FACEBOOK

Hollandia - csak egy fog bánta

Hollandia - csak egy fog bánta
hozzászólás, 2012.01.17.

Második meccsén az elvárható magabiztossággal győzte le a házigazda Hollandiát a magyar válogatott az eindhoveni EB-n. Nyilatkozatok, gólok, fotók.

Európa-bajnokság, Eindhoven, csoportkör, második forduló

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE A NAPRÓL

B csoport
Szerbia-Németország 13:12 (2:3, 5:2, 4:4, 2:3)
Spanyolország-Románia 12:10 (4:4, 3:3, 3:2, 2:1)
Montenegró-Horvátország 8:10 (2:3, 3:2, 3:3, 0:2)

A csoport állása:

1. Horvátország 6 pont (20:15), 2. Szerbia 6 (21:17), 3. Montenegró 3 (21:17), 4. Spanyolország 3 (17:18), 5. Románia 0 (17:22), 6. Németország 0 (19:26) pont

A csoport
Macedónia-Görögország 6:10 (0:2, 1:3, 1:1, 4:4)
Törökország-Olaszország 6:17 (2:7, 1:4, 3:6, 1:7)

HOLLANDIA-MAGYARORSZÁG 6:19 (2:2, 1:4, 2:5, 1:8)
Európa-bajnokság, Eindhoven, v.: Grandin (francia), Peris (horvát)
Hollandia: Stegman - de Bruijn, Kramer 2, Gerritse 1, Gielen, Lindhout, Gottemaker 2, Frauenfelder, Verweij 1, Spijker, Thomas Lucas, Matthijs Lucas. Szövetségi kapitány: Johan Aantjes
Magyarország: Baksa - Katonás 2, Madaras, Varga Dénes 1, Kásás 2, Hosnyánszky 2, Kiss G. 5, Szivós 2, Varga Dániel, Biros 2, Steinmetz Á., Hárai 3. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 2/2
Gól - emberelőnyből: 1/6, ill. 6/9
Sárga lap: Kemény Dénes (3. negyedben)

A csoport állása:

1. Magyarország 6 pont (31:14), 2. Görögország 6 (24:18), 3. Olaszország 3 (32:19), 4. Macedónia 3 (22:14), 5. Hollandia 0 (18:33), 6. Törökország 0 (11:40) pont

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

A hollandok az elején jól tartották magukat, a meccs közepén fokozatosan elhúztunk, majd a végére a házigazdák teljesen elkészültek az erejükkel. A mieink számára az volt a legfontosabb feladat, hogy ne sérüljön meg senki. Sajnos ezt nem sikerült teljesíteni, ugyanis az egyik hazai akciónál egy lövésnél a támadó lendülő keze eltalálta Madaras Norbert arcát. Ezt egy (már nem eredeti) fog bánta, ami kitört. Norbi szerdán fogorvoshoz megy vizsgálatra.

Sokáig emlékezni fog a meccsre Baksa László is, aki életében először játszott világversenyen a magyar válogatott kapusaként és a meccs végén gólpasszt adott a megúszó Biros Péternek.

A magyar csapat legközelebb csütörtökön, 13 órakor száll vízbe, az ellenfél Macedónia és azt a mérkőzést nem közvetíti a magyar televízió. Ajánlatunk: vlv/vodapolo/vlv-facebook


vlv-képek

VLV-VIDEÓK (MTVA és vlv):

0:1 Kásás első gólja


1:1 - Gottemaker első gólja


1:2 - Hosnyánszky első gólja


2:2 - Gottemaker második gólja, ötméteres


2:3 - Hárai első gólja


2:4 - Kásás második gólja


2:5 - Hárai második gólja


3:5 - Kramer gólja, ötméteres


3:6 - Varga Dénes gólja, ötméteres


3:7 - Szivós első gólja


3:8 - Kiss Gergely első gólja


4:8 - Verwelj gólja


4:9 - Kiss Gergely második gólja


4:10 - Hosnyánszky második gólja


5:10 - Kramer második gólja


5:11 - Kiss Gergely harmadik gólja


5:12 - Kiss Gergely negyedik gólja


6:12 - Gerritse gólja


6:13 - Hárai harmadik gólja


6:14 - Biros első gólja, ötméteres


6:15 - Katonás első gólja


6:16 - Katonás második gólja


6:17 - Biros második gólja


6:18 - Kiss Gergely ötödik gólja


6:19 - Szivós második gólja


Kemény Dénes nyilatkozata


- Dénes,  gratulálok a győzelemhez! Azt hiszem, hogy a legfontosabb kérdés amit fel kell tenni, hogy Norbival mi a helyzet? Mi történt vele és hogy van?

Norbinak megsérült a foga, de amilyen szerencsénk van, talán ez egy olyan fog, ami nem először sérül meg. Lehet, hogy itt rövid időn belül rendbe tudják rakni. Egészen pontosan kitört, de egy már kitört fog nem eredeti része tört ki újra. Nekem tetszik így is a Norbi, de lehet, azért,  hogy fájdalmai ne legyenek, meg esetleg fertőzést ne kapjon, a legjobb az lenne, ha megpróbálnánk mihamarabb ezt megoldani, és újra szép lesz.

- Köszönöm. A meccsről hogy vélekedsz?

- Úgy gondolom, hogy aki látta, az  láthatta, hogy mint minden ilyen meccs, kevesebb mint 24 órán belül egy nagy meccshez képest, nehezen indul. Nehéz elhitetni velük, bármennyire is csak arról beszéltünk, hogy ha nem vesszük komolyan, akkor nyögvenyelős. Nem vettük igazából komolyan, az elején elhülyéskedtünk egy-két helyzetet, megpróbáltunk olyan dolgokat, amik nagyon nagy szerencsével jöhettek volna csak ösze. Persze nem is jöttek össze. De aztán ahogyan "karburált" a csapat, feltöltődött, kicsit felkeltették benne a dühét, szépen elhúztunk. Összességében az jó jel, hogy elkerülhető gólokból kaptunk hatot.

- Holnap szabadnapotok van. Mi a program ilyenkor?

- Két edzés és készülünk a másnapra, a következő napi mérkőzésre. Köszönöm szépen.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: P. K. T.)



Kásás Tamás nyilatkozata


- Szervusz Tomi!

- Sziasztok!

- Már a bemelegítésnél téged vettek a filmesek, a helyi tv, és utána a meccsen is vállaltál egy kis szereplést. Milyen meccs volt ez?

- Ennek a meccsnek az volt a veszélye, hogy tegnap játszottunk egy nagyon kemény mérkőzést az olaszokkal, ami nagyon fontos volt, és ilyenkor hajlamosak vagyunk, vagyis hát ez a sportban teljesen természetes, hogy a sportoló hajlamos kiengedni, főleg úgy, hogy a másnapi meccse egy viszonylag könnyű, és papírforma alapján mindenki győzelmet vár. Ezért, még akkor is, ha megbeszéltük, hogy felpörgünk az elején, azt hiszem, látta mindenki, hogy nem sikerült teljesen, de az, amire számítottam, hogy a meccs második felében ők el fognak fáradni és fel fogják adni, az bejött most is, és ott már igazából edzés lett belőle.

- Én azt hiszem, erről a meccsről többet nem érdemes beszélni. Egyetlen kérdés erejéig hadd térjek vissza az olaszok elleni meccsre. Láttad-e a visszhangokat, kaptál-e személyes üzeneteket utána Magyarországról?

- Igen, mindenki nagyon örült, ez érződött az sms-eken, telefonbeszélgetéseken, hogy mindenki nézte a meccset és mindenki nagyon izgult, tudta a jelentőségét ennek az első meccsnek. Így nekünk mindig könnyebb játszani, tehát ez egy plusz erőt ad mindig, hogyha tudjuk, hogy mennyien állnak mögöttünk, és otthon mennyien drukkolnak nekünk. Éjfélkor elfelejtettük azt a meccset, és ma a hollandok ellen, még hogyha nem is látszott az elején, de profi játékosokhoz méltóan próbáltuk elkezdeni a meccset, és így kellett folytatnunk.

- Következő ellenfél? Egy nap szünetetek van.

- Igen. Macedónokkal játszunk? Azt hiszem, a macedónokkal játszunk. Ők nem egy rossz csapat. Tehát van egy pár jó játékosuk. Ez alatt az egy nap alatt egy kicsit kipihenjük, majd felpörgetjük magunkat egy-két edzéssel, és aztán ugyanúgy, mint a csoport mindegyik meccsén, most is óriási győzniakarással megyünk vízbe.

- Köszönöm szépen.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Baksa László és Szivós Márton nyilatkozata
 

- Szervusztok fiatalok, milyen meccs volt? Meséljetek!

Sz.M.: Átadom a fiatalnak a szót…

B.L.: Mondja ezt a huszon-egynehány éves. Elején nehézkesen indult, úgy gondolom, hogy azért a tegnapi mérkőzés után várható volt, hogy nem úgy fog menni az egész, mint ahogy tegnap, de a végére szép lett. Egy-két figyelmetlenség volt az elején, de összességében én azt mondom, hogy elégedettek lehetünk a mai mérkőzéssel.

- Szerintem jól védtél.

B.L.: Örülök, hogy így gondolod…

Sz.M.: Szerintünk is.

B.L.: Egyébként örülök, ha ezt mondják a társaim, meg örülök annak, amikor azt mondják, hogy adtam egy jó passzt a végén, az is jó volt…

- Marci, hogy érezted magad?

-Sz.M.: Jól, köszönöm szépen. Szerettük volna komolyan venni a meccset, szerintem sikerült is, az eleje nem azért sikerült olyan jól, mert nem vettük őket komolyan, hanem egy kicsit beragadtunk, álmoskás volt a játék, de azért koncentráltunk és ez meglátszik a végén a számszerű különbségből. Fontos volt az is, hogy ne nagyon sérüljünk meg. Azért darabos srácok, nagy darabok. Ez többé-kevésbé sikerült…vagyis sajnos nem sikerült, mert Madi kapott egy mákost, de azért olyan nagy problémáink nincsenek. Egy kicsit csúnyít rajta.

- Dénes azt mondta, hogy neki így is tetszik.

Sz.M.: Hát ez a Dénes ízlése.

- Csütörtökön Macedónia jön, kell tartani tőlük? Legutóbb, amikor világversenyen találkoztatok, elég nehezen ment, az utolsó negyedig döntetlen volt.

Sz.M.: Oda kell figyelni. Szerintem nekünk nem kell tartani senkitől, de oda kell figyelni mindenkire. Egy kellemetlen csapat, de ha mi jól játszunk, akkor nem lehet gond.

B.L.: Hasonlóan gondolom én is. Szinte csak honosított vízilabdázókból áll a macedón válogatott, én azt mondom, hogy ha így játszunk, mint ahogy eddig játszottunk, akkor nem lehet probléma és úgy gondolom, hogy miért ne játszanánk így, mint eddig.

- Köszönjük szépen, jó pihenést nektek!

(Lejegyezte: feva)












Kiss Gergely nyilatkozata

- Gratulálok, Gergő! Hova fogod rakni az emlékezetedben ezt a mai mérkőzést?

- Érdekes polcra fogom rakni, mert az olaszok elleni tegnapi nagyon jó játékunk és nagyon jó csapatmunkánk után gondoltam, hogy lesz egyfajta – akarva-akaratlan – föllélegzés. Ez meg is volt a csapatban, este sokáig fent voltunk, nem tudtunk aludni rendesen. És ezek után kellett fölpörögnünk mára, egyik napról a másikra a házigazdák ellen, aminek megvolt az a veszélye – ez az első negyedben kicsit be is igazolódott –, hogy megpróbálják ugye az esélyesebb magyarokat meglepni, kitartó, kemény játékkal a nyakunkon maradni. De aztán a második negyedtől, amikor három góllal elhúztunk, egyre inkább nagyobb lett a különbség a két csapat között – az utolsó negyed azt hiszem 8:1 lett. Tehát teljesen szétszakadt a mérkőzés, és emiatt kicsit kettősek az érzéseim. Ugye ma is sokat kellett játszanom, szegény Norbi sérülése miatt…

- Lehet tudni, hogy vele mi történt?

- Egy porcelánfoga kiesett szegénynek egy holland lövése közben, pont eltalálta a száját Norbinak szerencsétlenül. Sajnálom nagyon, és jobbulást kívánok neki… Úgyhogy kicsit érte is harcoltam ma, ezúton is jobbulást kívánva még egyszer! Remélem, hogy holnap tudják orvosolni ezt a problémát.

- Köszönöm, Gergő, jó pihenést kívánok!

- Köszönöm én is!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)








EB-ROVATUNK A TOVÁBBI PROGRAMMAL

Európa-bajnokság, Eindhoven, v.: Grandin (francia), Peris (horvát)
Hollandia: Stegman - de Bruijn, Kramer 2, Gerritse 1, Gielen, Lindhout, Gottemaker 2, Frauenfelder, Verweij 1, Spijker, Thomas Lucas, Matthijs Lucas. Szövetségi kapitány: Johan Aantjes
Magyarország: Baksa - Katonás 2, Madaras, Varga Dénes 1, Kásás 2, Hosnyánszky 2, Kiss G. 5, Szivós 2, Varga Dániel, Biros 2, Steinmetz Á., Hárai 3. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 2/2
Gól - emberelőnyből: 1/6, ill. 6/9
Sárga lap: Kemény Dénes (3. negyedben)

2 régi hozzászólás

szerk hozzászólása
szerk34809
2012.01.18. 16:56

Köszönjük a jelzést (az utolsó negyed nem lett hozzáadva az eredményhez)

pif hozzászólása
pif34808
2012.01.18. 16:36

Nagyon köszönjük a sok riportot, és azok gyors felrakását! Az olasz meccset az mtv videótár csak másnap 1h0 után rakta fel, már nagyon vártuk! A török-olasz meccs végeredménye helyesen 7:24. Hajrá magyarok!