FACEBOOK

Kezdődik a Jadranska Liga négyes döntője

Kezdődik a Jadranska Liga négyes döntője
hozzászólás, 2012.03.16.

A Pro Recco-Mladost Zágráb és Jug Dubrovnik-Primorje Rijeka elődöntőkkel szombaton megkezdődik a nemzetközi adria bajnokság, a Jadranska Liga négyes döntője. A vlv stábja a helyszínen, péntek este a Pro Recco edzésén jártunk. Videónyilatkozat Kásás Tamástól, Madaras Norberttől és Varga Dánieltől.

Jadranska Liga final four, Rijeka, 2012. március 17-18.

Elődöntők (szombat)

18.45 Jug Dubrovnik-Primorje Rijeka

20.15 Pro Recco-Mladost Zágráb

Dőntő (vasárnap): 15.45-kor


A torna nagy esélyese természetesen a Pro Recco. Nincs tévedés: 24 reccós játékos várja a startot. Ez úgy jön ki, hogy az olasz bajnokságban játszó Recco péntek este tévés meccsen a Savonát oktatta (nyert 12:8-ra [Benedek két gólt dobott] és ezzel utcahosszal nyerte az alapszakaszt), majd szombat reggel az elnök különgépén mindenki Rijekába utazik. Találkozik a világklasszisok egész sora, s Pino Porzio csak ezután jelöli ki a Jadranska Ligában induló csapatot.

A péntek esti edzésen megtudtuk, könnyen lehet, hogy Kásás szombaton még nem játszik. Tomi makacs deréksérülésből tért vissza és egy hét alatt négy meccsen szerepelt, lehet, hogy az elődöntő idejére pihentetik, hogy a döntőben még többet tudjon mutatni képességeiből.

Érdekesség egyébként, hogy a Pro Recco nemzetközi csapata a szerdai budvai BL-meccset követő napon busszal Dubrovnikba utazott, ott edzett, majd pénteken ment tovább Rijekába. Amikor megérkeztek Dubrovnikba és bementek a szálloda éttermébe, ott a Vasas játékosai éppen hazaindulás előtti ebédjüket fogyasztották...

Visszatérve a két elődöntőre: Madaras biztosan játszik szombaton, miként a Primorjében Varga Dániel és Varga Dénes. Rijekában kicsit szomorú a hangulat, a csapat szerdán soványka egygólos előnyt szerzett a BL-negyeddöntőben a Herceg Novival szemben, a Jadranska Liga elődöntőjében pedig a nagy mumus Jug Dubrovnik lesz az ellenfél.

Edzés után kamera elé kértük a Pro Recco két magyar sztárját, mivel pedig a Primorje Rijeka péntek esténként sosem edz, elmondhatjuk, hogy Varga Dániel kizárólag a mi kedvünkért jött el az uszodába, hogy nyilatkozhasson a vlv-nek!


A Pro Recco edzése - vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

 
Kásás Tamás nyilakozata

- Szervusz, Tomi.

- Sziasztok. 

- Régen találkoztunk. Egy kicsit mesélj, mi történt azóta veled, hogy az EB-ről visszaértél? Elég keveset játszottál.

- Igen, keveset játszottam. A derekammal voltak kisebb-nagyobb problémák, most már teljesen jól vagyok. Kihagytam jó pár meccset, meg pár külföldi túrát is, például a volgográdit is sikerült megúsznom a derékfájásom miatt, úgyhogy most örülök, hogy végre nem fájt semmim, és itt a négyes döntőben végre tudok játszani, izgalommal várom.

- A legutóbbi meccseken már játszottál, gólokat is dobtál. Milyen formában vagy? Veszítettél erőt?

- Igen, erőt azért veszítettem, de szép lassan hozom vissza magamat, és azon vagyok, mióta visszajöttem, hogy a kondíciómat valahogy visszaszerezzem. Ugye itt van ez a Jadranska Liga négyes döntő, ami hát nagyon fontos, de a csapatnak a többi része holnap reggel érkezik, úgyhogy megint huszonnégyen leszünk, tehát bármi van, bárkit be lehet vetni, sőt az edzővel még arról is beszéltünk, hogy esetleg az elődöntőben nem játszanék, hanem pihennék, és akkor a döntőben – reméljük, hogy döntőt fogunk játszani – a döntőben megint ott leszek. Nem tudom még. Én úgy gondolom, hogy a lényeg az, hogy az Euroliga Final Fourra most már tényleg jó kondícióban érkezzek meg.

- Ma este játszik a bajnoki csapat a Savonával és holnap jön, ahogy mondtad, a teljes csapat. Hogy van ez? Onnan, akik ma játszanak, hányan fognak itt ebbe a csapatba bekerülni? Mikor van nevezés? Hogy lehet ezt csinálni?

- Hát ez holnap reggel fog kiderülni. Ők ma este játszanak a Savonával, holnap reggel az elnök magángépével érkeznek ide, tehát Genova-Rijeka, és az egész csapat jön, tehát aki nem játszik, az is eljön, és megnézi ezt a négyes döntőt. Ez holnap az edzőn fog múlni, hogy melyik tizenhárom fog játszani.

- Gondolom, hogy fel sem vetődik, hogy nem az elsőség lenne a cél, nektek mindent meg kell nyerni nyilván, mégis azért először indultok a Jadranska Ligában, mennyire számít most különösen fontosnak, hogy innen győztesen menjetek vissza?


- Annyira számít fontosnak, mint minden meccs, tehát nekünk, amit mindig elmondunk, nekünk minden meccset meg kell nyernünk, mert ez a csapat ezért lett megalkotva, hogy megnyerjen minden lehető trófeát. Hát ugye első ízben veszünk részt a Jadranska Ligán, ilyet még nem nyertünk, az elnökünk és hát mi is szeretnénk megnyerni. A rajtunk kívül itt lévő három csapat is nagyon erős, de úgy gondolom, hogy ha mi jó formában játszunk, pólózunk, akkor ezt is meg tudjuk nyerni. Nyilván, hogyha nem nyernénk meg, akkor azt óriási katasztrófaként élnénk meg, és az elnökünk is eléggé csalódott lenne. Ha meg megnyerjük, akkor valamennyire papírforma, ez így van egész évben velünk.

- Jól van Tomi, köszönöm szépen, és ha holnap nem, akkor a döntő után remélem, hogy találkozunk.


- Ok, mindenféleképpen. Sziasztok.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Madaras Norbert nyilakozata


- Szervusz Norbi, Rijekában vagyunk, az első idei komoly torna négyes döntőjén, ahol részt vesztek, nyerhettek, és valószínűleg nyernetek is kéne. Hogy látod?


- Pont úgy, ahogy mondtad. Mindenképpen nyernünk kellene, azt mondom, szinte csak az az elfogadható. Ugyanezekkel a csapatokkal találkozhatunk a BL Final Four elődöntőben, - most már azt mondom, valószínűbb, hogy a Jug-gal, mint a Vasassal –, aztán a döntőben akár a Mladosttal, akár a Rijekával, meglátjuk. Kicsit olyan ez a hétvégénk mint az egész évünk volt. Itt vagyunk most tízen, a többiek még ma este játszanak a Savonával egy bajnokit, holnap jönnek, velük kiegészülünk, de már hozzászoktunk, hogy így játszunk, ilyen összevissza.

- Van egy érdekes dolog: ezeket a csapatokat, akikkel most fogtok játszani, egész évben vertétek bármilyen tornán, - akár Bajnokok Ligája, akár Jadranska Liga- , méghozzá nem egy góllal, hanem három-négy-öt góllal, akár idegenben is. Simán vertétek őket, és ez általában így van, de mégis amikor egy meccsen múlik, akkor már többször előfordult, hogy valami nem stimmelt…

- Sajnos igen…

- Erre tudtok-e készülni, vagy megfordul-e a fejetekben?

- Ki-ki meccsen nyilván más, pont amiatt, amit mondasz, hogy játszunk velünk szeptember óta, a legszorosabb meccsünk is egy kétgólos győzelem volt, tehát nekünk van veszítenivalónk itt, nekik meg talán kevesebb, ők könnyebben játszhatnak. De ez évek óta így megy. Sajnos nem mindig jöttünk ki jól belőle, pont egy-egy ilyen ki-ki meccset vesztettünk, egészen pontosan kettőt, egyet itt a Kotor ellen, tavaly pedig a Partizan ellen. Készülni nehéz rá, nyilván tudjuk, hogy valami olyasmit kell csinálnunk, amivel egész évben jobbak voltunk ezeknél a csapatoknál, nem szabad kapkodnunk, saját magunkkal kell leginkább foglalkozni.

- Mondtad, és Kása is utalt arra, hogy még tulajdonképpen azt sem tudni, hogy milyen csapattal fogtok kiállni. Neked az teljesen mindegy, hogy van a rotáció, kik játszanak, vagy van egy kedvenc "garnitúrád"?

- Sosem teljesen mindegy, nyilván van olyan, aki ha nem is kedvenc, de jobban megszoktam, akivel többet szoktam együtt, vagy jobban tudok együtt játszani. De ez megint ahhoz tartozik, hogy a többiek jelen pillanatban a Savonával játszanak éppen otthon egy meccset, és holnap jön csak egy-két olyan játékos, aki játszani fog velünk… Ez az év olyan volt, hogy ehhez hozzá kellett szoknunk. Pont emiatt nem is jó kedvenceket választani, mert nyilván annál rosszabb, ha azok esetleg nem játszanak.  De nincs ilyen, azért mindenki oda tudja adni a labdát.

- Beszéljünk két mondatot a holnapi meccsről, azért mégiscsak egy elődöntő lesz, a Zágráb az ellenfél, van egy kis pikantéria is Udovicsics személyében, mit várhatunk ettől a meccstől?

- Talán két hete játszottunk velük idegenben, akkor nagyon simán nyertünk, holnap nyilván ennél nehezebb lesz, pont amiatt, hogy egy ki-ki meccs, nekik nem igazán van vesztenivalójuk, év közben oda-vissza kikaptak tőlünk, ugyanakkor azért egy jó csapat, tehát van néhány igen jó játékos, aki pont ilyen ki-ki meccseket el tud dönteni, és nem csak Udovicsics, hanem a két center, vagy akár említhetném a kapusokat is. Ez az Udovicsics-dolog már annyira nem is áll, mint tavaly, együtt játszottunk, innen elment, ahogy elment, nem lesz könnyű, az biztos…

- Köszönöm szépen, holnap találkozunk, jó pihenést!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Varga Dániel nyilakozata


- Szervusz Dani!


- Szia.

- Azt hiszem először tudlak "hazai pályán" kérdezni. Hogy érzed magad? Hogy készültök? Mire számítotok ezen a tornán?

- Nagyon jól érzem magam, köszönöm szépen. Légy üdvözölve, remélem, jól fogjátok érezni magatokat itt ezen a tavaszi hétvégán. Jól érzem magam, jó formában is vagyok, úgy gondolom. A holnapi és remélhetőleg a holnaputáni meccs elsősorban azért fontos, mert azért ez egy nagy esemény vízilabdában, nagyon sok mindenki itt lesz. Nincs olyan tétje, hogy bármire kvalifikálna, vagy meghatározná a bajnokság további kimenetelét, míg tavaly úgy volt hogy az itteni felállt sorrend alapján alakult ki a horvát bajnokság erősorrendje. Szóval ez igazából egy örömesemény, öröm lesz itt lenni, remélem hogy öröm lesz játszani is. Remélem, hogy tudunk nyerni is, legalább szombaton és akkor két meccset tudunk játszani ebben a nagyszerű közegben.

- Érzel valamilyen elvárást itt a helyi közösségtől, közönségtől, hogy nyerni kéne valamit?

- Ha valamit nyerni kéne, akkor az nem a Jardanska Final Four lesz szerintem, ugyanis ehhez két nagyon nagyon nehéz meccset kellene megnyerni. És vasárnap a Recco ellen lenne a másik, amire kevés esélyt látok, de van elvárás, a kérdésedre válaszolva. Kicsit elégedetlenek itt az emberek a jelenlegi állapottal, mi sem vagyunk túl elégedettek, az elmúlt két hét nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Dolgozunk az ügyön és a lényeg még hátravan, a bajnoki elődöntő, döntő.

- Jó, hát te hoztad szóba az elmúlt két hetet. Nem tudtalak megkérdezni a Bajnokok Ligája-negyeddöntőről, amit egy góllal nyertetek meg itthon. Valamit azért mondj, mi történt ott?

- Nem játszottunk túl jól. Az ellenfél nagyon jól felkészült belőlünk. Mind a két és fél játékosuk nagyon jól játszott, illetve hogy mondjam gólokban meghatározó volt, és az összes többi meg nagyon jól alájátszott. Mi pedig a negyedik negyedben, amikor vezettünk három góllal, elkezdtünk butaságokat csinálni, amiből lehetett volna +6 is, meg lehetett volna -1 is, hát +1-el megúsztuk úgymond, tehát összességében nem volt senki elégedett, viszont tulajdonképpen nyertünk egy meccset, ami azt jelenti hogy +1-el Herceg Noviban játszunk, ami nem lesz könnyű, de elkeseredettségre nem ad okot.

- Holnap mire számíthatunk tőletek?

- Egy presztízsmeccs nekünk a Juggal játszani és igyekszünk kiszolgálni a közönséget, amellett hogy megpróbáljuk végre megverni ezt a csapatot, mert idén még ez nem sikerült, két döntetlen, illetve egy csúnya vereség volt a bajnokság elején Dubrovnikban. Szóval van bizonyítási vágy mindenkiben, holnap remélem megtudjuk mutatni, hogy meg lehet őket verni.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Danna)
 

4 régi hozzászólás

szerk hozzászólása
szerk35304
2012.03.17. 16:18

Ők adják a holnapi döntőt is, 15.45-től.

szerk hozzászólása
szerk35303
2012.03.17. 16:15

18.40 Primorje-Jug HRT2 - ennyit tudunk

Gábor hozzászólása
Gábor35302
2012.03.17. 14:25

Kedves Szerk. vagy bárki! Ugyanaz a kérdésem mint \"lézer\"-nek...

lézer hozzászólása
lézer35299
2012.03.17. 11:40

Sziasztok! A szokásos kérdés:Tudja valaki,hol lehet nézni a net-en?