FACEBOOK

Magyar-román - másodszorra még simább győzelem

Magyar-román - másodszorra még simább győzelem
hozzászólás, 2012.06.21.

Szolnokon is nyert a magyar válogatott Románia ellen, s ezúttal nem csak a védekezés volt nagyon magas színvonalú, hanem támadójátékban is megcsillantották a fiúk: mire is ez a nagy olimpiai várakozás.

Magyarország-Románia 19:6 (6:2, 3:1, 5:2, 5:1)
Szolnok, v.: Vogel, Juhász
Magyarország: Nagy V. - Varga T. 2, Madaras 1, Varga Dénes 3, Kásás 2, Hosnyánszky, Kiss G. 3, Szivós 1, Varga Dániel 1, Biros 1, Steinmetz Á. 1, Kis G. 2, Vámos 1, Katonás 1. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Románia: Dragusin - C. Radu 1, Negrean 1, Diaconu 1, Iosep, Busila, Matei, Chioveanu 2, Goanta, Georgescu 1, Ghiban, Kádár, Popoviciu, G. Radu. Szövetségi kapitány: Kovács István
Gól - emberelőnyből: 5/8, ill. 1/7
Gól - ötméteresből: 3/3, ill. -/-
Kipontozódott: Ghiban (27.p.), Busila (28.p.), Katonás (29.p.)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


A meccs góljai pénteken, a szolnoki városi televízió jóvoltából.

A magyar csapat egyre jobban formába lendül, ezt mindenki láthatta, aki a szolnoki strandon megtekintette a Románia elleni újabb hivatalos meccset csütörtök este. Persze azért muszáj elmondani, hogy a román csapat több tagja a második meccs közepére elkészült erejével, ők még jóval hátrább tartanak a felkészülésben, mint mi, ráadásul a hihetetlenül meleg idő még a mieinket is nagyon megviselte.

A védekezés ismét jól ment, a kapusaink egyre megbízhatóbbak, a harmadik negyed derekáig csak három gólt kaptunk és a hátralévő időben is ugyanennyit. Támadásban rendkívüli változatosság jellemezte a csapatot, távol bombalövések mellett egyéni cselezés utáni betörés, ejtés, fától behúzott labda - és persze ötméteresek, mert a centereinket is lehetetlen volt tartani. Szinte érezte az ember, hogy a csapat megköszöni a szövetségi kapitánynak, hogy a sok erőfejlesztő edzés után egy ideje végre - kis túlzással - a labda is előkerült.

Nagyon optimistán utaztunk haza Szolnokról...


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

(A gólok a Szolnok TV jóvoltából, a SportKlub engedélyével.)

1:0 - Kásás első gólja


2:0 - Varga Dénes első gólja


2:1 - Chioveanu első gólja


3:1 - Kiss Gergely első gólja


4:1 - Kis Gábor első gólja


5:1 - Katonás gólja


5:2 - Georgescu gólja


6:2 - Kiss Gergely ötméteresgólja


6:3 - Diaconu gólja


7:3 - Kásás második gólja


8:3 - Varga Dénes második gólja


9:3 - Madaras gólja


10:3 - Vámos gólja


11:3 - Kiss Gergely harmadik gólja


11:4 - Negrean gólja


12:4 - Szivós gólja


12:5 - Chioveanu második gólja


13:5 - Steinmetz Ádám gólja


14:5 - Varga Tamás első gólja, ötméteres


15:5 - Biros gólja


15:6 - Radu gólja


16:6 - Varga Tamás második gólja


17:6 - Kis Gábor második gólja


18:6 - Varga Dénes harmadik gólja, ötméteres


19:6 - Varga Dániel gólja



Kemény Dénes nyilatkozata


- Gratulálok, Dénes, ez a mai még magabiztosabb volt, mint a tegnapi. Ha azt mondom hogy lettél-e okosabb, arra már ismerem a választ, de mégis, a játékoskeretet illetően ez a két meccs adott-e pluszt a döntésedhez?

- Tegnap nagyobb különbségek voltak az egyéni teljesítményekben, mint ma. De összességében azt mondom, hogy akárhogy is vesszük, előbb vagy utóbb el kell hogy döntsem. Gondolom, az olaszországi torna mérkőzései azért ebből a szempontból komoly segítséget jelentenek majd. Mi ezen a héten és a megelőző három héten nagyon erősen dolgoztunk, meccseket is játszottunk, pár dolgot elkezdtünk gyakorolni, de egyelőre még elég szűk a taktikai repertoár. Én úgy gondolom, hogy szépen lassan azért egyénileg is javulni fognak a játékosok. Némi frissességet láttam rajtuk a sok munka után amiatt, hogy ezen a héten csak két húzósabb edzés volt, hétfőtől csütörtökig. Úgyhogy úgy gondolom, ebből a szempontból jól állunk, eddig még sose rontottam el a fizikai felkészítést. A lényeg az, hogy az olimpián, a csoportmeccseken is, meg a ki-ki meccseken is a csapat fizikailag bombaformában legyen, ezen dolgozom és közben minden egyebet el kell dönteni.

(Lejegyezte: Danna)



Kovács István nyilatkozata

- Hát, Pista, túl vagytok a második meccsen is. Több lett-e a tapasztalat?

- Mindenképpen, hiszen három meccset játszottunk, számunkra nagyon jó volt, hogy játszottuk azt az egy órát az első napon. Folyamatosan gyengültünk, el tudom mondani, hogy fizikailag mára teljesen megadta magát egy-két játékos. Sok volt igazából nekünk ez és ezért nagyon jó volt, hogy a kemény edzések mellett játszhattunk egy sokkal jobb ellenféllel. Igazából mindenből lehet okulni, nálunk kiderült az, hogy ha nagyon fáradtak vagyunk, akkor nagyon-nagyon sokat hibázunk, főleg támadásban. Sok olyan leindítás volt, amivel nem tudtunk mit kezdeni. Arra jó volt, hogy mindenkinek adtam lehetőséget, ugye a kapusok is védtek mind a ketten meccset, egyet-egyet, úgyhogy számunkra mindenképpen hasznos volt. Nem tudok mást mondani, mint amit eddig is elmondtam már: mi nagyon keveset fogunk játszani az olimpiáig, nem tudunk már nagyon edzőpartnert találni és ezért nekünk minden ilyen lehetőséget meg kell ragadni, és nagyon örülök annak, hogy itt lehettünk.

- Köszönöm szépen, jó felkészülést.

(Lejegyezte: Danna)



Varga Tamás nyilatkozata


- Csuvi, 24 óra telt el azóta, hogy legutóbb gratuláltam neked, most ismét ezt teszem. Milyen különbséget látsz a tegnapi és a mai mérkőzés között?


- Azt látom, hogy tegnap, Békéscsabán az első két negyedben tartották magukat és megpróbáltak esetleg megverni minket. A tegnapi mérkőzésen a harmadik negyed elején szerencsére szétnyílt a mérkőzés, tudtunk lőni 1-2-3 gólt, utána lett belőle egy lazább mérkőzés. Ma ott folytattuk, ahol tegnap abbahagytuk és ez így még jobban ilyen lazább hangulatú, közönségszórakoztató edzőmérkőzéssé fajult. Nagyon fontos volt, de annak örülök, és azért mondom így, hogy tényleg szép mérkőzés volt abból a szempontból is, hogy sok gól volt, a közönségnek biztos nagyon tetszett. Nekünk is nagyon tetszett, hogy ilyen jól játszott mindenki megint. Örülök, hogy most nem pontozódtam ki és próbáltam jobban odafigyelni, hogy szabályosabban szereljek, bekkeljek hátul. Boldog vagyok, hogy nyertünk, gratulálok mindenkinek. Jól védett Viktor, jól bekkelt és támadt mindenki. Úgy érzem, hogy egyre jobban összeáll a csapat, egyre jobban pörgünk, és egyre jobban jövünk ki ebből a kicsit rohamosabb alapozó időszakból és egyre jobb lesz a játék innentől. Jövő héten még jobban kell pörögni, mert komolyabb mérkőzések vannak.

- Igen, egy olaszországi tornára utaztok, és ha jól tudom kedden indultok. Lesz-e még addig idő pihenni, mivel töltöd ezt a néhány napot?


- Holnap megyek vissza Debrecenbe az egyetemre vizsgázni, van négy vizsgám. Utána ott részt veszek egy diplomaosztó ünnepségen, ahol kapok egy kitüntetést, és utána megyek Szegedre, próbálom a péntek estémet és a szombatot, az egész vasárnapot is pihenéssel tölteni, mert nagyon fontos, hogy tényleg kipihenjük ezt a hetet és a múlt hetet is. A jövő héten már élesnek, frissnek, fittnek és nagyon dinamikusnak és koncentráltnak kell lenni, mert nagyon fontos és nagyon kemény mérkőzések várnak ránk, a szerb vagy akár Montenegró vagy az olasz vagy akár a kazahot is mondhatom, az sem lesz könnyű. Ma már igazából nincsenek könnyű mérkőzések.

- Még egy személyesebb jellegű kérdés, ha jól tudom, Szolnok a szülővárosod. Milyen érzés volt itt játszani, találkoztál-e esetleg régen látott ismerőssel?

- Természetesen nagyon sok osztálytársammal találkoztam, nagyon sokan kijöttek és gratuláltak, ennek nagyon örülök, és nagyon jól esik. Itt születtem, büszkeséggel tölt el, vidékről származom, attól függetlenül, hogy 18 éves korom óta pesti csapatoknál vagy külföldön játszom, most ugye újra vidéki csapatnál, Debrecenben. Nagyon örülök, nagyon sok boldog és jóindulatú gratulációt, együttérző gratulációt kaptam, ezek nagyon jól esnek. Köszönöm mindenkinek, aki odajött hozzám a mérkőzés után, volt osztálytársaim, volt szobatársaim, tényleg mindenkinek köszönöm, nagyon jól esett, jó érzés volt itt játszani!

- Köszönöm Csuvi, gratulálok a győzelemhez, a mai teljesítményedhez. Jó hétvégét és jó pihenést kívánok.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Varga Dénes nyilatkozata


- Gratulálok Dumi, mindkét győzelemhez, mindkettőből kivetted a részed. Milyen volt ez a két meccs?

- Köszönjük szépen. Hát nem is tudom, milyen volt, én a hetet összegezném igazából. Szerintem hasznossá tettük evvel a kétkapuval, kicsit jobban érezzük azt, hogy hogy, s mint a védekezésben, hogy tagozódjunk támadásban, úgyhogy hasznos volt és egyben fárasztó is, én személy szerint nagyon fáradt vagyok. De lehet, hogy nem is fáradtság, kimerültség, lehet, hogy a hőség miatt, nem tudom, mindesetre jól fog jönni ez a péntek, szombat, vasárnap, és egy újabb kemény hét a jövő héten aztán.

- Jövő héten olyan helyre mentek, ami Európában az egyetlen hely, ahol melegebb van jelenleg, mint Magyarországon...

- Ez van. :)

- Jó, hát Dumi, jó pihenést a három napra. Csinálsz valami külön programot, vagy csak pihenés?

- Lemegyünk a strandvízilabdára.

- Ott leszel te is szombaton Balatonfüreden?

- Igen.

- Jó szórakozást!

- Köszi!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Katonás Gergő nyilatkozata


- Gergő, gratulálok a két győzelemhez, a játékodhoz. Kérlek, foglald össze ennek a néhány napnak a tapasztalatait, hogy érezted magad, milyen volt?

- Köszönjük szépen a gratulációt. Szerintem egyre jobbak vagyunk, egyre jobb formába lendülünk. Azért ezen a két meccsen már látszott, hogy nem ugyanolyan edzésmunkából érkeztünk, mint az eddigi két napon. Mind a kétszer simán nyertünk, úgy hogy mind a kétszer kevés gólt kaptunk, úgyhogy a védekezésünk jól zárt, igazság szerint ez elég örömteli.

- Nagyon erősen koncentráltatok a védekezésre, hogy az jól menjen? Tehát ez volt a cél, hogy ez nagyon jól menjen?

- Persze hogy ez a cél. Igazság szerint mindig ez a cél, a kevés gólt könnyebb túllőni, úgyhogy a jövőben is ezen az úton próbálunk tovább haladni.

- Milyen a társaság hangulata? Van-e bármilyen feszültség a keretben maradásért?

- Nincs feszültség, egészséges harc van, aminek lennie is kell, de feszültség semmiképpen nincs. A hangulat remek, mint ahogy mindig is szokott lenni. 

- Mire számítasz a te jövődet illetően?

- Hát, még messze van a vége. Igazság szerint én mindent megteszek, bízom benne, hogy elég lesz.

- Visszajelzéseket kapsz Dénestől? Mi az ami jó, mi az amin változtatni kéne?

- Kapok visszajelzéseket, de még korai lenne szerintem bármit is mondani ezzel kapcsolatban.

- Köszönöm szépen! A jövő héten találkozunk.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Danna)



Kis Gábor nyilatkozata


- Kicsi, gratulálok, most is megvertétek Romániát, ez persze elvárható volt, viszont most még jobban, még simábban, még magabiztosabb játékkal, én legalábbis így láttam, de erősíts meg, vagy cáfolj meg.

- Köszönjük szépen a gratulációt. Igen, úgy volt, ahogy láttad. Szerintem a tegnapi mérkőzéshez azért ők is keményebben álltak hozzá. Azért már a hét vége felé tartunk, és úgy látszik, hogy ők már nem bírták jobban, de azért azt is mindenképp hozzá kell fűzni, hogy ez a román válogatott három hete kezdett el edzeni, szóval feleannyit edzett, mint mi. Úgyhogy nem szabad őket alábecsülni, mert majd fogunk még velük játszani, és sokkal komolyabb erőt fognak képviselni. Most itt tartanak, mi sem vagyunk még egyáltalán a csúcson, de ez a különbség szerintem reális a két csapat között, legalábbis így kellene lennie a jövőben is.

- Ők fizikálisan, vagy a repertoárjukat tekintve vannak még lemaradva tőlünk?

- Fizikálisan mindenképp, és hogyha nincs megfelelő fizikai felkészülés, akkor annyira nem is tudnak válogatni a lehetőségek közül, mert tényleg nincs rá erő, hogy kijátsszák a lehetőségeket, fórokat, hátrányokat. Beszélgettem már csapattársaimmal is, akik a román válogatottban játszanak, és mondták, hogy még nagyon "nullák", úgyhogy mondom, nem szabad őket lebecsülni.

- Te hogy látod, hol tartunk most a felkészülésben? Ott tartotok-e, ahol tartani kell a felkészülésnek ebben a szakaszában?

- Ennek a kemény fizikai alapozásnak a múlt héten lett vége, a hét elején, legalábbis Dénes azt mondta, hogy most eddig tartott az a jellegű edzés, amikor tényleg kifacsarjuk a testünket, és próbáljuk a legtöbbet kihozni a fizikális lehetőségekből. Ennek most vége lett, szóval én úgy gondolom, hogy a csapat mindenképp jó fizikai állapotban lesz később is, vagy később ennél jobban lesz, de mostantól elkezdjük színezni a játékot, és elkezdjük gyakorolni azokat az emberelőnyöket, emberhátrányokat, védekezéseket, amiket majd az olimpián fog játszani a csapat. Még a felénél járunk a felkészülésnek, szóval egyelőre nem vagyunk csúcsformában, még nagyon messze vagyunk attól, de fizikálisan már kezdünk abba a stádiumba lépni, amelyikben majd a későbbiekben szeretnénk játszani.

- Köszönöm Kicsi.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Nagy Viktor nyilatkozata


- Gratulálok Viktor! Elég magabiztosan megvertétek Romániát, de ez így is van rendjén, végigvédted a meccset. Hogy érezted magad?


- Nagyon örültem, hogy végig védhettem, jól éreztem magam, azért is, mert egész meccsen komolyan tudtuk venni a védekezést és mindenki beletette magát. Sokgólos meccs volt, sokat lőttünk, a románok nem nagyon bírták, már tegnap, úgy érzem, kijátszották magukból, ami bennük volt. Ma már a vége fele nagyon elfáradtak. Azt mondom, hogy támadásban és védekezésben is jól játszottunk, abszolút elégedettek lehetünk.

- Van-e olyan gól, amit sajnálsz? Ezt tegnap is megkérdeztük a kapusoktól, most is kérdezem.


- Van.

- Például Radu gólját, itt a végén?


- Nem. Az első vagy a második negyedben volt, hogy zónáztunk, lelőtte a vízre és nem pattant meg, puha labda volt, arra számítottam, hogy elpattan, de bement a kezem alatt – ez benne van.

- A felkészülés közepén tartotok, mégis nagyon jól megy a játék. Hogy látod, van-e még sokat hova fejlődni, pont ott tartunk a felkészülésben, ahol kell?


- Pont ott tartunk, ahol kell és van még hova fejlődni és fogunk is. Úgy érzem, hogy sokkal jobban is fogunk játszani és már most is nagyon jól játszunk. Igazából az ilyen meccseken a koncentrálás, ami nagyon fontos, hogy elöl és hátul is koncentráltan, kevés hibával játsszunk, és abszolút tartsuk magunkat ehhez. A jövő héten sokkal keményebb meccseink lesznek, azokon is ugyanígy kell játszani, ugyanennyire kell koncentrálni és akkor nagy baj nem lehet.

- Igen, említetted a jövő hetet, elmentek most Olaszországba, Írországba, messze a családtól, addig lesz-e időd pihenni? Mit lehet tudni az elkövetkezendő néhány napotokról?


- Péntek-szombat-vasárnap pihenő nap, hétfőn megyünk legközelebb edzésre, és kedden utazunk Olaszországba, ha jól tudom kedden utazunk, és ott egy nagyon kemény torna vár ránk, már nagyon várom.

(Lejegyezte: Tina)



Szivós Márton nyilatkozata


- Marci, szívből gratulálok, két győztes meccsen vettél részt. Jól játszottál te is, a csapat is. Milyen érzéseid vannak a két nap után?

- Köszönjük szépen. Nagyon jó érzéseim vannak a két nap után, tegnap sem játszottunk szerintem rosszul, de még a tegnapi teljesítményünket is megfejeltük ma. Jobb volt a védekezésünk, tehát sokkal kevesebb lehetőséget hagytunk a góllövésre a román csapatnak, mint tegnap, így nem is lőttek sok gólt nekünk, hála istennek.

- Most kaptok egy szabadnapot, utána hogy folytatódik a felkészülés?

- Egyet kapunk?

- Úgy értem, hogy egy hétköznapot.

- Hármat kapunk! :)

- A szombat-vasárnappal…

- …ami nagyon jól fog esni nekünk, mert utána azért elég zsúfolt a program, ugye megyünk Olaszországba, és közvetlenül utána egyből Írországba, tehát ott már nem lesz pihenésre lehetőség. Szerintem most mindenki tartalmasan ki fogja használni ezt a három napot, és regeneráltan fog visszajönni.

- Jó pihenést kívánok.

- Köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)

4 régi hozzászólás

szerk hozzászólása
szerk36060
2012.06.23. 12:39

Szecska az első meccs élő közvetítésében benne volt, javítottuk a jegyzőkönyvet is.

balzs hozzászólása
balzs36058
2012.06.23. 12:03

Tegnap a Szolnok TV-ben a szolnoki edző volt a szakkomentátor a meccs közvetítésben és ő azt mondta hogy Hárainak kézsérülése van. Békéscsabán viszont a második félidőben Szecska védett, csak a vlv valamiért kihagyta a jegyzőkönyvből, pedig még videónyilatkozatot is csináltak vele. A doki pedig azt nyilatkozza a Gór-Nagy cikknél hogy nincs más sérült, tehát valószínű Hárai sérülése se súlyos.

Krisz hozzászólása
Krisz36056
2012.06.23. 07:47

Szécsi és Hárai sérült ? Érdekes, hogy mindkét meccsen hiányoztak......

balzs hozzászólása
balzs36052
2012.06.22. 14:36

Alakul. Hajrá magyarok!