FACEBOOK

A szerdai BL-program - előzetes

A szerdai BL-program - előzetes
hozzászólás, 2012.02.07.

Az idei első forduló a Bajnokok Ligájában. Előzetesünk a teljes programmal és nyilatkozatokkal.

Bajnokok Ligája, főtábla, ötödik forduló (időpontok helyi idő szerint)

Február 8., szerda

A csoport

19.00 Olympiakolsz Pireusz-Budva

20.15 Primorje Rijeka-Vouliagmeni

A csoport állása négy forduló után:

1. Primorje Rijeka 12,
2. Budva 6,
3. Olympiakosz 3,
4. Vouliagemeni 3 pont

A Primorje Rijeka már továbbjutott a csoportból.


B csoport

18.45 Mladost Zágráb-Jug Dubrovnik

20.00 Spandau 04-Vojvodina

A csoport állása négy forduló után:

1. Jug Dubrovnik 12,
2. Mladost Zágráb 9,
3. Spandau 04 1,
4. Vojvodina 1 pont

A Jug Dubrovnik és a Mladost Zágráb már továbbjutott a csoportból.


C csoport

19.00 Eger-Szeged - sport1, vlv, vodapolo

Jegyek: 1500.- Ft és 1000.- Ft (diák és nyugdíjas)

SZÉCSI ZOLTÁN a vlv-nek:

- (tüsszent...) Azzal szemben, amit most hallottál, mindenki egészséges, úgy érzem, hogy tényleg jó erőben is vagyunk, minden adott ahhoz, hogy jó játékkal fogadjuk a Szegedet. A jó játékkal pedig úgy gondolom, hogy képesek vagyunk nyerni, ami nekünk égetően fontos.

- Mennyire tartjátok reálisnak az esélyt, hogy vissza tudtok jönni a továbbjutásért folyó küzdelembe?

- Nézd, a Vasas ugye Viktor nélkül megy ki Belgrádba. Ha arra a meccsre fogadni kellene, akkor a legtöbben a Belgrádra fogadnának. Magyarul: hogyha mi itt nyerünk, akkor a Komjádiban egy ki-ki meccset tudunk játszani a Vasassal. Ennyi. Szerintem nekünk nagyon nagy az esélyünk.

- Az Eger válogatottjai nem játszottak a hétvégi bajnokin. Mennyire pihentétek ki magatokat, mennyire vagytok játékban?

- Úgy gondolom, hogy maximálisan játékban vagyunk, amennyit kellett, pihentünk is. Megyünk tovább, előre. Két jól játszó csapat összeütközésére számítok, nagyon várjuk a meccset.

BAKSA LÁSZLÓ a vlv-nek:

- Nehezen indul a "tavasz" a számunkra, hiszen elmaradt a bajnoki mérkőzésünk, nem tudtunk hivatalos meccset játszani. A társaság sokat gyakorolt, a többiek voltak Olaszországban, ott kétkapuztak és Magyarországon is több csapattal játszottak, amíg én az EB-n voltam. Az elmaradt bajnoki miatt szabad lett a hétvégénk, tudtunk pihenni, hétfőn pedig elutaztunk Nagyváradra, innen megyünk kedden délután Egerbe, ahol este már edzünk is.

Úgy gondolom, hogy nagyon nehéz a feladat, másfél hónapja nem játszottunk a klubbal komoly mérkőzést és egyből az Eger-meccs jön, aminek komoly tétje van. Ha az Eger nyer, akkor abszolút partiban marad, akár tovább is juthat. Ha mi, akkor viszont a Partizan elleni meccsen már egy pont megszerzésével továbbjutunk, ha pedig ott nyerünk, akkor valószínűleg csoportelsőként. Szerencsére ezen a héten már mindenki edzett, egészséges volt, Varga Pepe is meggyógyult, Somogyi Balázs dereka is javult. Nagyon várjuk a mérkőzést és reméljük, hogy jól jövünk ki ebből a helyzetből.

- Hogy fogadtak téged egyedüli szegedi EB-bronzérmesként?

- Mindenki gratulált, örültek, hogy az első világversenyemen érmet tudtam szerezni. A visszaérkezésem másnapján már játszottam is, itt volt a Vojvodina, volt egy-két olyan dolog, amit át kellett ismételnünk, mert ugye előtte nem voltam. Amúgy minden rendben van, várom már, hogy újra játsszak, bizakodom abban, hogy ugyanolyan tavasz elé nézünk, mint amilyen őszünk volt.


19.00 Partizan Belgrád-Vasas - RTC2, vlv, vodapolo élő / Sport2 21.00 felvételről

A Vasas kedden reggel, nagybusszal indult Belgrádba. Drasko Brguljan a mérkőzés helyszínén csatlakozik társaihoz, mert az időjárási helyzet miatt az elmúlt napokban nem tudott Budapestre utazni.

STEINMETZ ÁDÁM a vlv-nek:

- Nem volt ideális a felkészülésünk, hiszen a hétvégi bajnoki meccsünk elmaradt, ami pedig fontos állomása lett volna a felkészülésnek. Ezenkívül az EB-ről hazatért három játékos nevében mondhatom, hogy még nem tudtuk teljesen kipihenni magunkat, de az vigasztal, hogy a Partizan sincs sokkal könnyebb helyzetben, hiszen ugye náluk a fél csapat szerb válogatott. Talán a hazai pálya mellettük szól és az, hogy nekik mindenféleképpen nyerni kell ahhoz, hogy életben tartsák a továbbjutási esélyeiket. Ne felejtsük el, hogy bármennyire meggyengültek nyáron, azért ők a BL címvédői, otthon játszanak, fantasztikus közönségük előtt. A másik az időjárás. Nem könnyű még eljutni sem, hírek szerint -25 fok van, esik a hó Belgrádban. Summázva: az esélyesség terhe szerintem a Partizant nyomja. Nagyon bízom benne, hogy fel tudjuk venni a kesztyűt. Ha csak abból indulunk ki hogy két magyar csapatnak már sikerült megverni őket ebben a sorozatban, kishitűség lenne, ha nem győzelmi, de legalábbis pontszerzési reményekkel érkeznénk a szerb fővárosba.

A csoport állása négy forduló után:

1. Vasas 8,
2. Szeged 7,
3. Partizan Belgrád 4,
4. Eger 3 pont


D csoport

18.00 Herceg Novi-Volgográd
(az egyik játékvezető Juhász György)

19.00 Pro Recco-CN Marseille

A csoport állása négy forduló után:

1. Pro Recco 12,
2. Spartak Volgográd 7,
3. Jadran Herceg Novi 4,
4. CN Marseille 0 pont

A Pro Recco már továbbjutott a csoportból.

9 régi hozzászólás

szerk hozzászólása
szerk35074
2012.02.08. 11:11

thx

Hewson hozzászólása
Hewson35073
2012.02.08. 11:05

FYI: a Sport2 ma 21:00-tól - honlapja szerint - felvételről leadja a Vasas meccsét.

Koma hozzászólása
Koma35071
2012.02.08. 08:59

Az eger- szeged meccs nagy kérdés számomra. Itt az egri sztároktól várnám már a kimagasló, kiegyensúlyozott teljesítményt, hiszen nyílvánvaló, hogy ha ők jól játszanak, akkor jobbak a Szegednél! Ez mindenképp jó meccsnek igérkezik!

Koma hozzászólása
Koma35070
2012.02.08. 08:55

Biziny Ádámnak igaza van, ez csak hittel fog menni! Ha az első perctől kezdve pörög a csapat, akkor megtudják fogni a szerbeket, de csak akkor! Illő lenne a Vasasnak is mutatnia valamit(lásd Eger és a Szeged). Kérdés az, hogy Ádám, Gergő, és Boskovicson kívűl mit tudnak hozzátenni a többiek!

kathleen hozzászólása
2012.02.07. 22:13

Rebo: Melyik interjút olvastad?

balzs hozzászólása
balzs35067
2012.02.07. 19:12

Elnézve a csoportok állását az Olympiakosz-Budva meg a Mladost-Jug is rangadó lesz, kár hogy ezek nincsenek tippmixen.

balzs hozzászólása
balzs35066
2012.02.07. 19:08

Egészségedre Szecska! Hajrá Eger!

Hakapeszi hozzászólása
2012.02.07. 18:20

Légyszi kopizd már be azt a mondatot, amiből kiderül, hogy Szecska örül a Nagy Viktor sérülésének. Tényleg érdekel, mert én sehogy sem találom.

Rebo hozzászólása
Rebo35064
2012.02.07. 17:52

Szecska ! Köszönjük a \"spoertszerű\" hozzádszólást.Azt hiszem téged minősít, hogy örülsz Nagy Viktor sérülésének. ( bár nem lep meg tőled )