FACEBOOK

Junior vb: Görögország-Magyarország 14:8

Junior vb: Görögország-Magyarország 14:8
hozzászólás, 2011.09.02.

Nem sikerült az elődöntőbe jutás Voloszban, a junior világbajnokságon. A magyar U20-as válogatott 14:8-ra kikapott a házigazda görögöktől és a folytatásban az 5. helyért harcol.

U20-as világbajnokság, Volosz (Görögország), negyedödöntő

Görögország-Magyarország 14:8 (7:2, 4:3, 2:0, 1:3)
G.: Vámos 3, Bátori 2, Angyal, Csapó, Fülöp

SZÉKELY BULCSÚ a vlv-nek:

- Ilyenkor nagyon nehéz bármit is mondani. Nem felmenteni akarom a csapatot, meg magunkat, de úgy éreztem az elején, hogy ha fejtetőre állunk, akkor sem engednek minket továbbjutni. Sajnos kaptunk egy-két gólt abból a néhány görög helyzetből, míg elöl, ha engedtek is minket támadni, egy-két lövés után elbizonytalanodtunk és ez így együtt nagyon sok volt ma a csapatnak. Lendületbe jöttek a görögök, kihasználták azt a segítséget, amit kaptak, gyakorlatilag a becsület, meg a hit vitte a gyerekeket tovább. A mérkőzés második felében már tényleg csoda kellett volna, hogy megfordítsuk - ha egyáltalán engedték volna. Mindentől függetlenül továbbra is büszke vagyok a fiúkra, láttam, hogy micsoda munka van bennük és hogy mennyire igazi csapat ez. Egy másodpercre sem bomlott fel, senki nem hibáztatott senkit. Azért sajnálom rettenetesen, hogy nem jutottunk tovább, mert ezek a gyerekek megérdemelték volna.

- Hogy alakul a folytatás?

- Most az a furcsa helyzet állt elő, hogy a horvát-olasz-montenegrói-magyar négyes küzd az ötödik helyért... Azt kértem a gyerekektől, hogy holnap már a reggelire úgy érkezzen mindenki, hogy a becsületünkért kell játszanunk, azért, hogy emelt fővel tudjuk ezt a tornát zárni. Bízom abban, hogy erre a két mérkőzésre lélekben össze tudja szedni magát a csapat. Nem könnyű, hiszen december óta azért dolgozunk, hogy világbajnokok legyünk és most nincs 24 óránk, hogy feldolgozzuk ezt a helyzetet. Jön a horvát meccs, menni kell tovább.

- Nagyon el vannak kenődve a fiúk?

- Nagyon... Hat-hét gyerek sírta el magát..., ez egy nagyon kivételes csapat. És azt tudom mondani, hogy ha bárki kritizálja ezeket a gyerekeket, akkor tegye meg, hogy fél éven át megnézi, hogy mit dolgoznak. El kell fogadni, hogy a sportban van olyan, hogy az embert leütik. De ettől még el kell ismerni az elvégzett munkát, azt, hogy olyan csapat ez, amilyen, hogy egymásért meghalnak ezek a gyerekek a vízben. Igenis: nagyon-nagyon büszke vagyok rájuk.

A magyar csapat szombaton, magyar idő szerint 16.20-kor játszik Horvátországgal (5-8. hely).

29 régi hozzászólás

vp hozzászólása
vp34088
2011.09.05. 01:20

Csapó Béla! A görögök, spanyolok, olaszok nem a fizikumra helyezték a hangsúlyt....gondolom Ön is látja a tabellát, előttünk végeztek...

Csapó Béla hozzászólása
2011.09.03. 20:28

T. \"pösze\" (úr, vagy asszony, vagy kisasszony) ! Megnyugodtam, hogy nem az én szövegértésemmel van a baj. Ön azonban félreértésben van, ha azt látja, miszerint én Önnek tulajdonítom a mellúszás emlegetését. Ilyet nem tettem. A mellúszásra azért utaltam, hátha sikerül belátnia, hogy a fizikai megalapozottság ebben a sportágban a szükséges, de nem elégséges feltétel. De hangsúlyozom: SZÜKSÉGES. Véleményem az, hogy míg magas és jó fizikumú játékosokból lehet jó vizilabda csapat, addig az Ön szemlélete (\"Taktika és fegyelem, fejbeli és lelki felkészültség, valamint motiváció ezek fontosabbnak tűnnek, mint az izomerő, amiről Csucsu is sokat beszélt.\") alapján - hát nehéz elképzelni, hogy tornából felmentettek, alacsony, könnyűsúlyú, kis tüdejű, erőtlen, gyengén úszó, fáradékony, kiemelkedni és lőni, védekezni, blokkolni és sok más speciális vizilabda-mozgást végezni képtelen játékosok vajon mire jutnának, miközben az Ön szerint sokkal fontosabb szempontrendszernek esetleg megfelelnének. Ön már csak megmarad ebben a hitben, engem nem tud meggyőzni. Az eszmecserét a magam részéről lezárom. Köszönöm.

turkics hozzászólása
turkics34054
2011.09.03. 18:05

SZÉGYEN GYALÁZAT, amit ez a csapat véghezvitt egy hónap alatt

vp hozzászólása
vp34053
2011.09.03. 17:56

Az eredmények alapján előkelő hely lesz nekünk az a 8., mivel az Usa( 9. hely ) 14-6 ra verte a brazilokat...mi 15-12 re. Egy USA-Magyar meccset is szívesen megnéznék. Lehet, hogy a többi csapat megint idősebb játékosokkal jött???

szerk hozzászólása
szerk34051
2011.09.03. 16:43

Mentirának. Nincs cenzúra. Moderációs alapelvek vannak, ezek itt a szabályok (alul). Ha valaki hozzá akar szólni - tartsa tiszteletben. hHa nem teszi. nem fog megjelenni, amit ír. Ennyi.

szerk hozzászólása
szerk34049
2011.09.03. 14:20

Köszi. Érthetetlen.

brasil82 hozzászólása
2011.09.03. 13:47

Tisztelt VLV! Bár a lényegen sajnos nem változtat, de megnézve a hivatalos honlapon a jegyzőkönyvet, + az általatok írt negyedenkénti bontásban is ha összeadjuk, akkor a kapott gólok száma nem 15, hanem 14! Javítsátok ki, légy szíves! Köszi

szerk hozzászólása
szerk34047
2011.09.03. 13:12

Ötödik. És megírtuk a sorrendet: http://www.vlv.hu/news/6627/universiade-torokveres-9-hely

Rolling hozzászólása
Rolling34046
2011.09.03. 12:55

Lustaságból nem néztem utána az Universiade végeredményének. Valaki megmondaná az 1-8 sorrendjét? Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy a bennünket alázó Japán végül hanyadik lett.

pösze hozzászólása
pösze34044
2011.09.03. 12:10

T. Csapó úr! Semmiféle amatőr mellúszásról nem írtam. De csak az ismétlés kedvéért, mert hátha megérti: \"Inkább azon kellene elgondolkodni, hogy helyes az az út, amikor szinte kízárólag a magasságra és a fizikai adottságokra helyezzük a hangsúlyt a válogatásnál. Nyilván fontos ez is, de az, hogy a magyar vízilabdában szinte már ez számít egyedüli mércének, az már picit túlzás\" . Felhívom a figyelmét a \"szinte\" szóra és arra is, hogy \"amatőr mellúszásról\" csak Ön írt, én még utalás szinten sem. Köszönöm!

szamárhegy hozzászólása
2011.09.03. 12:07

A horvátok elleni mérkőzés azért még fontos lesz, kíváncsi vagyok mire mennek a srácok.

Csapó Béla hozzászólása
2011.09.03. 10:23

T. \"pösze\" (úr, vagy hölgy) ! Eddig is higgadt voltam. Nekem elég volt egyszer is elolvasni azt, amit írt, megértettem úgy is. Ehhez a sportághoz azonban - azt gondolom - nem elég az amatőr mellúszás. Kérem, hogy ha ezt Ön nem érti, akkor nézzen meg egy bármilyen szintű vizilabda mérkőzést. Köszönöm.

szamárhegy hozzászólása
2011.09.03. 10:06

További eredményes pályafutást kívánok az U20 VB csapat játékosainak! Sok tapasztalattal lettek gazdagabbak a nyáron, építsék be, dolgozzanak az egyéni kvalitásaik fejlesztésén és a csapatmunka hatékonyságán, legyenek a világ legjobbjai egyéni és csapat szinten is!

szamárhegy hozzászólása
2011.09.03. 10:01

Nagyon nehéz az Universiade-hoz és a VB-hez korrekten hozzászólni. Az aktuális görög meccs (tegyük hozzá, hogy egy kivételesen jó görög korosztályos csapatról van szó..) orbitális bírói csalással lett megalapozva (Csapó Béla hsz. alapján) a két negyed alatti 1 magyar előnyre alapozva. Tisztelet a srácoknak a sok munkáért és a hitért, de a két világversenyen összességében az elithez nem tartozó jó közepes csapat teljesítményét hozták. A hazai körülmények lehet, hogy siralmasak, de a potenciális szakmai háttér és az uszodába kerülő gyerekek száma kivételes (lásd Alex Giorgetti nyilatkozatát az olasz pólóval összevetve!). Érdekes kérdés, hogy ez a potenciál hol veszik el, a már klub szinten erősen jelenlévő kontraszelekció (a tehetősebb, utazásokat, költségeket jobban bíró, a klub által érthetően jobban megbecsült... szülők gyerekeit nehéz kihagyni a csapatból) , az egyes gyerekekre jutó kevés uszodai perc és figyelem, a fizikai adottságok túlzott preferálás az oka? Ki tudja, de az biztos, hogy jó ha 60-70%-os hatékonysággal működik a magyar póló, és ez nagy probléma, mert ha nem javul a kiválasztás, felkészülés minősége, akkor nem jönnek a népszerűséget fenntartó eredmények, csökken a gyerekszám..., szóval most kellene ez a kialakuló spirált megfogni. Úgy olvastam, hogy Kemény Dénes is benne van egy \'karoljuk fel a korosztályos tehetségeket\' programban, remélem ez is hozzájárul majd a fejlődéshez.

dr.Kodaj Imre hozzászólása
2011.09.03. 09:06

Az a véleményem, hogy csak az kiabáljon kígyót-békát a csapatra és vezetőire, aki már végigcsinált vagy csak nézett egyetlen hétköznapi edzést ezekkel e gyerekekkel!És aki látja az uszodahelyzetet és az anyagi lehetőségeket! Az eredménytől függetlenül minden elismerésem a csapatnak.Ismét csak az egyik legnagyobb sportembert, Balczó Andrást idézem, aki egyetlen olimpiai győzelme után, a sírást erőltető riporter (Sz.Gy.) kérdésére(Mit érzel Bandikám) azt válaszolta:ha a felkészülés során mindent elvégeztél, ami tőled telik, és még annál is többet, akkor az eredmény már közömbös, mert a lekiismereteddel rendben vagy.Ha ezek a gyerekek a lelkiismeretükkel el tudnak számolni, akkor minden ok!

B (régi) hozzászólása
2011.09.03. 08:03

Ja, és kíváncsian várom Csurka Gegely elemzését.

B (régi) hozzászólása
2011.09.03. 07:55

\"Azt kértem a gyerekektől, hogy holnap már úgy érkezzen mindenki, hogy a becsületünkért kell játszanunk... Bízom abban, hogy a következő mérkőzésre lélekben össze tudja szedni magát a csapat. ... Most nincs 24 óránk, hogy feldolgozzuk ezt a helyzetet.\" Csucsukám, az Univerziádé kezdete óta ezeket a fájó közhelyeket szajkózod az egymást követő vereségek után. Nem zsibbadt még el tőle a szád?

pösze hozzászólása
pösze34034
2011.09.03. 07:54

T. Csapó úr! Javaslom, hogy higgadjon le és utána ismét olvassa el, hogy mit írtam. Köszönöm!

vp hozzászólása
vp34032
2011.09.03. 06:01

Szeretnék gratulálni Vámos Márton első utánpótlás világversenyéhez ( kb 2 évvel a felnőtt debütálása után) , remekül teljesített, ahogy egy felnőtt válogatotthoz illik!

Ájszkjúb hozzászólása
2011.09.03. 01:43

Én nagyon szurkoltam, szurkolok a fiúknak, de miért van az, hogy a magyar szakmai stáb panaszkodik állandóan a legtöbbet a játékvezetésre?? Ha 1-2 góllal kapott volna ki a csapat, akkor azt mondom, hogy oké, ez az 1-2 gól különbség lehetett a bírók miatt is, de 6 gólos vereségnél nincs mit bírózni.. Szinte már az összes meccs után bírózunk, és panaszkodunk (főleg a szakmai stáb, ahelyett, hogy saját magukban keresnék a hibát, a játékosokkal együtt) ... Hihetetlen, hogy a görögök utánpótlás, a papíron sokkal gyengébb szakmai hozzáértés, gyengébb bajnokság, gyengébb klubcsapatok, és rosszabb vízilabda körülmények ellenére is erősebb korosztállyal rendelkezik, mint a magyar... miért van ez? hogy lehet ez? az Olaszok meg kikaptak az Ausztráloktól, azok az olaszok, akiktől a fiaink 5el kaptak ki... Az is tény véleményem szerint, hogy ez nem a legerősebb összeválogatott csapat, sok jó játékos otthon maradt, akiknek pedig itt lett volna a helyük (Rusz Bertalan, Ernyey Márk, Kiss Gyula, Illés Sándor), míg voltak kint olyanok, akik csak hátráltatták, gyengítették a csapatot... a csapat összeválogatása az edző felelőssége, ebben véleményem szerint megbukott, mind az Universiaden, mind itt... gyakorlatilag csak a töltelék csapatokat vertük meg ezen a VB-n, komolyabb ellenfelek ellen nem kis verést kaptunk... észhez kell térni!!! lehagynak minket a rivális korosztályok!!! és ne a játékvezetéssel, hanem a saját melóval törődjünk inkább, mások sem a bírók szidásával vannak elfoglalva állandóan...

géza72 hozzászólása
géza7234030
2011.09.02. 23:41

véleményem szerint nem az edzőkben kell keresni a hibákat, hanem náluk feljebb... elég szomorú, hogy ezt a rettenetesen rossz magyar focit ennyire nyomják hazánkban, és a polo utánpótlásra pedig nincs pénz. Nézzük csak meg a körülményeket és a lehetőségeket... nagyon szomorú :-( Én csak azt sajnálom borzasztóan, hogy ezek a szegény gyerekek szívüket lelküket beleadják, küzdenek a végsőkig, és az eredmények tőlük független körülmények miatt olyanok, amilyenek. Konkrétan erről a meccsről pedig csak annyit, hogy felsőbb körökben ez már rég le volt játszva... Nagyon sajnálom a fiúkat. Edzőket, gyerekeket egyaránt.

Csapó Béla hozzászólása
2011.09.02. 23:40

Igen ! A bírók az eddigi eredmények alapján kihozták a papírforma eredményt ! Ugyan ítéleteik egy kicsit egyoldalúak voltak, legalábbis a meccs első felében, de \"pösze\" szerint ez így helyes ! Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a taktika és a fegyelem, a fejbeli és lelki felkészültség, valamint a motiváció sokkal fontosabb ! Javaslom a vizilabda válogatottakat a fizikai adottságok és az eddigi teljesítmények figyelembe vétele nélkül a magyar bűvöskocka-válogatottból összeállítani !

pösze hozzászólása
pösze34028
2011.09.02. 23:22

Az eddigi eredmények alapján papírforma eredmény született, kár a bírókat hibáztatni, a játékosok pontosan és reálisan tudják értékelni az eredményt. Inkább azon kellene elgondolkodni, hogy helyes az az út, amikor szinte kízárólag a magasságra és a fizikai adottságokra helyezzük a hangsúlyt a válogatásnál. Nyilván fontos ez is, de az, hogy a magyar vízilabdában szinte már ez számít egyedüli mércének, az már picit túlzás. Taktika és fegyelem, fejbeli és lelki felkészültség, valamint motiváció ezek fontosabbnak tűnnek, mint az izomerő, amiről Csucsu is sokat beszélt. Pedig ő az egyik példa erre...:-)))

Rolling hozzászólása
Rolling34027
2011.09.02. 22:31

Túl sok pofont kaptunk az elmúlt években, és ennyi pofon már nem jöhet jól, mert lassan kezdünk hozzászokni. Jó lenne már végre egy nem rózsaszínű színnel írt szakmai elemzést olvasni arra illetékestől, mert ha továbbra is elkendőzik a valós helyzetet, akkor újból átélhetünk egy 1979-1997. közötti időszakot. Ha jól emlékezem, semmit nem nyertünk a két évszám között felnőtt válogatott szinten. A mostani (és elmúlt pár év) utánpótlás eredményei hasonló jövőt prognosztizálnak. Nagyon komolyan változtatni kell nagyon sok mindenen. Legelőször azon a szemléleten, hogy minden jó, ahogy van, és a mi fiaink, és sokat dolgoznak, és legyünk büszkék rájuk, és stb. Megfelelő szakemberek kezébe kell tenni az utánpótlást, olyanéba, aki már igazolta a szakmai hozzáértését, és nem kísérletezgetünk egyébként szimpatikus ex-játékosokkal, aki edzőként még semmit nem mutattak fel.

vp hozzászólása
vp34026
2011.09.02. 21:58

Semmi baj, legalább jókor jött a pofon!

Csapó Béla hozzászólása
2011.09.02. 21:52

Aztán hirtelen a második félidőban - jó, hogy 11-5-ös görög vezetésnél - hirtelen megváltozott a játék képe és a végén még 12-9 lett a kiállítási arány a görögök kárára. Így akkor minden rendben van, ugye ?

Csapó Béla hozzászólása
2011.09.02. 21:45

Gratulálok görög, török, izraeli és olasz sportársainknak, az első félidőben összesen egy (1) darab kiállítást kaptunk.

márton hozzászólása
márton34023
2011.09.02. 21:44

Sajnos,várható volt. Nem kellett volna azt mondani,hogy az Univerziádét ezért a junior VB-ért áldozzuk fel.... És ebböl látszik,hogy az edzöknek nem lehet lépcsöfokokat kihagyni...Csucsu jó játékos,minden tiszteletem az övé,de elöbb egy utánpótlás csapatot vagy egy gyengébb OB/1-es csapatot kellett volna elvállalni....

géza72 hozzászólása
géza7234022
2011.09.02. 21:42

:-( sajnos ez várható volt. és nem a fiúk, hanem a hazai pálya és a játékvezetők miatt... :-( de nem baj gyerekek, ettől még a mi \"fiaink\" vagytok és mi büszkék vagyunk így is rátok! Hajrá a továbbiakban!