FACEBOOK

Száguld a Szeged

Száguld a Szeged
hozzászólás, 2011.12.05.

A Szeged nagy rangadót nyert hazai pályán, leszakította a tabellán őt követő Vasast. helyszíni riport nyilatkozatokkal, fotókkal, később gólokkal.

Vodafone OB1., 10. forduló

SZABÓ ZOLTÁN ÉRTÉKELÉSE

BVSC-Pécs 10:9 (3:3, 1:1, 5:2, 1:3)
G.: Borsós, Szűcs, Deme 2-2, Nagy S., Szabó P., Ambrus F., Rajna P.,  illetve Scholefield 3, Hoppál 2, Bóbis, Soós G., O, Regan, De Blasio
    
Honvéd-FTC 17:6 (5:0, 4:1, 4:2, 4:3)
Gór-Nagy 5, Mátyás 3, Kovács P., Szivós, Salamon 2-2, Csapó M., Kovács R., Tóth M., ill. Kincses 3, Czigány, Korényi, Székely

OSC-Szentes 6:6 (2:2, 1:1, 1:2, 2:1)
G.: Benczur 3, Pecz G. 2, Szécsi D., illetve Weszelovszky 2, Tóth P., Nagy M., Szőke Sz., Németh D.

Kaposvár-Szolnok 4:12 (1:3, 0:2, 1:5, 2:2)
G.: Gyurováth 3, Bereczki, ill. Negrean 4, Kovács O., Hangay Z. 2-2, Regős, Georgescu, Marnitz, Komlósi


Eger-Debrecen 7:6 (2:0, 2:1, 2:2, 1:3)
G.: Biros 3, Graham, Hosnyánszky 2-2, ill Vindisch 2, Varga T., Bugajcsuk, Misics, Tóth Z.

 VLV-VIDEÓ (TV Eger):

Mitrovics védi Hosnyánszky büntetőjét


1:0 - Graham első gólja


2:0 - Biros első gólja, megúszás


3:0 - Hosnyánszky első gólja


3:1 - Tóth Zoltán gólja


4:1 - Hosnyánszky második gólja


5:1 - Biros második gólja


6:1 - Graham második gólja


6:2 - Vindisch első gólja


6:3 - Vindisch második gólja


6:4 - Misics gólja


6:5 - Bugajcsuk gólja


7:5 - Biros harmadik gólja, ötméteres


7:6 - Varga Tamás gólja, ötméteres


 Szeged-Vasas 10:8 (1:3, 3:1, 3:2, 3:2)
Szeged, v.: Németh, Vojvoda
Szeged: Baksa - Török 2, Turzai, Varga P., Kayes, Kiss Cs. 1, Hegedüs 2, Kunac, Molnár T. 2, Juhász Zs. 1, Younger, Somogyi 2, Bálint. Vezetőedző: Vincze Balázs
Vasas: Barabás - Decker, Boskovics 3, Katonás 1, Fazekas, Vörös, Kiss G. 3, Vámos, Drasko Brguljan, Fülöp, Steinmetz B., Takács, Steinmetz Á. 1. Vezetőedző: Földi László
Gól - ötméteresből: -/-, ill. 2/2
Gól - emberelőnyből: 5/19, ill. 4/14
Kipontozódott: Turzai (22.p.), Bálint G. (25.), Takács (27.p.), Molnár T. (27.p.)
Kiállítás - cserével végleg: Steinmetz B. (13.p.)
Sárga lap: Földi László (26.p.)

SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓ (TiszapART Televízió):

0:1 - Boskovics első gólja, ötméteres


1:1 - Kiss Csaba gólja


1:2 - Boskovics második gólja


1:3 - Kiss Gergely első gólja


2:3 - Molnár Tamás ejtésgólja

 
3:3 - Molnár Tamás második gólja


 
4:3 - Juhász Zsolt gólja

4:4 - Katonás gólja

  
5:4 - Török első gólja


5:5 - Steinmetz Ádám gólja


6:5 - Török második gólja


6:6 - Boskovics ejtésgólja


7:6 - Somogyi első gólja


7:7 - Kiss Gergely második gólja, ötméteres


8:7 - Hegedüs első gólja


8:8 - Kiss Gergely harmadik gólja


9:8 - Hegedüs második gólja


10:8 - Somogyi második gólja



vlv-képek 1.



vlv-képek 2.


VLV-VIDEÓK:


Kiss Gergely nyilatkozata


- Gergő, remek meccs volt! A játékhoz gratulálok, bár elég sok hiba volt... Az eredmény nem úgy alakult, ahogy gondoltátok…

- Az vitán felül áll, hogy szép eredmény 8:8-ra állni a Szeged ellen az utolsó negyedben úgy, hogy elvesztettük Decker Ádámot, Nagy Viktort és Steinmetz Barnát! Barnát a félidőtől nem tudtuk "használni", mert kiállították. Ennek ellenére azt mondom, hogy természetesen gratulálunk a Szegednek a nagy mérkőzéshez, mert ez egy vérbeli rangadó volt. Sátras, ami a magyar vízilabdában ma pikás dolog, sátorban játszani, ahol 2-300 ember is nagyon jó hangulatot csinál. Ugyanezt mondtam Szolnokon is szombaton, hogy ez a nézőszám egy tízezres, olimpiai szintű uszodában nagyon kevés lenne, de egy ilyen kis uszodában nagyon jó hangulatot csinálnak. Természetesen a saját csapatukat buzdítják minden eszközzel. Sok minden volt ezen a mérkőzésen, szinte minden, ami egy rangadón megtörténik, feszültséggel, szép játékkal, hibákkal együtt. (Molnár Papesz közben a kamara mögül „meglegyinti” Gergőt.) - Gratulálok az olyan piszkosan játszó játékosoknak is, akik nem érzik magukat elég jónak ahhoz, hogy tisztán játsszanak! De tényleg: elfáradtunk abban, hogy három játékosunkat elveszítettük…. Molnár közubeszól: Örülök, hogy Gergő önkritikát gyakorol! Kiss Gergely visszaveszi a szót: Én mindig önkritikus vagyok!

- Szóval, nagy meccs volt, most kikaptunk két góllal, de ezek között a körülmények között, Szegeden, elfogyva... Lehetett volna nyerni, 9:8-ra vezetett a Szeged, volt helyzetünk. Benne van egy mérkőzésben, hogy jön össze, hogy belőjük az utolsó helyzeteket. Emberelőnyünk is volt, végül az sem ment be. Megvolt az esélyünk, saját kezünkben lehetett volna a dolog, de nehéz a felturbózott Szeged ellen nyerni.

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Steinmetz Ádám nyilatkozata


- Ádám, volt minden, igazi rangadó volt, végül vesztesen jöttetek ki a vízből. Mit érzel?

- Gratulálok a Szegednek és emelem a kalapom a csapatom előtt. Ez férfimunka volt, odatettük magunkat, nagyon harcosan játszottunk. Egy két nappal ezelőtti szolnoki rangadó után jöttünk ide és közel álltunk a pontszerzéshez – sajnos nem sikerült. Összességében elégedett vagyok, jól elfáradtunk ma is. Mondom még egyszer, nagyon büszke vagyok arra, hogy ennyire összetudtuk szedni magunkat és méltó ellenfelei voltunk a Szeged együttesének.

- Körülbelül ilyen szegedi teljesítményre számítottatok?

- Szerettünk volna nyerni, de több körülmény is nehezítette ezt a szándékunkat. A végére elfáradtunk, elfogytunk és fölőrlődtünk a folyamatos emberhátrányos védekezésben. Egy csapatnak, amelyik ilyen szériában van, két-háromnaponta játssza a rangadókat, bizony benne van, hogy kap olyan gólokat is, amikor csak egy lábtempó kellene akár a blokkhoz, akár a szereléshez. Mindegy, így alakult, tíz nap múlva jövünk ide vissza. Muszáj megemlítenem, hogy nagyon jól esett, hogy ilyen közönség előtt tudtunk játszani, hogy ennyi ember érdeklődik a vízilabda iránt és Szegeden is újra sokan kijönnek. A végén, bár szomorú vagyok a vereség miatt, jó volt látni, ahogy ünnepelt a Szeged csapata. Ez azt jelenti, hogy nekik nagyon kellett ez a győzelem, de tíz nap múlva, úgy érzem, hogy még harcosabban fogunk idejönni és abszolút megvan az esélye, hogy pontot-pontokat tudjunk elvinni.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Vörös Viktor nyilatkozata


- Vöri, nem vagy nagyon mosolygós. Mi a gond?

- Kikaptunk!

- Igen, azt láttam...

- Úgy gondolom, hogy a csapat küzdött, hajtott, sajnos ennyi volt ma bennünk. Talán a végére egy kicsit el is fáradtunk, úgyhogy most van egy nap pihenőnk, megpróbáljuk kipihenni magunkat, aztán ugye szerdán jövünk megint, a jövő héten. Ott meg, ha nyerünk, akkor nagy esélyünk van a BL-ben a továbbiakban, úgyhogy össze kell szedni most magunkat minél hamarabb.

- A meccs közben volt olyan időszak, amikor nagyon jól ment nektek. Vezettetek biztosan, két góllal is. Min múlott, mi történt?

- Nem tudom. Talán az elején sokkal jobban akartunk védekezni, a végére egy kicsit elfáradtunk. Kiengedtünk, nem fogtunk annyira szorosan. A Szeged ezt kihasználta, úgyhogy…, majd megnézzük videón és kiderül, hogy mi történt.

- Elfáradtatok a végére. Hiányzott a sok védő?


- Úgy gondolom, hogy elfáradtunk, elfogytunk, Barna is úgy elszállt cserével. Talán ő kellett volna nekünk, de mondom, megnézzük videón, kielemezzük, és szerdán lejövünk, remélem megverjük a Szegedet!

Köszönöm szépen, jó pihenést!


(Lejegyezte: Varga Bogi)



Molnár Tamás nyilatkozata

- Papesz, ez egy vérbeli rangadó volt! Sikerült a győzelem! Elégedett vagy?


- A győzelemmel mindenféleképpen! Ha a mérkőzés előtt azt mondják, hogy kettővel nyerünk, kiegyeztem volna vele - a látottak alapján ezt a mérkőzést öt góllal kellett volna nyernünk. Az mindenképpen önmagáért beszél, hogy a mérkőzés hajrájában magunknál tudtuk tartani a kezdeményezést, és folyamatosan mi uraltuk a mérkőzést, úgy alakult, ahogy szerettük volna.

- Nagyon hullámzó volt a játék. Az elején a Vasas két góllal is vezetett, látszott, nagyon jól megy nekik, aztán megfordítottátok. A végén egy kicsit össze-vissza történt minden!

- Igen, az egész mérkőzésen nagy káosz volt. A Vasasnak nem volt más választása, mint ezt az erőszakos, néha durva játékot alkalmazni, mert a Honvéd-meccs óta azért nem bíznak annyira a kapusukban. Ennek meg is volt az eredménye, nagyon sok kiállítás volt, amit sokkal jobban kellett volna kihasználni. Védekezésben is volt egy-két hiba, de összességében a 10_8-cal elégedettek lehetünk.

- Játszottatok a kapusra?

- Szerintem sokkal jobban ki kellett volna használni. Igazából a múltkori meccsen, amikor kikaptunk Budapesten, akkor is a védekezéssel volt a baj. Kilenc gólt lőni idegenben, az Euroligában, szerintem azzal meccset lehetne nyerni!

- Nagyon nagy előnyötök lett a bajnokságban ezzel a győzelemmel...

- Nagyon sok van még a bajnokságból, és igazából a vége szempontjából a rájátszás lebonyolítása miatt most nem nagyon számít, hogy ki az első. Tovább kell dolgozni, mert az aranyérmet az alapszakasz felénél nem osztják ki!

- Köszönöm, és gratulálok! Jó pihenést!


(Lejegyezte: Varga Bogi)



Kiss Csaba nyilatkozata


- Először is gratulálok a Vasasnak, mert egy nagyon komoly szériában vannak, és – bár véreznek több sebtől - fantasztikus teljesítményt nyújtanak meccsről-meccsre. Ez egy nagy győzelem volt, fantasztikus találkozó. Éreztük, hogy ilyen lesz, brusztos, kemény. Tényleg, azt kell mondjam, hogy rengeteg kiállítás volt, abszolút megítélhetők és jogosak, mégsem ezek döntötték el szerintem a mérkőzést, hanem az, hogy a végén sokkal jobban tudtunk koncentrálni, nagyon jól sikerült, eltalált lövésekkel nyertünk, akcióból lőttünk gólokat. Úgyhogy tényleg, egy hatalmas nagy győzelem volt.

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Török Béla nyilatkozata


- Béla, gratulálok, nagy győzelmet arattatok, örülsz, gondolom...


- Persze, hogy örülök. Egyrészt megőriztük a veretlenségünket a bajnokságban. Már korábban mindenki ilyeneket kérdezgetett, hogy azért az jó volt az önbizalmunknak hogy nyertünk. Az önbizalmunkkal semmi probléma nincs. Úgy játszottunk, ahogyan ez a csapat tud, és ahogy igazából mindig is kellene. Abszolút felkészülten, abszolút motiváltan, agilisan, agresszíven, amennyire kell. Nem tudom, mi volt a kiállítási arány…

- Rengeteg kiállítás volt…

- …de én úgy éreztem bentről, hogy fütyörésztek jobbra-balra. Valóban egy nagy győzelem volt, nem tudok mást mondani.

- Hullámzó volt a játék, a Vasasé és a tietek is, de a végén elég biztosan nyertetek, most nem csak azért, mert két gól volt a különbség. Nagyon elfáradtak a Vasas-játékosok? Hogy érezted?

- Szerintem jobban elfáradtak, mint mi, de ezt ők érzik, mi direkt erre vagyunk ráállva, tehát ezzel nem árulok el nagy titkot, hogy fizikálisan próbálunk a legjobb magyar csapat lenni, és szerintem ez eddig működik. Biztos, hogy nálunk jobban elfáradtak. Nagyon fárasztó kis meccs volt, mondom, ez a sok kiállítás, meg brusztolás ide-oda, lefordulások, hullámzó teljesítmény, abból felállni, visszazuhanni, megint felállni, tehát tényleg necces meccs volt.

- Komoly előnyötök lett a bajnokságban ezzel. Ez nem nagy teher?

- Egyrészt még a bajnokság feléhez sem érkeztünk el, én úgy gondolom, hogy nagyon jó érzés vezetni a tabellát. Nem tudom, hány ponttal vezetjük, most már talán hattal, fogalmam nincs, megmondom őszintén. Azt tudom, hogy vezetjük. Úgy gondolom, hogy ennek különösebb jelentősége nincsen. A rájátszástól, illetve hogyha kialakult az első négy, onnantól van ennek bármiféle jelentősége, addig szerintem igazából különösebb jelentősége nincs, de mindenféleképpen nagyon jó érzés. Olyan szempontból viszont fontos, hogy tudják a csapatok: azért velünk nagyon komolyan kell kalkulálni.

- Hétfő van, lesz valami buli ma este?

- Dehogy. A vizsgaidőszak kezdete közeleg lassan Szegeden, borzasztóan pörög az élet, s hárman, az óceániaiak, illetve jómagam Komjádi-meccset játszunk szerdán, túlságosan nem lehet elengedni magunkat. Nem hiszem, meg hát azért még van két meccsünk ebben a naptári évben, úgyhogy összeszorított fogakkal, vagy hogy is mondjam, fél lábon guggolva is ki kell bírni, ezt most már valahogy megcsináljuk.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

- Én is köszönöm!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Somogyi Balázs nyilatkozata

- Balázs, látom, hogy tudsz örülni rendesen! Gratulálok a győzelemhez, gratulálok a teljesítményedhez is! Kérlek, hogy értékeld a meccset!

- Köszönöm szépen a gratulációt. Küzdöttünk, hajtottunk, az elején nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy szerettük volna. Mindenki szívét-lelkét beleadta és a végére összejöttek a dolgaink, amikorra kellett.

- Voltak-e fordulatok, hogy érezted?

- Fordulatok minden meccsen vannak. Most is volt ide-oda fordulat elég sok. Jól jöttünk ki belőle és nyertünk.

- Mivel nyertetek, erőnléttel, taktikával, koncentrálással?

- Úgy gondolom, azzal nyertünk, hogy a csapat minden egyes játékosa szinte a maximumközelit nyújtotta, így december elején. Nehéz sorozat áll mögöttünk, azért már mindenkin látszik, hogy kezd fáradni, de úgy gondolom, hogy mindenki szívvel-lélekkel pótolta a fáradtságból adódó hiányosságokat.

- Egyedüli veretlen csapat vagytok, ahogy jönnek sorba a győzelmek, gondolom egy kis teher is kerül rátok ezzel.

- Magam nevében tudok csak beszélni, rajtam ezáltal teher nincs, hiszen győzni mindig jobb, mint kikapni. Nem szabad ezzel foglalkozni, mindig a következő meccsel kell és azon kell a legjobbját nyújtania mindenkinek.

- Köszönöm szépen és jó pihenést.

(Lejegyezte: Tina)











Az alapszakasz állása 10 forduló után:

H. Csapat J Gy D V Lőtt g. Kapott Gólkül. Pont
1 Szeged Beton VE 10 9 1 0 118 76 42 28
2 TEVA-VasasUNIQA 10 7 1 2 128 75 53 22
3 ZF-Eger 9 7 1 1 99 63 36 22
4 SzolnokiD-KÖZGÉP 10 7 1 2 107 70 37 22
5 Groupama Honvéd 9 7 0 2 110 68 42 21
6 Debrecen Fujitsu 10 5 1 4 90 65 25 16
7 K-M-CS&K Szentes 10 3 1 6 90 113 -23 10
8 FTC FisherKlíma 10 3 1 6 79 107 -28 10
9 BVSC- Zugló 10 3 0 7 80 115 -35 9
10 PVSK-Füszért 10 2 1 7 82 117 -35 7
11 Kaposvári VK 10 1 1 8 60 128 -68 4
12 Orvosegyetem SC 10 0 1 9 63 109 -46 1

3 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs34552
2011.12.07. 13:23

T. Szerkesztő! Köszönet a videókért, ha esetleg megoldható még feltehetnétek Hosi meg nem adott csavargólját is, elég szép volt az is.

B (régi) hozzászólása
2011.12.06. 09:42

Külön dicséret a csapatnak ahhoz, hogy a 19 kiállítás ellenére nem fogytunk el. És gratula Mihónak és Kiss Gerinek ahhoz, hogy végre mindketten megtalálták a góllövő formájukat és vezéregyéniségei voltak a csapatnak. Csak így tovább!

B (régi) hozzászólása
2011.12.06. 09:30

Jó kis harcos meccs lehetett. A két bekk elvesztésével és Nagy Viktor nélkül nem is nagyon lehetett mást várni ettől a mérkőzéstől. Tavasszal, teljes létszámra kiegészülve többre leszünk képesek, ezt Szegeden is nagyon jól tudják.