FACEBOOK

London 2012: Elkezdődött a visszaszámlálás!

London 2012: Elkezdődött a visszaszámlálás!
hozzászólás, 2012.04.16.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke arra számít, hogy 130 fős magyar csapat vehet részt a nyári ötkarikás játékokon. A MOB hétfői sajtóreggelijére elkísértük a Kemény-legények öt tagját, s kameránk elé kértünk egy (minden bizonnyal) olimpiai újoncot, csapatunk kapusát, Nagy Viktort.

Borkai Zsolt MOB-elnök hétfőn, sajtóreggelin abból az alkalomból összegezte várakozásait, hogy alig több mint 100 nap múlva kezdődik a londoni olimpia. A MOB vezetője kitért arra, hogy a testület a nyugodt felkészüléshez igyekezett megteremteni minden szükséges feltételt, s örömmel nyugtázta, hogy már 107 sportoló szerzett kvótát.

Borkai Zsolt a hátralévő időszakra sérülésmentes felkészülést kívánt az összejövetelen nagy számban megjelent olimpikonoknak.

"A magyar csapatból számosan lehetnek eredményesek Londonban, de szeretném annak fontosságát kiemelni, hogy tiszta körülmények között nyerjünk érmeket, érjünk el szép helyezéseket, és valóban győzzön a jobb" - mondta a MOB első embere.

A lehetséges aranyérmesek közé tartozik a férfi vízilabda-válogatott, amely címvédőként rajtol Londonban.

"Remélem, az én jó játékom is segít abban, hogy odaérjünk az első négy hely egyikére" - mondta Steinmetz Ádám, a 2004-es athéni játékokon első együttes centere, aki négy esztendeje, Pekingben nem volt ott az olimpián, most viszont jó eséllyel tagja lesz a brit fővárosban vízbe szálló nemzeti csapatnak. - Londonban a napi forma dönthet, kis különbségek vannak csupán a legjobb négy-öt csapat között. Én úgy látom, hogy viszonylag jó az esélyünk a címvédésre."

A szintén Vasas-pólós Nagy Viktor kapusnak az első olimpiája lehet az idei:

"A célom az, hogy kijussak Londonba, s ha már ott vagyok, minél eredményesebben segítsem a csapatot. Jósolgatni nem szeretek, inkább úgy fogalmaznék, hogy a döntő a cél, ott meg már csak egy meccs van vissza... Jó néhány válogatott akad persze, amely nem akarja hagyni, hogy ismét Magyarország legyen az olimpiai bajnok, de én a mi csapatunkat nagyon erősnek, a címvédésre is esélyesnek tartom" - mondta.

Az úszók közül az egyik legtöbbre taksált magyar az olimpiai ezüstöt már hármat is nyert, világ- és Európa-bajnok Cseh László.

"Londonban magamtól a legtöbbet 400 vegyesen várom, ahol tudom, hogy a két amerikai klasszis, Phelps és Lochte is indul, s a 14-szeres olimpiai bajnok Phelps elsősorban az őt már többször is megfricskázó honfitársát akarja majd megverni, velem tán nem is számol. Lehet, hogy nem sikerül legyőznöm őket, ám akkor sincs tragédia, ha így alakul a dolog. Mindenesetre én azt gondolom, hogy igenis bele tudok szólni kettejük küzdelmébe, mert természetesen azért megyek az olimpiára, hogy nyerjek" - így a Kőbánya SC kiválósága, aki klubtársától, a 20. születésnapját múlt héten, péntek 13-án ünnepelt Bernek Pétertől vár kiugró eredményt Londonban.

"Világbajnoki tizedik már voltam, két helyet meg csak tudok javulni, s akkor döntőt úszhatok az olimpián 200 háton. A döntőben pedig már akármi megeshet..." - fogalmazott óvatos derűlátással a 2010-ben ifjúsági olimpiai bajnok Bernek.

MTI


A rendezvényen mi is kameránk elé kértük Nagy Viktort:




- Kedves Viktor, itt vagyunk a "100 nap múlva Olimpia" rendezvényen, így aztán mi másról beszélgethetnénk, mint az olimpiáról. Te még nem voltál, de nagyon szeretnél menni. Hogy érzed, hogy sikerült a mostani szezonod, milyen formában vagy mostanában, mit vársz az elkövetkező száz naptól?


- Ahogy kezded, így is van, nem szerepeltem még olimpián, ezért is, meg amúgy is elég nagy a vágy bennem, hogy szerepeljek és ezért mindent meg fogok tenni. A szezon első felében nagyon jó állapotban éreztem magam, aztán jött a sérülés, négy hónapot pihentem. Most azt mondhatom, a vállam teljesen rendben van és újra kezdem felvenni azt a formát, ami volt a szezon elején. Nagyon sok munkát kell még beletenni abba, hogy úgy érezzem, tényleg mindent megtettem azért, hogy kijussak. Ez az elsődleges célom, kijutni az olimpiára, a másik pedig, hogy kint megtegyek mindent, amit csak tudok, hogy a csapat első helyen végezzen, ez a legfőbb vágyam. Tényleg azt gondolom, hogy 150 százalékon fogok dolgozni ezután és hát száz nap… Lehet azt is mondani, hogy sok idő, de azt is, hogy kevés. Elég gyorsan mennek a napok, úgyhogy szerintem hamar el fog menni, de várom.
 
- Az, hogy nem voltál ott a januári Európa-bajnokságon a sérülésed miatt, szerinted lehet hátrányos a felkészülésben?
 
- Úgy érzem, hogy abszolút nem vagyok hátrányban Az elmúlt években folyamatosan ott voltam a válogatottnál. Igazából januárban nem nagyon szokott világesemény lenni. Nekem ez most olyan mint például tavaly, amikor nem volt januárban semmi és nyáron kezdődött a felkészülés. Igazából próbálok mindig pozitívan hozzáállni, és abszolút úgy érzem, hogy ez számomra nem hátrány, sőt, azt gondolom, hogy ez még előny is. Lehet, hogy most sokan mosolyognak, de a pozitívumot nézve előnyt is kovácsolhatok ebből, négy hónapig pihentem, amíg a többiek azért necces munkát végeztek, és ugye nem tudtak pihenni. Én fejben ki vagyok pihenve, testben ki vagyok pihenve, rengeteg energiám van, úgy érzem, úgyhogy ezt kell hasznosítanom. 
 
- Még egy kérdésem lenne a közvélemény is, az emberek, a sajtó, a sportolók, mindenki nagyon sokat beszél most már az olimpiáról. Nálatok ez szóba került vagy szóba kerül-e a családban, a csapattársakkal, barátaiddal?
 
- Természetesen szóba kerül, bár én úgy vagyok ezzel, hogy kerüljön szóba, túl sokat nem kell beszélni róla még. Nincs itt az ideje, jobban szeretek mindig az aktuális dolgokra koncentrálni, úgyhogy ha én most azon agyalnék, hogy nyáron olimpia lesz és csak ezzel foglalkoznék, akkor valószínűleg nem élnék úgy, ahogy kéne. Szeretek mindig a következő dologra figyelni, most 100 százalékosan a Dubrovnik elleni meccsre, utána a bajnoki döntőre, majd jöhet az olimpia.
 
- Köszönöm, Viktor.
 
(Lejegyezte: Tina)

6 régi hozzászólás

ak47 hozzászólása
ak4735450
2012.04.17. 19:55

Én sem akarom bántani Nagy Viktort, de sajnos nem lát távolra! :( a közeli lövéseket bravúrral hárítja,de ha zónázni fogunk és messziről (akár félpályáról) lövöldöznek neki, akkor ő sajnos nem egy jó választás! Nekem még mindig hiányzik Gergely Pista a kapusok közül és Varga Csuvi hátulról!

balzs hozzászólása
balzs35449
2012.04.17. 12:28

Az olimpiához pedig annyit hogy ma este 18:30 Oroszország-Magyarország Női vízilabda olimpiai selejtező - elvileg az m2-n élőben!

APREAND hozzászólása
APREAND35448
2012.04.17. 12:28

Csak úgy érdeklődésből. Habika.Akár hányszor olvasom a Nagy Viktor nyilatkozatot nekem nem jön le hogy ki veszi (minden bizonnyal) olimpiai résztvevőnek.

balzs hozzászólása
balzs35447
2012.04.17. 12:22

Csak ennyit fűznék a Nagy Viktor témához: http://www.youtube.com/watch?v=bTy-cYmQ12U

NagyK hozzászólása
NagyK35445
2012.04.17. 09:14

Alany, állítmány, tárgy... (aki nem érti, annak szívesen leírom, hogy mit értek ezalatt..)

Habika hozzászólása
Habika35444
2012.04.16. 22:04

Kérdem ÉN, Kemény Dénes keretet hirdetett, hogy Nagy Viktort úgy írjátok már le ebben a cikkben mint \"egy (minden bizonnyal) olimpiai újoncot\"?!?! Mentalista képességekkel rendelkeztek?! Ez a válogatott hivatalos oldala és nem a Nagy Viktor Fan Club ugye? Várom a többi új olimpiai újoncot is...Dénes keret hirdetése előtt....Köszi!!