FACEBOOK

Vasas-Szeged: 1:6-ra 7:0

Vasas-Szeged: 1:6-ra 7:0
hozzászólás, 2012.03.21.

Hihetetlenül fordulatos, izgalmas mérkőzésen a Vasas legyőzte a Szegedet és ezzel gyakorlatilag az alapszakasz győztesének tekinthető. Eredmények, fotók, videók.

Vodafone OB1, alapszakasz, 21. forduló

Pécs-BVSC 7:9 (3:2, 0:1, 3:3, 1:3)
(korábban játszották)
De Blasio, Bóbis, Hangay 2-2, Scholefield, ill Hőna, Nagy S., Kotsidis 2-2, Rajna P., Borsós, Szabó P.

Szolnok-Kaposvár 17:3 (3:0, 6:0, 4:1, 4:2)
G.: Nyéki 4, Georgescu 3, Hangay Z., Gocics, Marnitz, Kovács O. 2-2, Komlósi, Pásztor, ill. Bereczki, Gyurováth, Burburan

Szentes-OSC 19:14 (5:1, 4:4, 4:4, 6:5)
G.: Weszelovszky 6, Szabó B. 4, Józsa 3, Szabó Z., Lázár 2, Németh D., Tóth P., ill. Pecz 4, Szécsi D. 3, Kiss Gy., Zentai, Benczur 2-2, Galambos

FTC-Honvéd 5:17 (1:3, 1:5, 1:5, 2:4)
G.: Czigány 2, Sántavy, Illés S., Paján, ill. Gór-Nagy 5, Hárai, Salamon 3-3, Tóth M., Szivós, Kovács R. 2-2

Debrecen-Eger 6:9 (1:2, 1:3, 3:1, 1:3)
G.: Varga T. 2, Kistamás, Bugajcsuk, Misics, Vindisch, ill. Bátori, Graham, Biros, Hosnyánszky 2-2, Seman

Vasas-Szeged 12:9 (1:5, 5:1, 4:1, 2:2)
Komjádi uszoda, v.: Németz A., Marjai
Vasas: Nagy V., Decker 1, Boskovics 2, Katonás 2, Kiss G. 1, Steinmetz B., Steinmetz Á. 2 Cs.: Fazekas 1, Vörös, Vámos 3, Fülöp, Takács B. Vezetőedző: Földi László
Szeged: Baksa, Török, Turzai, Kayes 2, Hegedüs, Kunac 2, Juhász Zs. 1. Cs.: Varga P., Kiss Cs. 2, Molnár T. 1, Younger 1, Somogyi, Bálint G. Vezetőedző: Vincze Balázs
Gól - emberelőnyből: 5/13, ill. 4/15
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 0/1
Kiállítás cserével, végleg: Katonás, ill. Kiss Cs.,
Kipontozódott: Steinmetz B., Takács B., Vörös, ill. Somogyi

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


SZABÓ ZOLTÁN ÉRTÉKELÉSE



vlv-képek


VLV-VIDEÓK (SportKlub):

0:1 - Kayes első gólja


0:2 - Juhász Zsolt gólja


1:2 - Fazekas gólja


1:3 - Younger gólja


1:4 - Kiss Csaba első gólja


1:5 - Molnár Tamás gólja


1:6 - Kayes második gólja


2:6 - Katonás első gólja


3:6 - Vámos első gólja


4:6 - Kiss Gergely gólja, ötméteres


5:6 - Katonás második gólja


6:6 - Vámos második gólja


7:6 -Steinmetz Ádám első gólja


8:6 - Boskovics első gólja


Nagy Viktor védi Molnár Tamás ötméteresét


8:7 - Kiss Csaba második gólja


9:7 - Vámos harmadik gólja


10:7 - Decker Ádám gólja


10:8 - Kunac első gólja


10:9 - Kunac második gólja


11:9 - Steinmetz Ádám második gólja


12:9 - Boskovics második gólja

STEINMETZ ÁDÁM NYILATKOZATA (SportKlub)

- Köszöntöm Steinmetz Ádámot, a mérkőzés egyik hősét, Vasas szempontból. Hogy érzed, ez a mérkőzés min múlott, hogyan tudtatok egyrészt visszajönni az első negyed okozta sokkból, az 1:6-ról?

- Köszönöm szépen ezt a dicséretet most így az egész csapat nevében, hiszen az egész csapatomra nagyon büszke vagyok. Fantasztikus, ahogy egy óriási pofonból felálltunk, 1:6-ról. Ez azért nem szokványos hogy ilyen rosszul kezdünk, ilyen álmosan, enerváltan, nagyon sok hibával, és egy ilyen kiváló csapat ellen, mint a Szeged, amely ugye egész mostanáig vezette a magyar bajnokságot, végül is megnyugtató különbséggel, három góllal tudtunk felülkerekedni. Még annyit szeretnék ezzel kapcsolatban... ezt a fantasztikus győzelmet különben az egyik szurkolónknak szeretnénk ajánlani, közismert nevén Huszasnak, Huszas Pistának. Én magam 1989 óta járok Vasas-meccsre, akkor voltam először, ő már akkor is kinn volt, és a Szolnok elleni mérkőzésünkön búcsúzott el. Tolakodó módon szokott pénzt kérni a játékosoktól, de mi nagyon szeretjük és ezúton üdvözöljük, valahol Lesencetomajon van egy fogyatékos-otthonban, nagyon remélem hogy lélekben továbbra is velünk lesz.

- Igen, ő egyébként futballmérkőzéseken is állandóan ott volt és sokszor nem csak Vasas-meccseken. Ha már egyébként itt tartunk, akkor megkérdezem tőled, Vasas-szív dobog benned? Mert azért ez igazából ugye Fradi-kötődéssel indult, mert minden oda kötött, a bátyáddal együtt is onnan indult gyakorlatilag szinte a felnőtt karrieretek.

- Hát erre a határozott válaszom az, hogy igen. Annak ellenére, hogy a Ferencvároshoz is ugye családi kötődés van, édesapám is 15 évig volt a zöld-fehérek tagja, illetőleg testvérem, én jómagam 4 évig, de 2000 óta a Vasas-családnak vagyok a tagja és egy hároméves kotori légióskodást leszámítva azóta a TEVA-VasasUNIQA csapatát erősítem. Tényleg nagyon szeretem a klubomat és remélem, hogy a későbbiek folyamán is, amíg még tudom játékosként, utána pedig egyéb módon, "szárazföldön" segítem az egyesületet tovább.

- No és akkor: közvetlen közel van a rájátszás, első helyről vágtok neki. Mit vársz, mennyi előnyt jelenthet ez a számotokra?

- Nagyon fontos volt, ugye sorozatban három rangadót kellett ehhez megnyerni. Kezdtük az Egerrel, aztán jött a Szolnok és most a Szeged. Én úgy érzem, hogy megérdemelten végeztünk az élen, de hát ez csak részeredmény, bár nagyon fontos. Viszonylag könnyűnek mondható negyeddöntő vár ránk és utána pedig akiket kapunk ellenfeleket, mindegyikőjükkel hazai pályán fogunk kezdeni, a két nyert mérkőzésig tartó elődöntőben és remélhetőleg a döntőben is. Ezért volt fontos, hogy első helyen végezzünk, többek között, mert így hogyha a hazai mérkőzéseken tudunk nyerni, akkor meg tudjuk nyerni a bajnokságot is, tehát belefér esetleg egy idegenbeli hiba, lesz javítási lehetőség. Az a célunk, hogy a TEVA-Vasas-UNIQA visszahódítsa a bajnoki címet, amelynek elvesztése tavaly egy hajszálon múlt. Remélem, a bajnoki serleg most újra Angyalföldre kerül vissza.


Szívet melengető gesztus volt a Vasas csapatkapitányától, Steinmetz Ádámtól, hogy meccs utáni nyilatkozatában a szerdai különleges győzelmet a csapat nevében annak a pólós berkekben szinte mindenki által ismert Vasas-szurkolónak ajánlotta, aki mostantól egy vidéki fogyatékos-otthonban él, s csak távolról szoríthat kedvenc csapata sikereiért. Húszas (más néven Húszforint) játékostól és szurkolóktól is állandóan pénzt kunyerált, harsány szurkolásával nem volt kellemes társaság, mégis nagyon, de nagyon hiányozni fog a lelátóról, mindannyiunknak.

Képünk 2006-ban készült, amikor Huszas örökbérletet kapott a Vasas vezetésétől, s az ereklyét büszkén mutatja a vlv fotósának. 


Vámos Márton nyilatkozata


- Először is gratulálok, bemutattatok egy elég nagy talpra állást ezen a mérkőzésen. Belülről hogy érezted? Hogy sikerült?

- Köszönöm. Üdvözlöm a kedves nézőket. Kezdtünk egy 6:1-gyel az első negyedben, ha jól emlékszem, és volt szerencsére annyi tartás a csapatban, hogy fel tudtunk állni, és nem tudom pontosan, 8:2 volt a második negyed vége?

- Pillanatok alatt egyébként meg tudjuk nézni…

- És ez úgy gondolom, hogy mindent elmond a csapatunkról, hogy mennyi van benne, mennyi plusz. Szerencsére ez ma ki tudott jönni a második negyedtől.

- 5:1-re nyerte az első negyedet a szeged, 5:1-re ti a másodikat, és aztán a harmadikat is megnyertétek 4:1-re, tehát elég simán, viszont itt a végén azért 10:9-nél esetleg megremeghetett volna a kezetek, de nem így történt.

- Igen, de még egyszer mondom, hogy ez a csapat, hiába vezetnek ellene, vagy hiába van megszorítva, akkor is tud ilyet produkálni, és mindenképpen büszke vagyok rájuk, mindenkire.

- Megszorítva..., nem tudom, hogy mire gondoltál, de Földi László már utalt mondjuk, hogy bizonyos dolgok átléphették azt a határt, amelynél esetleg kiállításokkal kellett volna díjazni dolgokat. Te hogy érzed ezt?

- Hát igen. Volt egy pár víz felettii ütés, amit nem vettek észre a bírók, de ez nem tudom, hogy miért van, remélem, hogy a megfelelő emberek szólnak nekik, és el tudjuk ezeket törölni végleg.

- Köszönöm szépen.

- Én köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Kiss Csaba nyilatkozata


- Érdekes hullámvasút volt ez a mérkőzés, mert nagyon vezettetek, aztán döntsd el te, hogy visszahoztátok a Vasast a mérkőzésbe, vagy ők hozták vissza saját magukat.

- Először is gratulálok a Vasasnak, azt gondolom, hogy ha az egész mérkőzést nézzük, akkor megérdemelten nyertek. Nagyon-nagyon készültünk arra, hogy ne rohanjon le minket a Vasas az elején, hiszen láttunk az utóbbi időben néhány olyan mérkőzést, amikor őrült szériával kezdtek. Ez olyan jól sikerült, hogy mi vezettünk 5:1-re, 6:1-re, és hát sajnos ez sem volt elég. Úgy érzem, hogy a saját magunk által diktált tempóba fáradtunk bele a végére, és nem tudtuk megtartani az előnyünket. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy nincs okunk sem szégyenkezni, sem búslakodni. Egy nagyon jó mérkőzés volt, úgy érzem, hogy elkezdődött a rájátszás.

- És ha már elkezdődött, akkor ott a végén hova várod a csapatodat?

- Hát egyértelműen a döntőbe. Azt gondolom, idén megmutattuk, hogy helyet követelünk magunknak a döntőben, a játékerők alapján mindenképpen bennünk van ez, remélem, hogy ki is fog jönni, és akkor akár a Vasassal is a döntőben találkozhatunk.

- Köszönöm szépen, Csaba.

- Én is köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


VLV-VIDEÓK:


Molnár Tamás nyilatkozata


- Papesz, egy őrült meccset játszottatok! 6:1 után mi történt? 6:1-ig láttuk, nagyon jól játszottatok, és utána mi volt?

- Ezt a meccset is berakhatjuk arra a polcra, vagy fiókba, amire az a címke van írva, "hogyan vertük meg magunkat ebben a szezonban"! Úgy érzem, a mérkőzés úgy alakult, hogy azt álmodni lehetett volna. Ez a 6:1, ami volt, olyan magabiztosságot, erőt kellett volna adjon a csapatnak…, körülbelül olyat, hogy onnantól mi lőttünk három gólt, tehát, a Vasas is ennyit lőhetett volna. Egy jó 3:3-at kellett volna játszani, és akkor 9:5-tel van vége a mérkőzésnek, talán pont úgy, mint a Vasas-Eger meccs is történt. Fölnézek és elképzelni sem tudom, mi történt. Meg kell majd nézni, mert ez így nagyon rossz.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Kiss Gergely nyilatkozata


- Gergő, gratulálok! Ez fantasztikus győzelem volt, hihetetlen meccset játszottatok. Hogy élted meg belülről? Ekkora különbség egy meccsen belül nem is tudom volt-e az egész bajnokságban.

- Hát volt, amikor 5:1-re vezettünk Szegeden, nem ekkora volt, de simán vezettünk, és aztán nem tudtunk nyerni, még a BL-ben. Drasko Brguljant kellett ma pótolnunk, aki elment az olimpiai kvalifikációra, sok sikert kívánok neki ezúton is. Hiányzik a csapatból nyilván az ő nagyon hasznos játéka, de meg tudtuk oldani, hogy győzzünk. Most tényleg nem megyek bele, hogy hányan fejezhették volna be az ellenféltől a mérkőzést, hányan nem. Úgyhogy gratulálok ugyan a csapatnak az első részhez, a pofonok, és a rossz játék, a rossz kezdés után felébredtünk.

- Ezt akartam mondani, hogy az 1:6-ot nem a bíróknak köszönhette a Szeged...

- Nem megyünk ebbe most bele. Nyertünk, és gratulálok a csapatnak.

- Hogyan tovább?

- Úgy tovább, hogy megyünk Szentesre, öt nap alatt kétszer, alapszakasz elsők vagyunk, és a Szentessel játszunk, amely nyolcadik, ha nem tévedek. Ha nem tévedek, akkor holnapután-után, szombaton megyünk egy bajnoki meccsre, az utolsó bajnokira, és aztán hétfőn és szerdán játszunk velük oda-vissza. Úgyhogy most szentesi napok lesznek, ennek Vörös Viktor nagyon örül, hazamehet. És remélem, hogy mindenféle különösebb probléma nélkül, egészségesen és sérülésmentesen letudjuk a negyeddöntőt, és bejutunk a négybe.

- Ebben az új rendszerben mekkora előnyt jelent az első hely?

- Abból a szempontból biztos jelent, hogy pályaelőnyünk van, tehát ugye oda-vissza játszanak a csapatok, két meccset kell nyerni, hogyha 1:1-re áll, akkor a harmadik, mindent eldöntő meccs mindig hazai pályán lesz. Ennek mind a három körben van jelentősége, negyeddöntő, elődöntő, remélhetőleg döntő, de ez még nagyon messze van. Akkor tudjuk kihasználni, ha jól játszunk, ha úgy játszunk, ahogy a mérkőzés második negyedétől ma, meg ahogy az előző mérkőzéseken, határozottan, és a körülményeket minél jobban kiiktatva, mint most például akár Drasko Brguljan hiányát, mint említettem.

- Köszönöm szépen, gratulálok.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Nagy Viktor nyilatkozata


- Na, Viktor! 1:6-nál mit éreztél?

- Azt nem mondanám, mert akkor ki kellene, hogy sípold, és azt nem tudod, szerintem!

- De!

- Jó-jó! Bocs! Hát, szörnyű érzés volt! Úgy éreztem- gondolom, az eredményből is látszott, meg éreztem kívülről is - hogy bealudtunk. Minden egyes játékos, én is. De nagyon büszke vagyok a csapatra! Szerintem sok csapat nem tudja ezt megcsinálni, hogy 6:1-ről visszajön a meccsbe, 6:6 és onnan játszunk egy olyan meccset, ahol végül is a vége sima. Sima győzelem lesz a javunkra, úgyhogy tényleg le a kalappal minden játékos előtt. Fazekas Tibit kiemelve, mert az egyik legfiatalabb játékos, és szenzációsan játszott. Szétkarmolták az arcát, de ez is mutatja, hogy azért kemény csapat a Vasas. És ennyi, nem mondom tovább.

- Az ellenfél visszavett a játékból, 6:1 után?

- Én a kapuból nem úgy láttam! Első perctől az utolsó percig verekedtek. Amíg bealudtunk az elején, úgy érzem, hogy addig a javukat szolgálta, utána vízilabdával megvertük őket. Ők pedig a verekedést folytatták. Mondom, nem biztos, hogy így van, én a kapuból így láttam. A javunkat szolgálta, legalábbis én így érzem a kapuból. Nagyon örülök annak, hogy tudtunk nyerni, nagyon fontos győzelem volt, elsők vagyunk a tabellán, ez jó! Szeretném, hogyha ezt meg is tartanánk, egészen a bajnoki utolsó meccsig, tehát akkor is szeretném, ha elsők lennénk. Most pihi van, egy kicsit elfáradtunk. De még egyszer: dicsérek mindenkit!

- Köszönöm szépen! Gratulálok!


(Lejegyezte: Varga Bogi)






A tabella állása:

H Csapat M Gy D V Gk Pont
1.  TEVA-VasasUNIQA 21 17 2 2 127 53
2.  A-H Szeged Beton 21 16 3 2 85 51
3.  ZF-Eger 21 16 2 3 89 50
4.  Groupama Honvéd 21 16 2 3 112 50
5.  SzolnokiD-KÖZGÉP 21 14 3 4 103 45
6.  Debrecen 21 11 1 9 36 34
7.  FTC FisherKlíma 21 6 3 12 -63 21
8.  K-M-CS&K Szentes 21 6 1 14 -65 19
9.  BVSC- Zugló 21 4 1 16 -92 13
10.  Orvosegyetem SC 21 3 2 16 -113 11
11.  PVSK-Füszért 21 3 1 17 -98 10
12.  Kaposvári VK 21 3 1 17 -121 10

A góllövőlista élmezőnye:

1. Weszelovszky (Szentes) 58,
2. Szivós (Honvéd) 53,
3. Varga T. (Debrecen) 47 gól