FACEBOOK

Izgalmas győzelem - miénk a Volvo Kupa

Izgalmas győzelem - miénk a Volvo Kupa
hozzászólás, 2012.01.08.

Az elején és a végén vezetett csak a magyar válogatott a németek ellen, de Kásás Tamásnak(!) a végső dudaszó előtt 17 másodperccel lőtt góljával legyőztük a németeket és három győzelemmel szereztük meg a Volvo Kupát. Nyilatkozatok, gólok, fotók.

Volvo Kupa, Székesfehérvár, harmadik nap

Kanada-Olaszország 9:14 (0:4, 2:4, 4:3, 3:3)
 Volvo Kupa, Székesfehérvár. v.: Schwartz (izraeli), Stavropoulosz (görög)
 Olaszország: Pastorino - Perez 1, Gitto 1, Figlioli 3, Giorgetti 1, Felugo, Figari 1, Gallo 3, Presciutti 1, Rizzo, Aicardi 2, Deserti 1, Negri. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
 Kanada: Randall - Kudaba, Vikalo, Constantin-Bicari 1, Boyd 2, Robinson 1, Graham 3, Feltham, Dakic, Diggle 2, McElroy. Szövetségi kapitány: Dragan Jovanovics
 Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 1/1
Gól - emberelőnyből: 3/8, ill. 1/9
Kipontozódott: Figari (21.p.), Gitto (28.p.), Kudaba (32.p.)


vlv-képek


Magyarország-Németország 9:8 (1:2, 2:1, 3:5, 3:0)
Volvo Kupa, Székesfehérvár. v.: Margeta (szlovén), Radicsevics (horvát)
Magyarország: Baksa - Gór-Nagy, Madaras 1, Katonás 1, Kásás 1, Hosnyánszky, Kiss G. 1, Szivós, Varga Dániel 1, Varga Dénes 1, Steinmetz Á. 3, Turzai. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Németország: Tchigir - Wollthan, Schroedter, Real, Stamm 1, Politze 1, Bukowski 2, Schüler 1, Kreuzmann 1, Oeler 1, Schlotterbeck, Roessing 1. Szövetségi kapitány: Hagen Stamm
Gól - ötméteresből: 2/3, ill. 1/2
Gól - emberelőnyből: 2/10, ill. 2/17
Kipontozódott: Hosnyánszky (21.p.), Madaras (22.p.)
Sárga lap: Hagen Stamm (19.p.)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

SZABÓ ZOLTÁN ÉRTÉKELÉSE A TORNÁRÓL


vlv-képek

A Volvo Kupa végeredménye:

1. Magyarország 9,
2. Németország 6,
3. Olaszország 3,
4. Kanada 0 pont

TUDÓSÍTÁSUNK A TORNA ELSŐ NAPJÁRÓL


TUDÓSÍTÁSUNK A TORNA MÁSODIK NAPJÁRÓL


A torna legjobb kapusa a német Tchigir, a legértékesebb játékos Steinmetz Ádám.

A névadó szponzor előre meghirdetetten minden magyar gól után 60 ezer forintot "dobott be a perselybe" az utánpótlásképzés támogatására. A díjakat és a az 1.860 ezer forintos támogatást jelképező táblát Sztárcsevity Andrea, a Volvo Autó Hungária Kft. marketingigazgatója adta át a csapat benjaminjának, Vámos Mártonnak.

VLV-VIDEÓK (SportKlub és vlv):

1:0 - Madaras gólja


1:1 - Schüler gólja


1:2 - Hosnyánszky kihagyott ötöse, majd Bukowski első gólja


1:3 - Roessing gólja


2:3 - Varga Dániel gólja


3:3 - Katonás gólja


3:4 - Politze gólja, ötméteres


4:4 - Steinmetz Ádám első gólja


4:5 - Stamm gólja


4:6 - Bukowski második gólja


5:6 - Varga Dénes gólja, ötméteres


5:7 - Oeler gólja, ötméteres


5:8 - Kreuzmann gólja


6:8 - Steinmetz Ádám második gólja


7:8 - Steinmetz Ádám harmadik gólja


8:8 - Kiss Gergely gólja, ötméteres


9:8 - Kásás gólja


Kemény Dénes nyilatkozata


- Dénes gratulálok a tornagyőzelemhez! Számszerűleg egyszer vezettünk ezen a meccsen a legvégén, a legjobbkor. Hogy értékeled a mai teljesítményt?

- Meg kell nézni mert mintha az első negyedben Madaras Norbi szép pattintássával vezettünk volna. Szerintem azt lehetett érezni, hogy azok az egyébként triviális tennivalók amiket ezek a játékosok az álmukból felkeltve is tudnak - ma éjszakai álmukból felkeltve nem tudták. Ez lépésről lépésre nehezítette a saját dolgukat, tehát saját maguk nehezítették meg a saját dolgukat. Nagyon sajnáltam őket, mert úgy éreztem, hogy nem érdemlik meg, hogy most itt gyengén játsszanak, dekoncentráltak legyenek, ennek következtében kikapjanak és Székesfehérváron ezt a közönséget ne szolgálják ki egy kupagyőzelemmel. Végül is azt kell mondjam, hogy tényleg nem tudom, honnan szedték az energiát, a lelkierőt, meg a fizikait a legvégére hogy vissza tudtunk jönni, mert már három is volt közte, sőt, többször is és abszolút nem kaptuk el a fonalat. Ez a lelküknek, a szívüknek volt a reakciója a legvégén pozitív reakciója, elsősorban hátul. Ilyen helyzetben még azért rombolni romboltak, elől meg azt a minimáltervet megcsinálták, ami a győzelemhez kellett.

- Hogyan tovább?Mikor közlöd az EB-csapatot?Mi a következő állomás?

- Abban a pillanatban, ahogy eldöntöttem, közölni fogom. Most elutazik a csapat Varasdra, holnapután reggel még itt edzünk és este még ott, másnap este, szerda este van ott egy mérkőzés, amely után visszajövünk. Csütörtökön pihenünk, pénteken-szombaton edzünk és vasárnap este utazunk Eindhovenbe.

- Nagyon jó felkészülést kívánok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: P. K. T.)



Beck György nyilatkozata


- Csapatvezető úr, gratulálok, az első trófea megvan idén! Hogy értékeled, milyen volt a csapat?

- Köszönöm! Valóban azt gondolom, hogy jó volt az idei kezdés, nagyon kemény meccseket játszottunk komoly ellenfelekkel. Tehát a Volvo Kupa idén valóban elérte a célját, hiszen komoly felkészülési tornát tudtunk rendezni olasz csapattal, német csapattal – a német csapaton látszik, hogy egyre jobb –, és a kanadaiak is jót játszottak. Szerintem mindenféleképpen idei kezdetnek – karácsony után – mindenkinek jólesett ez a torna, és kiválóan játszottunk.

- Érdekelne, hogy mennyire izgultál a mai meccsen? Mondjuk amikor hárommal vezettek.

- Hát, izgalmak… Az ember ugye valahol mindig úgy gondolja, hogy a magyar és a német csapat között van azért egy pár dologban különbség, de ma nagyon sok minden nem jött össze, és ne felejtsük el, hogy két kiváló játékosunk nem tudott játszani, akik remélhetőleg az EB-n játszani fognak. A csapat az folyamatosan erősödni fog még.

- Hogyan alakul a további program?

- A héten lesz még egy edzőmeccs Varasdon a horvátok ellen. Aztán utána pedig szombaton irány az EB, ahol ugye a következő hétfőn játszunk újra az olaszok ellen, reméljük, hogy legalább ilyen jó eredménnyel, mint tegnap.

- Milyen reményeink lehetnek arra a két hétre?

- Én azt gondolom, azt várom, hogy ez egy jó két hét lesz. Mindenféleképpen a csapat számára ugye a cél az augusztus 12-e – ha jól emlékszem –, az olimpia, az olimpia vége. De mindenféleképpen ez az EB is egy nagyon fontos rendezvény, tehát jó lenne itt is jól szerepelni.

- Köszönöm szépen, jó utat kívánok!

- Én is köszönöm!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Benedek Tibor nyilatkozata

- Tibor, köszöntelek a Volvo Kupa-győztes csapat másodedzőjeként! Mik a benyomásaid, milyen volt ez a torna?

- Jó torna volt, végülis tíz nappal az EB kezdete előtt jó erőfelmérő volt, igaz, nekünk szinte az első és az utolsó, még van egy horvát-magyar mérkőzés, de ez egy fontos állomása volt a felkészülésnek. Voltak szép dolgok, amiket csináltunk, azért három mérkőzés három nap alatt, mára ez érezhető volt, hogy nagyon elfáradt a csapat. A két sérült miatt sokkal többet kellett játszania azoknak a játékosoknak, akiknek elvileg kevesebbet kellett volna, ez érezhető is volt a játékon. Emberelőnyben lassan járt a labda, sokat hibáztunk, sok rossz passzt adtunk, de a végén azért a szívünk nagy volt, és így sikerült megnyerni ezt a mérkőzést és a tornát.

- Mióta itt vagy a csapattal, azóta látsz előrelépést, fejlődést?

- Minden év egy más történet, minden év egy más csapat is volt, az előrelépés csak az eredményben nyilvánulhat meg, és ez igazából csak a világversenyen derül ki. Játékban nyilván minden ellenfélhez máshogy viszonyulsz, más taktikát alkalmazol, aztán utána az előrelépés az lenne, ha azok az egy-egy gólok, amik a fontos mérkőzéseken a kárunkra voltak, átfordulnak a javunkra. Ez az előrelépési lehetőség.

- Hogy látod az esélyeket az EB első meccsére?

- Ebben a pillanatban jónak tűnik, nem szabad ebből a mérkőzésből kiindulni, mert a hazai pályának mindig van előnye, az itthoni környezet, a nézők segítsége azért sokat számít, semleges pályán, világversenyen az első mérkőzés mindig nehéz. Az olaszokban benne van ennek a mérkőzésnek az emléke, ami őket még jobban ösztönzi. El kell felejteni, ami itt volt, nulláról indulunk. Ennek ellenére úgy érzem, ez egy nagyon fontos mérkőzés lesz, esélyesek lehetünk.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata

- Miklós, először is Isten éltessen a 29. születésnapodon! Gratulálok a tornagyőzelemhez is! Mesélj az érzéseidről!

- Először is köszönöm szépen a jókívánságokat a vlv olvasóinak és az összes facebook-osnak is, aki jókívánságot kívánt, és még nem tudtam megköszönni. Ezúton köszönöm mindenkinek! Egy nagyon jó, brusztos kis meccset játszottunk. Nagyon kellemetlen ez a német csapat, igazából ezt tudtuk. A kétkapu is elég harcias hangulatban telt el, hogy finoman fogalmazzak. Tudtuk, hogy nehéz lesz. Korán reggel volt – igaz, nekik is –, de a végén azért óriási szívvel és akarással bedaráltuk őket.

- Jobb ez így, mintha nyertetek volna négy-öt góllal simán?

- Úgy gondolom, hogy a közönségnek mindenféleképpen jobb, de egyébként mindig nagyon jó nagyon harcos meccseket megnyerni, mert ez erőt ad. Úgyhogy én örülök, hogy így alakult. Persze az is nagyon szép, hogyha parádé van, és mindenki öt gólt lő. Ennek is megvan az értéke, annak is meglett volna. Ennek örüljünk!

- Mi lesz este, hogy ünnepelsz?

- Hazamegyek, és szerintem családi körben. Mindenkinek volt ideje megvenni az ajándékot, nem voltam otthon :-) Úgyhogy otthon, szerintem nyugalomban, azért fárasztó volt ez a pár nap.

- Boldog ünneplést kívánok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Kásás Tamás nyilatkozata


- Tomi, gondolom, hogy ezért jöttél vissza.

- Miért? Hogy megnyerjük a Volvo kupát? :)

- Hogy ezt érezd. Nyitva volt a szád, a fényképen látszik...

- Nyitva, beszélgettem Hosival. :)

- Akkor még nem. :) Mesélj, milyen volt?

- Nagyon fárasztó volt. Nagyon örülök, hogy a végén azért kiszenvedtük a győzelmet. Igazából vártunk a németek ellen egy ilyen parázs meccset, főleg, hogy délelőtt játszottunk, előző este pedig az olaszokkal egy nagyon kemény mérkőzést, úgyhogy benne volt a pakliban. A végén szerencsére azért a szívünk a helyén volt, de lesz mit csiszolni.

- Itt most egyenként végig fogtok menni, és megnézitek, hogy mi volt rossz, vagy úgy általában az egésznek a lelkületét fogjátok megváltoztatni?

- Most egyenként beülünk a kocsiba, és hazamegyünk pihenni, mert szerintem nagyon elfáradt mindenki. Utána pedig, az a szerencse tényleg, hogy van mit javulni, tehát lesz mit nézni a videón, lesz mit kielemezni, látni fogjuk, hogy hol hibáztunk, mert nagyon sokat hibáztunk, de talán az nagyobb gond lett volna, hogyha most minden flottul megy.

- Elég kevés idő telt el még azóta, hogy visszatértél, de hadd kérdezzem meg: megerősödtek azok a gondolatok, amik amellett szóltak, hogy gyere?

- Igen, persze, hát főleg egy ilyen végjáték után, amikor sikerült nyerni végül is az én gólommal egy olyan meccs végén, amely közben azért nem nagyon jöttek be nekem a lövések. Így nyerni, ez nyilván feldob bármilyen sportolót, ez nagyon jó érzés, de nem lesz ez mindig így, és mindenkire ugyanolyan nagy szükség van. Ugyanakkor bizakodó vagyok, mert mindenkiben látom a tüzet, tehát azt, hogy itt három év sikertelensége után tényleg szeretnénk nyerni.

- Tamás, azt kívánom, hogy legyen mindig így!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra )



Steinmetz Ádám nyilatkozata

- Ádám, azt mondják, hogy teher alatt nő a pálma, itt most aztán volt teher rendesen… Gyakorlatilag egyedül centerezted végig a három meccset, néha bement valaki, hogy fél perceket tudjál pihenni. Láttam a meccs második szakaszánál, hogy nagyon elfáradtál…

- Ez így látszódott kívülről? Én úgy éreztem, hogy a mérkőzés első szakasza, az első két negyed tragédia volt, aztán valahogy átlendültem a holtponton, nem is tudom, honnan volt ez az erő, amit magamba gyűjtöttem, de örülök, hogy jól tudtam játszani, és ennél is fontosabb az, hogy megnyertük a találkozót és ezzel a Volvo Kupát. Köszönöm a csapattársaimnak, hogy nagyon jó passzokkal szolgáltak ki, ezzel segítve az én eredményességemet, és nagyon remélem, hogy Hárai Balázs minél előbb felépül a sérüléséből.

- Káprázatos volt amit elől nyújtottál, nemcsak a gólok, hanem a kiállítások, ötméteresek is. Úgy volt eleve tervezve, hogy ennyit játszol most, nem volt tervben, hogy mások is szerepet kapnak ott elöl?

- Kemény Dénestől kellene megkérdezni, szerintem az nem volt betervezve, hogy ennyit fogok játszani, de a mérkőzés alakulása nem engedte meg, hogy kísérletezzünk. De tényleg jól bírtam, jól ment a játék, a harmadik-negyedik negyedben nem sűrűn fordultam elő a cserepadon. Szerintem megháláltam azt a bizalmat, amit a szövetségi kapitány tavaly tavasztól kezdve folyamatosan belém táplál, és remélem, hogy ez a forma ki fog tartani az Európa-bajnokságon is, hiszen az a lényeg, most arra készülünk. Még egyszer mondom, ha Balázs visszatér, akkor sokkal stabilabb lesz a támadójátékunk.

- Milyen reményekkel vágtok neki ennek az útnak szombaton?

- Természetesen győzelmi reményekkel, nagyon kicsi hiányzott ahhoz, hogy a világbajnokságról is éremmel térjünk vissza. Remélem, hogy Kásás Tamás visszajövetele pluszt fog hozni a csapat játékába mind elöl, mind hátul, ahogy ez a gólnál is bebizonyosodott, stabilitást tud adni. Illetve nagyon fontos az, hogy a védekezésünket rendbe tegyük, szerintem az a kulcs. Ha az ellenfeleinket hét-nyolc gól környékén tudjuk tartani, akkor azt felül fogjuk tudni lőni majd.

- Köszönöm szépen, és gratulálok még egyszer, a „legjobb játékos” címhez is!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


Varga Dániel nyilatkozata

- Gratulálok Dani, megnyertétek ezt a tornát. Kicsit izgultunk azért az utolsó meccsen. Te is?

- Köszönjük a gratulációt a tornagyőzelemhez. A mai mérkőzés… az izgalom jogos volt, nem volt sima, de ez csakis magunknak köszönhető, tehát azért a két csapat között van olyan tudásbeli különbség papíron, hogy ezt a meccset simán kellett volna nyerni, de a németek nagyon felszívták magukat, mi pedig a tegnapi, olaszok elleni győzelem után egy kicsit kiengedtünk. Annyit hozzátennék, hogy szerencsénk volt a végén. Nem Kása góljára gondolok, abban az a szerencse, hogy Kásás Tamás magyar, és velünk játszik, hanem hátul azért kaptunk néhány kapufát, viszont mindenképpen megjegyezném, hogy a szerencséért nagyon megdolgoztunk, tehát az első pillanattól kezdve kőkeményen, nagyon motiváltan hajtósan játszottunk - de rosszul. A végén kis szerencsével és egy-két bravúrral nyerni tudtunk.

- Segít egy ilyen meccs nektek a következő két-három hét feladatainál? Jobb ez, mint hogyha simán nyertetek volna néggyel?

- Nem tudom, annak is van előnye, meg ennek is. Most azért lezáródott egy rész, ugye most van egy kis változás a horvát kétkapukkal, utána már kezdődik az Európa Bajnokság, arra gondol most mindenki. Nem tudom, mit lehet ebből a maiből leszűrni, majd Dénes elmondja.

- Jó pihenést kívánok!

(Lejeegyezte: Di Giovanni Szandra)



Katonás Gergő nyilatkozata

- Gratulálok, Gergő, több okból is: egyrészt a Volvo Kupa megnyeréséhez, másrészt a mai kemény mérkőzés megnyeréséhez, harmadrészt a játékodhoz a Volvo Kupán! De haladjunk szépen sorban – mondjuk menjünk időrendben –, a legfrissebb eseményként a német mérkőzés. Mesélj róla, nagyon kemény, nagyon izgalmas mérkőzés volt!

- Igen, nagyon kemény volt. Közönségszórakoztató volt, de elég izgalmas meccset játszottunk a németekkel. Ez egy szívós, kemény csapat. Reggel nehéz is játszani. A tegnapi meccs belőlünk azért jóval többet kivett, mint belőlük a Kanada elleni, úgyhogy az elején elég nehézkesen ment, de a végén aztán sikerült nyernünk. Ennek nagyon örülök, és annak is, hogy örömet tudtunk szerezni ilyen egész uszodányi közönségnek.

- Sokat játszottál a mai mérkőzésen is, illetve a tornán. Hogy érezted magad ez alatt a három nap alatt, hogy értékelnéd a saját performanszodat? Habár nem a te dolgod ezt megtenni, de azért én kíváncsi vagyok rá.

- Ahogy mondod, nem az én dolgom megítélni. Úgy éreztem, hogy jól ment a játék, örülök, hogy sok lehetőséget kaptam Dénestől. Nagyon jó érzés játszani mindig a magyar válogatottban, ilyen fantasztikus játékosokkal, fantasztikus emberekkel, úgyhogy csak pozitívat tudok mondani az elmúlt három napról.

- Még egy hét van az Európa-bajnokságig, mit lehet addig még kezdeni a csapattal, illetve úgy kérdezem, miben kell még javulni? Támadásban, védekezésben, koncentrációban, fizikailag?

- Azt gondolom, hogy fizikailag már nem nagyon lehet javulni, szinten tartani kell. Élesebbnek kell lenni majd az Európa-bajnokságra, azt gondolom, tehát jobb helyzetkihasználás kell majd, és a fóroknál egy kicsit több koncentráció. Bejön még Pufi is, én nem gondolom, hogy nagy probléma lesz. Tehát a játék az biztos – most sem volt rossz, sőt helyenként igen jól játszottunk –, hogy még ennél is jobb lesz, azt gondolom.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Sztárcsevity Andrea nyilatkozata


- Sztárcsevity Andreát, a Volvo Autó Hungária marketingigazgatóját köszöntöm a VLV kamerája előtt és arról érdeklődöm, hogy vált be a Volvo kupa, hogy vált be a vízilabda támogatása?

- Köszöntöm az olvasókat én is! Ez a hatodik alkalom, hogy a Volvo Kupát támogatjuk, illetve magát a szövetséget támogatjuk. A szövetséggel egyetértésben minden évben vidéken szervezünk egy nemzetközi férfi vízilabdatornát. Ez már a hatodik alkalom. Én azt gondolom, óriási siker, egyrészt a helyi lakosság körében - nem volt olyan meccs, amelyet ne telt ház előtt játszottunk volna. Itt Székesfehérváron sem más a helyzet. Tegnap szerintem százötven százalékosan telt meg az uszoda, rengeteg ember itt tapsolt és szurkolt a fiúknak. Amellett persze, hogy óriási siker és mindenki hall a Volvo Kupáról, de az adott közösségben is fontos és a vízilabda, a sportág népszerűsége még tovább nő, így még több támogatást élvez. Gondoljunk csak Debrecenre, ahol az első Volvo Kupa volt. Öt évvel ezelőtt még talán egy-két utánpótláscsapat kezdett el szerveződni, most pedig már bent vannak az OB-I-ben.

 Az anyacégnél hogy értékelik ezt a szponzorációt?

- Az elején nagyon furcsának találták. Azt se tudták, mi az a vízilabda. Ugye a waterpolo lefordítésa alapján azt gondolták, hogy vízben vannak a lovak és valahogy ott ülnek rajta az emberek. Tehát nem igazán ismerték a sportágat. Ehhez képest most már minden egyes nemzetközi mérkőzés után kapjuk a gratulációkat. Az olimpián szinte mindenki a magyaroknak szurkol és már mindenki ismeri a vízilabdát.

- Hogy áll a Volvo? Hogy áll a nemzetközi cég és hogy áll a magyar?

- A tavalyi év siker történet volt mind a nagy Volvo, mind a magyar Volvo számára. Több mint 27 százalékkal több Volvót értékesítettünk a világban, mint az előző évben. Szinte a világ minden részén nőttek az eladások, de Kínában, Oroszországban, Brazíliában még az átlagnál is jóval meghaladta az eladás az előző évit. A legújabb modelljeink a legnépszerűbbek. Ugyanez igaz Magyarországon is, ahol 15 százalékkal több autót adtunk el, mint 2000-ben, amit nagyon kevés márka mondhat el magáról, sajnos. Az autópiac stagnál és ebben a nagyon nehéz gazdasági környezetben sikerült nekünk 1170 autót eladnunk tavaly.

- Van-e már döntés arról, hogy az olimpia után is számíthat-e a magyar vízilabda szövetség a támogatásra?

- A szándékunk megvan erre, tehát szeretnénk. Minden második évben szoktunk leülni a szövetséggel, és akkor beszéljük át a jövőt. Mi szeretnénk, ha folytatódna ez a kapcsolat.

- Köszönöm szépen és gratulálok ehhez a jól sikerült rendezvényhez!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)


 

- Gratulálok Dani, megnyertétek ezt a tornát. Kicsit izgultunk azért az utolsó meccsen. Te ……….?

- Köszönjük a gratulációt a tornagyőzelemhez. A mai mérkőzés… az izgalom jogos volt, nem volt sima, de ez csakis magunknak köszönhető, tehát azért a két csapat között van olyan tudásbeli különbség papíron, hogy ezt a meccset simán kellett volna nyerni, de a németek nagyon felszívták magukat, mi pedig tegnap egy kicsit az olasz győzelem után kiengedtünk. Annyit hozzátennék, hogy szerencsénk volt a végén. Nem Kása góljára gondolok, abban az a szerencse, hogy Kásás Tamás magyar, és velünk játszik, hanem hátul azért kaptunk néhány kapufát, viszont mindenképpen megjegyezném, hogy a szerencséért nagyon megdolgoztunk, tehát az első pillanattól kezdve kőkeményen, nagyon motiváltan hajtósan játszottunk, de rosszul. A végén ez kamatozott, és kis szerencsével és egy-két bravúrral nyerni tudtunk.

- Segít egy ilyen meccs nektek a következő két-három hét feladataival? Jobb, mint hogyha simán nyertetek volna néggyel?

- Nem tudom, annak is van előnye, meg ennek is. Most azért lezáródott egy rész, ugye most van egy kis ………… a horvát kétkapukkal, utána már Európa Bajnokság van, 16-i döntőre (????) gondol most már mindenki. Nem tudom, mit lehet ebből leszűrni, majd Dénes elmondja.

- Jó pihenést kívánok, és találkozunk …………

- Köszönöm, úgy lesz.



Di Giovanni Szandra

7 régi hozzászólás

Rolling hozzászólása
Rolling34712
2012.01.10. 15:45

A hírek szerint Decker, Turzai és Vámos már nem tagja a keretnek. Ezzel eldőlt a két kapus kiléte, és még két \"felesleges\" mezőnyjátékos van. Azért az furcsa, hogy a válogatott hivatalos honlapja erről semmit sem tud.

AlonSolya hozzászólása
2012.01.09. 18:32

Hát ez a németek elleni meccs, nem gondoltam volna h ennyire izgalmas lesz, de Gratulálok mert Steimetz Ádám szavaival élve a legjobbkor vettük át a vezetést! :) A másik h A nemzet aranyai könyvembe gyűjtögettem volna aláírást..de hát volt pár kedves pólós aki lelépett a hátsó kijáraton, nem gondoltam volna h ilyenek..., nem tudom mikor lesz újra lehetőségem meccsre menni.. Madaras, Szécsi, Kiss, Szívos leléptek... :(

pif hozzászólása
pif34706
2012.01.09. 18:17

A mai sportklub vizit cikkben Szabó Zoltán keretszűkítésről ír a delmagyar.hu értesülései alapján. A hirek szerint 3 ember már elbúcsúzott.

pif hozzászólása
pif34704
2012.01.09. 17:55

A nők is szépen szerepeltek a hétvégén. Nagyot mosolyogtam , amikor a következőt olvastam a mob/nso-n: A magyar válogatott legrutinosabb játékosa, Drávucz Rita mindössze egyszer talált be az oroszok ellen, akkor viszont a legjobbkor ? a Pro Recco kiválósága ugyanis 19 másodperccel a lefújás előtt szerezte meg a győztes gólt. Mivel a fiúknál is ~19mp-cel a vége előtt a reccós Kásás találatával nyertünk, gépelési hibának véltem, de úgy tűnik tévedtem. Volpi 2013-re női európai kupát is be akarja zsebelni. Gratulálunk mindkét csapatnak! Hajrá magyarok!

Krisz hozzászólása
Krisz34703
2012.01.09. 16:58

Érdekes, hogy a németek mennyire feljöttek a nemzetközi élmezőnyhöz. Féltjük az utánpótlásunkat, hogy gyengén szerepel a korosztályos világversenyeken, ami érthető is, de például ott vannak az oroszok, akik tizenakárhány éve nem jutottak még a négy közelébe sem az utánpótlásban, viszont ott vannak a németek, akik Junior és Ifi szinten kifejezetten gyengék,valamint a bajnokságuk is elég alacsony színvonalú (kivétel a Spandau)De mégis ütőképes válogatottat tudtak összehozni, aki bármelyik ellenfelét megtudja szorítani, vagy akár meg is verheti. Persze ehhez kell a német mentalitás meg egy jó edző is, de azért mégis nagyon érdekes.......

Krisz hozzászólása
Krisz34702
2012.01.09. 16:43

Gratulálok a csapatnak a kupa megnyeréséhez.Tartottam a Kanadai meccstől,hogy nem a legerősebb ellenfél a felkészülésünkhöz,de kellemesen csalódtam bennük.....Az olaszok elleni győzelem szép volt, míg a németek ellen nem ment, viszont nagyot küzdöttünk.Kásásnál nem kérdés, hogy mennyire motivált, öröm volt nézni a góljait, labdaszerzéseit, szereléseit és a gólpasszait, mikor nem ment neki annyira ,akkor is nagyon hasznos volt és nagy tartást adott a csapatnak.....Pl: a németek ellen,győztes gól,egy ötméteres,két emberelőny és kettő gólpassz is volt a \"számláján\",valamint az ellenfél egyik fórjánál is belekapott a labdába...Katonás Gergő is remekül játszott, hozta a \"vasasos\" formáját, nagy esélye van a csapatba kerülésre, Gór-Nagy lehet ebben a vetélytársa, a többi szerintem már nem kérdés, ha a sérültek felépülnek.....

APREAND hozzászólása
APREAND34699
2012.01.08. 22:28

Csak szomorkodni tudok még egyszer hogy nem tudtam nézni a tornát. Kedves Kása hát ezért vártunk annyira vissza,tartásod,rutinod,\"kásás\"megoldásaid...stb. Viszont ez egydül nem megy,gratuláció az egész csapatnak.Pislákol a Londoni cél. Hajrá Magyarok!!!