamás vízilabdázó, Jakabos Zsuzsanna úszó és a paralimpikonok nevében Dani Gyöngyi kerekesszékes vívó mondta el.

A sportágakat Tóth Krisztina asztaliteniszező, Farkas Györgyi atléta, Ungvári Miklós cselgáncsozó, Káté Gyula ökölvívó, Marosi Ádám öttusázó, Sidi Péter sportlövő, Nagy Péter súlyemelő, Czékus Eszter, Kiss Szofi szinkronúszók, Detre Diána szörfös, Berki Krisztián tornász, Cseh László úszó, Szász Emese vívó, valamint Pálos Péter paraasztaliteniszező és Papp Gábor látássérült cselgáncsozó képviselte a színpadon az esküt mondók mellett.

Az eseményen megjelent többek között Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Czene Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportpolitikáért felelős államtitkára és Jonathan Knott, Nagy-Britannia magyarországi nagykövete.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke köszöntőjében kiemelte: mindenki, aki kivívta az indulási jogot az olimpiára és a paralimpiára, már bizonyította sportolói nagyságát. Utalt rá, hogy az olimpikonokra felnéznek, szeretet és bizalom árad feléjük, és kívánja, hogy a tiszta játék, a fair play szellemében küzdjenek majd Londonban. Borkai kiemelte: minden olyan nyári olimpián, ahol a magyarok indultak, mindig sikerült aranyérmet szerezniük, és biztos benne, hogy a Londonban kiosztásra váró 302 aranyból jut majd a magyaroknak.

Kövér László hangsúlyozta: köszönet illeti mindazokat, akik segítségével kialakult az olimpiai csapat, amely hazáját képviseli majd a londoni játékokon. Kitért rá: egy olyan eszmény köti össze az olimpikonokat, amely révén 116 éve minden ország elküldi bajnokait oda, ahol fellobban az olimpiai láng. Végezetül sok sikert és szerencsét kívánt az olimpikonoknak.

A sportolók nevében Marosi Ádám öttusázó jelezte: társai képviseletében kijelentheti, hogy készen állnak az olimpiára, és megmutatják majd a világnak, milyen a magyar virtus. Köszönetet mondott azoknak, akik segítették a felkészítésüket, továbbá a szurkolóknak és a szüleiknek is.

A korábbi játékok magyar és külföldi emlékezetes pillanatait is felelevenítő ünnepségen – amelyen Miklósa Erika énekes is fellépett – Kásás Tamás felkötötte a magyar olimpiai zászlóra az Orbán Viktor miniszterelnök adományozta emlékszalagot.

(MTI)

Az eskütétel:


3 régi hozzászólás

Ani hozzászólása
Ani36068
2012.06.26. 22:58

Sziasztok! A Vodafone kupa időbeosztásáról tudtok v.mit? Ha óra percet nem is,de,hogy délelőtt v délután lesznek a meccsek?

ladorjan hozzászólása
2012.06.24. 18:51

Engem az utolsó pár név érdekelne, mert mondjuk az első 9-10 nevet mindannyian fel tudnánk sorolni...

szamárhegy hozzászólása
2012.06.24. 16:24

Csak szemtelenkedésből...., ha Kásás mondta az olimpiai eskü szövegét, Biros pedig zászlóvivő, akkor egy szűk-szűk olimpiai keret már kihirdetésre került?