FACEBOOK

Magyarország-Ausztrália 13:3

Magyarország-Ausztrália 13:3
hozzászólás, 2011.06.17.

Közönségszórakoztató játékkal magabiztos győzelmet aratott a magyar válogatott péntek este Kaposváron Ausztrália nemzeti csapata ellen. Hét videónyilatkozat, a meccs összes gólja és fotók.

Magyarország-Ausztrália 13:3 (3:1, 5:2, 2:0, 3:0)
Kaposvár, v.: Flahive (ausztrál), Juhász
Magyarország: Szécsi - Török, Madaras 1, Varga Dénes 3, Gór-Nagy, Hosnyánszky 1, Kiss G. 3, Varga II. Zs. 1, Varga Dániel 1. Biros 2, Steinmetz Á., Hárai 1, Bundschuh, Vámos, Nagy V. (kapus). Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Ausztrália: Joel - Campbell, Cleland, Baird, Maitland, Martin, Cotterill 1, McGregor, Swift, Woods, Howden 1, Miller, Quinlivan, Younger 1. Szövetségi kapitány: John Fox
Gól - emberelőnyből: 5/10, ill. 1/11
Gól - ötméteresből: 3/4, ill. -/-
Kipontozódott: Bundschuh (29.p.), Maitland (22.p.)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE A KAPOSVÁRON TÖRTÉNTEKRŐL

SZABÓ ZOLTÁN ÉRTÉKELÉSE


Kovács Anikó-képek 1.



Kovács Anikó-képek 2.



vlv-képek 1.



vlv-képek 2.


VLV-VIDEÓK (SportKlub és vlv):

1:0 - Madaras gólja

2:0 - Varga Dénes első gólja

2:1 - Howden gólja

3:1 - Biros első gólja

3:2 - Cotterill gólja

4:2 - Varga Dénes második gólja, ötméteres

5:2 - Hosnyánszky gólja

5:3 - Younger gólja

6:3 - Biros második gólja

7:3 - Kiss Gergely első gólja

8:3 - Varga Dániel gólja, ötméteres

9:3 - Varga Dénes harmadik gólja

10:3 -Varga II. Zsolt gólja

11:3 - Kiss Gergely második gólja

12:3 - Hárai gólja

13:3 - Kiss Gergely harmadik gólja


Kemény Dénes nyilatkozata

- Ez egy magabiztos győzelem volt, nagyarányú, a közönség is jól szórakozott, hogy értékeled ezt az estét, és ezt a hetet?


- Megyünk tovább. Erősebb ellenállást vártam az ausztráloktól, lehet, hogy már a jövő hétre készülnek, és a délelőtti edzésük sem kedvezett az esti meccshez, nem tudom. A játékvezetésre se lehet panasz, mert egy ausztrál és egy magyar játékvezető volt. Persze jobb lett volna egy szorosabb meccsen felmérni a játékosok pillanatnyi helyzetét, meg a csapatba kerülés lehetőségeit, de ebből is fogok tudni dolgozni, levonni következtetéseket. A jövő héten lesznek egymás közti edzések, most már élesedik a harc, és megpróbálom Korfuról hazajövet kijelölni a tizenhármat.

- A görög útra mindenki megy?

- Pillanatnyilag az a helyzet, hogy mindenki, nyilvánvalóan a sérülteknek, Baksának és Szívósnak meg kellene gyógyulniuk, de ezt hétfőre eldöntöm.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Varga Dénes nyilatkozata

- Gratulálok Dumi, ez egy sima győzelem volt, de hát ennek így is kellett lennie. Láthatóan nagyon jól érezted magad a vízben, jól láttam?


- Köszönöm szépen, köszönjük. Igen, így volt, tényleg jól éreztem magam. És hát a csapatunk átment az ausztrál csapaton. És ahogy mondod, ennek így kell lennie. Páran kicsit féltek, tartottak attól, hogy szorosabb meccs lesz, de én éreztem – ugye azért az előző két napban fóroztunk, meg kétkapuztunk is velük –, hogy a meccsre ők nem tudnak úgy összeállni, mint mi.

- Ott tartotok-e már, ahol tartanotok kell a felkészülés ezen szakaszában? Egy hónap és egy nap múlva kezdődik a világbajnokság...

- Talán azt gondolom, hogy kicsit előrébb is, mert elég sokat kétkapuzunk. Tehát végül is jó stádiumban vagyunk, csak ennek ki kell húzódnia addig, hogy a csúcson legyünk, és az kitartson a VB végéig.

- Mire kell most figyelni? Tehát mondjuk megvan-e az, hogy támadást kell inkább gyakorolni, vagy védekezést kell gyakorolni? Inkább edzenetek kell, vagy inkább a meccsrutin szükséges?

- Jó, hogy ezt kérdezed, mert pont erre gondoltam evvel, hogy elég jól meccsben vagyunk. Viszont fizikálisan edzhetnénk. Persze jól éreztük magunkat a vízben, de mivel - ahogy mondtad te is, - egy hónap van a VB-ig, ezért belefér az, hogy keményen edzzünk és kondizzunk.

- Köszönöm, Dumi! Korfun találkozunk!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Hárai Balázs nyilatkozata

-Gratulálok a győzelemhez! Sokat birkóztál, jól játszottál, elégedett lehetsz…

- Köszönöm szépen. Elégedett nem vagyok, de tény, hogy jól ment a játék. Mindig van olyan dolog, amiben lehet fejlődni, úgy érzem, hogy jól ment a csapatnak is, annak ellenére, hogy nagyon meleg a víz és ez nagyon leszívott minket. Koncentráltan tudtunk játszani.

- Mi volt a legnehezebb ma?

- Amit mondtam, hogy a meleg, szerintem 2830 fokos víz ellenére koncentráltan játsszunk.

- Az ausztráloknak nem okozott problémát?

- De, lehetett látni, nagyon elfáradtak ők is a végére.

- Hogyan tovább?

- Megyünk tovább, folyik a felkészülés, jövő héten megyünk Korfura és szeretnénk megnyerni a tornát.

(Lejegyezte: feva)



Varga Dániel nyilatkozata

- Szevasz Dani! Gratulálok a győzelemhez, nem tűnt nagyon nehéznek! És neked, belülről?

- Szia! Köszönjük a gratulációt! A nehézséget nem a győzelem okozta, hanem a levegővétel, mert olyan borzasztó meleg volt a víz, hogy nagyon hamar elfáradtam, de szerintem a többiek nevében is nyilatkozhatok. Az ellenfél, bár tíz góllal kevesebbet lőtt, mint mi, mégis kemény volt, az utolsó támadásig erőlködtek, és gólt akartak lőni, mentek,  ilyenek az ausztrálok: nem adják föl. Nem forgott veszélyben a győzelem - hogy összefoglaljam a meccset -, ami a lényeg szerintem, hogy három gólon tudtuk tartani az ellenfelet. Ez bárki ellen jó eredmény. Ez nem azt jelenti, hogy minden tökéletesen megy védekezésben, mindenesetre jó jel, hiszen ezt a meccset meg tudtuk volna nyerni 12:8-ra is, de akkor nem lennénk ilyen boldogok.

- Játékban mennyire érik össze a csapat? Hogy látod a fejlődést?

- Egyre jobban összeérik a csapat, látom a fejlődést, de hetente kell újra kezdenünk olyan értelemben, hogy mindig történt valami. Most például ezen a héten jött Norbi, most kezdünk el igazán taktikázni, ezért azt kell, hogy mondjam, ez volt az első hét. Ahhoz képest jól állunk, viszont olyan túl sok időnk sincsen már, mert a jövő heti görög torna után, és a Vodafone Kupa után már Sanghajban vagyunk.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata

- Hát ez jó volt Miki, gratulálok! Azt hiszem mindenki elégedett lehet mindennel, a játékkal is, az eredménnyel is…

- Így van…

- Időnként volt egy kis kihagyás, de…

- Az ausztrálokat kivéve lehet mindenki elégedett, nem?:-)

- Igen, de hát őket nem kérdezzük most… Hogy volt?

- Igazából egyben lehet nézni szerintem ezt a két napot, amit itt töltöttünk, hiszen tulajdonképpen végig ellenük játszottunk, az edzések is közösek voltak. Úgyhogy ennyiben nem hozott sok újdonságot ez a mérkőzés. Annyiban talán igen, hogy ők érezhetően sokkal sokkal keményebben próbáltak hozzáállni a játékhoz, illetve jóval többet cserélték a centereket. Ez az én szempontomból annyiban volt kicsit nehezebb, hogy mindig frissek voltak, nehezebb volt őket felőrölni. De azért az eredmény mutatja, hogy sikerült - alaposan.

- Elégedett vagy a személyes teljesítményeddel?

- A kapitány úr majd eldönti, de nincs okom semmi panaszra, elégedett vagyok.

- Köszönöm szépen! Gratulálok még egyszer!


- Köszönöm!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Szécsi Zoltán nyilatkozata

- Gratulálok Szecska, magabiztosan, könnyedén hoztátok ezt a meccset, ennek így is kellett lennie. Milyen volt a játék képe?

- Köszönöm szépen, én is úgy gondolom, hogy ez az eredmény önmagáért beszél. Az ausztrál csapat nem egy rossz csapat, még azért épülőben vannak. Biztos vagyok benne, hogy a világbajnokságon bárki találkozik velük, azért ennél nehezebb dolga lesz. Lehet, hogy sokat utaztak, átállás, kicsit fáradtabbak voltak.

- Hogy alakul a figurák gyakorlása, a nyári felkészülés első hivatalos mérkőzése volt ez, egy hónap múlva világbajnokság...

- Ez már a harmadik meccs volt, mert játszottunk kettőt Nagy-Britanniával. A figurákat kérdezted, én nem vagyok benne, viszont kívülről látom mindegyiket, úgyhogy úgy gondolom, nagyon jól állunk. Azoknak a figuráknak az esetében, amelyek nem mentek végig, vagy nem sikerültek jól, nem azzal volt gond, hogy esetleg a játékosok nem értették meg egymást, meg nem tudták, hogy mit kell csinálni, hanem egyszerűen csak kicsúszott a labda, ilyenkor nyáron nagyon gyakran előfordul, mert naptej van bőven, úgyhogy elég hamar elhasználódnak, és naptejesek lesznek a labdáink.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Nagy Viktor nyilatkozata

- Gratulálok Viktor! Nem kaptál gólt, ez minden kapus álma! Igaz, csak két negyedet védtél, de azért ez nagyon szép teljesítmény mindenképp!

- Köszi szépen! Köszönhetem a védekezésnek is, de tény, nagyon jó, hogy kevés gólt kaptunk és sokat lőttünk. Kiszolgáltuk a közönséget, nagyon jó hangulatban játszottunk egy nagyon szép uszodában, minden szép és jó volt. Úgy érzem, mindenki boldogan megy haza, az ausztrálokat kivéve… de az minket nem érdekel…

- Ez a harmadik mérkőzésetek, kétszer játszottatok Írországban, viszont egy hónap múlva világbajnokság van. Hogy álltok most?

- Tényleg, egy hónap…

- Pontosan egy hónap és egy nap!

- Én úgy érzem, hogy jól állunk. Egyre inkább kezd összeállni a csapat, és egyre jobb meccseket - edzőmeccseket, hivatalos meccseket – játszunk, én nagyon pozitív vagyok!

- Mi lesz a hétvége programja? Mert jövő hétvégén Korfura utaztok, utána Vodafone Kupa következik, tehát nem sok pihenőtök lesz mostanában…

- A szombat, vasárnap szabadnap lesz, pihenő! A jövő hét nehéz lesz, megnézzük Korfut, és meg kell nyerni a tornát!

- Úgy legyen! Köszönöm Viktor!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)