FACEBOOK

Véget ért az ír túra

Véget ért az ír túra
hozzászólás, 2011.06.08.

Jól sikerült a magyar válogatott írországi túrája. A csapat két hivatalos meccset nyert, kizökkent a hazai monoton munkából, élvezte a vendégszeretetet és az Írországban dolgozó magyarok feltétlen szeretetét.

A vlv tudósításai a túráról - sok képpel, videóval:

TUDÓSÍTÁSUNK AZ ELUTAZÁSRÓL


JELENTÉS AZ ELSŐ NAPRÓL

TUDÓSÍTÁS AZ ELSŐ HIVATALOS MECCSRŐL

TUDÓSÍTÁS A MÁSODIK HIVATALOS MECCSRŐL


A magyar válogatott hasznos két és fél napot töltött Írországban, edzésekkel és két hivatalos meccsel pipálta ki a felkészülés újabb szakaszát. Bundschuh Erik átesett a tűzkeresztségen, meglőtte első válogatottbeli gólját (az ilyenkor előírásszerű sütit elsősorban anyagi okok miatt nem helyben szervírozta, ez a szigetre marad). Varga Dénest kellemetlen sérülés érte, de remélhetőleg nem akadályozza további munkáját. A folytatás péntektől a Margitszigeten: jön a montenegrói válogatott, a kétkapuzás velük igazi erőpróba lesz!

A kapitányt és a csapat néhány játékosát villámértékelésre kértük.

KEMÉNY DÉNES a vlv-nek:

- Örülök, hogy ezt a meghívást elfogadtuk. A repülőutunkat és a teljes ellátásunkat az ír szövetség állta, úgyhogy ez gyakorlatilag ajándék volt. Jól tudtunk dolgozni, meccseket is játszottunk, mindenképpen hasznos volt ez az út. Megjegyzendő, hogy egy olyan uszodakomplexumban játszhattunk, amelyre otthon már tizenéve rászolgált az eredményeivel a magyar vízilabda és még az alapkőletétel is késik... Köszönjük a szurkolóinknak a lelkes biztatást, függetlenül attól, hogy ez tulajdonképpen edzőtábor volt, mégiscsak más érzés többezer magyar előtt vízilabdázni!

- A csapat teljesítményét hogy értékeled?

- Az állapotuk egyre jobb. Azért a nagy munka érezteti hatását, az izmok még fásultak, de ott tartunk, ahol ennyi idő után kell.

- A következő program?

- Péntektől edzések a Margitszigeten, kétkapuzás a montenegrói válogatottal.


BIROS PÉTER a vlv-nek:

- Nagyon jó volt a hangulat, sok magyar volt kint, köszönjük nekik! Olyan volt mintha hazai közönség előtt játszottunk volna. A játék elég kezdetleges volt, hiszen kéthetes intenzív edzés után kellett kétkapuzni. Ez nem volt hálás feladat, de úgy érzem, azzal, hogy egy ilyen csapat ellen játszottunk, kizökkentünk kicsit a monoton munkából. Volt amikor nagyon jól védekeztünk, volt, amikor nagyon jól támadtunk, a kettő együtt még nem működött, de erre nem is most van szükség, hanem majd július közepétől lesz. Arra a célra nagyon jó volt ez az út, hogy eddzünk, játsszunk egy idegen csapat ellen, várjuk a folytatást Montenegró ellen, a hétvégén.
(Lejegyezte. P.K. T.)


BUNDSCHUH ERIK a vlv-nek:

- Kérjük a nevezetes gól leírását!

- Fórt kaptunk, Béla meglóbálta hátul és odaadta a fába én meg behúztam.

- Milyen érzés gólt lőni a magyar válogatottban?

- Nagyon jó érzés, egy kicsit sokat váratott magára, három év után következett be végre.

- Jó, hát azért te védő vagy...

- Igen, védő vagyok, de azért jó lett volna hamarabb. Remélem, az elkövetkező időben több is lesz.

- Milyen volt a három nap? Hogy érezted magad?

- Nagyon jól éreztem magam, az időjárás volt egy kicsit furcsa itt.

- Milyen sütit viszel a többieknek?

- Még nem tudom, majd otthon eldöntöm.
(Lejegyezte  P.K.T.)


SZÉCSI ZOLTÁN a vlv-nek:

- Úgy érzem, nagyon jó volt az egész út hangulata. Bár egy kicsit darabosak voltak az angol fiúk, megadtuk nekik azt a tiszteletet, hogy teljes erőbedobással játszottunk. Talán a második meccsen nehezebb volt az első két negyed, mert jobban kifárasztottuk magunkat a délelőtti edzésen, de nyilván ez a felkészülésnek egy állomása volt, nem pedig a célja. Úgyhogy úgy gondolom, hasznos volt, jó volt. Örülök, hogy Angliát is sikerült legyőznünk, mert én még soha nem játszottam az angolok ellen.

- Neked hogy ment a védés?

- Úgy gondolom hogy nem volt vele semmi baj, bár az ilyen meccseken nagyon nehéz jónak lenni, inkább az ember egy átlagos stabil formát nyújthat, de persze védhet rosszul is - örülök hogy ebből azért a jobbikat sikerült kihozni.
(Lejegyezte: Demeter Adrienn)


BAKSA LÁSZLÓ a vlv-nek:

- Az ideút hosszadalmas volt, sokat kellett várni a reptéren, aztán másnap korán keltünk, mentünk edzésre. A két meccs nagyon jól szolgálta felkészülésünket. Örülök annak, hogy nagyon sok magyar szurkoló volt a meccseken és remélem, hogy sikerült népszerűsítenünk a vízilabdát az írek körében is. Jó kis edzések voltak, gondolom, hogy igazából péntektől indul be a nagyüzem, akkor már mindenki minden energiájával a csapatba kerülésért fog küzdeni.

- Hogy érzed, hogy ment a védés a második meccs második felében, amikor lehetőséget kaptál?

- Nehéz erre válaszolni, mert négy gólt kaptam. Ebből kettő az angol játékos "élete gólja" volt, kapufás, pipás, a harmadik ötméteres, a negyediknél kijöttem, talán nem kellett volna. Volt két-három védésem, nehéz ebből levonni bármilyen következtetést. Én azt kiszem a montenegrói kétkapuk során nyújtott teljesítmény fogja meghatározni a helyzetemet, remélem, hogy a tudásomnak megfelelően tudok játszani, hogy bekerüljek a csapatba, ezért dolgoztam egész évben, ezért dolgozom most is.


SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek:

- Azzal kezdeném, hogy amikor megláttam a programban, hogy jövünk Dublinba, nagyon megörültem. Nagyon szeretem Írországot és ez a hangulat, ami az első pillanatban elkapott, itt folytatódott, amikor megérkeztünk. Nagyon jól éreztem magam, és úgy gondolom, hogy a felkészülésbe is tökéletesen beleillett ez a két és fél napos írországi kiruccanásunk. Játszottunk két hivatalos meccset, ezenkívül jókat tudtunk edzeni, és kikapcsolódásnak sem volt utolsó.

- A meccsekről mondj valamit. Nyilván a két csapat közti különbség miatt sima volt a győzelem, de ebből ti valamit tudtok profitálni? Volt olyan, hogy gyakoroltatok helyzeteket élesben?

- Minimálisan gyakoroltunk helyzeteket is élesben, de inkább elég egyszerű taktikával álltunk ki, tehát nem bonyolítottuk túl a dolgot. Nem is kellett, ezt az ellenfél sem kívánta meg, meg úgy gondolom, hogy a felkészülés elején járunk ahhoz, hogy komolyabb taktikai variációkat gyakoroljunk. Hasznos volt a két meccs, mind a kettőre maximálisan koncentráltunk magunk miatt is, és a szurkolóink miatt is. Nagyon jó érzés volt, hogy ennyi magyar kint volt, és szurkolt nekünk!

- Meglepődtetek, amikor megláttátok az első meccsen, hogy mi van a lelátón? Mire számítottatok?

- Meg nem lepődtünk, mert hallottuk, hogy nagy a várakozás és a készülődés. De ettől függetlenül nagyon jó érzés volt, és remélem, hogy sok ilyenben lesz még részem, részünk.
(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Jól éreztük magunkat, jó hangulatban telt az egész, a kicsit darabos brit fiúkat mindenképpen sikerült jól megverni. Annak ellenére, hogy általában ilyenkor úgy szokott lenni, hogy ha egymásután van két meccs, a második kicsit nyögvenyelősebb és kisebb a különbsége.

- Mi történt a szemeddel?

- Az egyik ügyetlen fiú véletlenül az úszótempóval szemen vágott, és felrepedt a szemhéjam, szemöldököm. Három öltésre volt szükség, holnap megyek tetanuszra, de remélem, nem lesz gond, úgy tudom, hogy ezzel mehetek vízbe.

- Hogy ízlett az ír sör?

- Azt nem fogom visszasírni annyira.

- Nem szereted, mert keserű?

- Nem, nem azért, hanem mert nincs benne szénsav, amúgy ízlene.
(Lejegyezte: Demeter Adrienn)


GÓR-NAGY MIKLÓS a vlv-nek:

- Nagyon nagy élmény volt. Nem számítottam arra, hogy itt Dublinban több ezer magyar drukkol nekünk, hihetetlen volt, fantasztikus érzés, gyakorlatilag hazai pályán játszottunk. Jó volt ez a pár nap, egészen más világ, kicsit ki is kapcsolódtunk a hazai kemény, alapozó jellegű edzések után. Megyünk vissza, Montenegróval folytatjuk.

- Hogy ment neked a játék?

- Az ilyen meccseken az ember nagyon kimagaslót nem tud nyújtani, szerintem minden rendben volt. A lényeg most következik.


VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- Jó volt, hogy egy kicsit kimozdultunk. A meccsek mellett voltak kemény edzések, de a hét minőségi munkáját nyilván a péntek-szombat-vasárnapi, Montenegró elleni edzőmeccsek jelentik majd. Nagyon-nagyon megható volt, hogy ezer-ezerötszáz magyar énekelte a Himnuszt, illetve zászlókat hozott és szurkolt nekünk. Egy jó élmény volt ez az út, most menni kell tovább!


vlv-képek


1 régi hozzászólás

felho2 hozzászólása
felho233203
2011.06.09. 08:58

A folytatáshoz: Hajrá Magyarok!