FACEBOOK

A Recco verhetetlen

A Recco verhetetlen
hozzászólás, 2012.05.11.

Nem sikerült a Vasasnak a bravúr - simán kikapott a nagyváradi BL final four elődöntőjében a világ legjobb csapatától. A másik ágon a Vargák Rijekája magabiztosan jutott döntőbe a Mladost testén keresztül. Helyszíni riportunk nyilatkozatokkal, fotókkal.

Euroliga, final four, elődöntők

Pro Recco-Vasas 12:5 (4:1, 2:0, 4:2, 2:2)
Nagyvárad, Final Four. v.: Alexandrescu (román) Borrell (spanyol)
Pro Recco: Tempesti, Buric, Madaras, Sukno 2, Kásás 1, Felugo, Filipovics 2, Perrone Rocha 2, Pijetlovics 1, Zlokovics, Ivovics, Molina 2, Prlainovics 2. Vezetőedző: Giuseppe Porzio.
Vasas: Nagy V., Decker 1, Boskovics, Katonás 1, Fazekas, Vörös 1, Kiss G., Vámos 1, Drasko Brguljan 1, Fülöp, Steinmeitz B., Takács, Steinmeitz Á. Vezetőedző: Földi László
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. -/-
Gól - emberelőnyből: 4/6, ill. 3/9

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


A Recco 4:1-es első negyeddel nyitott, s határozottan állítom, hogy nem a Vasas volt rossz, hanem egyszerűen nem engedték játszani a piros-kékeket a világsztárok, akik rendkívül motiváltan, elszántan küzdötték végig a meccset, még akkor is, amikor már rég a kezükben volt a győzelem.

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

Molina első gólja


Nagy Viktor védi Sandro Sukno ötméteresét


Sandro Sukno második gólja


Perrone első gólja


Molina második gólja


Vámos gólja


Prlainovics első gólja


Katonás gólja


Kásás gólja


Decker Ádám gólja


Vörös gólja


Perrone második gólja


Prlainovics második gólja


vlv-képek



Horgos Zsolt képei a torna első napjáról


VLV-VIDEÓK:


Madaras Norbert nyilatkozata


- Gratulálok Norbi, túl vagytok az elődöntőn, a magyar csapatot, a Vasast sikerült megverni, méghozzá elég simán. Hogy érezted magad a vízben?


- Én már túl vagyok egy doppingvizsgálaton is! Az fontos volt, hogy elmentünk az elején, és onnan már nehéz visszajönni akárkivel is játszunk. 4:1-re, 5:1-re vezettünk, azt hiszem, a Vasas talán itt hibázott, de ebbe nem szeretnék belemenni, nem az én dolgom.

- Volt-e valami előzetes megbeszélésetek, taktikátok, amivel külön a Vasasra készültetek?

- Nem. Nyilván ismerjük a jobb játékosaikat, meg azt is, hogy talán hozzánk képest a kispadjuk azért nem olyan. Nekünk az volt a fontos, hogy nagy iramot diktáljunk, és abban ők előbb-utóbb elfáradnak. Ehhez képest már az elején eldőlt, fontos volt, hogy belőttük az előnyöket, ők azt hiszem, csak az elsőt, aztán jó néhányat kihagytak. Ennyi, készülünk a holnapra, ez még csak a fele, vagy még annyi se. A döntőig valahogy minden évben eljutottunk eddig is, de ez még kevés, holnap van még egy fontos meccs. Kiindulva a tavalyiból, vagy ami három éve volt, amikor a döntőt elbuktuk, - talán pont azért mert van esetleg egy elődöntő, ami nagyon jól alakul – nem szabad abban a hitben lenni, hogy már csak egy meccs az évből, és ezt valahogy behúzzuk. Nem fogunk ebbe a hibába esni!

- Köszönöm, holnap találkozunk!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Kásás Tamás nyilatkozata


- Tomi, elindult ez a meccs, és onnantól kezdve elég sima volt. Nem nagyon adtatok esélyt a Vasasnak.

- Igen, tegnap összeültünk, és beszéltünk picit az egyik szobában, és arra hívtuk fel egymás figyelmét, hogy csak úgy tudunk nyerni, hogyha igenis megmutatjuk, nem csak a Vasasnak, hanem az egész vízilabda-világnak, hogy mi nem csak egy ilyen összevásárolt gárda vagyunk, amely tizenhárom nagyon jó játékosból áll, hanem tényleg egy igazi csapat, és idén tényleg úgy játszottunk minden meccsen, főleg a Vasas ellen csak úgy tudtunk nyerni, hogy nagybetűs csapatként játszottunk. Nekik ez az egyik fő erényük, hogy nagyon együtt vannak, és egymásért küzdenek, hajtanak. Nagyon jó periódusban voltak, nagyon lelkesek, úgyhogy veszélyes is lehetett volna ez a meccs. Mi erre odafigyeltünk, és ezért lehetett ilyen különbség.

- Nem tudjuk, hogy holnap ki lesz az ellenfél, de gondolom, soha többet nem fordul elő az, ami tavaly Rómában.

- Figyelj, ez sport, bármi előfordulhat, de a tavalyi tapasztalatot ugye már egyszer átéltük, ebből remélem, hogy tanultunk, és úgy gondolom, hogy ha ugyanígy állunk neki, mint ma, akkor muszáj lesz nyernünk.

- Köszönöm Tomi, gratulálok.

- Helló, sziasztok.

- Szia.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Kiss Gergely nyilatkozata


- Gergő, ez nem sikerült. Nagyon csalódott vagy?


- Azért vagyok csalódott, mert nem játszottunk jól. A mérkőzés egyes szakaszaiban közepesen, egyes szakaszaiban magunkhoz képest még gyengén is talán. Hamar belefáradtunk a Recco tempójába vagy stílusába, nem kellett volna ennyire. Nem volt meg az a mindent elsöprő pörgés, ami a Dubrovnik ellen megvolt. Persze ott ők is máshogy játszottak, hiszen négygólos előnnyel jöttek Budapestre, a negyeddöntőbe és azt hitték, hogy ez már magától működni fog, ott mi pedig tudtunk újítani ez első meccshez képest. A Recco erre a két meccsre készült tíz hónapja, erre készültek ezek a fiúk - 6 országból 11 légióssal. A világ legjobb csapata, megkockáztatom, hogy akiket én láttam, az elmúlt 20 év valaha volt legjobb csapata ez a Recco most. Az összes Reccót, és mindenkit figyelembe véve. Nyílván ennek az anyagi háttere is megvolt. Saját országukban a legjobb 3-4-be tartoznak ezek a fiúk és még össze is vannak rakva posztok szerint is. A hangulat is  jobb most náluk, mint régebben nem annyira zsoldos hadsereg, hanem jobban együtt tudnak dolgozni. Teljesen egyértelmű, hogy ők a legjobbak a világon, nézzük meg az eredményeiket akár a BL negyeddöntőben vagy az Adria Ligában, közelükbe sem tud senki férkőzni. Ennek ellenére azt mondom, hogy a reális négygólos különbségre tudtunk volna szűkíteni nagyon jó játékkal, sajnos ez nem sikerült. Nincs más dolgom, mint a világ legjobb csapatának gratulálni.

Köszönöm szépen.


(Lejegyezte: Tina)



Katonás Gergő nyilatkozata


- Hát Gergő, most csak az erőfeszítéshez tudok gratulálni, az eredményhez nem. Nagyon küzdöttetek, de nem láttam, hogy lett volna esély. Hogy érzed?

- Sajnos az első negyedben 4:1-re elmentek, utána már nem nagyon volt esélyünk. Ez így van, de hát ez egy jóval erősebb csapat nálunk, ezt be kell látni, hogy ez a realitás.

- Van ennek a meccsnek tanulsága? Tudtok ebből építkezni egy kicsit? Vagy ez egyszerűen csak egy ilyen szezonvégi meccs?

- Hát építkezni..., nem tudom, hogy ezzel nekünk... ugye még holnap van egy meccs, arra mindenképpen jó volt hogy a légkört szokjuk. A holnapi meccsen mindenképpen szeretnénk nyerni, és mondom, arra jó volt, hogy szokjuk itt a körülményeket. Azon kívül meg hogy a jövőben mi lesz, meg hogy hogy áll fel a Vasas, azt még nem tudni, úgyhogy építkezni ebből..., a holnapi napra amit lehet, azt át kell menteni, a jót, ami volt, a többit pedig el kell felejteni.

- Mennyire erős a Recco? Meglepett téged bármi is a meccsen, vagy tudtátok hogy ilyen lesz?

- Azért aki már játszott egy pár nemzetközi meccset, tudhatja, hogy mire számítson. Nagyon erősek fizikálisan is, gyorsak is, gyakorlatilag a válogatott világsztárnak egy másik válogatott világsztár a cseréje, úgyhogy fizikálisan nekik csak két negyedet kell játszaniuk gyakorlatilag, ha így leosztjuk, úgyhogy nem könnyű. Mondom, ez a realitás, ez most kiderült a mérkőzésen.

- Hát annyi előnye van, hogy hangulatilag nem vagytok padlón gondolom azért...

- Nem hiszem, hogy padlón lennénk, de azért kikapni sose jó, tehát azért mondjuk hurráhangulat sincsen, de a holnapi meccsre össze kell szedni magunkat, akinek esetleg rosszkedve van, annak is fel kell állnia és segítenünk kell egymást. Itt a rengeteg sok Vasas-szurkolóval karöltve szeretnénk egy nagyon szép sikert elérni. Azt gondolom, hogy egy harmadik hely is szép siker lenne holnap, úgyhogy mindenképpen azon vagyunk, hogy ez meglegyen.

- Köszönöm szépen Gergő, jó pihenést!

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Danna)



Vörös Viktor nyilatkozata

- Vöri, ez nem egészen úgy sikerült, ahogyan elterveztétek, egy jó nagy zakó lett belőle. Hogy élted ezt meg?
 
- Zakó az lett belőle sajnos, nem így készültünk, próbáltuk, hogy szoros legyen a meccs. Az elején kaptak három emberelőnyt, amit belőttek, mi is megkaptuk ezt ugyanúgy elöl, amit mi kihagytunk. Azt mondom, hogy talán megint az edzéssel volt egy kis baj. Most azt mondom, hogy szomorúnak nem kell lenni, a világ legjobb csapata, tele sztárokkal, 14 sztár játszik egy helyen. Úgy gondolom, hogy nem tisztességesen, de azért a végére sikerült helytállni.
 
- A 8:1-nél jobban hangzik a 12:5, még hogyha közte ugyanannyi is van. Na de azért mégis, még egy kicsit próbálkozzunk megfejteni, hogy mi lehetett a probléma. A bírói felfogás, ami nektek nem feküdt vagy a Recco volt ennyire erős vagy nektek volt rossz napotok?
 
- Úgy vélem, hogy a Recco, amit kellett, azt nyújtotta. Tehát igazából itt nem történt semmi, úgymond papírforma az eredmény. Nem ennyivel, de a győzelem igen. Azt mondom, hogy mi is ludasak vagyunk, de én úgy jöttem ki a vízből, hogy mindent megtettem. Szerintem a többiek is így vannak ezzel. Készülni kell a bronzmérkőzésre, másért nem kell bánkódni.
 
- Jól van, holnap találkozunk, szedjétek össze magatokat!
 
(Lejegyezte: Tina)

Mladost Zágráb-Primorje Rijeka 6:10 (1:2, 2:2, 2:3, 1:3)
Nagyvárad, Final Four. v.: M. Brguljan (montenegrói), Margeta (szlovén)
Mladost Zágráb: Pavics, Radu 1, Milakovics, Letica, Pavicsics, Zivkovics 1, Udovicsics, K. Milakovics, Bukics 1, Gagulics, Hinics 1, Mallarach 1, Vukicsevics 1. Vezetőedző: Vjeko Kobescsak
Primorje Rijeka: Car, Buljubasics, Paskvalin, Krapics 1, Varga Dénes 3, Frankovics, Muslim, Jelaca 1, Varga Dániel 1, Baracs 1, Setka 1, Xavier Garcia 1, Radics. Vezetőedző: Zoran Roje
Gól - ötméteresből: -, ill. 2/2
Gól - emberelőnyből: 4/10, ill. 1/5
Kiállítva - cserével, végleg: Letica, Milakovics

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


A Primorje meglepő magabiztosággal játszott, s öröm volt nézni, hogy a magyarok irányítják, szervezik játékukat. Varga Dénes csavargólja valószínűleg a torna legszebb találata lesz.

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

Varga Dániel gólja, ötméteres


Varga Dénes első gólja, ötméteres


Varga Dénes második gólja


Varga Dénes csavargólja



vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Varga Dénes nyilatkozata

 
- Dumi, azt hiszem hogy ez volt a legmagabiztosabb győzelmetek a Mladost felett az egész szezonban, nem?

- Eredmény szerint igen, de azt hiszem, hogy az idei első meccsünkön minden bejött nekünk és nekik semmi, 12:8 körülire nyertünk, talán az még inkább, tehát az még könnyebb volt.

- Milyen volt ma? Nagyon keményen kellett kezdeni, hogy eltudjatok húzni, vagy hogy láttad belülről mi volt a menete a meccsnek?

- Bocsánat, helyesbítenék, mert nem volt könnyű, nehéz volt. Az elején éreztem, hogy minden tempó megtétele borzalmas nehézséget okoz, magyarán nagyon fáradtak voltunk, de hamar felmértem, hogy ők is, tehát olyan volt mint hogyha top form... Úgy gondoltam az egész meccsre mintha mindketten jó formában lennénk. A második félidőben valahogy elváltunk egymástól és akkor azt végül meg tudtuk tartani.

- És sima lett a vége tulajdonképpen.

- Igen, mert úgy készültünk, hogy meg kell fognunk az ő három legerősebb játékosukat, és hát ez sikerült, mert ahogy mondtam a meccs előtt is, a rutintalanabbak nem fogják fölvállalni a kiélezett helyzeteket.

- Gondoltál meccs előtt arra, hogy ha megvan már biztosan, a zsákban van a győzelem, akkor próbálkozol valami különleges megoldással?

- Már anélkül is gondoltam arra, hogy majd itt elfér egy csavar, addig nem kerültem olyan helyzetbe, és a végén úgy gondoltam, hogy ez a pillanat, úgyhogy csavartam egyet...

- Elérkezett és sikerült is, gratulálok hozzá!

- Igen.

- Holnap játszotok egy döntőt és volt már ilyen döntő ebben a szezonban, hogy a Reccoval játszottatok, ráadásul azt hazai pályán. Mi lesz holnap?

- Hát... nagyon jó tapasztalataink nincsenek, ugye nem nagyon tudunk miből meríteni. Oda fogunk figyelni rájuk, amennyire tudunk, de hát mindenki képes megoldani a meccset, illetve nyerő ember lenni, úgyhogy azt kiadjuk magunkból, ami még bennünk van. Az nem sok egyébként, de ez is tud elég lenni, hogyha a Reccónak olyan napja van valamilyen oknál fogva.

- Köszönöm szépen Dumi, gratulálok a döntőhöz!

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)



Varga Dániel nyilatkozata


- Dani, gratulálok a győzelemhez, a döntőbe jutáshoz! Duminak is azt mondtam, hogy az egész szezonban most győztétek le a legmagabiztosabban a Mladostot.

- Köszönjük a gratulációt! Igen, ez kijelenthető – annak ellenére, hogy volt már négygólos Mladost-verésünk egyszer, a többi mind szoros meccs volt –, de attól volt ez sima, hogy végig vezettünk, és hogy azért ez egy Euroliga-elődöntő volt, nagyobb téttel, nagyobb feszüléssel. Ettől ez egy nagyobb értékű győzelem, igen.

- Kívülről úgy tűnt, hogy tulajdonképpen csak percek vannak – azok is főleg az elején –, amikor szoros volt és nehéznek tűnő, de utána valahogy végig magabiztos volt minden.


- Tőled már sokadszorra hallom, én nem vagyok ennyire elégedett – annak ellenére, hogy tényleg végig vezettünk. De sokszor két-, háromgólos vezetésnél olyan hibákat követtünk el – butaságokat, még akartunk támadni, nem a védekezés volt az első, tizenhatnál előttük a labdát, mikor ilyenkor végig kell játszani, két emberhátrány után szabaddobást lőttünk, nem a centert vártuk be, ilyeneket –, szóval megadtuk többször a Mladostnak az esélyt, de nem tudott vele élni. Ez köszönhető annak, hogy nem voltak túl nagy formában, meg annak, hogy azért a védekezésünk végig rendben volt.

- Holnap lesz egy döntő, egy ismerős ellenféllel – volt is már ilyen döntő nemrég. Mire lehet számítani tőletek?


- Remélem, hogy az elmúlt három meccsen szerzett mínusz harmincas gólkülönbségen tudunk javítani egy kicsit, ami azt jelentené, hogy…, hát nyilván, hogy mit. De nem ez a lényeg, sőt elviccelni sem akarom, hanem azért ez egy más típusú meccs. A Recco ellen olyan lehet játszani, mint a Dream Team ellen Barcelonában – kosárlabda csapatra gondolok. Meg kell próbálni mindent, emellett élvezni is kell a játékot, mert görcsösen nem lehet ellenük játszani. Meglátjuk, hogy ez mire lesz elég! Én azt tudom, hogy mi már most boldogabbak vagyunk, mint bármelyik csapat itt a négy közül.

- A Recco kivételével…


- Nem.

- A Reccóval együtt?


- Én úgy gondolom, hogy ők nem lehetnek annyira boldogok már az eredményükkel, mint mi. Nem róluk szól, ez arról szól, hogy mi nagy dolgot értünk el – azért ez történelem a Primorje számára!

- Köszönöm szépen!


- Várnak a buszhoz.

- Szia! Gratulálok!


- Sziasztok! Köszönöm!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


A torna szombati programja (magyar idő szerint)

Bronzmérkőzés:

17.00 Vasas-Mladost Zágráb (DigiSport, vlv, vodapolo)

Döntő:

19.00 Pro Recco-Primorje Rijeka (DigiSport, vlv, vodapolo)

6 régi hozzászólás

Gábor hozzászólása
Gábor35812
2012.05.12. 14:59

moncsika! Ha egri vagy: 1.) A nevek alapján nekünk \"kellett\" nyerni ellenetek (azért írtam, hogy ha egri vagy, mert akkor helyes az \"ellenetek\" szó) - nyertünk is, és a nevek alapján a Recconak \"kellett\" nyernie ellenünk - és nyert is. Ha szerinted a Vasas-Recco \"nevei\" alapján kellett volna a Vasasnak győzni, akkor - hogy fogalmazzak finoman - nem igazán vagy tisztában a reccoi \"nevekkel\"... 2.) A Vasas nem tartozik a hazai vizeken \"hihetetlen bírói támogatással\" rendelkező csapatok közé... Van (volt) ilyen- ha nem is \"hihetetlen\" de \"erős bírói támogatást élvező - csapat a világban ( lásd pl.: Jug Dubrovnik, Posillipo Napoli, Vuliagmeni jónéhány hazai meccse az elmúlt 1-2 évtizedben) 3.) Nagy Viktor kiváló kapus és utazni fog az olimpiára hiába nem szeretnéd... Végül Rólad: Szerintem ez a kárörvendezés Neked sem jó, ez annyira piti,\"filléres\" dolog... Ehelyett az elegáns, korrekt valami ilyesmi lehetne:( most megpróbálok 1-2 percre \" egri bőrbe\" bújni): \"Gratulálok a megérdemelt bajnoki címetekhez,amihez szerintem - mondom most átmenetileg egy \"virtuális Eger-drukker\" vagyok - bírói támogatást is kaptatok és sajnálom, hogy tegnap nem sikerült a Jug elleni visszavágóhoz hasonló \"csodát\" tenni ...Sok sikert a bronzmeccsen a Mladost ellen. Na ez lenne méltó a fair-play szelleméhez és a vízilabda-sporthoz...Ha jövő ilyenkor véletlenül éppen egy Recco-Eger meccset rendeznek a BL elődöntőjében, VASAS-DRUKKERKÉNT ÉN LESZEK AZ EGYIK LEGNAGYOBB SZURKOLÓTOK...Sőt idáig még \"el sem kell menni\" ha otthon a Bitskeyben játszotok egy \"sima\" BL- csoportmeccset és az nem ütközik a Vasas hazai találkozójával még el is mennék NEKTEK DRUKKOLNI AKÁR KÉK-SÁRGA SÁLLAL A NYAKAMBAN MELLETTED ÜLVE-ÁLLVA A LELÁTÓTOKON...Utána pedig megbeszéljük a Békafütty-sörözőben?Véleményed? Egy lumpenproletár U.i.: Kedves hazaivendég! Az írásod nagyon szellemes, humoros, igazi \"allegória\"! - DE TÉNYLEG! - örömmel olvastam.Gratulálok!

szamárhegy hozzászólása
2012.05.12. 14:50

A média, a póló jövője szempontjából mélypontnak tűnik az idei FF. Még mindig megoldatlan kérdés a jól követhető bíráskodás és szabályrendszer, kontra, rekontra, szubkontra, ez így gáz..., továbbá csodálatos ez a Recco, de elég nagy árnak tűnik egy milliárdos hóbortja miatt érdektelenné váló Euroliga sorozatot végigvinni. Lesz erre az érdektelenségre néző, meg szponzor? A Vasas szempontjából hazai pálya, a horvátok két csapattal 6-700 km, autópályás távolság, a szerb válogatottak is hozhattak volna pár száz szerb szurkolót, ennek ellenére a Vasas meccs 60-70%-al ment a horvát meccs pedig 20%-al , 400 nézővel?!

szamárhegy hozzászólása
2012.05.12. 14:23

Egy kis felvezetést ha kérhetnék... 2 1/2 óra múlva kezdődik a magyar klubok (reális) nemzetközi csúcsmeccse a Recco mögötti klubvilágban, utána pedig a két magyar válogatottal kiálló Rijeka próbálkozik a klub döntőben.

hazaivendeg hozzászólása
2012.05.12. 04:32

Matektanár: Miss London. Feladat: ki lesz 2012 bajnoka? Oké, hogy jelentkezünk, de azért nem az első padban ülünk. hátul, megfontoltan, tudva, hogy nincs nálunk jobb - emeljük a kezünket. Persze bejelentkeztünk az olaszok elpicsázásával (köszi Biros Peti), de azért van egy dolog amit csak mi tudunk: jó lenne felállni, és megdugni a tanárt ott az asztalon, a szerbek, a horvátok, a montenegróiak, és a t(empesti)aljánok előtt! Mert ezt csak mi tudjuk megcsinálni immár 12 éve. Azért sem lenne hátrány, mert a szerb-horvát kettős az első padban nyújtózkodik, mi meg Montenegróval a másodikban jelentkeztünk be a válaszra illedelmesen. Hátulról az olaszok papírfecnivel (és Vb arannyal dobálnak), jó lenne elővenni azt, amiért mi vagyunk a vízilabda, mert ez kevés lesz... u.i.: azért az bíztató, hogy Kásás még most is bármikor bárhol elsüllyesztve bárkit tud védekezni 150%-osan. Sajnálom, hogy ebbe a bárkibe tegnap Kiss Gergő is beletartozott; azért ha nincs Recco, van döntő - ezt mindenki tudja. Hajrá VASAS! Üdv.

uuuuu5uu hozzászólása
2012.05.12. 02:22

meg ha már itt tartunk, a recco nem lőtt be 2/2 ötöst, csak 2/1-et...

Galgó hozzászólása
Galgó35804
2012.05.12. 00:06

A zágráb-Rijeka nem 10-6, hanem fordítva: 6-10