FACEBOOK

Dubrovnikban hagyta a pontokat a Rijeka

Dubrovnikban hagyta a pontokat a Rijeka
hozzászólás, 2011.10.09.

Elvesztette veretlenségét a Primorje Rijeka, miután szombaton elég simán kikapott Dubrovnikban. Varga Dénes videónyilatkozata és a Jadranska Liga negyedik fordulójának eredményei.

Jadranska Liga, alapszakasz, negyedik forduló

Jug Dubrovnik-Primorje Rijeka 11:7 (6:2,2:1,1:1,2:3)
Dubrovnik, v.: Brguljan, D. Adzics
Jug Dubrovnik: Vican, Vranjes, Sutics 2, N. Janovics 1, Jokovics 3, Pavlovics, Markovics, Buslje 2, Karacs, Dobud 1, Macan, Obradovics 2, Percinics, Goreta. Vezetőedző: Elvis Fatovics
Primorje Rijeka: Car, Glavan, Brala, Krapics 2, Varga Dénes 1, Frankovics, Muslim 1, Jelaca, Tiskivski, Baracs, Setka, Garcia 1, Radics, Buljubasics 2. Vezetőedző: Zoran Roje
Gól - emberelőnyben: 7/11, ill. 3/7

Gyorsan eldőlt a meccs, miután 4:0-ra elhúztak a hazaiak. A Rijeka nélkülözte elsőcámú centerét, Paskvalint, aki ugyanúgy egy edzésen sérült meg, mint korábban Varga Dániel... Dumi elmondása szerint a Dubrovnikban megszokotthoz képest ezúttal nem is volt olyan nagyon hazai pálya, igaz, amikor a bíróknak leesett, hogy Paskvalin nincs, kétszer is páros kiállítással küldték ki a "pótcentert", majd a harmadik hiba után a helyére előre nyomuló Muslimot is gyorsan kipontozták. A meccs utolsó, viszonylag hosszú szakaszában így a Primorje konkrétan center nélkül játszott.

A Jadranska Ligában következő fordulójában egyébként mindkét csapat nagy rangadót játszik: Dumiék Reccóban "próbálnak szerencsét", a Jug pedig Zágrábban, a Mladost ellen szerepel. (Ezt a meccset Európa pólóéletének elitje is megtekintheti, hiszen az Euroligában és az Eurokupában még álló klubok képviselői Zágrábban lesznek, ugyanis másnap délelőtt ott tartják a két kupa sorsolását.)



- Szervusz Dumi! Nem tudok most gratulálni, kikaptatok Dubrovnikban, és elég simának is tűnik. Mi történt?


- Szia! Igen valóban, sajnos sima lett a mérkőzés, főleg az eleje miatt, mert rögtön 4:0-ra elhúztak. Még valószínűleg a buszon ültünk! Aztán az első negyedet 6:2-re zártuk, ami nem sokkal jobb, sőt! Aztán így folytatódott. Kapaszkodgattunk, de elfogytunk, az az igazság. Mert nem csak Dani hiányzott a csapatból, hanem az elsőszámú centerünk is.

- Paskvalinnal mi van?

- Ellőtték a könyökét az edzésen. Ő is két-három hétig távol marad, nem látogatja a ”Kantridát” (a rijekai uszodát - a szerk).

- Volna egy javaslatom! Lehet, ezeket az edzéseket fel kellene függeszteni a szezon alatt!


- Annyira szeretném, ha beszélnél az edzőnkkel evvel kapcsolatban, hátha valami külsősnek szót fogad! Azt mindnyájan érezzük belülről, hogy egy kicsit túlzás ez az edzés-hossz, amit ők itt előírnak, vagy kirendelnek, és arra még rátettek. Ez egyébként akkor történt, amikor rátettek, „na, még egy három percet”, és amikor annak a három percnek a tizedik percénél jártunk, akkor ellőtték a srác könyökét…

- Jó, hát ez azért így, hogy havonta egy játékos edzésen esik ki, kicsit durva lesz a szezon végére.

- Ahhoz keveset igazoltunk! :-)

- Na és elkeseredtetek a dubrovniki vereségtől?

- Fúúú, hát végül is ez az eleje, úgyhogy annyira nem. Tavaly ugyanez megtörtént, hogy egy vízilabda-berkekben ismerős kifejezéssel éljek, croissant-érzésem volt, hiszen ugyanaz történt, mint tavaly. Elutaztunk Dubrovnikba, szépen elvertek minket, majd hazautaztunk. Azt tudom mondani, hogy most is van új játékos a csapatban, és még nem teljes az összhang. Tudom, hogy Danitól megkaptam volna abban a pár helyzetben a passzt, amikor odakerültem két méterre. Most tőlük nem jött. Ez most még belefér, de később már nem szabad lenne, hogy előforduljon!

- Mi következik nektek?


- A Recco Reccóban, úgyhogy sima!

- Sima győzelem! :-)

- Igen, sima javítási lehetőség!

- Mikor lesz a meccs?

- Pénteken utazunk, szombaton lesz

- Dumi, nagyon szépen köszönöm!

(Lejegyezte: Varga Bogi)


További eredmények:

Jadran Herceg Novi-Mladost Zágráb 10:10 (1:4, 1:3, 6:2, 2:1)

Jadran Split-Koper 8:11 (2:3, 2:3, 1:2, 3:3)

POSK-Budva 5:4 (0:1, 2:0, 1:2, 2:1)

Szerdán lesz:

Medvecsak-Pro Recco

Sibenik-Mornar

(A Primorac Kotor szabadnapos.)

1 régi hozzászólás

B (régi) hozzászólása
2011.10.10. 10:22

POSK-Budva 5:4 ??? Valami Budvában sincs rendben... Jó lenne kifogni őket az Euroligában.