FACEBOOK

Készen a harcra! - elutazott a csapat

Készen a harcra! - elutazott a csapat
hozzászólás, 2011.07.10.

Vasárnap délután Isztambul érintésével Szingapúrba utazott a magyar válogatott. A városállamban néhány barátságos edzőmeccs vár a fiúkra - erős csapatok ellen, majd pénteken újabb hatórás utazás Sanghajba, a világbajnokság színhelyére.

A válogatott reggel kilenckor a margitszigeti tornateremben kezdett, majd a Széchy uszodában vizes edzés következett, s az ebédcsomagok felvétele után a családtagok fuvarozták ki a fiúkat Ferihegyre.

A piros egyeninges játékosok az isztambuli beszálláshoz álltak sorba, ugyanis a török városon keresztül utaznak Szingapúrba, ahol az ausztrál Tom Hoad szervezésében a vb-n is esélyes csapatok játszanak egymással barátságos (nem hivatalos) mérkőzéseket.

Az utazó tizenhárom:

Biros Péter, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Nagy Viktor, Steinmetz Ádám, Szécsi Zoltán, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Varga II. Zsolt

Kemény Dénessel hosszabb interjút készítettünk.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Szivós Márton nyilatkozata


- Szervusz, Marci! Ismét egy utazás, ismét egy VB. Mire számítasz?

- Szervusz! Nagy várakozások vannak bennem. Úgy gondolom, hogy nagyon jól sikerült a felkészülésünk. Nagyon jó hangulatban telt, tényleg egy ilyen könnyed felkészülés volt. Én úgy gondolom, hogy jó formában van a csapat, erősek vagyunk és győzni megyünk ki.

- Mitől tartasz? Van-e valami, amitől tartasz, van-e csapat, amelytől tartasz?

- Nagyon sok jó csapat van, nagyon komoly ellenfelek vannak, de tartani úgy gondolom a magyar válogatottnak nem kell senkitől. Tisztelünk minden ellenfelet, de nem tartunk senkitől.

- Marci, köszönöm szépen!

- Köszi szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Kiss Gergely nyilatkozata


- Szervusz Gergő! A csapat egyik legtapasztaltabb tagjától kérdezem, hogy mire lehet számítani?


- Köszöntöm a kedves nézőket! Egy nagyon jó magyar csapatra számítok, miután mind a vízben, mind a parton Zala Gyuri olimpiai bronzérmes kenusunk fizikai felkészítésével jól megerősödtünk, jó nagyra nőttünk, úgyhogy remélem, hogy ennek meglesz minden hatása, és jól fogunk játszani.

- Mégis azért mondj valamit, hogy mi az, amiben fejlődni kell még az edzéseken, a hátralévő barátságos meccseken.

- Mint korábban nyilatkoztam, szerintem egy sportolónak, meg bárhol, ahol mérhető teljesítmény van, mindig van jobb, és mindig mindenben lehet javulni. Hogy miben állunk jobban? Talán a védekezés most egy kicsit stabilabb, támadásban pontosítanunk kell, és figyelnünk arra, hogy precízen meg tudjuk csinálni azokat a dolgokat, amiket megbeszélünk, és arra jöhet rá az a magyaros plusz, az extra, a szép, látványos és eredményes "virtus", amit tudunk játszani. Egyébként meg szerintem még nyilván fogunk gyorsítani, hogy az izmok maximálisan pörögjenek, az emberelőnyt, emberhátrányt kell száz százalékosan tisztába rakni, hogyha oda akarunk érni a végjátékba.

- A szingapúri barátságos meccsektől mit vársz? Segíthetnek az összerázódásban?

- A világverseny előttre, ilyenkorra leszervezett edzőmérkőzések azért kicsit tapogatózások, egymás figyelgetése is folyik, de azért szerintem lesz ennek nagyon nagy szakmai hozadéka a csapat szempontjából is, miután egy erős középcsapattal, az ausztrálokkal, és a világ egyik legjobb csapatával, a szerbekkel is játszunk, úgyhogy mind a két szintet látni fogjuk, hogy hol tartunk. Biztos, hogy hajtós edzőmeccsek lesznek, és azon kívül, mondom, azért lehet az ellenfeleket is figyelgetni, hogy ki hol tart, vagy ki miben nagyon jó.

- Köszönöm szépen, jó utat kívánok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Madaras Norbert nyilatkozata


- Norbi, megvan már a beszállókártyád, mindjárt elutaztok! Ideges vagy, várakozás van benned? Mesélj!

- Ideges egyáltalán nem vagyok, sőt. Olyan sokat utazok, utazunk, hogy már nem vagyok ideges tőle. Jó lesz, ha már ott leszünk. Nekem az utolsó két hét itthon mindig feszült, jobban szeretek már kint lenni a helyszínen – legyen az bármi. Szingapúrban is jobb lesz, Sanghajban pedig még jobb.

- A csapattal kapcsolatban, Dénestől azt kérdeztem, hogy jól látom-e, mintha jobb lenne a hangulat, optimistább a légkör, mint tavaly.

- Mindkettő igaz. Hogy ez pontosan minek köszönhető, nem tudom. Tavaly azért nehéz évünk volt. Úgy mentünk el az EB-re, hogy előtte jó néhány meccsen kikaptunk, nem állt össze semmi. Hozzáteszem, most azért rövidebb volt a felkészülés, nem játszottunk annyi meccset, tehát a kezdeti optimizmus még emiatt is megmaradhatott. Plusz én is úgy látom, hogy a csapat nagyon jól együtt van, de ez majd néhány hét múlva kiderül.

- Újra felteszem azt a kérdést, amit a Vodafone Kupán feltettem: el tudod-e képzelni, hogy komoly csapatok ellen mire lesztek képesek? Azóta változott-e valamit a helyzet?

- Azt mondtam ott a Vodafone Kupa után is, hogy azért alapvetően optimista vagyok, az már egy másik dolog, hogy nem sok ilyen meccset játszottunk. Sőt így együtt nem is nagyon játszottunk. Talán az a spanyol meccs volt a legnehezebb – ez is ki fog majd derülni. Nyilván egészen más játszani a délszlávok ellen és egészen más például egy német csapat ellen, még az olaszok ellen is, bár ők nagyon sokat fejlődtek. Szóval az, hogy őellenük mit tudunk, az majd csak a velük vívott meccsen fog kiderülni.

- Mennyire lesz sorsdöntő a Montenegró elleni nyitány?

- Mindenképpen fontos, de bárhogy is végződik, azért messzemenő következtetéseket nem szabad levonni belőle. Annál is kevésbé, mert ott van még a csoportban a spanyol csapat is. Aki elsőnek megy tovább, ugyanúgy lehet világbajnok, mint aki harmadikként. Nyilván az út nehezebb, de igazából, kis túlzással a csoportból továbbjutva kezdődik a VB komoly része. Az egész felkészülés, az egész nyár, az egész évnek a legkomolyabb hete.

- Köszönöm szépen. Jó utat kívánok.

(Lejegyezte: Tina)



Varga Dénes nyilatkozata


- Dumi, én nagy tisztelettel követem, hogy te mindig a legnagyobb határozottsággal és optimizmussal nyilatkozol. Ha jól emlékszem, minden meccsen szeretnéd győzelemre vezetni a csapatot. Most eljön az idő, amikor ezeket az ígéreteket be kell váltani. Hogy állsz?

- Ez nem ígéret, ez több annál. Én ugyanis nemcsak hogy szeretném, hanem úgy határoztam, hogy minden meccsen győzelemre vezetem a csapatot ezen a sanghaji világbajnokságon. Lezárult a felkészülési szakasz, most jön az előadás, tehát most jön a lényeg.

- Jó, hát azért gondolom, hogy ez nem csak elhatározás kérdése. Egyrészt a többi játékos is elhatározhatja, hogy győzelemre vezeti a csapatot, és akkor már elvették tőled a dicsőséget, másrészt meg hát korábban is elhatározhattad volna ezt...

- Ez így van, csak… sokat gondolkodtam ezen, hogy miért nem tettem. Ehhez azért, hogy egy ilyen elhatározásra jusson valaki, sok minden kell. Kell önbizalom, kell hit, kell az, hogy tudja, hogy képes. És én most ez után a szezon után tudom, és érzem magamról, hogy képes vagyok rá.

- Ennek nagyon örülünk, és várjuk is a "győzelemre vezetést". Hogy látod a csapatot, a többiekben is megvan-e ez a hit, és összedolgoztok-e a siker érdekében?

- Abszolút megvan. Az egész felkészülés során mondtam, hogy jó hangulat uralkodik a csapatnál, ami az elmúlt két évben nem volt meg ennyire szerintem, és mondjuk a Vodafone Kupán ezt annyira nem láthatta a közönség, de nagyon jó csapattá értünk a felkészülés végére. Ugye már Korfun sokkal jobban játszottunk, mint a Vodafone-kupán, ennek teljesen felesleges az okát firtatni. Tudom, hogy jó a csapat, tudom, hogy mindenki célirányosan teszi majd a dolgát kint.

- Az ellenfelekkel foglalkozol-e? Most már sokan vannak köztük, akikkel a bajnokságban vagy ellenfélként, vagy csapattársként együtt küzdöttél. Mennyire jelent ez neked előnyt, tapasztalatot esetleg?

- Mindenképpen, persze, hogy tapasztalatot jelent, nagyon sok tapasztalatot szereztem most ez alatt az egy év alatt, és talán pont ezért, mert megismertem ezeket a játékosokat, nem annyira foglalkoztat, hogy ki az ellenfél. Tisztában vagyok vele, hogy ők is rettegnek a magyar válogatottól. Bárki legyen az, ők is emberek, ők is képesek hibázni, és mi hibára is késztetjük őket, tehát tele vagyunk önbizalommal, én is.

- Jól van, hát nagyon nagy kíváncsisággal várjuk az első meccset. Annak mekkora lesz a súlya? Sorsdöntő?

- Abszolút, abszolút. Hát a legnagyobb, rögtön mélyvíz. Megnyerjük azt a meccset, és onnantól kezdve már szerintem a spanyolok is máshogy fognak hozzánk állni a harmadik meccsen.

- Köszönöm szépen, jó utat kívánok!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Varga Dániel nyilatkozata

- Szervusz Dani, jó utat kívánok! Készen állsz-e a küzdelmekre, lelkileg illetve fizikailag, jól vagy?

- Szia, köszönöm a jó kívánságot. Úgy gondolom, hogy én készen állok és a csapat is készen áll az időponthoz képest. Még az első mérkőzésig azért van még nagyjából 176 óránk. Addig még sok minden fog történni, de jelenleg olyan állapotban vagyunk, amilyenben kell lenni egy esküvő és 9 hét felkészülés után - lehet, hogy csak 8 volt, nem tudom.

- Mennyire nyomja a vállad, hogy az őrségváltás jegyében lassan azoknak kell átvenni a vezető szerepet, akik mondjuk egyszeres olimpiai bajnokok. Többet kell vállalni, meccseket kell eldönteni, megfordult–e ez fejedben?

- Nem akarok kitérni a válasz elől, csak elmesélem, hogy hogyan jártam, egyébkánt már sokszor 2008 óta, vagyis hogy a magyar vízilabda milyen helyzetben van. Amikor megkérdezik tőlem, fél-ismerősök, hogy te kétszeres vagy háromszoros olimpiai bajnok vagy? Mondom nekik, hogy nem, csak egyszeres. Erre ők: csak?? "Mindegy, azért gratulálok." Szóval így állunk most - ez a múlt. Hála istennek az elmúlt egy-két év nagyon szép volt. Pár hét múlva hozzá tudunk tenni ehhez, hogy a múlt ne befejezett múlt legyen, hanem legyen jövője a jelenen keresztül. Nagyon bizakodó vagyok és azért válaszolva a kérdésre: nem nyomja a vállamat semmiféle teher. Azt játszom, amiben jó vagyok és ezt a tudásomat szeretném maximumra kihozni, ezzel tudom legjobban segíteni a csapatot.

- Köszönöm és sok sikert kívánok.

(Lejegyezte: Tina)


9 régi hozzászólás

rainbow hozzászólása
rainbow33370
2011.07.13. 16:41

Ha j?l tudom Varga Dani is hamarosan \"elkel\" :(((

coffee hozzászólása
coffee33353
2011.07.12. 15:04

Szuper, köszönöm a gyors választ!:) Akkor már izzítom magam a hajnali meccsnézésre, csak azt hittem az éjjeli műsorszünet miatt az első meccsel problémák lesznek, de örülök, ha nem. Jó munkát, jó szurkolást az egytagú stábnak! Várjuk a jobbnál jobb felvételeket!

szerk hozzászólása
szerk33349
2011.07.12. 12:13

Az összes magyar vb-meccset élőben adja a Magyar Televízió. Egytagú stábunk szerdán indul Sanghajba - lesznek helyszíni riportok. Szingapúrra nincs javaslat.

coffee hozzászólása
coffee33348
2011.07.12. 11:42

... esetleg a vlv hasábjain?:) riportok várhatóak???:)

coffee hozzászólása
coffee33347
2011.07.12. 11:41

Arról lehet valamit tudni,h a montenegró elleni meccset tudjuk-e majd valahol élőben követni? A két felkészülési meccsre gondolom még kevesebb az esély, de esetleg arra valami javaslat?:)

szerk hozzászólása
szerk33341
2011.07.11. 23:57

Steinmetz Barna esküvőjén

Waterpolo hozzászólása
2011.07.11. 23:26

sziasztok Varga Dani milyen esküvőn van túl??? :)

qqcska hozzászólása
qqcska33336
2011.07.11. 10:19

gondolom a magyar meccseket közvetíti vmelyik adó. a többi mérkőzést lehet majd valahol online (=az Interneten) nézni (mint az EB-t, a FF-t)??

Hakapeszi hozzászólása
2011.07.10. 22:58

Ez az utolsó kép fantasztikus. Amúgy hajrá magyarok!