FACEBOOK

Montpellier: rossz start

Montpellier: rossz start
hozzászólás, 2011.10.18.

Rosszul kezdte a szezont a nyáron megerősödött, s immár két magyart foglalkoztató Montpellier. A nemzetközi tornáktól már búcsúzott csapat a Francia Kupa hétvégi négyes döntőjében csak a harmadik helyet szerezte meg.

A tavalyi bajnokság végén csaknem meglepetést okozó Montpellier merész célokat tűzött ki maga elé, de a sikerek egyelőre váratnak magukra. A csapat előbb a BL kotori selejtezőjében búcsúzott a rangosabb európai tornától, majd az Eurokupa chiosi selejtezőcsoportjában végzett harmadik helyen, ami kiesést jelentett.

A kaput Jászberényi Gábor őrzi, míg a másik magyar, az új igazolás, Kállay Márk egyelőre keveset szerepelhetett, mert  kezének használatát makacs szalaghúzódás nehezíti.

Az elmúlt hét végén rendezték meg a Francia Kupa négyes döntőjét, amelynek Nizza adott otthont. A tornán kilenc csapat vett részt.

Eredmények

Negyeddöntők:

Nice
-Douai 13:5
Aix en Provence-Sète 7:18
Marseille-Taverny 24:8
Montpellier-Lille 12:2

Elődöntők:

Nice-Montpellier 12:7 (2:3, 4:1, 3:2, 3:1)
Marseille-Sète 19:8 (3:2, 4:2, 7:2, 5:2)

Bronzmérkőzés:

Sète-Montpellier 10:11 (2:4, 3:2, 4:5, 1:0)

Döntő:


Nice-Marseille 11:12 (3:4, 3:3, 2:4, 3:1)

A Francia Kupa végeredménye:

1. CN Marseille
2. Olympic Nice Natation
3. Montpellier WP
4. DFC Sète
5. FNC Douai
6. Taverny 95
7. Aix en Provence
8. Lille Métropole
9. SN Strasbourg

JÁSZBERÉNYI GÁBOR a vlv-nek:

- Nagyon rosszul játszottunk, amit tavaly fölépítettünk, minden újra kell kezdeni. Azért a minimumot, a harmadik helyet hoztuk, de azt is nagy nehezen. Igaz, sérülések is nehezítették a dolgunkat. Úgyhogy marad a bajnokság!

KÁLLAY MÁRK a vlv-nek:

- A torna a francia csapatok bajnoki felkészülésének egy állomása volt és egyben jó erőviszony-felmérés. Úgy érzem, hogy kis szervezetlenség még van a csapatunkban, bizonyos taktikai elemeket át kell még zongoráznunk közösen, hogy mindenkinek automatizmussá váljanak a mozgások, elsősorban a védekezésünkben. Erre van még bőven időnk. Azt hiszem, a Marseille-jel és a Nizzával jó meccseket fogunk játszani idén. Ha nyerni szeretnénk fontos mérkőzéseket, 6-8 gólnál semmiképp nem kaphatunk többet egy-egy meccsen.