FACEBOOK

Kikapott a Pro Recco

Kikapott a Pro Recco
hozzászólás, 2011.05.14.

Akárcsak az Eger, a Pro Recco is a bajnokság utolsóelőtti meccsén veszítette el veretlenségét. A Savona 11:10-re nyert szombat este, a bajnoki döntő visszavágóján, így a harmadik meccs dönti el a Scudetto sorsát

Olasz bajnokság, döntő, második mérkőzés

Savona-Pro Recco  11:10 (3:4, 1:2, 3:3, 4:1)
Savona, v.: Gomez és Bianchi
Savona:
Volarevics, Astarita 4, F. Mistrangelo, Giacoppo, Smith, Rizzo 1, Janovics 3., Angelini 1, M. Lapenna, D. Fiorentini, Aicardi, G. G. Fiorentini 2, Antona. Vezetőedző: Mistrangelo
Pro Recco: Tempesti, F. Lapenna, Figari 1, Washburn, Giorgetti 2, Felugo, Di Costanzo, Figlioli, Benedek 1, Zlokovics 1, Ivovic 5, Gitto, Pastorino. Vezetőedző: Porzio
Gól - emberelőnyből: 5/8, ill. 5/11
Gól - ötméteresből: 3/3, ill. 1/1



A meccs nem volt mentes botrányoktól, az egykori reccós csapatkapitányt, a most savonás Angelinit brutalitásért állították ki, s mindkét csapatból a vezetőknek is el kellett hagyniuk a kispadot (összesen négy embernek...)

Jelentősen befolyásolta a mérkőzés kimenetelét, hogy a játékvezetők az utolsó negyedben, a Pro Recco 9:8-as vezetésénél érvénytelenítették Benedek Tibor szabályos gólját (arra hivatkozva, hogy öt méteren belülről lőtte el a labdát, ami nem igaz), s az ellentámadásnál megadták Janovics találatát, amelyet viszont nyilvánvaló szabálytalanság előzött meg.

A bajnoki cím sorsáról a szerdai utolsó mérkőzés dönt, akkor ismét a Recco lesz a pályaválasztó.

VLV-VIDEÓK:


Benedek érvénytelenített találata és Janovics szabálytalan (de megadott) gólja



Benedek gólja


Benedek Tibor nyilatkozata

- Elveszítettétek a veretlenséget. Hogy történt ez?

- Beigazolódott, amit az első mérkőzés után adott interjúban mondtam, hogy óriási káosz várható Savonában, s a káoszból a Savona jött ki jobban. Ez köszönhető volt leginkább a fantasztikus hangulatú uszodának, ami a Savonának adott plusz erőt. Az elején egy víz feletti ütés - a csapatunk részéről - következmény nélkül maradt, illetve utána ezt visszaadták, arra pedig kaptunk egy négyperces emberelőnyt.

- Angelini?

- Angelini ütötte meg Zlokovicsot, igen. Azt nem mondom, hogy a négy perc alatt nem tudtuk kihasználni az előnyünket, de mindenki azt várta, hogy majd ezzel meg is nyerjük a meccset, De hát egy négyperces kiállítás az első negyedben még nem jelenti azt, hogy eldőlt a mérkőzés sorsa. Lőttünk ugyan két vagy három gólt belőle, de kaptunk is egyet, úgyhogy kétgólos előnnyel mentünk előre a második, majd a harmadik negyedben, és hát a negyediket 4:1-re elveszítettük. Igazából ezen ment el a mérkőzés.

- Mi volt ez a sok büntetés? A két edző és még egy-egy vezető...

- Hát ez a káosz, ez a teljes káosz. A játékvezetők elveszítették a kontrollt a mérkőzés felett, mindenkit kiállítottak a végén, akit csak lehetett, s amiért csak lehetett. Ami nem jó dolog, mert a harmadik mérkőzésre egyik csapatnak se lesz edzője.

- Eltiltást kapnak?

- Hát én azt gondolom, piros lap után el fogják tiltani őket, mind a két edző és mind a két segítő fog kapni egy meccset.

- Érdekes lesz akkor a mindent eldöntő meccs. Lelkiekben hogy viseli a vereséget a Recco? Tétmeccsen, bajnokságban, nem volt rá példa. Hogy jöttetek vissza Savonából, milyen hangulatban?

- Nagyon rossz hangulatban jöttünk, mindenki szerette volna megnyerni ezt a mérkőzést, annak ellenére, hogy a Savonát nem lehet lebecsülni, ezt mindenkinek tudnia kellett. Főleg hazai pályán, egy nagyon szép új uszodában, ez fellelkesíti a játékosokat, nézőket. Mondom, fantasztikus hangulat volt. A baj az, hogy vezettünk 2 góllal majdnem a negyedik negyed elejéig, és igazából mindenki azt gondolta, hogy a meccs megvan, de hát a mérkőzés négy negyedig tart, vagy még tovább. Kiengedtünk a végén, elég buta hibákat kjövettünk el. A Savona balkezese lőtt négy gólt  igazából azt szerettük volna, hogy ő lőjön kapura, ne Janovics meg Fiorentini, úgyhogy neki több lehetőséget hagytunk. Ő pedig élt ezekkel a lehetőségekkel, főleg a mérkőzés végén, két sorsdöntő gólt lőtt.

- Mindent eldöntő meccs jön, gondolom, hogy nagyon felszívjátok magatokat, otthon is játszotok. Van veszély? Hogy érzed?

- Azt gondolom, hogy jobbak vagyunk. A hazai pálya előnye mindenképpen meglesz, nem tudom, hogy kik lesznek a játékvezetők, de a veszély játékvezetők szempontjából igazából ebben a savonai meccsben volt, hiszen ugyanaz a játékvezető bíráskodott, aki tavaly nem fújta be a Savonának azt a négyperces kiállítást, amit most se fújt be. Úgyhogy kénytelen volt a végén azért ezt valahogy kompenzálni a Savonának, és hát ezt meg is tette, mert nem adott meg egy ötméteres szabaddobás-gólunkat, és a végén kaptunk még két-három furcsa ítéletet. De hát ez benne van sajnos a játékban. Most mi már a harmadik meccsre kell, hogy koncentráljunk, de jobbak vagyunk. Azt gondolom, hogy meg kell nyerni ezt a bajnokságot, persze az élet hozhat mindig meglepetéseket, de azért a Recco jobb csapat, mint a Savona.

- Nagyon szépen köszönöm Tibor, szerdán drukkolunk, és utána kereslek majd.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)