FACEBOOK

Hazaérkezett a csapat

Hazaérkezett a csapat
hozzászólás, 2012.06.08.

Victoria-Calgary-Amszterdam útvonalon, csaknem egynapos utazás után hazaérkezett amerikai túrájáról a magyar válogatott. Ferihegyi riportunk.

Madaras Zétény

Családtagok várták a ferihegyi repülőtéren péntek délben a magyar csapat tagjait, akik a rövid üdvözlés után  - szokás szerint - pillanatok alatt eltűntek az érkezési váróból.

Négy riportalanyt sikerült összeszedni, tőlük azt tudtuk meg, hogy az utat egyöntetűen hasznosnak tartják, s bár egyelőre a fizikai felkészülésen volt a hangsúly, kifejezetten jól jött, hogy e közben meccseken, éles helyzetben is játszani lehetett. (Az USA-tól elszenvedett két vereség éppen ezért senkiben nem hagyott semmilyen nyomokat.)

A sérültjeink a túra végére mind felépültek, s a következő néhány napban az egész csapat megpróbál gyorsan vissza-akklimatizálódni.

A szombat és a vasárnap mellett a hétfő is szabad lesz, a fiúk kedden folytatják a felkészülést a szigeten.

Legközelebb június 20-án, szerdán 18.00 órakor játszik hivatalos meccset a válogatott, méghozzá Békéscsabán, az ellenfél Románia. Másnap Szolnokon rendezik meg ugyanennek a meccsnek a visszavágóját, szintén 18.00 órakor.

VLV-VIDEÓK:


Kemény Dénes nyilatkozata


- Szervusz Dénes, köszöntelek újra itthon. Arra kérlek, foglald össze ennek az útnak a fő tapasztalatait.

- Nem sokat tudok hozzátenni ahhoz, amit tegnap elmondtam neked a telefonba. Az út mindenképpen hasznos volt az elvesztett mérkőzések ellenére is, azok azt kell mondjam hogy papírforma szerint alakultak így, ha nem az abszolút erőviszonyokat vesszük, hanem az aktuális állapotokat. Ettől függetlenül, úgy gondolom, hogy azokból a meccsekből is lehet tanulni, követtünk el olyan tanulságos hibákat, amelyeket nem lehet a kevés edzés rovására írni. De az összes mérkőzésből le lehetett vonni a tapasztalatokat, leginkább itt az egyéneknek, hiszen figyelembe kell venni azt, hogy egy csapat nem szokott kiválóan teljesíteni akkor, amikor a csapatkeresési fázis van. Ezt most is betartottuk.

-  A csapatkeresésben nem hátráltatott nagyon a sok sérülés?

- Hát, inkább a játékosokat hátráltatja, mert azok akik sérültek és nem tudnak játszani, óhatatlanul kevésbé tudják biztosítani a helyüket, de most már mindenki egészséges, most már végülis mindenkiből tudtam válogatni. Én úgy gondolom, hogy előre kell nézni, ha valaki kevesebbet tudott eddig játszani a külső körülmények miatt, akkor annak a következő meccseken kell engem meggyőznie, hogy benn van a helye.

- A következő hetek programja hogy alakul?

- A jövő héten Margitsziget, azt követő héten Margitsziget és Békéscsaba, Szolnok. Utána pedig megyünk az olaszországi nyolcas tornára. Tehát három hét múlva már újból egy nagy tornán veszünk részt, már idézőjelben újból, mert ez nem az volt. Addig van a két román barátságos meccsünk.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

(Lejegyezte: Danna)



Szécsi Zoltán nyilatkozata


- Szervusz, Zoli. Köszöntelek itthon. Nem tudtunk kintről beszélni, légy szíves foglald össze, milyen volt ez az út?

- Szia, üdvözlök mindenkit. Úgy gondolom, hogy nagyon hasznos két hét van mögöttünk. Nagyon sok munkát el tudtunk végezni, mind fizikai, mind taktikai téren szerintem jelentőset léptünk előre, pláne ahhoz képest ugye, amikor kimentünk és megérkeztünk. Játszottunk jó pár meccset, ebből azért le tudtuk szűrni, hogy mi hogy állunk, mások hogy állnak, úgyhogy megyünk a célunk felé tovább.

- Hallottuk, hogy megsérültél közben. Mi volt ez, és erősítsd meg, hogy már minden rendben van.

- Még azért egy kicsit kellemetlen, vízben már teljesen zavartalan, bár hát az elején se zavart. A hátamban valahol becsípődött valami izom, ideg, nem tudom mi, aztán egy kicsit "féloldalasan jártam".

- Hogy látod, a csapat mennyire csiszolódott össze ez alatt a két hét alatt? Mennyit fejlődtetek?

- Úgy gondolom, hogy borzasztó nagyot léptünk előre, tehát így utólag visszagondolva talán nem is reméltük szerintem, hogy mind védekezési, mind támadási téren ennyit tudunk előrelépni.

- Mi a következő napok programja neked? Ugye kaptatok egy plusz szabadnapot, ha jól tudom.

- Igen-igen, a hétvége mellé még megkaptuk a hétfőt is. A gyerekekkel megyek a hétvégén Egerbe, hétfőn meg lemegyek Kaposvárra, azért megnézetem a hátamat, hogy minden rendben van-e vele.

- Köszönöm szépen, jó pihenést.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Kásás Tamás nyilatkozata


- Szervusz, Tomi. Először is az egészségi állapotod felől érdeklődöm. Mi történt? Hogy vagy?

- Jól vagyok, köszönöm. Kicsit a gyomrom rakoncátlankodott, ebben a két hétben azért eléggé össze-vissza kajálgattunk, úgyhogy az utolsó pár napban egy picit felmondta a szolgálatot, de jól vagyok most már. Gondolom azért is, mert már végre leszálltunk Budapesten, úgyhogy itthon vagyunk.

- Hogy ment a játék neked, és hogy ment a játék a csapatnak? Hogy értékeled?

- Nagyon sokat edzettünk, nagyon sokat alapoztunk, sokat úsztunk, eszméletlen sok konditermi edzés volt. Nem igazán a jó játék volt a jellemző a csapatra, de ez teljesen normális, tudtuk. De az utolsó meccsen azért már látszott a fejlődés.

- Az amerikaiak tényleg ennyire jók?

- Az amerikaiak jók. Ők január óta együtt készülnek, már végigmentek egy ilyen alapozó időszakon, amiben mi pont benne vagyunk, úgyhogy úgy gondolom, az amerikaiakat mondjuk egy-két hónap múlva már meg fogjuk verni.

- Ez alatt a két hét alatt együtt voltatok végig. Erősödött benned az érzés az olimpiai esélyeket illetően?

- Nem.

- Nem?

- Nem, nem változott semmi. Mondom, ez a két hét arra volt jó, hogy tényleg elvonulva a világ elől tudjunk edzeni más környezetben. Együtt voltunk, ez jó volt, de mondom, igazából taktikai dolgokat nem is nagyon gyakoroltunk, inkább az úszáson, a konditermen volt a hangsúly, és hogy ezek mellett hogy tudunk azért odafigyelni a játékra is. De mondom, még azért nagyon az elején vagyunk a felkészülésnek.

- Pihenj jól, Tomi. Jövő héten találkozunk.

- Oké.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata


- Szervusz, Miklós! Egy kicsit olyan, mintt egy egészségügyi jelentés, majdnem mindenkivel azzal kezdem, hogy hogy van, mi a helyzet a régi sérülésével, vagy az újjal…?


- Az ujjal konkrétan – nem új sérülés, hanem az ujjsérülésemmel –, most már jól van. Kanadában kezdtem el játszani, úgyhogy ennek megvolt az a pozitív hozadéka, hogy már nagyon be voltam zsongva, hogy játsszak – viszont kicsit később lendültem játékba. Ettől függetlenül most már abszolút jól vagyok, úgyhogy minden rendben van.

- Milyen volt ez az út, mik a tapasztalataid? Milyen élményekkel gazdagodtál?


- Nagyon jónak tartom, hogy elmentünk, mert nagyon jó volt együtt lenni. Egy kicsit így egyből belerázódtunk a dologba. Nagyon jó edzések voltak, nagyon hasznos kétkapuk voltak, nem beszélve arról, hogy olyan vendéglátásban volt részünk Kanadában, ami azt hiszem, hogy egészen kivételes.

- Mi a következő napok programja? Kaptatok egy plusz szabadnapot most…


- Igen, van négy szabadnap. Még nem tudom, hogy alakulnak a nappalok és az éjszakák, igyekszem nappal ébren lenni, és éjjel aludni – majd meglátjuk, hogy hogy sikerül. Megpróbálunk visszaállni a magyar időszámításra, és akkor keddtől újra belecsapunk a belecsapni valóba.

- Köszönöm szépen, Miklós! Jó pihenést!


- Köszi!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



vlv-képek

1 régi hozzászólás

anikosherry hozzászólása
2012.06.11. 22:44

Koszonjuk a szep meccseket Californiaban. Hajra Fiuk. Go for the London Gold. Kivanok egy nagyon szep nyarat es azzal egyutt egy aranyat.