FACEBOOK

Negyeddöntőben a csapat

Negyeddöntőben a csapat
hozzászólás, 2011.07.22.

A spanyolok legyőzésével csoportelsőként jutott a világbajnokság legjobb nyolc csapata közé a magyar válogatott. Legközelebb kedden szerepel a csapat, az elődöntőbe jutásért. Videónyilatkozatok, gólok, fotók.


Sanghaji tudósításaink a Volvo
Autó Hungária Kft. támoga-
sával készülnek

Világbajnokság, csoportkör, Sanghaj

Magyarország-Spanyolország 12:11 (5:5, 4:3, 2:1, 1:2)
Sanghaj, v.: Peris (horvát), Koganov (azeri)
Magyarország: Nagy V. - Gór-Nagy, Madaras 3, Varga Dénes 1, Szivós 1, Hosnyánszky 1, Kiss G. 1, Varga II. Zs., Varga Dániel, Biros 2, Steinmetz Á., Hárai 3. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Spanyolország: Aguilar - Garcia Rodrigez, Marsal, Fernandez 1, Molina 2, Minguell 1, Roca, Espanol 2, Valles, Perrone 1, Perez 3, Xavier Garcia 1, Lopez (kapus). Szövetségi kapitány: Rafael Aguilar
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 1/1
Gól - emberelőnyből: 4/9, ill. 2/13
Kipontozódott: Gór-Nagy Miklós (16.p.), Varga II. Zsolt (27.p.)

A spanyolok kaptak jobban lábra, sokáig ők vezettek, egyszer még kettővel is. Potyogtak a gólok a találkozó első szakaszában, mindkét csapat sokat hibázott védekezésben. A meccs derekán átvettük a vezetést, és bár a spanyolok kapaszkodtak, feljavult a védekezésünk, ők pedig elfáradtak, így a vége lényegében sima győzelem lett.

A magyar csapat a torna negyeddöntőjében a Kanada-USA nyolcaddöntő győztesével játszik az elődöntőbe jutásért. A meccs időpontja: kedd, magyar idő szerint reggel 8 óra.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE

SZABÓ ZOLTÁN ÉRTÉKELÉSE

A MAGYAR GÓLOK AZ MTVA ENGEDÉLYÉVEL:

Hárai Balázs első gólja


Hárai Balázs második gólja


Madaras Norbert első gólja


Varga Dénes gólja


Hárai Balázs harmadik gólja


Kiss Gergely gólja, ötméteres


Szivós Márton gólja


Madaras Norbert második gólja


Hosnyánszky Norbert gólja


Madaras Norbert harmadik gólja, ötméteres


Biros Péter első gólja


Biros Péter második gólja


vlv-képek



Kovács Anikó-képek


VLV-VIDEÓK:


Kemény Dénes nyilatkozata


- Gratulálok Dénes, megvan a csoportelsőség. Azt hiszem, hogy ez egy eredmény. Van három napotok, miben kell javulni?

- Én úgy gondolom, hogy mindenben javulhatunk. Ma sokszor figyelmetlenek voltunk a védekezésben, hogy kinek hova kell a kezét feltegye és betalálgattak úgy, hogy azt inkább a védelem, mint a kapus rovására kellett, hogy írjam. De az elején Viktor is  bizonytalan volt, nyilván ha bizonytalanok a blokkok, bizonytalan a kapus is. De azért szépen lassan az egész megváltozott. Várható volt, hogy ez a kezdeti lendületük visszaesik. Azzal pedig, hogy a védekezésen is változtattunk, lényegesen jobb lett a második fele. Most  mindenben, amiben javulhatunk, le kell vonni a tanulságot. Támadásban is sokszor rosszul döntünk. Le kell vonni a tanulságot és fel kell készülni a keddi meccsre.

- Kanada és az USA párharca.

- Hogyha azok a csoportok befejezték a küzdelmeiket, akkor biztos így van, nem tudom Én egyelőre csak a spanyol meccsel foglalkoztam.

- Azt nyújtották a spanyolok amit vártál?

- Könnyű helyzetben voltak, mert nem volt vesztenivalójuk. Arra azért nehéz bazírozni, hogy négy góllal megverik a magyar válogatottat. Ennélfogva olyan jelleggel játszottak, hogy vagy „izé vagy kalap” - ahogy mondani szokták. Ez inkább kalap volt az elején, aztán amikor már összeszedtük magunkat, és úgy játszottunk, hogy látszott: nekünk viszont nagy volt a tét. Mondjuk egy egy-két gólos vereség mindenképpen túlóráztatta volna a csapatot. Attól kezdve már nekik is nehezebb volt a dolguk.

(Lejegyezte: P. K. T.)



Hárai Balázs nyilatkozata


- Hát Pufi, nagyon nagy voltál! Nemcsak a gólok miatt, hanem megszámlálhatatlan emberelőnyt csináltál. Hihetetlen! Hogy történt mindez?


- Köszönöm szépen. Elindultunk! Egyre jobban játszik a csapat is. Szerencsére segítették a játékomat, hogy minél jobban tudjak játszani, és ezáltal az egész csapat nyerni tudott. A védekezéssel kell még valamit kezdenünk, úgy érzem, hogy hátul talán nem vagyunk annyira magabiztosak, vagy nem figyelünk annyira oda. De hát egyre jobb lesz. Nem fogok panaszkodni, hogyha minden mérkőzésen ilyen rosszul védekezünk és megnyerjük.

- Jó. Nem tudtak téged tartani, ez minek volt köszönhető? Jó formában vagy?

- Sokkal jobban éreztem magam most, mint az előző két mérkőzésen, és nem tudom, így jött ki a lépés.

- Lelkileg vagy fizikailag?

- Mind a kettő. Szerencsére otthonról nagyon sok segítséget kapok.

- Milyen formában?

- Minden formában, a fantáziádra bízom...

- Köszönöm szépen! Gratulálok még egyszer a jó játékodhoz!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Szivós Márton nyilatkozata


- Gratulálok Marci! Lesz három szünnapotok, egyből bent a nyolcban, milyen meccs volt?


- Ez volt a célunk, hogy megnyerjük a csoportot, teljesítettük, ennek nagyon örülünk. Szerintem nagyon fontos, hogy a kéthetes világbajnokság alatt legyen három nap, amikor lehet pihenni, és lehet felkészülni is. A mai meccsről annyit, hogy az elején  a védekezés fonalát senki nem kapta el, sem ők, sem mi, de a harmadik-negyedik negyedben változattunk a védekezésen és feljavult teljesen. Ott már jól védekeztünk, hála Istennek elöl meg szép gólokat tudtunk lőni.

- Kicsit ránk ijesztettetek az elején - nem mondom -, de a vége sima lett, mintha elfáradtak volna a végére, nem?


- El is fáradtak, meg talán föl is adták.

- Mire számítasz a negyeddöntőben ,kit vársz? Kanada-USA lesz a másik ágon…


- Én az USA-t várom, aztán majd meglátjuk, hogy ki lesz. Igazság szerint mindegy, aki jön, azt kell elverni, nekünk a célunk ez.

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Madaras Norbert nyilatkozata


-Gratulálok Norbi, ideges voltál közben, féltetted a csoportelsőséget?

- Azért voltam ideges, mert csináltunk azért jó néhány olyan dolgot, amit nem beszéltünk meg. Tehát a védekezés nem hogy nem volt jó, hanem nem volt, tehát nem volt védekezésünk. Aztán ahogy azt ott hátul rendbetettük, belejöttünk a meccsbe, de hát ennél több kell, a védekezést meg kell csinálni.

- Gólerősen játszottatok, ezzel nincsen baj, hátul kell egy kicsit javulni…

- Igen. Hátul nem kicsit, hátul sokat kéne javulni.

- De azért érzed, hogy fejlődik a csapat?

- Nem, mert mindegyik más, tehát összességében azért sok gólt kapunk, Montenegró ellen tizet kellett túllőni, ma is kellett tizet-tizenegyet végül, szerintem az sok, le kell szorítani hatra-hétre, mert ugyanis nem fogjuk tudni túllőni, és ez baj. Mert már egy USA-Kanada győztessel, gondolom az USA lesz egyébként, már ott nem kaphatunk, azt mondom, hatnál-hétnél többet.

- Köszönöm, gratulálok!


(Lejegyezte: feva)



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata

- Miklós, ez nagyon szép volt, izgalmas volt, jó lett a vége, elégedett vagy?

- A győzelemmel igen, de úgy gondolom, hogy ebből a tizenegy gólból, amit kaptunk, legalább tíz elkerülhető lett volna! A védekezésünk nem nagyon állt össze az elején, kicsit – nem is tudom, hogy megzavart-e minket – sok hibát követtünk el. Tanulunk ezekből, igazából így is tudtunk nyerni. Tulajdonképpen a támadójátékunk abszolút a helyén volt, úgy érzem, és a végére pedig a védekezés is összeállt. Igaz ezekhez az kellett, hogy nagyon sok gólt kapjunk, de a lényeg a győzelem, és nagyon örülök, hogy csoportelsőként zárunk, a következő ellenfelet várjuk.

- Az elején mi okozta ezt a gólzáport? Mindenki tüzelt csak, és senki nem töltött…


- Mármint náluk, vagy nálunk?

- Mind a két csapatnál gyakorlatilag…

- A spanyolok úgy ugrottak be a vízbe, hogy lesz, ami lesz, aztán elkezdtek egy ilyen „hurrávízilabdát”, ami úgy általában vagy nagyon nem jön be, és akkor nagyon-nagyon kikapnak, vagy bejön, és akkor egy ilyen meccs lesz a vége. Utóbbi történt. Mi sajnos partnerek voltunk ebben a  „hurrávízilabdában”,, de abszolút fölálltunk, és mi jöttünk ki ebből sokkal jobban.

- Kit szeretnél a negyeddöntőben: Kanadát vagy az USA-t?

- Igazából ennek semmi jelentősége, mindenkit meg fogunk verni!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


 
Nagy Viktor nyilatkozata

- Viktor, ne szomorkodj! Megnyertétek a meccset, csoportelsők vagytok, három nap pihenés.

- Ez volt a célunk. Igazából, őszintén nem gondoltam, hogy egy egyszerű meccs lesz, mert ugye itt már a csapatok számolgatnak és variálnak. Bennem az volt, hogy nyernünk kell egy kemény meccsen. Ha kemény meccs, akkor kemény meccs, ez most keményre sikeredett. Biztos vagyok benne, hogy ha az első negyedben kicsivel jobban játszunk és jobban összhangban vagyunk egymással, akkor már ott eldőlt volna a meccs. Így, hogy nyertünk, utólag azt mondom, nem bánom, hogy így alakult, mert a nézőknek szerintem ez jobb, izgalmasabb volt. Itt a lelátókon nagyon sok magyar szurkolt nekünk. Nagyon jó érzés volt, és persze otthon a képernyők előtt is. Utólag, hogy nyertünk és elsőként jutottunk tovább, azt mondom ennek így kellett alakulnia – mindenki jól járt.

- Köszönöm szépen, jó pihenést.

(Lejegyezte: Tina)



Varga Dániel nyilatkozata

- Voltál közben ideges, Dani?

- Miért kérdezed ezt pont tőlem? A többiektől is megkérdezted?

- Volt akitől ilyesmit kérdeztem.

- Jó, akkor nem veszem magamra. Nem. A válaszom: nem.

- Biztos voltál végig, akkor is amikor kettővel vezettek?

- Igen, mert folyamatosan az volt a fejemben, hogy három olyan védekezés kell egymásután, amikor nem kapunk gólt, és hát ez nagyon egyszerűnek tűnik, de egészen a harmadik negyed közepéig nem nagyon sikerült, akkor igen. Úgy érzem, hogy akkor szétvált a meccs. Nem is látványosan, gólokban, teljesítményben, az ellenfél tekintetében, olyan értelemben, hogy a hit, a játékkedv elveszett belőlük, onnantól kezdve lélektani szétválás volt és nem láttam rajtuk, hogy nyerhetnek, vagy olyan nagyon-nagyon nyerni akarnának.

-A végén lehet, hogy el is fáradtak fizikailag.

- Biztos.

- Haladunk előre, lépésről-lépésre, egy kis cél már megvan. Közben hogy érzed a csapatot, beérik, fejlődik?

- Igen. Nehéz kérdés, mert ma tulajdonképpen nem védekeztünk jól, erre azt mondom, hogy előrelépési lehetőség. Nagyjából tíz elkerülhető gólt kaptunk, úgy érzem, de abban is biztos vagyok, hogy ez nem ismétlődik meg. Nagyjából az okozta, hogy a spanyolok borzasztó könnyelműen, szinte tét nélkül játszottak és ilyen minden mindegy alapon lövöldöztek és hát elég sok be is ment. Teljesen más tempója, feszültségi szintje lesz egy negyeddöntőnek majd, ezáltal könnyebb is lesz jól védekezni. Ez furcsán hangzik, de azért olyan csapat ellen, amely ennyire szeleburdin játszik, ilyen…, hát igen, ilyen l'art pour l'art módon, az ellen nehezebb védekezni, mint majd kedden.

-Kanada vagy USA?

- Hát USA, valószínűleg USA.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: feva)


Várható: a mérkőzés góljai (pótlólag a kazahéi is).


SANGHAJI TUDÓSÍTÁSAINK:

VB-ROVATUNK A RÉSZLETES PROGRAMMAL, EREDMÉNYEKKE
L


TUDÓSÍTÁSUNK A CSAPAT ÉRKEZÉSÉRŐL

MEGNYITOTTÁK A VB-T

A MONTENEGRÓ ELLENI NYITÁNY BEHARANGOZÓJA

MAGYARORSZÁG-MONTENEGRÓ - ÉLŐ KÖZVETTÉS

GYŐZELEMMEL STARTOLTUNK

KÖVETKEZIK: KAZAHSZTÁN


MAGYARORSZÁG-KAZAHSZTÁN - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

KAZAHSZTÁN KIPIPÁLVA

EGY LÉPÉS KELL A CSOPORTELSŐSÉGHEZ

MAGYARORSZÁG-SPANYOLORSZÁG - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

8 régi hozzászólás

s.zsuzsi hozzászólása
2011.07.24. 00:45

Tényleg erős csapat! Eszük ágában sem volt meginogni, mikor a spanyolok mentek 2-vel! A nézőknek csemege volt a gólzáporos meccs, de nem volt kérdés ki a jobb. Készüljetek tovább, a végére legyetek a legjobbak!

APREAND hozzászólása
APREAND33461
2011.07.23. 18:22

Gratula mindenkinek,ezt igy képzeltük el. Csak igy tovább!! Csak annyit hogy a 12 az szuper a 11-et nem ártana egy kicsit redukálni és akkor nyugottabban ülnénk mindannyian. Kanada vagy USA az szerintem ennek a csapatnak mindegy.utánna kell észnél lennünnk. Hajrá Magyarok

kerteszmoni75 hozzászólása
2011.07.23. 11:58

Csak így tovább!Szeretnénk ha újra világbajnokok lennétek.

jozsi47 hozzászólása
jozsi4733459
2011.07.22. 22:56

Szép volt fiúk! Az elején kicsit rám hoztátok a frászt a védekezés hiányával,de aztán csak összeállt a dolog.Viktor is kapott olyan gólokat az első félidőben amiket máskor meg-megfog a végére viszont több,mint 60%-os lett a védési mutatója.Úgyhogy grat neki.És főképp grat Hárai Pufinak.Nem vártam tőle ilyen jó teljesítményt.Ha így folytatja, bizony főhet majd Kemény Dénes feje,hogy ha felépül Kis Gábor kiket visz majd ki centerposzton az eindhoveni eb-re és persze főleg Londonba.

polobp hozzászólása
polobp33457
2011.07.22. 22:14

igen, Hárai teljesítménye csillagos ötös!! H. Balázsnak tényleg nagy gratuláció, Sz. Balázsnak Spanyolországban pedig kívánjunk hasonló kiemelkedő szakmai fejlődést a jövőben!!

balzs hozzászólása
balzs33456
2011.07.22. 20:59

40 évesen visszatért a kubai Perez, aki szintén center és úgy látszik még ütőképesebb mint Szirányi, de ki tudja lehet jövőre az olimpián már ő lesz ott centerposzton... Ha hasonlóan fejlődik mint idén Hárai, akkor szerintem biztos. Gratulálok Hárai Balázsnak a mai játékához, csak így tovább!

polobp hozzászólása
polobp33455
2011.07.22. 20:36

Gratuláció! nagyon szép küzdelem volt, keményen harcoltatok! jó és izgi meccs volt! A spanyolok viszont egyre erősebbnek tünnek. Szirányi Balázs miért nincs köztük?

balzs hozzászólása
balzs33454
2011.07.22. 18:44

Szép volt fiúk!