FACEBOOK

Hosszabbításos vereség Montenegrótól

Hosszabbításos vereség Montenegrótól
hozzászólás, 2012.01.27.

Hosszabbítás után vereséget szenvedtünk Montenegrótól az eindhoveni Európa-bajnokság elődöntőjében. A bronzmeccsen Olaszország lesz az ellenfél. Öt videónyilatkozat, a meccs mind a 27 gólja és fotók.

Európa, bajnokság, Eindhoven

Macedónia-Törökország 9:7 (3:1, 2:2, 2:1, 2:3) (a 11-12. helyért) a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)

Románia-Horvátország 16:15 (4:2, 3:2, 2:1, 1:5) (0:1, 2:1) (4:3) - ötméteresekkel (a 7-10. helyért) a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)

Spanyolország-Hollandia 14:9 (6:3, 4:0, 2:4, 2:2) (a 7-10. helyért) a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)

Elődöntők:

Olaszország-Szerbia 8:12 (5:4, 1:4, 1:3, 1:1) a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)


MONTENEGRÓ-MAGYARORSZÁG 14:13 (2:2, 4:3, 4:3, 2:4)  (1:1, 1:0) - hosszabbítás után
Európa-bajnokság, Eindhoven, v.: Spiegel (német), Koganov (azeri)
Montenegró: Scsepanovics - Drasko Brguljan 1, Paskovics 1, Petrovics 2, Klikovacs, Radovics, Mladan Janovics 5, Nikola Janovics, Ivovics 3, Zlokovics, Gojkovics 1, Jokics 1. Szövetségi kapitány: Ranko Perovics
Magyarország: Baksa - Katonás, Madaras 1, Varga Dénes 2, Kásás 1, Hosnyánszky 1, Kiss G. 4, Szivós, Varga Dániel, Biros 2, Steinmetz Á. 2, Hárai. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Gól - ötméteresből: -/-, ill. 2/2
Gól - emberelőnyből: 6/12, ill. 7/17
Kipontozódott:  Paskovics (24.p.), Katonás (26.p.), Ivovics (30.p.)
Kiállítva - cserével végleg: Radovics (35.p.), Mladan Janovics (30.p.),
Sárga lap: Ranko Perovics (16.p.)

a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL


SZABÓ ZOLTÁN ÉRTÉKELÉSE


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

1:0 - Ivovics első gólja


2:0 - Mladan Janovics első gólja


2:1 - Biros első gólja, ötméteres


2:2 - Kiss Gergely első gólja


2:3 - Biros második gólja


3:3 - Mladan Janovics második gólja

3:4 - Kásás gólja

4:4 - Drasko Brguljan gólja

5:4 - Mladan Janovics harmadik gólja

6:4 - Ivovics második gólja


6:5 - KissGergely második gólja, ötméteres


6:6 - Madaras gólja

7:6 - Petr
ovics első gólja

7:7 - Varga Dénes első gólja

7:8 - Varga Dénes második gólja

8:8 - Mladan Janovics negyedik gólja

9:8 -
Paskovics gólja

10:8 - Ivovics harmadik gólja

10:9 - Kiss Gergely harmadik gólja

11:9 - Mladan Janovics ötödik gólja


11:10 - Steinmetz Ádám első gólja

11:11 - Steinmetz Ádám második gólja


11:12 - Hosnyánszky gólja


12:12 - Petrovics második gólja


13:12 - Gojkovics gólja


13:13 - Kiss Gergely negyedik gólja


14:13 - Jokics gólja


Kemény Dénes nyilatkozata


- Szervusz Dénes! Hát nem sikerült, egy hajszálon múlott. Nem sokon tényleg, de nem sikerült. Nem játszott ma jól a csapat.


- Ez így van. Ehhez most mit tegyek hozzá?

- Hogy értékeld a meccset? Voltak fordulatok benne, visszajöttünk két gól hátrányból.

- Rossszul  kezdődött az egész. Nem tanúsítottunk elegendő ellenállást emberhátrányban, abból kaptuk a gólokat és ehhez meg nem voltunk elég stabilak abban, amit eddig jól csináltunk, azaz emberelőnyben. Néhány játékos szarvashibát követett el az elején. Sok olyan pont volt a meccsen amikor viszonylag könnyen lezárhattuk volna. Leginkább másfél perccel a vége előtt az emberelőny. Megmondom őszintén én nem tudtam, hogy még egy játékost kiállítottak dumáért. De azért ott a kapu előtt észre kellett volna vegyük. Nem sikerült. Ha azt az emberelőnyt belőjük, én nem hiszem, hogy a maradék másfél percben ki tudtak volna egyenlíteni.

Lejegyezte : P. K. T.



Kiss Gergely nyilatkozata


- Hatalmas teljesítményt nyújtottatok Gergő! És a régi montenegrói magyarok külön kitettek magukért, de nem sikerült. Hogy foglalnád össze, hogy mi történt ezen a meccsen?

- Amit szerettünk volna elkerülni az megtörtént, hogy sokgólos meccset játszottunk. Ha kevés gólos meccset játszunk, szerintem győzünk. Ugye régi mondóka, hogy egy magyar csapat tíz gólt tud lőni, és ha tíz alatt kap, akkor matematikailag kijön, hogy nyerünk. Ehhez képest tizennégyet kaptunk. Több emberelőnyünk volt, mint az ellenfélnek, ennek ellenére a kevesebb emberhátrányt nem védekeztük ki és emberfórban néha kapkodtunk, néha túlságosan biztonságit játszottunk. Azt hiszem, hogy a csapat nagyon tüzes volt az egész meccsen, kivétel talán az emberelőny, ami kulcsa lehetett volna a meccsnek. Hiszen nem tudom mi a százalék, de nem olyan jó az biztos, sem az emberelőny, sem az emberhátrány és talán ez volt a kulcsa az egész mérkőzésnek. Ők ebben nagyon jók, mint a dél szláv csapatok általában, úgyhogy gratulálok nekik. Nagyon szomorú és csalódott vagyok, mert jó csapatunk van és tudtunk volna döntőt játszani.

- Meglepett titeket valamivel a montenegrói csapat? Csináltak, olyat, amire nem számítottatok?

- Nem. Azt csinálták nagyon jól, amire számítottunk és amire készültünk, annak az ellenszerét mi hellyel közzel tudtuk jól megcsinálni, elsősorban a védekezésre gondolok. A legjobb lövőik sok gólt lőttek, aztán kipontozódtak és utána meg mi nem tudtunk már a támadásban még egyet lépni. Gratulálok nekik még egyszer!

- Lehet előny ebből a vereségből valamikor?

- Ezt az olimpia utolsó napján lehet megmondani. Akkor, ha boldogok leszünk.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)



Kásás Tamás nyilatkozata

- Tomi, túl vagyunk ezen a meccsen. Nem lélekemelő, gondolom, hogy te sem érzed nagyon jól magad. Mi történt? Foglald össze, kérlek!

- Ha nagyon tömören szeretném összefoglalni, akkor sajnos azt kell, mondjam, hogy Montenegró megérdemelten nyert. Nagyon jól játszottak, mondjuk a győzelmükhöz az is kellett, hogy mi sokkal többet hibázzunk a szokásosnál. Nagyon-nagyon kemény meccs volt, fizikai meccs volt, és már ugye az olasz és görög meccsünk is nagyon-nagyon nehéz volt a csoportban, de ez mégiscsak egy szinttel feljebb. Úgyhogy ezt most sajnos nem bírtuk a végén. Hát sajnálom. Nem igazán lehet ilyenkor mit mondani.

- Valakitől kérdeztem, talán Geritől, hogy egy ilyen meccsből lehet-e tanulni? Lehet, hogy ez valamikor majd kamatozni fog, hogy most kikaptatok?

- Ennek két nap múlva kell kamatoznia, mert egy nagyon-nagyon fontos bronzmeccs következik, amit feltétlenül meg kell nyernünk, ami felér egy arannyal. Nagyon fontos, hogy éremmel térjünk haza, és úgy gondolom, hogy ma este még mindenki bánkódni fog, de holnap reggel már úgy fogunk felkelni, hogy igenis meg kell nyerni az olasz meccset.

- Köszönöm szépen Tomi, jó pihenést.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Madaras Norbert nyilatkozata


- Norbi, nagyon meghajtottátok a meccset, de nem jött össze. Hajszálon múlt, de azt lehet mondani, hogy nem érdemtelen az ő győzelmük.

- Egyáltalán nem. Persze hajszálon múlt, ez a sokadik „hajszálon múlt”, de valamiért mindig hiányzik egy kicsi, mint ahogy ma is. Sokkal jobbak voltak az emberelőny-kihasználásban, vagyis mondhatjuk, hogy a hátrányos védekezésben. Illetve volt pár lefordulásgóljuk, ami nekünk nem, ennyivel ők mindenképp többek voltak.

- Hoztak valami meglepőt?

- Nem különösebben! Azok játszottak jól, akik tudnak - megint a sok kapott gól…

- A védekezésen kell javítani?

- Kb. nem tudom hány éve már, de igen. Megint 12-12, az sok! Jó, hogy sokat is lövünk, de valahogy ott valami nem megy…

- Két nap múlva jön egy meccs az olaszokkal, bronzmeccs, két csalódott csapat, mire számíthatunk?

- Nekünk nagyon-nagyon kell ez a győzelem, az, hogy egy ilyen ki-ki meccset ne veszítsünk el megint, hanem úgy menjünk innen haza, hogy azt igenis megcsináljuk. Minden szempontból: az elmúlt évek miatt, az olimpia miatt, úgyhogy azon leszünk, hogy azt mindenképpen behúzzuk.

- Ott találkozunk, köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Szivós Márton nyilatkozata

- Marci, min ment el a meccs?

- Először is engedd meg, hogy megköszönjem a szurkolóknak, hogy ennyien kijöttek! Azért ez nincs a szomszédban, és rengetegen kijöttek buzdítani minket, és gondolom otthon is sokan szurkoltak nekünk, ezt szeretném, szeretnénk megköszönni! Én úgy gondolom, hogy nagyon sok fórt nem lőttünk be, hat a hat ellen szerintem egész jól védekeztünk. Ők jól lőtték a fórjaikat, mi meg rosszul. Ennyi.

- Ennyi volt. Szombaton megint az olaszok jönnek, két csalódott csapat. Mi lesz?

- Most szomorkodunk, összekapjuk magunkat, és szeretnénk a harmadik helyet megszerezni.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


A magyar csapat vasárnap 13.30-kor Olaszországgal vívja az Európa-bajnokság kisdöntőjét a bronzéremért. A döntőben: Szerbia-Montenegró.


Jelképes fotó - csak karnyújtásnyira a labda, de nem sikerül elérni

 

- Hát Tomi, túl vagyunk ezen a meccsen. Nem lélekemelő, gondolom, hogy te sem érzed nagyon jól magad. Mi történt? Foglald össze, kérlek.

- Hát, ha nagyon tömören szeretném összefoglalni, akkor sajnos azt kell, mondjam, hogy Montenegró megérdemelten nyert. Nagyon jól játszottak, mondjuk a győzelmükhöz az is kellett, hogy mi sokkal többet hibázzunk a szokásosnál. Nagyon-nagyon kemény meccs volt, fizikai meccs volt, és már ugye az olasz és görög meccsünk is nagyon-nagyon nehéz volt a csoportban, de ez mégis csak egy szinttel feljebb. Úgyhogy ezt most sajnos nem bírtuk a végén. Hát sajnálom. Nem igazán lehet ilyenkor mit mondani.

- Valakitől kérdeztem, talán Geritől, hogy egy ilyen meccsből lehet-e tanulni? Lehet, hogy ez valamikor majd kamatozni fog, hogy most kikaptatok?

- Hát ennek két nap múlva kell kamatoznia, mert egy nagyon-nagyon fontos bronzmeccs következik, amit feltétlenül meg kell nyernünk, ami felér egy arannyal. Tehát nagyon fontos, hogy éremmel térjünk haza, és úgy gondolom, hogy ma este még mindenki bánkódni fog, de holnap reggel már úgy fogunk felkelni, hogy igenis meg kell nyerni az olasz meccset.

- Köszönöm szépen Tomi, jó pihenést.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)

38 régi hozzászólás

qqcska hozzászólása
qqcska35007
2012.01.29. 13:02

T. fórumozók, egy pár éve figyelem a VLV fórumain megjelenő kommenteket, de az ebben a témában megjelenő hozzászólások némelyike minden eddigit alulmúl. Természetesen mindenkinek van/lehet véleménye és ennek hangot is adhat (erre van ez a feület is), csak egyvalamit kéretik figyelembe venni: A STÍLUS MAGA AZ EMBER. A másik pedig, hogy UTÓLAG nagyon könnyű okosnak lenni. Azt kívánom magunknak, minden magyar embernek, hogy az elkövetkezendő pár évben az legyen a legnagyobb problémánk, hogy nem az aranyért, hanem a bronzért játszik a válogatottunk... Hajrá Magyarország!

APREAND hozzászólása
APREAND35006
2012.01.29. 12:25

Tisztelt forumozók! Szerintem mindannyian akik ide irunk teljes mell szélleséggel a Magyarokért szurkolunk.Itt senki nem tanácsot ad és nem akarja lemondatni a kapitányt,vagy beleszolni kit haggyon ithon és kit vigyen ki.Csupán pontosan a sportág szeretete végett elmondja meglátásait,érzéseit és mindig is a MAGYAR csapatnak fog szurkolni. Ezért fel a fejjel kel az a Bronz!!!! Hajrá MAGYAROK!!!

toldo hozzászólása
toldo35004
2012.01.29. 12:11

Emlékszem volt mikor azt mondták,hogy Magyarországon 10 millió labdarugó szövetségi kapitány él. Nem bánt itt senki ,senkit. Ki-ki vérmélséklete szerint elmondja a véleményét,gondolatait. Ez is a sport része,és persze az sem baj,ha vitatkozunk. Senki nem akarja leváltani,viszont vannak jelek amik nyugtalanitóak,ha valaki okos,akkor figyel mások véleményére,és ha úgy gondolja hasznosit belőle,ha úgy gondolja akkor nem,de a felelősség az Ővé.Mondok két példát,az első:az utánpótlás helyzete,második,én személy szerint nem érzem azt a szimbiózist a Csapat és a Kapitány közt ami ideális lenne. Remélem az olaszok ellen rendben lesz minden. Hajrá Fiúk!

aZegyfejű hozzászólása
2012.01.29. 09:53

Már csak mosolygok azon, hogy itt MINDENKI jobban tudja, hogy mit kellett volna csinálni, kit kellett volna vinni, vagy épp itthon hagyni, vagy egyáltalán kinek kellene leváltania Kemény Dénest, ki lenne jobb nála. Medence széléről, tv elől vagy éppen billentyűzet mellől mindenki okádja a saját igazát, tolja a saját kedvencét, vagy éppen vitatja a számára nem szimpatikus játékosok ottlétét... Közületek bárki ott volt, vagy ott van napi szinten is, hogy ennyire megalapozott az okossága? A kapitány keveri a lapjait, és a legutolsó, amit egy döntés előtt figyelembe vennék a helyében, az az, hogy a szurkolók véleményét kérjem ki. Miért kell elvitatni tőle a hozzáértést etéren? Nem bizonyított még eleget? Mindenki tudta, hogy nem lesz könnyű dolga pótolni egy \'74-\'78 közötti születésű \"aranyos\" generációt, de legalább megpróbálja! Mondhatta volna azt is, hogy \"én elértem, amit lehetett, most már csinálja más\"; de nem, mert ő folytatta, holott sejthető volt, hogy kísérleteznie kell a csapat összetételénél, ugyanis másként nem megy! De feleslegesen szaporítom a szót, mert ha nem Kemény Dénes irányítása alatt, hanem bárki más irányítása alatt lenne a válogatott az eb-n, akkor is találnátok bűnbakot, akin kiélhetitek a \"csalódottságot\"...

vélemény kisasszony hozzászólása
2012.01.29. 09:49

Ez a fórum kezd kritikán aluli színvonalat felvenni. Azért az remekül látszik, hogy kinek mennyi köze van/volt életében sporthoz, főleg versenysporthoz, hogy az intelligenciáról ne is beszéljek. Kedves Magyar vízilabda válogatott! Harcoljatok, magatokért, meg értünk akik szeretünk benneteket és hiszünk bennetek, és értük is, mert Ti jobbak vagytok mint ők. Off

aZegyfejű hozzászólása
2012.01.28. 23:36

toldo A gyermekem, ha rossz jegyet hoz az iskolából, vagy a feleség, ha nem sikerült az étel... Érdekes példáit vannak, és egyiket sem tartom ide sorolhatónak. Vagy mégis. Mindkettő példád esetén az eredményekből le lehet vonni a megfelelő következtetéseket, és azokból építeni a jövőt. Nem szerettem volna megvonni tőletek a jogot, hogy kritizáljatok, csupán kifejeztem a véleményemet. Mert mint ahogy egy rossz étel miatt az ember nem cseréli le a feleségét (jó esetben), vagy egy rossz jegy miatt nem rakja ki a gyerekét sem, úgy nem gondolom azt sem, hogy bármelyik játékos, vagy éppen a kapitány feje felett jogosan törnek pálcát itt egyesek, és az ottlétük jogosságát vitatják egy elvesztett meccs miatt. És utólag is elnézést kérek, ha a soraimmal bárkit is sértenék, vagy bántanék. Akinek nem inge, az ne vegye magára.

toldo hozzászólása
toldo34994
2012.01.28. 23:26

aZegyfejű Ha gyermeked rossz jegyet hoz az iskolából,mert nem tanúlt,ha a Kedves Feleséged ehetetlen ételt rak eléd,megdicséred? Lehet,de az egy más világ,ez itt VIZILABDA,és engedd meg nekünk,hogy a dicséretünk vagy a kritikánk itt megfogalmazhassuk,a jobbitás szándékával. Köszönet érte. Hajrá Magyarok!

aZegyfejű hozzászólása
2012.01.28. 22:57

Üdvözlet itt Mindenkinek! Immáron 16 éve lesz, hogy igyekszem figyelemmel kísérni a válogatott szereplését, amolyan laikus, egyszerű magyar ember módjára. Nem sokszor nézek a színfalak mögé, mivel nem értek hozzá, így általában nem vitatom, hogy ki miért került be a válogatottba, vagy éppen ki miért nincs ott, egyszerűen csak örülök annak, hogy mindig van 13 olyan ember, aki ott van, és akiknek szurkolhatunk. Alkalmanként feljövök ide, és olvasgatom a cikkeket, a hozzászólásokat is, és szinte minden alkalommal elkeseredek a véleményeitek nagy részét olvasva. Annyira jellemző ez a gyarló nemzetünkre, hogy nem tudunk optimistán, pozitívan, elégedetten gondolkodni?!? Emberek!!! Térjetek egy kicsit észhez, és ne a saját sérelmeitekként éljétek meg, ha egy meccs nem úgy ér véget, ahogy szeretnétek! Hús-vér emberek vannak abban a medencében, akiknek ugyanúgy lelkük, szívük van, mint bárkinek, ugyanúgy hibázhatnak a mindennapokban, követhetnek el baklövéseket, mint bárki más. Miért nem tudtok örülni annak, hogy hosszú-hosszú évek óta egyáltalán ott vagyunk, és ha nem is mindig az élen, de az élmezőnyben, ahol a mai szinten már nüansznyi különbségek is vannak csapatok között! Miért kell mindig bűnbakot keresnetek, valakinek a bukását követelnetek csupán azért, mert nem tudtok beletörődni egy elvesztett meccsbe? Ti tényleg elhiszitek, hogy azok a fiúk CSAK a pénzért csinálják? Kicsit gondoljatok már bele a helyzetükbe! Bizonyára felemelő érzés lehet nekik minden alkalommal a soraitokat olvasni, amelyekből sugárzik a negatív kritika, a rosszallás. Nem ezt érdemlik ők senkitől. Azt gondolom, hogy ha az elmúlt két évtized sikereivel örömöt, erőt adtak nekünk lelkileg, akkor az a minimum, hogy a hullámvölgyben, egy gyengébben sikerült éra idején mi (is) adjunk nekik erőt azáltal, hogy nem csak a folytonos fikázást (nem tudok megfelelőbb szót, elnézést), hanem mondjuk bíztatást is hallatnátok! Gyengén teljesített a kapus? Nem ment be az a lövés? Kihagytuk az emberelőnyt? Leúsztak róla? Blokkolták a lövését? És?!? Vegyétek már észre, hogy tisztában vannak a hibáikkal, ez a hozzászólásaikból is kitűnik, mert nem keresik a bűnbakot! Elfogult vagyok? Meglehet? De magyarként büszkén gondolok, gondolnék a csapatra akkor is, ha a 3. vagy éppen a 9. helyért játszanának, mivel egy 9. helyért játszott meccs mögött ugyanakkora munka van, mint egy olimpiai döntő mögött, ugyanis ezek a fiúk megdolgoznak ezekért az eredményekért! Példát kellene vennünk más nemzetekről! Vagy komolyan azt hitte itt bárki, hogy az a sikerszéria, ami 1996/97 idején elindult, az örökké fog tartani? Szeretnénk, igen, ha így lenne, de el kell fogadnunk, hogy ez nem így működik! A világ változik, az emberek is, a körülmények is. Egy biztos, hogy ezek a srácok azért kezdtek el játszani valamikor, mert sikereket akartak elérni, tehát a szándék, és mögötte a munka mindenkinél ott van. Nem mindig jön ki a lépés, és lehetnek rossz napjaik, és ezt biztos vagyok benne, hogy ők maguk sokkal jobban bánják, vagy éppen bosszankodnak miatta, mint itt Ti/mi mindannyian együttvéve! Összegezve: szeressétek őket, mert ők azok, akik a sikereik által örömöt csempésznek a mindennapjaitokba, és nem érdemlik meg, hogy a kudarcok idején még köpködjétek is őket! Hajrá Magyarország!

Marco7 hozzászólása
Marco734989
2012.01.28. 21:51

Köszönöm és bocs h mégegyszer elküldtem:)

bicskey aladár hozzászólása
2012.01.28. 21:50

Dénesnek nem lehetne MOST megköszönni ? Hátha vki mással (pl. Faragó, Gerenda, Kovács Isti) tényleg nyerünk ? Úristen ! 13-14 éve kapitány ? Van még ilyen máshol, más sportágban ? Biztos tudja motiválni a 4-5.000 eurót (bocsi lehet többet) kereső átlagot ? Elnézve Varga Dá. siránkozó arcát, mikor az elején bekkben pofán baszták, szerintem nem. Elnézve, hogy egyedül Birost érdekelte a meccs, szerintem nem. (Nem ciki, hogy Petyának kell feszt vállalkoznia az ilyen kiélezett szitukban, de Norbika a mai napig nem tudja neki odatenni időben a labdát, Kása pedig/minden zsenije ellenére/ jön ezekkel a döbbenet, kivezetett, félmagas lövéseivel, amire csak a halottak nem érnek oda) El vagyunk kényeztetve a biztos klub-fizetéstől, kinek kell, hogy szétverjen az a tahó Zlokovics, meg az őrjöngő hegyi állat barátai, még megsérül az a szép pofikánk--- Fel kell végre fogni: itt bunyó van, nem szép vízilabda, ha nyerni akarunk, be kell állni sorba. Csak halkan: még Dénes is elismerte: ezek a lesajnált hegyiek sokkal jobb lövők. Tényleg nem tudom: mi miben is vagyunk világklasszisok ?

szerk hozzászólása
szerk34986
2012.01.28. 21:12

M1 13.10

Marco7 hozzászólása
Marco734985
2012.01.28. 21:03

A bronz meccset közvetíti az m1? Mert én nem tudok róla..

toldo hozzászólása
toldo34983
2012.01.28. 19:48

lézer A mérkőzés előtt még nem mutattak ilyen premier plán-ba,hosszan edzőt,látszott,hogy valami nincs rendben.

lézer hozzászólása
lézer34982
2012.01.28. 19:41

Doc Kiállitás nálunk,az ellenfél időt kér,a mi eligazitásunkat Biros megtartja a vizben,a kapitányunk meg azt sem tudja,hogy mi van,de ez csak egy zizzzenet. Az egyik legfontosabb meccsen a kapitány ne legyen már fáradt,fásúlt! B(régi) Teljesen egyetértek!

Doc hozzászólása
Doc34981
2012.01.28. 19:03

Bocsi! technikai hiba-off

Doc hozzászólása
Doc34980
2012.01.28. 19:02

lézer Meglep amit állítasz. Nekem ez a felvételekről nem jön le.Fáradtság,fásultság igen. Csak ezek alapján nekem ez minimum kétes...

B (régi) hozzászólása
2012.01.28. 19:00

Egy teljes nappal a vereség után is azt gondolom, amit rögtön a meccs után gondoltam. Hogy le kell szögezni pár dolgot. 1. Szécsi Zoltán Sajnos megint egy rosszul sikerült kísérlet áldozata lett a siker. Értem én, hogy meg kellett húzni Baksa kipróbálását, meg ebből majd lehet tanulni az olimpiára, csak ha minden világversenyen az a cél, hogy abból lehessen építkezni az olimpiára, akkor kéne még három-négy ilyen torna, hogy nagyon-nagyon okosak legyünk, és megtanuljuk azt, amit egyébként is tudunk. 2. Varga Tamás Az athéni döntő óta nagyjából azon megy el minden kiélezett meccsünk, hogy nincs normális bekkje a csapatnak. Varga Dani, Hosi, Szivós bekkeltetése azzal az \"eredménnyel\" jár, hogy a támadásra elfogy belőlük a szufla, mert bizony egyikőjük sem bekk a szó klasszikus értelmében, még ha Dani erre a posztra is szorult. Jó, hogy nincs a mai magyar mezőnyben igazán komolyanvehető bekk, de azért erre a célra még mindig Varga Tamás a legjobb választás. 3. Sportdiplomácia Ha az volt a magyar sportdiplomácia célja az elmúlt három évben, hogy erre a tornára gyűjtse össze minden erejét, hát akkor ez most sikerült. Kezdve a csoportbeosztással és befejezve ennek a mérkőzésnek a bíróküldésével. Már a nevek láttán is bizakodtam, de ahogy a meccs indult, úgy erősödött bennem az elégedettség. Egy pontig, úgy kb. a második negyed elejéig. Onnan viszont nem egyszerűen lelankadt a lelkededésem, de iszonyat mód pofátlanul elkezdtem magam szégyellni, hogy még ilyen kedvező játékvezetéssel sem tud mit kezdeni a csapat. Ez a két bíró nem egyszerűen nekünk fújt, hanem a zsebünkben voltak. 4. Hajszál Sürgősen el kell gondolkodni azon, hogy az athéni döntő óta miért nem tudjuk megnyerni a végletekig kiélezett mérkőzéseket. A válasz szerintem a 2. pontban van: kell a bekk. A bekk nélküli vízilabda zsákutca. 5. Szerbek Ha a papírforma érvényesül, akkor ezt a tornát a szerbek nyerik. És az olimpiát is. Mert megérdemlik.

Doc hozzászólása
Doc34978
2012.01.28. 18:52

lézer Meglep amit állítasz. Nekem ez a felvételekről nem jön le.Fáradtság,fásultság igen. Csak ezek alapján nekem ez minimum kétes...

toldo hozzászólása
toldo34976
2012.01.28. 18:34

Kedves Vélemény Kisasszony! Megegyezhetünk,nem Ő tehet róla,Ő ennyire képes,hanem aki beállitotta a kapuba.

lézer hozzászólása
lézer34975
2012.01.28. 18:13

Doc Rudics mester,szellemileg,fizikailag (pedig súlyos beteg volt) friss volt,és volt olyan kapitány aki jó esetben másnapos,nem jó esetben ittas volt.Nézd meg a felvételeket alaposan,kérlek.

Rolling hozzászólása
Rolling34974
2012.01.28. 18:00

\"... fáradtságra...\"

Rolling hozzászólása
Rolling34973
2012.01.28. 17:55

Nem akartam semmit véleményezni az EB kapcsán, mert az Olimpia dönt el mindent. Ha ott nyerünk, akkor lényegtelen az EB, ha ott sem nyerünk, akkor megint mindegy minden. Ugyanakkor Kásás nyilatkozatán ledöbbentem. \"Nagyon jól játszottak, mondjuk a győzelmükhöz az is kellett, hogy mi sokkal többet hibázzunk a szokásosnál. Nagyon-nagyon kemény meccs volt, fizikai meccs volt, és már ugye az olasz és görög meccsünk is nagyon-nagyon nehéz volt a csoportban, de ez mégiscsak egy szinttel feljebb. Úgyhogy ezt most sajnos nem bírtuk a végén.\" Nekünk volt két komolyabb meccsünk az olaszok és a görögök ellen, és volt 5 nap pihenő. Montenegro játszott a spanyolokkal, a horvátokkal, a németekkel, a szerbekkel (a sorrend lehet más), majd a görögökkel. Volt 2 nap pihenőjük. Ezek után a fáradságra és a nehéz korábbi meccsekre hivatkozni szerintem több mint elképesztő, és nem akarok igazán durván fogalmazni. Persze lehet, hogy Kásásnak tényleg fárasztó volt az EB, hiszen a Reccoban egész évben alig van több meccse, mint most az EB-n volt.

Doc hozzászólása
Doc34972
2012.01.28. 17:12

Szeretnék gratulálni a csapatnak. Azt hiszem egy ilyen vereség nem a vég,ebből fel lehet állni,lehet építkezni.Azért ne felejtsük el,hogy 12 gólt dobtunk ennek a bivalyerős délszláv csapatnak rendes játékidőben , erre azért nem sokan képesek.A 12 kapott gól volt sok,meg utána a még kettő... De végig partiban voltunk,benne volt a játékunkban a többszöri fordítás és a nyerés lehetősége is csak a legvégén úszott el.A siker elmaradása sok tényezőre és mozzanatra vezethető vissza(az most külön jó,hogy a bírókra egy szavunk se lehet!)amik mind mind elvettek valamennyit a játékunk éléből,de mégegyszer hangsúlyoznám,hogy azért itt katasztrófa nincsen,nem lettünk agyonverve,nem 3-4 gól hátránnyal gályázták végig a fiúk a meccset. Szerintem jól együtt van a csapat,jó a kispad is , nagyon sok lehetőség van még ebben a csapatban.De dolgozni kell még sokat ,és minden téren javulni szükséges.Tegnap egy kicsit halványabb volt a játék ,hiányzott a plusz egynéhány kiugró egyéni teljesítmény ,de egy jobb védekezés még ezt is elbírta volna...(Azért meg merem kockáztatni,hogy háromból legalább egyszer el tudnánk csípni ezt a csapatot még a tegnapi játékkal is,és úgy vélem a szerbek is megizzadnak velük,ha véletlenül mégse-akkor az azért lesz mert mi döglesztettük ki őket...) A fanyalgók nézzék meg ,hogy a horvátok hanyadik helyért játszanak , pedig nagyon jó csapattal mentek.(És nem hiszem ,hogy Rudics fejét követelnék!) Marad a bronzmeccs , amit meg kell csípni.Remélem összeszedi és jól odateszi magát mindenki holnap.Helyre kell rakni a csapatot , mert nem elég ,hogy tudjuk,jobbak vagyunk ,hanem meg is kell mutatni ezt,lehet előtte is utána is,DE HOLNAP 13-15 ÓRA KÖZÖTT MINDENKÉPPEN. Előre nézzetek ,higgyetek ,győzzetek! Nagyon fogunk örülni a bronznak is! HAJRÁ MAGYAROK!!!

APREAND hozzászólása
APREAND34971
2012.01.28. 17:11

Kedves Toldo és vélemény kisasszony, úgy gondolom irásaitokból, hogy mindannyian egyetértünk abban ,hogy bár milyen szép és nemes az olimpia,egy sportágat nem lehet csak erre építeni.Szerintem ennek a veszetese a jelenlegi vizilabdánk.Irányt kéne váltani,mert azért nézzük meg évtizedekre vissza menőleg az EB ésVb statiszitkánkat,hol állunk(még jelenleg ...kérdés meddig)!Ha mindig az olimpiai \"aranymögé bujunk\"(amire azért fére értés ne essék én is és mindennyian nagyon büszkék vagyunk)akkor az EB és VB eredmény listán lefele csuszunk.Ami (EB,Vb)azért szintén valjuk be öszintén a szivünk mélyén igenis fontos. Tudom hogy ez vizilabda és a szlogen hogy itt az olimpia számit,azért ne soroljuk bóvli kategóriába az EB-t és a VB -t se.Szerintem e felfogásnak és szellemiségnek a csapdájába estünk. Csak nézzétek meg az MVLSZ nyitó oldalát,a multból élünk \" ismét aranyérmes a férfi vállogatottunk\". Pedig egy pályafutás ilyen szinten mint a miénk akkor teljes ha VB,EB is van a tarsolyba,na ez egy pár mostani olimpiai bajnokunk kollekciójából hiányzik(Varga testvérek stb...)És szerintem nem az Ő hibájuk, ez van beléjük táplálva. Lehet,hogy szive mélyén aDumi vagy a Dani(de ez csak találgatás)felcserélne egy esetleges Londoni aranyat egy VB és egy EB aranyra.KÁSA ettől teljes,az ő idejükben még minden verseny fontos volt.Lógó orral áltak egy VB vagy Eb ezüsttel,most egy négy vagy ötödik helyre is válveregetés: \"sebaj fiuk majd az olimpián\"

vélemény kisasszony hozzászólása
2012.01.28. 16:21

Kedves Toldo, akkor abban megegyezhetünk, hogy ez nem az ő hibája...

toldo hozzászólása
toldo34969
2012.01.28. 15:52

vélemény kisasszony Erre találták ki a Világkupát,és a Világligát,hogy a fiatal játékosok ott szerezzenek tapasztalatot.Mi mióta nem indulunk?Miért nem indulunk? A MUNKA,és nem csak a játékosoknak,hanem az edzőnek is,ez az \"olimpia számit\"egy beetetős szöveg,most vagy 10 évre lerendezték a magyar vizilabdát,pedig nagyon jó játékosaink vannak.

vélemény kisasszony hozzászólása
2012.01.28. 15:09

Teljesen egyetértek Veled APREAND! Kellenek a rutinos játékosok, de többet kellene forgatni a csapatot, főleg amikor nem megy a \"nagyoknak\" !

vélemény kisasszony hozzászólása
2012.01.28. 15:06

Kedves hozzászólók, azzal kezdeném, hogy ez egy csapatjáték, lehet itt egy egy embert fricskázni, de nem lehet ezt egy-egy ember nyakába varrni. Főleg most, mert most aztán senki sem \"alakított\" olyan nagyot, villanások voltak. Optimista ember lévén én egy pozitívumot emelnék ki, Kiss Gergőt nem is emlékszem mikor láttam így játszani, mint ezen az eb-n! Baksa: Fiatal:igen. Tapasztalatlan válogatott szinten:igen. Ingadozó a teljesítménye:igen. Kemény Dénes tudta ezt:igen. Nyilván nem véletlenül őt vitte ki, tapasztalatot kell szerezni, meg kell tanulnia kiegyensúlyozni a teljesítményét, saját legjobb képességeit kihozni saját magából, azért, hogy 2-5 év múlva is legyen világklasszis kapusunk. Én nem bántanám. Varga Dumi számomra is elég kis lángon ég ezen a versenyen, nekem nagyon hiányoznak azok az igazán szertelen és \"pofátlan\" megoldásai. Danival kapcsolatban, pedig azt nézném meg, hogy mit vár tőle a kapitány, mert sok támadás ér itt játékosokat, akik a válogatottban nem ugyanaz a posztja, feladata, mint mondjuk a csapatában egyébként. Dani sokat bekkel, és mondjuk egy montenegrói centerrel folytatott \"élet-halál harc\" után nem biztos, hogy sok fantáziája lenne kapura dobálni bárkinek. Tanácstalanul passzolgattunk, nem tudtunk helyzeteket kialakítani, sem kihasználni. Sajnos. Még egy dolog: én pl nagyon büszke vagyok arra, hogy nem azt a csépelős, agresszív vízilabdát játsszuk.Még akkor is ha ennek ez az ára, hogy ritkábban verjük meg őket. Erre az edzőknek, szöv. kapitánynak kéne megoldást találni, hogy hogyan lehet őket megverni a saját erényeinkkel, anélkül, hogy felegyük az ő stílusukat!

APREAND hozzászólása
APREAND34966
2012.01.28. 14:58

Teljesen megérdemelt montenegroi győzelem. Dénes szerintem már nm teljesen motivált,és nem tudom másnak mi a meglátása,de a csapaton belüli egység nekem kivülről nem tünik felhőtlennek. Ha figyeltétek Biros töbszöri kiakadását,szerintem idgesen játszott valami nem tetszett neki fejben nem volt ott.Egyetértek hogy egy olimpia éremre törő csapat (azt mondjuk nem értem én se hogy miér az olimpia ami mindent visz,a közte 4 évi eredmény az nekünk mindig csak edző mecsek?) nem támaszkodhat meg várhatja a csodát egy Kásától.Ha neki valami nem jön be akkor leblokkolunk,megbénulunk. Érdemes megnézni a mecs jegyzőkönyvét. Dénes teljesen a régi öregekre számit (Kása,Biros,Kis Gergő...stb 30 perc,az sok a orukhoz is meg egy ilyen kemény mecshez is),egy Szivós Marci aki tele vággyal meg önbizalommal az kap 11 perc játék időt (és nefeledjük hogy volt hosszabitás is tehát 38 percből 11,43 perc,ezért kár kiutaztatni).A KAtonás számomra aranyos és jó viilabdás,de nem ezen a szinten, 2,45 perc játékidő és kipontozódás,ez nem fér bele ezen a szinten.Ez -1 ember,és ezt nem birjuk el. Baksa az első két negyed után a partról kellett volna biztassa a társait.Ilyen kiélezett meccsen Ő még távol áll a magabiztosságtól,nem is tudta eviselni ezt a terhet.Társai meg azt érezték hogy üress a kapu mindent nekik kell megoldani. De azért előre fiuk,ez legyen a multé ebből tanuljunk ,most a Bronz a lényeg,az nagyon kellene mindenkink,nektek is meg nekünk szurkolóknak is. Hajrá MAGYAROK ,azért veletek vagyunk ez után is !!!

kgabber hozzászólása
kgabber34965
2012.01.28. 12:29

Nagyon sajnálom, hogy így alakult... Megint csak a régi nagyokon látszott, hogy akarnak valamit, a fiatalabbaknál nem igen (talán csak a Dumin, de lehet elfogult vagyok, mert nekem személyes kedvencem). Varga Dani már tényleg régóta nem mutat válogatott formát! London után sajnos nem lesz esélyünk ilyen agilis, ügyes pólósokkal szemben, nem leszünk többé vízilabda nagyhatalom. Tudja ezt a kapitány is, és szépen lemond majd az olimpia után. Ezekkel a régi sztárokkal a válogatottban azért több volt pakliban szerintem, mint négyévente egy arany, de legalább azt köszönjük nekik! Hajrá a bronzmeccsen!

toldo hozzászólása
toldo34964
2012.01.28. 12:09

Szabó Zoltán Ha valaki megnyilvánúl nem hátrány,ha próbál objektiv maradni!Az átlagos egy kapustól az 50%-ék,Baksa 38-volt,ez átlagos? Ha a védekezés olyan,h 28-at lőnek egy ilyen derbin a kapunkra akkor könnyű kiszámolni a 38% mire elég. Egyébként,ha egy csapat ellen 20x lőnek kapura ott a védekezés katasztrófa. im A két Vargán látszik,hogy nincsenek pozitiv viszonyban a szöv kap-al. Madarast kiismerték megfogták,ill védekezésbe bevitték centerbe,de ez már tendencia,lásd Volvo kupa. Ádámra nem lehet panasz. A hosszabitás második félidejét Vele kellet volna kezdeni,és egy olyan embernek úszni a labdáért aki el is hozza pl. Kásás

im hozzászólása
im34963
2012.01.28. 11:01

Na kezdődik... Kása helyében nem vállaltam volna ezt a magyar válogatottat, mert nem nyerhetnek és jó magyar szokás szerint a \"messiás\" a hibás, mert miért nem menti meg őket. Dumiból kiveszett a vagány szemtelenség, Varga Dani már teljesen fantáziátlan, Madarasra és Steinmetz Ádira rátelepedett a tehetetlenség érzése, hoy egyedül nem menthetik meg a csapatot, Hárai nem ide való, Baksa majd két-három év múlva érik be, szóval van itt gond bőven... A szerbek nagyon ügyesen taktikáztak azért, hogy Montenegró legyen az ellenfelünk, akik folyamatosan csoportmeccseznek, tehát dzésben maradnak, mi meg menjünk pihenni, azaz bealudni. Bejött. Szécsit már a nagyszünet után be kellett volna állítani. Baksában még nem bízik a csapat, mindenki tudatalattijában ott volt a bizonytalanság, ilyenek miatt lesz pl öt kísérletből csak egy gól olyan nagyoknál is, mint Kásás. A védekezésünk katasztrofális. A montenegrói center úgy edz, hogy a medence falának dől és azt próbálja meg eltolni, nem egy másik játékost! A délszlávok iszonú erősek, amivel szemben lehetünk mi kultúráltak, okosak, és szépek, csak éppen nem nyerhetünk. Vagy csak nagyon kis eséllyel és nagyon nagy szerencsével. Erre pedig nem lehet olimpiát alapozni. Nem a súlyt kell növelni a mieinknél, mert attól csak a hájak nőnek és nehezebben úsznak, hanem az erőt! Meg kell nézni a délszlávok testfelépítését. Na és ha tudjuk, hogy a lábtempó meg a védekezés a gyengénk, akkor mi a csudára várunk, miért nem teszünk ellene? És még folytathatnám, persze tudom, a partról könnyű kritizálni...

toldo hozzászólása
toldo34962
2012.01.28. 10:53

Hmmm. A Csapat és a Kapitány nagyon távol van egymástól. Mezei hozta a formáját,és még a F1-ben is ezt kell majd hallgatnunk. 5.gólunk, 5m-eresből,és a kitünő spyker meggyőzött volna bennünket,hogy áááá nem is volt 5-ös.

gyurex72 hozzászólása
2012.01.28. 10:47

lézerm! nem értem! Mi?! Úgy gondolom, hogy egy nagyon kemény meccs volt, mindkét csapat nagyot küzdött, a nyilatkozatokkal abszolút egyetértek, helyzetkihasználások, fórok, emberhátrányos védekezés... De! A magyar csapattagjai abszolút profik, és most már csak a bronzmeccsre kell összpontosítani, készülni és nagyon jó, hogy ezt Ők is így látják. Nagyon fontos lenne, hogy nyert meccsel azaz bronzéremmel távozzunk erről az Eb-ről, csak így tudunk ebből a két hétből profitálni. Hajrá Magyarország!!!!

Pedró hozzászólása
Pedró34957
2012.01.28. 09:41

Szerk, nemcsak Radovicsot, hanem szerintem az ellenfél öt gólt szerző legjobbját, Mladan Janovicsot is \"cserével végleg\" állították ki. A tévéközvetítésben többször bevágták, hogy még az uszodában sem maradhatott. Ez Mezei Dánielnek sajnos a monitorján látottak, és a bírói jelzések alapján sem tűnt fel, ennyit a közvetítése színvonaláról...

turkics hozzászólása
turkics34956
2012.01.28. 08:36

meccs előtt azt hittem, hogy Crna Gora csak bírói segítséggel nyerhet. A bírói segítség (méghozzá elég súlyos) bejött, csakhogy a részünkre. ez se volt elég

pif hozzászólása
pif34953
2012.01.28. 00:13

Köszönjük a nagyon gyors videófeltöltést! A Kemény videó végének vágásáról a tavalyi vb elődöntő vágása jutott az eszembe. Nehogy már a lányok jobb helyezést érjenek el, mint ti:) Hajrá fiúk! Hajrá Magyarország! Bronzra fel!

pif hozzászólása
pif34952
2012.01.27. 23:55

Szerencsére nem holnap, hanem vasárnap lesz a következő meccsünk. Ne essünk a vb csapdájába, hogy \"csak\" az olaszokkal játszunk. Várom a bronzmeccset, kéne az ÉREM! Természetesen, ha nem lenne idén olimpia nagyon szomorú lennék a mai eredménnyel, de így legalább Csapó Dudinak lett igaza. http://www.digisport.hu/video/7279