FACEBOOK

Görögökre várva

Görögökre várva
hozzászólás, 2012.01.20.

A magyar csapat a férfitorna szünnapján, pénteken két edzést és egy videófoglalkozást tartott. Mindenki nagyon várja már a görögök elleni szombat esti meccset, amelyen megszerezhetjük a csoportelsőséget, vagyis a legjobb négy közé juthatunk az eindhoveni Európa-bajnokságon.

Kedves meglepetés a magyaroknak a versenyuszodában, a péntek délelőtti edzés közben Janicsák Veca Quimby-feldolgozása (Most múlik pontosan) tölti be a csarnok légterét. Mindenki meglepődött, de jólesett.

A parton egyébként egy elkülönített kis vezérlő "ketrecben" a hangkeverő szakember, minden olyan, mint egy discóban, ütemesen rázza magát a zenére - furcsa kép egy uszodában, de nem rossz!

A vízben közben ütemesen gyakorolnak a fiúk. Passzolgatás, cicázás, centernek történő bejátszás és annak megakadályozása szerepel műsoron. Mindenki teljes erővel igyekszik - ez természetes.

Edzés után szót tudunk váltani néhány játékossal. Valamennyien bizakodóak, a csapat eddig azt hozta, ami elvárható, minden egyes mérkőzéssel tovább olajozódik a gépezet, s bár az eddigi meccseken hibák is voltak szép számmal, összességében az előjelek nagyon jók és a hangulat is kifejezetten bizakodó.

Szombat este 19 órakor a görögökkel játszunk és győzelem esetén már megvan a csoportelsőség. Ez nem lesz könnyű, mert a hellénekkel mindig megszenvedünk, nem nagyon bírjuk a játékot ölő és az ellenfél hibájára váró stílusukat.

A találkozót élőben adja az M2, s a vlv-n, a vlv facebook-oldalán, valamint az okostelefonos vlv-alkalmazás segítségével is élőben nyomon lehet majd követni az eseményeket.


vlv-képek az edzésről


VLV-VIDEÓK:


Eindhoveni edzés


Kiss Gergely nyilatkozata

- Három játéknapon vagytok túl, arra kérlek, hogy összegezz egy kicsit. Milyenek az első tapasztalatok? Úgy megy-e, ahogy számítottatok rá? Mi a helyzet veletek most?

- Köszönöm szépen a kérdést, és szeretettel üdvözlök mindenkit innen a holland borongós télből. Ahogy szerettünk volna kezdeni, úgy kezdtünk, ahogy egész felkészülés alatt terveztük, ennek nagyon örülök. Boldogok voltunk az olasz győzelem után, a hollandok elleni magabiztos sikert követően is. A macedónok ellen is magabiztosan nyertünk végül, de egy kicsit jobb játékra számítottunk, és szerintem most jön az egyik legveszélyesebb időszak az EB-n. Miután holnap lejátsszuk a görög meccset, ugye nyerni szándékozunk, nyerni is kell, nyerni is fogunk, utána lesz egy szünnap, egy nagyon gyenge török meccs, és utána, hogyha ugye csoportelsőként jutunk tovább, akkor még három szünnap. Tehát mondhatjuk azt, hogy öt napunk lesz, ami nem lesz túl izgalmas, nem lesz túl érdekes, és ott kell nagyon odafigyelnünk, hogy ne üljünk le. Ez lesz az egyik legnagyobb veszélye szerintem az EB-nek. Tehát nagyon jól kezdtünk, a holnapi meccsel a csoportban nyújtott teljesítményünket meg tudjuk koronázni, hogyha a görögöket legyőzzük, viszont utána oda kell figyelnünk, hogy éber legyen mindenkinek a figyelme, az elszántsága, a harci kedve, mert aztán utána ugye a világ legjobb csapatai ellen kell játszanunk a végjátékban.

- Az eddigi meccseken összeérett egy kicsit jobban a csapat? Hogy érzed?

- Sok mindenben igen, néhány dologban még kell tovább dolgoznunk, egy-két taktikai variációt, apróságot bevettünk a játékba most itt az EB-n, vagy be szeretnénk venni, de még nem rukkoltunk elő vele, illetve hát, fontos, hogy mentálisan folyamatosan égjen a csapat száz fokon.

- Hogyan vélekedsz a többi meccsen történtekről? Volt néhány nagyon durva dolog, négyperces kiállítások. Mi a véleményed?

- Nehéz biztos játékvezetőnek lenni a parton, ugye a víz alatt történik sok minden. Nyilván vannak bizonyos színészkedések,  durvaságok, nehéz megítélni, hogy mikor melyikről van szó. Az nagyon fontos lenne, hogy egyszerűsítsék az alapelveket, hogy mi szerint adnak sárga lapot reklamálásért, vagy cserés kiállítást verekedésért, vagy csere nélkülit. Én szerintem eleve verekedésért nem lehetne cserés kiállítást adni, ez a véleményem. A szerb-horvát meccs ugye háború volt ez mindig, forró mérkőzés, a hangulat mindig parázs, a szurkolók is ezt szítják politikai provokációval a nézőtéren stb. Ez tegnap is megvolt. A német-spanyolt nem láttam még, a németek simán nyertek meglepetésre, ott is volt egy négyperces kiállítás, és hát eleve azt érzem, hogy ha a bírók elkapják ezt a fajta fonalat, akkor nem állnak meg a fütyörészéssel, és akkor a 32 perc alatt 35-38 személyi hibát is befújnak. Hogy most ebből mennyi jogos, vagy mennyi nem, ez egy másik kérdés. Hogy a játékosok mennyire hibásak ebben, hogy ennyi kiállítás van, az megint egy másik kérdés, de biztos, hogy ezen javítani kell nemzetközileg a középtávon minimum, ha nem rövid távon. Most az EB-n remélem, nem kezdenek el változtatni, mert az megint butaság lenne szerintem, de a játékosoknak is, a csapatoknak is és a vezetőknek is, és a szövetségnek is nagyon nagy felelőssége van ebben.

- Rövid távon ti most szeretnétek megnyerni ezt a tornát, ez a huzavona, ez a bíráskodási precedens, ez mennyire befolyásolja a játékotokat? Tudtok-e készülni ilyesmire?

- Természetesen ilyenkor az edzőnek van igaza, és be kell fogni a szánkat, és reagálni a következő másodpercben arra, amit fújnak éppen. Ha az egy indokolatlan kontra támadásban, vagy egy jogtalan kiállítás védekezésben, vagy jogos, ellenünk, vagy javunkra, nekünk abból a legjobbat kell kihozni, úgy kell gyümölcsöztetni a következő pillanatban a szituációt, az akciót. Mást nem tudunk csinálni. Ez az alá-fölérendeltségi viszony nagyon erős vízilabdában a játékosok és a parton lévők között, úgyhogy nekünk ehhez nagyon alkalmazkodni kell, és ha néha nem megy, akkor annak nyilván a kárát látjuk.

- Köszönöm Gergő, holnap találkozunk.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Szivós Márton nyilatkozata


- Három meccsen vagytok túl, szerintem lehet már egy kicsit összegezni. Mik az eddigi tapasztalatok, hogy megy a csapatnak, hogy érzitek magatokat, mire lehet számítani? Foglald össze kicsit légy szíves!

- Igen, három meccsen vagyunk túl, én úgy gondolom, hogy eddig jól teljesítettünk. Vannak javítani valók, védekezésben főleg, mert elöl azért szépen termeljük a gólokat. A következő mérkőzésünk a görög csapat ellen lesz, és úgy gondolom, hogy ez a csoportelsőségért folytatott lesz most a legfontosabb mérkőzés. Ha nyerünk, akkor nem tudnak okoskodni majd az utolsó fordulóban az olaszok a görögök ellen, esetleg. Most erre nagyon készülünk, nagyon fontos, hogy megnyerjük. A hangulat nagyon jó, jól érezzük magunkat. Ma volt egy meglepetés itt az uszodában, amikor – ugye ahogy lehet hallani most is zene szól – a Quimby számát, a „Most múlik pontosan”-t hallottuk, nagyon meglepő volt. Janicsák Veca előadásában egy kicsit feldolgozva, ez egy jó érzés volt. Jók a körülmények, szép az uszoda, nincsen semmi probléma.

- Itt vagytok már néhány napja, fejlődött a csapat az ittlét alatt, hogy látod?

- Fejlődött… hát inkább hozzászoktunk a légkörhöz, szerintem. Tehát természetesen vannak javítani valók. Én úgy gondolom, inkább javulni kell bizonyos dolgokban, nem is fejlődni, mert tudjuk ezeket a dolgokat, ezért kell ezeket kijavítani.

- Mit csináltok a szabad időben? Ha van egyáltalán szabadidőtök…

- Egyelőre még nem volt szabadidő, legalábbis olyan huzamosabb idő. Ha lesz, akkor majd meglátjuk, benézünk a városba. De most elég sokat pihenünk azért, mert megterhelő ez a sorozat, és a célunk az egyértelmű, ennek mindent alárendelünk.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Baksa László nyilatkozata

- Szervusz Lacika, benne vagyunk most már az EB-ben jócskán, három meccset játszottatok, mesélj légy szíves, mik az eddigi tapasztalatok, az első világversenyed, olyan-e a hangulat, mint máskor?

- A hangulat nagyon jó, nincsen ezzel semmi gond. Eddig én úgy gondolom, hogy az EB-n a magyar csapatnak megfelelően alakulnak a dolgok, megvertük az olaszokat, volt egy holland meccsünk, ami olyan volt, amilyennek lennie kellett és volt a macedón mérkőzés, ami szintén olyan volt, mint amilyennek lennie kellett, tudtuk, hogy a macedónok délszlávos pólót képviselő csapat és nem nagyon akarnak leszakadni az ellenfélről, ez nagyjából sikerült is, de a végén megadták magukat vagy azért a végén kijött, hogy mi sokkal jobb pólósok vagyunk, mint ők. Holnap jön úgymond a csoport döntője számunkra, attól függetlenül, hogy az olaszokat megvertük, mert az utolsó mérkőzés azt hiszem, hogy az olasz-görög, és azért ott ne legyen okoskodás, ezért nekünk nyernünk kell. Úgy gondolom, hogy nyerni is fogunk, mert azért mi jócskán jobb csapat vagyunk, mint a görög. A továbbiakról még nem akarok beszélni, mert másik csoport az annyira hektikus, hogy nem tudom kik lesznek a lehetséges ellenfelek.

- Beszélj kicsit magáról a tornáról! Más egy kicsit a hangulata, a jellege, mint ahol te szoktál eddig külföldön védeni klubcsapatban? Hogy érzed magad itt, mik a furcsaságok, meglepett-e valami?

- Az első fura dolog az volt, hogy ma zenére játszottunk, de nagyon tetszett, ez nem szokott nagyon lenni semelyik helyszínen. Amúgy tányleg abszolút más az egész, nagyon profin van megcsinálva minden, tényleg percre pontosan ki van számolva, nincsenek csúszások, talán egyszer, ha volt eddig a buszunkkal, amikor voltunk külön edzeni, akkor volt egy tízperces csúszás, de úgy gondolom, hogy az még elfogadható. Ami talán a magyar csapatnak egy kicsit a szívfájdalma, az a holland konyha, ami azért hagy némi kívánnivalót maga után, de én úgy gondolom, hogy majd lesz jócskán időnk otthon bepótolni azokat az elmaradt finom falatokat, amik itt kimaradnak.

- Köszönöm szépen Laci, jó pihenést, holnap találkozunk!

(Lejegyezte: feva)

6 régi hozzászólás

szerk hozzászólása
szerk34839
2012.01.21. 09:58

Minden jegyzőkönyv alján ott van a betűmagyarázat.

Krisz hozzászólása
Krisz34838
2012.01.21. 09:30

A szerkesztőtől szeretném megkérdezni, hogy a hivatalos jegyzőkönyvben, mit jelent a TF az ST illetve a 2EX jelölés ?

balzs hozzászólása
balzs34837
2012.01.20. 23:08

Ez a \"Most múlik pontosan\" epizód gondolom még azelőtt volt hogy a lányok megverték az olimpiai bajnok házigazda hollandokat. :) A kézilabdások az olimpiai bajnok franciákat verték ma, ez a bravúr csak a Magyar Férfi Vízilabda Válogatottnak nem jöhet össze, de ezt gondolom senki nem bánja. :) Hajrá magyarok!

disconto hozzászólása
2012.01.20. 22:17

Sziasztok! Ha valaki tudna 2 eladó jegyet a döntőre akkor azt jelezze már nekem a disconto@vipmail.hu-ra! Segítségeteket előre is köszönöm!

szerk hozzászólása
szerk34835
2012.01.20. 20:40

igenis!

AlonSolya hozzászólása
2012.01.20. 20:21

\"Péntek este 19 órakor a görögökkel játszunk és győzelem esetén már megvan a csoportelsőség.\" Szombat! :)