FACEBOOK

Újra magyar Biros Péter

Újra magyar Biros Péter
hozzászólás, 2011.09.20.

Másfél hónappal a sanghaji világbajnokság után megkapták oklevelüket a magyar válogatott tagjai, akik ezzel immár igazolhatják, hogy nem Honduras, hanem Magyarország színeiben vettek részt a vb-n.

Augusztus elején a vlv tette közzé, hogy a sanghaji világbajnokságon negyedik helyezést elért magyar válogatott tagjai olyan oklevelet kaptak, amelyen a Hondurasi Köztársaság állampolgáraiként tüntetik fel őket, s gratulálnak teljesítményükhöz.

A játékosok természetesen megrökönyödve fogadták a FINA-bakit, volt, aki rá se nézett a negyedik hely elismerését igazoló okmányra, s csak cikkünk után vette észre a hibát, de például Kiss Gergely még Sanghajban, a helyszínen összetépte és kidobta az oklevelet.

Az eset nagy felzúdulást keltett, a magyar sajtó széles körben vette át a vlv közlését és a Biros Péter okleveléről készített fotót. Martin György, a szövetség elnöke tiltakozó levelet írt a FINA vezérkarának, amelyre reagálva előbb a szövetség főtitkára kért bocsánatot emailben, majd a FINA elnöke is megtette ugyanezt hivatalos levélben, megígérve, hogy a hibát a lehető leggyorsabban korrigálják, s a magyar vízilabdázók megkapják új oklevelüket.

Most egy harmadik FINA-funkcionáriustól Cornel Marculescu executive igazgatótól érkezett vastag boríték a magyar szövetség címére. A küldemény a javított oklevelek mellett az alábbi levelet tartalmazta:

Tisztelt Uram,

Csatolva találja a magyar férfi vízilabda-válogatott játékosainak új okleveleit.

Még egyszer szeretnénk elnézést kérni a nem szándékos hibáért.

Nagyon köszönjük a megértésüket.

Tisztelettel:

Cornel Marculescu
executive igazgató


Ilyen volt


Ilyen lett

2 régi hozzászólás

pallanuoto8 hozzászólása
2011.09.21. 08:39

Ha arra gondolsz, hogy az új alkotmányban már Magyar Közt. helyett Magyarország megnevezés szerepel, akkor még nem vagyunk szimplán Hungary, mert csak jan.1-jétől lép hatályba az alkotmány. Meg egyébként sem gondolom, h ennek a nemzetközi sport szintjén lenne bármi jelentősége. De nem tudom.

oroszlán hozzászólása
2011.09.20. 21:28

Amúgy most már csak szimplán \'Hungary\' vagyunk, republic nélkül, nem?