FACEBOOK

Megkezdődött az EB-felkészülés

Megkezdődött az EB-felkészülés
hozzászólás, 2011.12.19.

A szentendrei Vizes Nyolcas uszodában hétfőn megtartotta első foglalkozását Kemény Dénes új, 18 tagú kerete. Riportunk a helyszínről.

Konditermi edzés nem volt, Kemény Dénes tartott egy megbeszélést, majd jó két és fél, három órán át kemény vizes gyakorlás szerepelt a napirenden. Az utolsó egy órában már kamerák előtt, ugyanis a gyakorlás e szakasza "nyilvános médiaedzés" volt, s mondhatjuk, hogy a megjelent újságírók, fotósok, operatőrök nagy száma tükrözte a válogatott iránti egyre növekvő érdeklődést.

Az edzésen részt vevők:

Baksa László, Decker Attila, Szécsi Zoltán (kapusok)

Biros Péter, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Katonás Gergő, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Szivós Márton, Török Béla, Turzai Gábor, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok)

A foglalkozás után nyilatkozók jóleső fáradtságra panaszkodtak, s reméljük, hogy videóinterjúinkból érzékelhető a társaság jó hangulata is.

Kemény Dénes a délutáni edzést elengedte, így a közös ebéd után mindenki pihenni vonulhatott, a felkészülés kedden reggel folytatódik.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Megkezdődött az EB-felkészülés (M1 és Duna TV, 2011.12.19.)


Megkezdődött az EB-felkészülés (Hír TV, 2011.12.19.)

Edzésjelenet I.

Edzésjelenet II.


Edzésjelenet III.


Edzésjelenet IV.


Edzésjelenet V.


Kemény Dénes nyilatkozata


- Szervusz, Dénes. Kipihentétek a tegnapi forgatás fáradalmait?

- Én ki, mert szerencsés voltam, és 8-kor vagy fél 9-kor el tudtam menni.

- Borzasztó kemény volt.

- Hát igen, azért nehéz, mert ez nem a mi szakmánk, és amikor olyat kell megoldanunk, amiben nekünk nincs tapasztalatunk, az is nehéz, amikor meg véletlenül, vagy végre sikerül, akkor hogyha valaki más csinált hibát, aki viszont profi ebben, és ott a forgatáson részt vesz, az meg kifejezetten bosszantó. Természetesen tudomásul vesszük, mert ez nem az első eset, már megtapasztaltuk, sok üresjárat is van, az ember abban is elfárad, de ezt a napot erre rááldoztuk. Hála, hogy van egyáltalán támogatónk, aki ebben a mostani helyzetben az olimpiai felkészülésünket többedmagával finanszírozza.

- Na, ez viszont a ti szakmátok, ami itt volt délelőtt. Mi a benyomásod az első foglalkozásokról?

- Azt kell, lássam, hogy nagyon komolyan áll mindenki hozzá. Általában mindig az az első benyomás, hogy milyen jó a kedvük, hát most a három vagy négy nap pihenő, amit kaptak, nem volt túl sok, úgyhogy mindenki nagyon komolyan vette már a megbeszélést is. Közel egyórás megbeszélést tartottam csomó mindenről a fiúknak lent, már ott láttam, hogy nagyon koncentrálnak még a szavakra is. Aki régóta válogatott, az azért akar szerintem most jól teljesíteni, aki pedig nem volt az egy ideje, vagy most került be, az meg nyilván azért.

- Nem sok játékossal beszéltünk még, de azt mondták, hogy ez egy kemény edzés volt. Tehát nem egy kis felvezetés.

- Hát a délutáni nem lesz olyan nehéz, mert azt töröltem.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Madaras Norbert nyilatkozata


- Isten hozott itthon, Norbi! Hogy érzed magad, milyen volt az első edzés?

- Jól! Nem mondom, hogy könnyű volt, sőt nehéz volt, két és fél óra víz… De hát ez ilyen lesz, muszáj dolgozni, mert másképp nem megy.

- Milyen erőben érzed magad? Mennyire vagy elfáradva?

- Ma nem voltam olyan jól, nem edzettem hat-hét napja, de azt gondolom, hogy jó lesz ez. Különös felkészülés lesz, mert vannak benne az ünnepek miatt két-három napos szünetek, ugyanakkor pedig nagyon rövid. Meglátjuk, szerintem ez is elég lesz, elég kell, hogy legyen!

- Az új társakhoz mit szólsz? Hogy mutatkoztak be, hogyan fogadtad őket?

- Van olyan, akivel még életemben nem találkoztam, van olyan, aki „régi új”, Kási például, ez teljesen jó. Itt mindenkit mindig nagyon szívesen fogadunk, sosem volt ezzel semmi probléma.

- Hol töltitek a karácsonyt?

- Itthon, ahogy mindenki más. A családdal együtt, különösen hogy a család most már mást is jelent, mióta van két kisfiunk.

- Boldog ünnepeket kívánok!

- Köszönöm, viszont kívánom!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Baksa László nyilatkozata


- Szervusz Laci! Elég régen beszéltünk, így, hogy válogatott edzés, vagy mérkőzés után vagy! Hogy érzed magad?

- Szervusz, Geyza! Üdvözlöm a VLV-seket! Valóban, nyár óta nem találkoztunk. Ha jól emlékszem, akkor az utolsó találkozásunk az Universiadéra induláskor volt. A kérdésedre: köszönöm szépen, nagyon jól érzem magam! Ez a négy nap pihenő nagyon jól esett, nagyon jó volt, hogy volt ennyi kis szünet a BL meccs után. Azért egy kicsit érzem a mozgásomon, hogy a lábam egy kicsit "elment", de úgy gondolom, hogy lesz időnk visszahozni. Jó élményekkel jövök az egész őszről, meg nagyon jó hangulatban.

- Dénes azt mondta, hogy még a szavakat is megfontoljátok a megbeszélésen. Tehát mindenki érzi a felelősséget, a feszültséget. Más egy kicsit a helyzet, világverseny előtt vagyunk. Te hogy vagy ezzel?

- Így van! Megmondom őszintén, ugye eddig én még nem voltam világversenyen, talán azt mondom, hogy ha most nem fog sikerülni nekem ez a január, akkor nehéz helyzetbe kerülök, de megmondom őszintén, ezzel nem is foglalkozom, mert úgy gondolom, hogy most már élnem kell azzal a lehetőséggel, amit kapok, hogy benne vagyok a bő keretben. Idén már csak – úgymond - azon múlik, hogy bekerülök-e az EB csapatba. Ezen fogok dolgozni, eddig is ezen dolgoztam, és remélem most már össze is fog jönni.

- Milyen volt a mai edzés?

-Azért volt talán egy kicsit könnyebb, mert nem volt kondi a vízi edzés előtt, két és fél órát voltunk vízben. Úgy komplett volt en bloc! Mi "lábaztunk", addig a játékosok úsztak, utána volt egy 45 perc védés felváltva, a végén egy kis játék, amin azért már látszódott mindenkin, hogy nehézkesen ment két óra edzés után. Én úgy gondolom, hogy mindennek megvan a maga oka, és mindennek lesz majd profitja az EB-n és az olimpián. Vagyis annak, hogy ilyen sokat edzünk, ilyen nagy időtartamban.

- Hogy töltöd a karácsonyt?

- A családommal. December 23-án még lemegyek Szegedre friss halászléért, onnan visszajövök, 25-én és 26-án a kedveseméknél leszünk, jönnek hozzánk vendégek, és mi is megyünk vendégségbe. Nagyjából így fog telni. A szilveszter is körülbelül így - én nem vagyok nagy szilveszterezős - családi körben. Aztán munka és munka vár ránk.

- Boldog ünnepeket kívánok, és még találkozunk Szilveszter előtt!

- Én is nagyon boldog Karácsonyt kívánok minden egyes VLV-snek!

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Katonás Gergő nyilatkozata


- Na, Gergő! Milyen volt az első edzés, ismét itt a válogatottnál?

- Nagyon jó érzés itt lenni. Elfáradtam, úgy láttam, hogy mindenki elfáradt, jó hangulat volt, úgyhogy jó volt!

- Hogy fogadtak téged? Új vagy, de egyben régi is. Hányan vannak, akik a régi időkből ismerősök voltak?

- Nem számoltam össze, de talán hárman-négyen vannak, akik már nagyon régóta válogatottak. Nagyon jól fogadtak, nagyon jó érzés volt látni többeken az örömöt. Gratuláltak is, hogy válogatott kerettag lettem, hogy bekerültem a keretbe. Nagyon jó érzés volt! Igazság szerint ismeretlen arcok nincsenek, a csapat nagy részével éveket játszottam együtt, úgyhogy mondhatom, hogy mindenkivel jóban vagyok. Nagyon jó érzés.

- Felépítettél magadban valamilyen taktikát, stratégiát? Mire készülsz? Hogy szeretnéd bebizonyítani, hogy helyed van a csapatban?

- A taktika talán annyi, hogy teljes erőbedobással dolgozom, egy pillanatig sem lazsálva. Ennyi.

- Volt már beszélgetésetek a kapitánnyal? Dénes kerethirdetéskor nyilatkozta, hogy az „újakkal” beszélni fog, hogy mire számít velük kapcsolatban, hol tudná esetleg őket használni. Megtörtént már ez a beszélgetés?

- Így külön, négyszemközti beszélgetés nem volt, egy-két utasítást kaptam Dénestől, ezekből le lehet szűrni, hogy milyen szerepre számít tőlem, úgyhogy nagyjából, körvonalakban tudom, hogy mi az, ami tőlem vár.

- Ez az, amit nyilatkoztál nekünk korábban?

- Igen, nagyjából igen. Plusz, egy-két esetben a centerek helyettesítése, alkalomadtán.

- Gondolom, menni fog! :-)

- Igen, menni fog!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Kásás Tamás nyilatkozata


- Hát, Tamás, elmondhatatlanul örülök, hogy újra itt vagy, és tudunk csinálni egy ilyen kis videót.Azt hiszem, hogy az interjúnkban elég sok mindent kiveséztünk. Mi történt azóta, mit tudsz mondani a VLV olvasóinak, mire számíthatnak az EB-n?

- Akkor üdvözlök mindenkit, ahogy Szivós Marci szokta ezt mindig mondani, a kedves olvasókat! Azóta nem történt érdemleges változás. Itt vagyunk, elérkeztünk ehhez a naphoz, megvolt az első edzés. Nagyon elfáradtam, mint ahogy mindenki.

- Ez nem a Recco, ez a magyar válogatott…

- Ez a magyar válogatott, így van. Jó, hogy emlékeztetsz erre. :-) Semmi, igazából én szeretnék a mai naptól kezdve beleszürkülni a munkába, meg így a csapatba, és nem is nagyon beszélni, hanem csak dolgozni, és felkészülni a fiúkkal, mert az a legfontosabb, hogy zavartalanul tudjunk az EB-re felkészülni.

- Fizikailag jól vagy? Nincs semmi baj?

- Jól-jól :)

- Sérülés?

- Nem-nem. Hát igen, 35 éves vagyok, de fiatal, s a 35 évhez képest teljesen rendben vagyok.

- Hol töltöd a karácsonyt?

- Budapesten, itthon Anyukámmal, úgyhogy a szokásos. Azért karácsonyra mindig hazaengednek minket kintről is.

- Szilveszter? Újév?

- Nekem az újév soha nem szokott olyan óriási bulit jelenteni, főleg úgy, hogy másodikán már edzésünk van. Idősebb játékos lévén nagyon fontos, hogy rendesen tudjak regenerálódni, tehát én már inkább arra fogok készülni, hogy másodikán reggel ismét jó erőben legyek.

- Jó, hát akkor ünnepeljünk együtt Eindhovenben, január végén...

- Rendben...

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Decker Attila nyilatkozata


- Kedves Attila, üdvözöllek a VLV kamerája előtt! Milyen volt ez az edzés?

- Nagyon jól éreztem magam az edzésen, örülök, hogy itt lehetek. Az uszoda nem új nekem, mert azért párszor már edzettem itt - Kósz Zolinál voltam kapusedzésen. A körülmények profik, úgyhogy nagyon jól érzem magam, örülök, hogy itt lehetek.

- A várakozásaidnak megfelelő volt az edzés erőssége, keménysége?

- Azt mondják a többiek, hogy azért szokott ennél sokkal keményebb is lenni. :-) Elfáradtam, ez tény és való, de próbáltam minél jobban odatenni magam az első edzésemen, hogy ne okozzak csalódást senkinek, úgy gondolom, hogy sikerült.

- Hogy fogadták a barátaid, a családod a hírt, hogy bekerültél a válogatott keretébe?

- Mindenki örült neki nagyon, ahogy ilyenkor szokott lenni. Én is nagyon örültem, ez most egy új út kezdete. Úgy gondolom ugyanakkor, hogy nem kell, hogy ez most ilyen "nagyon nagy dolog" legyen. Azt szeretném, ha mondjuk az Európa-bajnokságról egy medállal térhetnék haza, az lenne igazán nagy dolog, méghozzá arany medállal, nekem ez a célom igazából. Ezt az utat kezdtem el most járni és nagyon remélem, hogy sikerül és meg tudom mutatni, hogy milyen játékos vagyok, utána pedig azt mondja a kapitány, hogy kellek neki, igazából nekem ez a célom.

- Köszönöm szépen és sok sikert kívánok neked.

(Lejegyezte: Tina)



Turzai Gábor nyilatkozata


- Kedves Gábor, üdvözöllek a vlv kamerája előtt, még nem találkoztunk ilyen formában. Kezdjük ott, hogy ha jól tudom, a Vasas-mérkőzés után hazautaztál Óbecsére a szüleidhez.

- Nem…

- Nem? De ha jól tudom – így lett volna. A kérdésem akkor is áll: mit szólt a család, mit szóltak a barátok, amikor megtudták a hírt, hogy a válogatott keretének tagja vagy?

- Borzasztóan megtisztelve érezték magukat. A szüleim kiskorom óta támogatnak, és most, hogy ugye meglett az állampolgárságom, és behívtak a magyar válogatottba, ez az egész családnak borzasztó nagy megtiszteltetés. Egy napra sikerült hazamennem, és ott egy szolidabb vacsorát rendeztünk, ahol egy pár barátom is ott volt. És egyszerűen ez nekem olyan, mint egy álom.

- Milyen volt az első válogatott edzés? Megfelelt-e az elvárásaidnak, keményebb volt-e, mint amire számítottál vagy könnyebb?

- Igazából körülbelül erre számítottam, ugyanis két és fél órás vízi edzések vannak, mellette még van egy egyórás szárazföldi edzésünk. Hát, azért elég kemények az edzések, lesz itt elég nagy, elég sok munka.

- Hogy fest a jövő? Az elkövetkezendő hetek programja, gondolom, hogy elég sűrű lesz, nyakunkon a Volvo Kupa, az Európa-bajnokság, előtte a keretszűkítés…

- A következő heteim elég egyformák lesznek, reggel-este edzéseim vannak. Aztán, ha úgy alakul, és lesz szabadidőm, akkor esetleg karácsonyra egy-másfél napot otthon tudok lenni, de mindenféleképp az edzések a legfontosabbak. Ugye lesz a Volvo Kupa január elején, majd utána – ha a keretszűkítés után is benn maradnék – az Európa-bajnokság következik.

- Köszönöm szépen, és sok sikert kívánok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)





2 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs34630
2011.12.19. 21:55

Először nincs rajta sapka, aztán 13-as sapkában van, aztán megint nincs rajta sapka...:-) http://www.digisport.hu/video/7010 (a vízilabdás rész 1:15-től)

Seal28h hozzászólása
Seal28h34629
2011.12.19. 19:08

Senkinek nem tűnik fel semmi változás a Hosin? :)