FACEBOOK

Honvéd-Vasas 8:5

Honvéd-Vasas 8:5
hozzászólás, 2011.11.04.

A Honvéd kis híján eldöntötte a továbbjutás sorsát, de a Vasas 8:2-nél felállt és visszahozta a reményt a szombat esti visszavágóra. A többi kupa-negyeddöntőben papírforma eredmény született. Gólok, nyilatkozatok a Kőérből.

Theodora Magyar Kupa, negyeddöntők, első mérkőzések:

Szeged-FTC 13:5 (2:1, 2:1, 7:1, 2:2)
G.: Molnár T. 5, Kayes, Hegedüs 2-2, Varga P., Török, Bálint G., Younger, ill. Sánta, Deutsch, Czigány, Paján, Sántavy

Pécs-Szolnok 7:13 (2:4, 2:4, 1:2, 2:3)
G.: O Regan, Hoppál, Müller 2-2, Scholefield, ill. Kovács O 3, Negrean, Hangay Z., Gocsics 2-2, Süveges, Georgescu, Regős, Nyéki

BVSC-Eger 6:15 (0:4, 1:3, 3:4, 2:4)
G.: Borsós, Szabó P., Keresztes 2-2, ill. Hosnyánszky 4, Kovács G., Gerritse, Bátori, Graham 2-2, Bundschuh, Seman, Mezei


TT-képek


Honvéd-Vasas 8:5 (2:0, 2:0, 3:2, 1:3)
Kőér utca, v.: Dodog, Kun
Honvéd: Gergely - Jansik, Mátyás 2, Salamon 2, Kovács R. 1, Szivós, Tóth M. 3, Gór-Nagy, Angyal, Hárai. Vezetőedző: Vad Lajos
Vasas: Nagy V. - Decker Á. 1, Boskovics, Katonás 1, Fazekas, Vörös, Kiss G., Vámos 2, Drasko Brguljan, Fülöp, Steinmetz B., Takács, Steinmetz Á. 1. Vezetőedző: Földi László
Gól - emberelőnyből: 2/9, ill. 2/14
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. -/-
Kipontozódott: Jansik (23.p.), Mátyás (24.p.)
Kiállítva - cserével végleg: Hárai (31.p.), Takács (31.p.)
Sárga lap: Földi László (24.p.)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


Kovács Anikó-képek


VLV-VIDEÓK:

Hajrá Vasas, Angyalföld!


Honvéd!


1:0 - Kovács Róbert gólja


Nagy Viktor kivédi Szivós ötméteresét


2:0 - Tóth Márton első gólja


Kimaradt Vasas-előny


3:0 - Tóth Márton második gólja


Nagy Viktor véd


Gergely-védések


4:0 - Salamon első gólja


Kimaradt Honvéd-előny


5:0 - Salamon második gólja, ötméteres


5:1 - Katonás gólja


5:2 - Steinmetz Ádám gólja


6:2 - Mátyás első gólja


Kimaradt Vasas-előny


7:2 - Tóth Márton harmadik gólja


8:2 - Mátyás második gólja


8:3 - Vámos első gólja


8:4 - Decker Ádám gólja


8:5 - Vámos második gólja


Vörös érvénytelen gólja


Nagy Viktor ejtést véd


Az utolsó kimaradt Vasas-előny


Steinmetz Ádám nyilatkozata

- Ádám, gondolom, hogy nem ilyen meccsre számítottatok. Az elején nagyon elment a Honvéd, és tulajdonképpen az utolsó negyedben hoztatok vissza valami kis reményt.

- Igen, ez így van. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, próbáltunk ráhangolódni. Egy nagyon nehéz széria elején vagyunk, viszont én inkább a pozitívumot nézem a játékunkban - aki látta a meccset, annak szerintem nem kell magyarázni. A pozitívum annyi, hogy a végén azért fel tudtunk zárkózni, és olyan különbséggel kaptunk ki, hogy úgy gondolom, a holnapi visszavágón lehet keresnivalónk.

- Mondtam itt a Honvédosoknak is az előbb, hogy mintha ők jobban pörögtek volna. Nem tudom, egy kicsit mintha álmosak lettetek volna, vagy megrázott titeket az elején a Honvéd vezetése.  Mi történt?

- Való igaz, tompák voltunk. Főleg támadásban - ugye Gergely Pista sziporkázott - nagyon tompa lövések mentek kapura. A védekezésünk valamivel jobb volt, de ott is olyan elképesztő gólokat kaptunk, amit ezen a szinten nem szabadna. Ami az elmúlt mérkőzéseken jól működött, azért itt belecsúszott hiba a gépezetbe, és megemlíteném azt is, hogy a Honvéd szerintem egy kicsit rálépett a fékre. A mi szerencsénkre nem diktálta végig azt a tempót, amit az első két negyedben tudott nyújtani, így tudtunk visszajönni a mérkőzésbe. A végén akár még szorosabb is lehetett volna, de ne legyünk telhetetlenek. Azt hiszem 5:0 után azért összeszedtük magunkat annyira, hogy - még egyszer hangsúlyozom - nem lefutott a holnapi visszavágó.

- A három gól éppen a határon volt, ha külföldön kikaptok hárommal, akkor azért a nézők kijönnek, nincs elveszve. a továbbjutás. Mivel csábítod holnapra a Vasas-szurkolókat?

- Nagyon kell a szurkolás a csapatnak! Ugye ma nem szolgátunk rá, sajnos nem tudtunk jó játékot nyújtani, de még egyszer hangsúlyoznám, hogy még nincs készen teljesen a csapat, több játékos is - hogy is mondjam - formahanyatlással küzd, és most kellene tényleg egy olyan szurkolás, ami a négybe tudná juttatni a csapatot. Aztán később, ne feledkezzünk meg, hogy szerdán jön hozzánk a tavalyi Euroliga-címvédő, akiket szintén szeretnénk megverni hazai pályán. Remélem, hogy nemcsak az uszoda, hanem a közönségünk is mellettünk lesz, és jó játékot fogunk tudni nyújtani.

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Nagy Viktor nyilatkozata

- Kedves Viktor, gondolom, nem árulok el nagy titkot a nézőknek, hogyha azt mondom, hogy nem ezért az eredményért jöttek ide, a Kőér utcába. Jól gondolom?


- Így van. Nézzük a jó oldalát: azzal, hogy 8:5 lett a végeredmény, még van esélyünk a továbbjutásra, sokkal jobb, mint ha 8:0 lenne – én így nézem.

- Mi történt az első félidőben? Amellett azért nem lehet elmenni, egy ilyen csapat, egy Vasas nem szokott 0 gólon maradni egy félidő után. Hozzá kell tenni, a Honvéd is jól védekezett, viszont gondolom, remélem jól gondolom, hogy ti is sokat szerencsétlenkedtetek elől, elnézést a kifejezésért.

- Ide illik sajnos. Nehéz mit mondani most. Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a Honvéd szervezetten játszott, mi pedig abszolút szervezetlenül. Összevissza ment mindenki, úgy érzem, hogy a játékosok feje most valahol máshol volt. Nem tudok egy nevet sem mondani sajnos, akinek itt lett volna. Ez vezethetett ahhoz, hogy 0 volt az eredményjelzőn. Egyszerűen tompa, gyenge lövéseket lőttünk, de a pozitív az, hogy biztos vagyok benne, holnap nem ez lesz. Sajnos ma ez volt, én nem erre számítottam. Úgy gondolom, hogy azért a két csapat között van némi különbség a mi javunkra – ez most abszolút nem jött ki. A Honvédnak gratulálok, de holnap biztos vagyok benne, hogy szervezett játék lesz a mi csapatunkban, úgyhogy annyira nem félek. Jó meccset játszottunk ma is, jó meccs lesz holnap is. Úgy kalkulálok, hogy egygólos különbség lesz, tehát izgalmas. Győzni szeretnénk, harcolni fogunk, nem fogjuk otthon feladni.

- Köszönöm szépen és holnap találkozunk.

(Lejegyezte: Tina)



Vámos Márton nyilatkozata

- Kedves Marci, túl vagyunk ezen a mérkőzésen, háom góllal kaptatok ki. Nem tudom, hogy a végén vagy az elején kezdjük-e?


- Kezdjük az elején. Két negyedig nem tudtunk gólt lőni. Nem tudom, hogy mondjam, kicsit össze kéne jobban kapni magunkat, hogy az elején ne forduljon ilyen elő, mert a helyzeteink megvoltak, de valahogy gyenge, helyezetlen lövések voltak. Én is négyből vagy ötből nullát lőttem az elején, ez megengedhetetlen. Egy kicsit össze kell kapnunk magunkat, hogy az elején meg tudjuk szorongatni akár a Partizant is.

- Ez mit jelent, fejben kell összekapnotok magatokat, egy kicsit le kell ülni beszélgetni?

- Fejben is össze kell kapnunk magunkat, mert egy kicsit szétestünk, én úgy érzem. Ettől függetlenül holnap van még egy meccs, amin lehet javítani.

- Ma is sikerült, 8:2-re is vezetett már az ellenfél, egy ilyen szituációban akár szét is eshet egy csapat, bennetek még is megvolt a tartás és feljöttetek 8:5-re. Nem utolsó sorban a te bombáidnak köszönhetően.

- Büszke is vagyok ezért a csapatra, nem az volt, hogy elkezdtük egymást szidni, nem hagytuk, hogy az ellenfél még jobban felőröljön minket, hanem összeszedtük magunkat és amit még tudtunk, azt megcsináltuk.

- Kevesebb, mint 24 óra múlva lesz a visszavágó. Mennyire fáradtál el, össze lehet-e magadat illetve magatokat szedni addig?

- Szerintem mindenképpen, bizakodó vagyok. Remélem, hogy az öregek is ki tudják magukat piheni, ők lassabban regenerálódnak, mint mi fiatalok. Ezt az éjszakát mindenki pihenésre fogja használni és gondolkodunk, hogyan tudjuk megverni a Honvédot négy vagy több góllal.

- Köszönöm Marci, holnap találkozunk.

(Lejegyezte: Tina)



Szivós Márton nyilatkozata


- Fújd ki magad, Marci! Hatalmas meccset játszottatok, talán egy kicsit az is volt a baj a ti szempontotokból, hogy túl nagy lett a végére a meccs.


- Üdvözlöm a nézőket! Nem. Abban igazad van, hogy nagy mérkőzés volt, de szerintem nem lett ez a mi vesztünk. Én úgy gondolom, hogy nagyon megérdemeltük ezt a győzelmet, a három gólnak nagyon kell örülni. Igaz, hogy volt hat is közte, de azt azért látni kell, hogy nem lehet egy Vasast elverni hat góllal, szerintem. Mondom, a vége általában így szokott lenni: elmegy az egyik csapat, és kapaszkodik a másik. Annak örülök, hogy ennél jobban nem tudtak visszajönni a meccsbe, és magabiztosan nyertünk. Fantasztikusan védekeztünk, Gergely Pisti…, hát nem találok rá szavakat, hogy védett. Nincsenek rá jelzők, úgy gondolom. Nem tudtak neki gólt lőni! Gyakorlatilag azt gondolom, hogy a védekezés hibájából lőtték a gólt. Elképesztő, amit produkált. Nagyon kell örülni ennek a sikernek, és azzal kell mennünk holnap a Komiba, hogy 0:0. Három gól a mai vízilabdában nem sok, én úgy gondolom, hogy ledolgozható, egy Vasas-szintű csapat le is tudja dolgozni, de mi nem fogjuk ezt hagyni!

- Köszönöm szépen, gratulálok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Tóth Márton nyilatkozata


- Marci, gratulálok! Szenzációs teljesítményt nyújtottál! Nagyon ment nektek a játék ma, elég lesz ez holnapra?

- Köszönjük szépen először is a gratulációt. Remélem elég lesz, ezen vagyunk. Ilyenkor mindig azt mondom, örüljünk annak, hogy nyertünk, tartson ki ez a boldogság holnapig, és a lendület vigyen tovább. Nem biztos, hogy az lett volna a jó, ha ennél sokkal több góllal nyerünk. A mérkőzés előtt ezt bőven aláírtam volna.

- Nekem úgy tűnt, mintha sokkal jobban pörögtetek volna…

- Ez így van! Nagyon kellett nekünk egy ilyen mérkőzés, ahol össze tudjuk szedni magunkat az ismert körülmények után. Nagyon örülök, hogy így összeszedtük magunkat, nagyon készültünk erre a mérkőzésre, mert szeretnénk megismételni a tavalyi őszi teljesítményünket.

- Azért a Vasas elég erős csapat. Hogy tudtatok elmenni 8:2-re?

- Nagyon jó védekezéssel, és egy fantasztikus Gergely Pistával. Röviden ennyi.

- És aztán hogy lett a 8:2-ből 8:5?

- Úgy, hogy mi is emberek vagyunk, hibáztunk, elfáradtunk, de annak örülök, hogy megtartottuk ezt az eredményt, mert azért ez a három gól elég erősnek hangzik, és én bízom benne, hogy okosan ki tudjuk használni, és tovább tudunk jutni.

- Marci gratulálok, és holnap szerintem egy újabb nagyon-nagy meccset fogtok játszani, remélem, hogy sok néző előtt.

- Köszönjük szépen, várjuk a nézőket!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


Mátyás Zoltán nyilatkozata


- Matyi, gratulálok, megnyertétek a meccset, nagyon jó meccs volt! Elég lesz-e ez az előny?


- Sajnos nem vagyok jós, de ha ilyen összeszedetten tudunk játszani holnap is, mint a mai napon, akkor szerintem igen. De tudjuk, hogy nagyon jó csapat a Vasas, ráadásul hazai pályán nyilván még hatványozottabb teljesítményt fognak nyújtani, úgyhogy nem alszunk el.

- Térjünk rá a meccsre! Hogy mentetek el 8:2-re? Te is szokatlan szerepben tűntél fel többször is, ezzel megleptétek őket?

- Igazából úgy érzem, hogy most a védekezésünk tényleg összeállt, amivel az utóbbi meccseken volt azért probléma. Nagyon jól sikerült összeraknunk, fantasztikus blokkolások, labdaszerzések, voltak, Pisti nagyon stabilan állt a lábán a kapuban, és szerintem ezt adta meg az alaphangot. Támadásban az idei szezonban a többi mérkőzésen is elég erősek voltunk idáig is.

- Amit rólad mondtam? A különleges szerep? Véletlen?

- Én csinálom a dolgomat, aztán most így jött ki, hogy kétszer ott maradtam, volt lehetőség, szerencsére sikerült élni vele. Lehet, hogy lesz három olyan meccs, amikor meg kapura sem fogok lőni, aztán utána majd reméljük, hogy megint jön az én időm. Mindegy végülis szerintem, hogy ki lövi a gólokat, az a lényeg, hogy nyerjünk!

- Találkozunk holnap!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Gergely István nyilatkozata


- Kedves csapatkapitány úr, először is gratulálok! És azt kérdezném, hogy van-e már programod jövő hét végére?


- Miért, mi lesz? Neked már van? :-)

- Nekem már van, én ott leszek a négyes döntőn, de kíváncsi lennék, hogy te hogy vélekedsz erről a mai meccs függvényében...

- Én mindenképpen ott leszek, de hogy a vízben, vagy a parton, az majd holnap délután fog eldőlni. Azért annyira naivak nem vagyunk, hogy elhiggyük, egy háromgólos vezetés a Vasas ellen elég lehet a Komjádi-uszodában. Biztos vagyok benne, hogy holnap sokkal-sokkal jobban fognak játszani, és három gólt ez a csapat le tud faragni. Azon fogunk dolgozni, hogy mi ne csak tartsuk ezt a háromgólos előnyt, hanem ha lehet, akkor egy kicsikét az elején próbáljuk meg növelni. Aztán meglátjuk, hogy milyen kedvvel fognak ők tovább pólózni.

- Ez ma is nagyon jól sikerült, főleg az első félidőben. Nulla gólon sikerült tartani a Vasast, és ebben neked igen nagy érdemeid voltak. Egyöntetű vélemény mind a csapattársaid, de az ellenfél játékosai közül is jó néhány részéről, hogy te voltál a kulcsfigurája ennek a mai mérkőzésnek.

- Ez nagyon jó érzés, hogy így gondolják a játékosok mind a két oldalról, de ha nincs jó védekezés, akkor a kapus se tud túl sokat csinálni. Úgyhogy én meg köszönöm a csapattársaimnak, hogy tényleg szorgalmasan gyakoroltak, gyakoroltunk ezen a héten, múlt héten, azelőtt, és ezt így meg tudtuk valósítani. Tehát valóra tudtuk váltani azt, amit gyakoroltunk, és ez a legfontosabb. Bízom benne, hogy holnap is működni fog ez a védekezés.

- Az, hogy holnap van a mérkőzés, mennyire kellemetlen? Kevesebb, mint 20 óra van hátra a visszavágóig, ennyi idő alatt lehet megfelelően regenerálódni?

- Természetesen nem, de bízom benne, hogy azért mi fiatalabbak vagyunk egy picivel – ugye én pont a másik irányba tolom el a mérleg nyelvét, én az idősebbek felé – mint a Vasas-játékosok, úgyhogy bízom benne, hogy a fiataljaink is jól fognak tudni regenerálódni, jobban, mint a holnapi ellenfél. És ők is szerepet kapnak holnap már.

- Meglátjuk, mi történik holnap! Köszönöm szépen, találkozunk nemsokára!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla




A visszavágók szombaton lesznek:

18.00 Vasas-Honvéd (vlv)

18.00 Szolnok-Pécs

18.00 Eger-BVSC

19.30 FTC-Szeged

A final four-rendszerű döntőbe a két mérkőzés összesített eredménye alapján továbbjutó csapatok kerülnek. A FF időpontja november 12-13, szombat-vasárnap. (A harmadik helyért nem rendeznek meccset.) A finálé helyszíne még nem ismert. A mérkőzéseket a SportKlub Televízió közvetíti.

A Theodora Magyar Kupa győztese a versenykiírás szerint - a hagyományoknak megfelelően - indulhat az Eurokupa következő évi versenysorozatában.

1 régi hozzászólás

dumi92 hozzászólása
dumi9234411
2011.11.05. 04:18

sajnálom a vasas vereségét,de azért örömteli,hogy egy ilyen meccsen 9 fiatal játékos is szerephez jutott!!!! Hajrá Debrecen!!!!