FACEBOOK

Eger-Vasas döntő!

Eger-Vasas döntő!
hozzászólás, 2011.05.02.

A Vasas hazai pályán nagy nehezen legyűrte a Szegedet és így biztossá vált, hogy Eger-Vasas finálé lesz a bajnoki címért. A döntő oda-visszavágó rendszerű, az első meccs a fővárosban lesz.

Vodafone OB-1, rájátszás, negyedik forduló

Vasas-Szeged 10:7 (3:4, 3:1, 2:2, 2:0)
Komjádi uszoda, v.: Dodog, Vogel
Vasas: Nagy V. - Decker 1, Boskovics 4, Katonás 1, Powers 1, Vörös 1, Kiss G., Vámos 1, Kovács R., Hőna, Steinmetz B. 1, Takács, Fülöp. Vezetőedző: Földi László
Szeged: Baksa - Török, Varga P., Vindisch, Kiss Cs. 1, Komlósi, Molnár T. 2, Juhász Zs. 1, Younger 2, Somogyi, Kayes 1. Vezetőedző: Kásás Zoltán
Gól - emberelőnyből: 5/12, ill. 3/15
Gól - ötméteresből: -/-, ill. 1/1
Kiállítás - cserével végleg: Kiss G. (21.)
Kipontozódott: Takács (17.p.), Steinmetz B. (23.p.), Kayes (27.p.)
Sárga lap: Földi László (19.p.)

A Szeged kezdett jobban és sokáig uralta is a játékot. A Vasas a meccs második felében feljavult és változatos, izgalmas meccsen, elsősorban Boskovics gólerős játékának köszönhetően bebiztosította helyét a bajnoki döntőben.

A VLV ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

FOTÓK:


TT-képek



Kovács Anikó-képek 1.



Kovács Anikó-képek 2.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK (SportKlub és vlv):

0:1 - Molnár Tamás első gólja

0:2 - Kayes gólja

1:2 - Decker gólja

2:2 - Boskovics első gólja

2:3 - Juhász Zsolt gólja

3:3 - Boskovics második gólja

3:4 - Kiss Csaba gólja

4:4 - Boskovics harmadik gólja

5:4 - Steinmetz Barnabás gólja

5:5 - Younger első gólja

6:5 - Vörös gólja

6:6 - Younger második gólja

Younger második gólja - vlv

7:6 - Boskovics negyedik gólja

Boskovics negyedik gólja - vlv

7:7 - Molnár Tamás második gólja, ötméteres

Molnár Tamás második gólja, ötméteres - vlv

Kimaradt szegedi előny - vlv

Decker-pöci - Baksa véd - vlv

Kimaradt Vasas-előny - vlv

8:7 - Vámos gólja

Vámos gólja - vlv

9:7 - Katonás gólja

Katonás gólja - vlv

10:7 - Powers gólja

Powers gólja - vlv 


Molnár Tamás nyilatkozata

- Azt imént beszélgettél a játékvezetőkkel, volt miről társalogni velük?
 

- Hát, nem is kell nagyon nagy szakembernek lenni, aki látta ezt a mérkőzést.... Nagyon jó kis mérkőzés volt, a 10:7 abszolút nem tükrözi a reális erőviszonyokat. Mi nyerni jöttünk, azt hiszem, hogy a mérkőzés a kezdetektől úgy is alakult. Sajnos Dodog játékvezető nem így gondolta. Nem szoktam a játékvezetőkkel foglalkozni, különösen amióta én is aktívan tevékenykedem e területen. De azt hiszem, hogy jelen pillanatban, és ezt szerintem Kemény Dénes - bocsánat hogy itt rá hivatkozom, - meg tudja erősíteni: a magyar vízilabdának létérdeke, hogy ezekben a helyzetekben jó játékvezetők legyenek. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy két ilyen csapat küzdelmét, amelyen az egyik csapatnak adott esetben a jövője múlhat, játékvezetői ítéletek befolyásolják. Gratulálok a Vasasnak, megnyerte a mérkőzést, de rossz szájízzel megyek haza, mert nem a Vasas volt a jobb.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Kiss Csaba nyilatkozata

- Csaba gratulálok, kikaptatok, de nagyon-nagyon nehéz és kemény meccs volt. Mennyire vagy csalódott?


- Hát a nagyon szó, az nem fejezi ki eléggé, hogy mennyire. A matematika az ugye nem hazudik, hogyha a táblára nézünk, háromgólos Vasas győzelem, 10:7, nem ide, de… de kimerem jelenteni, hogy ez a Vasas nem érdemelte meg jobban a döntőbe jutást, mint ez a Szeged. Meg kell tanulnunk még döntőbe jutni, döntőt játszani, és nyerni. Úgy éreztem, hogy számunkra ez a meccs három negyeden keresztül tartott, mert a harmadik negyed végén történt húsz másodpercen belül egy olyan dolog, ami…, ami hát kidurrantotta a lufit, amit mi addig fújtunk. Lőttünk egy gólt, és úgy éreztem, hogy már bent volt a labda a kapuban, amikor kontrát ítéltek ellenünk, és abból gólt kaptunk. 8:7 helyett 7:8 lett. Ezt már sajnos nem bírtuk el. Van még mit tanulnunk, ezeken a meccseken látszik, hogy van fejlődési lehetőség fizikálisan, fejben, szívben, mindenben. De nagyon-nagyon büszke vagyok erre a csapatra, mert fantasztikus volt, amekkorát küzdöttünk ma. Még egyszer mondom, mi is megérdemeltük volna azt, hogy a döntőbe jussunk.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Somogyi Balázs nyilatkozata

- Gratulálok neked is mert óriási meccset vívtatok. Minden bajnokinak ilyennek kéne lennie, és akkor lennének nézők. Mennyire vagy csalódott?

- Nagyon csalódott vagyok, hiszen nekünk ez volt az év egyik, sőt a legfontosabb meccse és vereséget szenvedtünk.

- Hol ment el? Mi történt? Min múlott?

- Igazság szerint nem tudom megmondani. Be kellett volna lőni a helyzeteinket és talán jobb lett volna, hogyha  egy kicsit, jobban élünk a lehetőségekkel. Azzal a kevéssel, amit kaptunk.

- Jön a bronzmeccs nektek most már úgy néz ki. Mennyire tudjátok a csalódottságot feledtetni?

-Muszáj lesz. Nincs más választásunk, mindenképpen szeretnénk megnyerni a bronzérmet ezek után.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: P. K. T.)


Török Béla nyilatkozata

- Nagyon elkeseredett arcot vágsz most.


- Igen, ez azért van, mert nem kerültünk a döntőbe. Ez egy döntőt érő mérkőzés volt. Idén másodjára is kikaptunk a Vasastól. Ez most sokkal jobban fáj, mint az előző volt. Nem tudok mit mondani.

- A meccsről beszéljünk egy kicsit. A harmadik negyedig úgy tűnt, hogy ti vagytok fölényben és ott volt egy fordulat. Te is azt mondod, hogy a bírói döntéseken múlt?

- Nem szeretnék a játékvezetéssel foglalkozni. Nem az én tisztem megítélni. Én azt tudom, hogy kikaptunk 10:7 re és nem kerültünk a döntőbe, Ennyi.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: P. K. T.)


Steinmetz Barnabás nyilatkozata

- Csapatkapitány úr, gratulálok a döntőbe jutáshoz! Gondolom elég nehéz volt ez ma este.

- Igen, az idén minden Szeged-mérkőzésünk nehéz volt. Így volt ez most is és nagyon örülök, hogy most nemhogy a megszerzett előnyünket nem tékozoltuk el az utolsó negyedben, hanem gyakorlatilag az utolsó negyedben sikerült megnyerni a mérkőzést.

- Ezt minek tulajdonítod? Fejben volt valami változás vagy a szegediek nem bírták?

- Szegedieknél nem vettem észre nagy változást. Nem tudom, hogy onnan volt-e kipontozódás (elképzelhető, hogy volt), de gyakorlatilag egy jó összetételű csapat játszott végig. Nálunk pedig úgy érzem mindenki, aki bement a vízbe a kipontozódott játékosok helyére, nagyon-nagyon harapott, nagyon-nagyon akart. Tüzet vitt a játékba és elszántságot, ennek is volt köszönhető a diadal, de leginkább annak, hogy most nem csináltunk buta hibákat. Volt hiba, mert az természetesen mindig van, de buta gondolkodási hiba nem volt. Így nem tudott az ellenfél rést találni a pajzsunkon.

- Most lesz egy nagyon érdekes meccs Egerben, hiszen mindkét csapat bent van már a döntőben…

- Ez presztízskérdés. Úgy gondolom, hogy olyan mély gödörből álltunk fel ebben a szezonban, olyan mélyről sikerült apró lépésekkel egyre följebb és följebb kerülnünk és jobb játékot nyújtanunk, hogy egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy egy pillanatra is kiengedjünk. Teljesen mindegy, hogy az Eger milyen összetételben fog játszani, kik fognak szerepelni a csapatukban, mennyire veszik komolyan ezt a mérkőzést. Nálunk leginkább az a tét, hogy ebből a felfelé menő egyenesből, amin most vagyunk és szeretnénk a döntőben eljutni ennek a csúcsára, bármilyen apró kis visszaesés ne keletkezhessen. Úgyhogy ez a tét, megtartani a jó játékunkat, még jobban csiszolni rajta, mert a döntőben minden hiba nagyon sokba kerülhet.

- Köszönöm szépen Barna.

(Lejegyezte: Tina)


Kiss Gergely nyilatkozata

- Gratulálok Gergő! Bejutottatok a bajnokság döntőjébe. Azért ez nagyon szép teljesítmény.

- Igen. Ha jól tudom, most már matematikailag is. Nagyon örülök. Gratulálok a csapatnak! Fantasztikusan küzdöttek. Nagy Viktor fenomenális volt. Köszönöm!

(Lejegyezte: R.B.)


Nagy Viktor nyilatkozata

- Gratulálok Viktor! Gondolom nagyon boldog vagy, hogy bejutottatok a bajnokság döntőjébe
.

- Igen, nagyon boldog vagyok. A meccs lefújása után pár másodperccel, anna a csapattársamnak, aki először odajött hozzám, mondtam, hogy egyszerűen olyan érzés szabadult fel belőlem, mint hogyha megnyertük volna a bajnokságot. Tehát ezzel csak azt akarom mondani, hogy mekkora tétje volt ennek a meccsnek és mekkora nagy boldogság van bennem. Egy kicsit meg is könnyebbültem. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy most lubickolni fogunk, hanem ugyanezzel a lendülettel kell továbbmennünk. Úgyhogy a következő meccseket arra kell felhasználnunk, hogy ezt a szintet megtartsuk.

- Vár rád a tévé, szóval gratulálok, nagyjából elmondtad a lényeget.

- Gratulálok a csapatnak, a TEVA-Vasas-UNIQA-nak. A Szegednek is szeretnék gratulálni, mert szerintem fantasztikus meccset játszottunk. Az egész bajnokságban nem tudtuk nagyon megverni egymást. Úgy gondolom, ha a nézők a tévén  ide kapcsoltak, nem választottak rosszul, hogyha pedig kijöttek, még jobban jártak azzal, hogy élőben látták ezt a meccset. Örülök, hogy egy ilyen meccsen nyerni tudtunk. BOLDOG ANYÁK NAPJÁT MINDENKINEK : )

(Lejegyezte: Tina)


Vörös Viktor nyilatkozata

- Gratulálok Vöri, a döntőben vagytok. Gondolom, hogy elégedett vagy, boldog vagy és minden tök jó.

- Ilyenkor jó beszélni, mert ugye nyertünk. Szerintem megint megmutattuk, milyen tartásunk van. 2:0-ra megint elmentek az elején, aztán volt megint erő bennünk, hogy felálljunk. Kiss Gergőt elvesztettük a harmadik negyedben és még így is volt annyi erő a csapatban, hogy eldöntöttük a mérkőzést. Nagyon boldog vagyok és várom a döntőt.

- Azért mégsem volt ez olyan egyszerű mérkőzés, mint ahogy mondod. A vége sima volt, nyilván, de azért voltak kritikus pillanatai. Majdnem egy döntőbe illő mérkőzés volt ez a döntőbe jutásról döntő mérkőzés.

- Hála az Istennek, sok néző volt, úgyhogy itt most volt egy örömvízilabda, nagyon jól játszottunk. Ilyenkor kár a rossz dolgokat, a hibákat elemezni, örülni kell, arra majd ráérünk kedden. Jön a Rijeka, azt felhasználjuk a felkészülésre.

- Van még két mérkőzés a döntő előtt, azt le kell játszani, de matematikailag is a döntőben vagytok. Ott mire kell figyelni? Még jobban felpörögni (egyre jobbak vagytok, meccsről meccsre jobb formában játszotok) vagy inkább pihenni kell? Azt se felejtsük el, az Egerrel is fogtok játszani. Eltitkoljátok egymás elől, ami még titkolnivaló van vagy letesztelitek, hogy mire lehet számítani a döntőben?

- Úgy gondolom, hogy ezt a két meccset is komolyan kell vennünk, mert minden egyes meccset felkészülésnek kell tekintenünk. Minden egyes meccsel egyre jobban összecsiszolódunk. Szerintem ez a csapat azon a meccsen is győzni akar, mint mindegyiken. Reméljük a legvégén mi emeljük magasba a kupát.

- Köszönöm szépen és gratulálok még egyszer.

(Lejegyezte: Tina)


Vámos Márton nyilatkozata

- Hát Marci, nem csak a döntőbe jutáshoz gratulálok, hanem ahhoz is hogy ez a szezon neked áttörést hozott. Most már fontos meccseken döntő fontosságú gólokat lősz. Úgyhogy nagyon jól megy. Gratulálok! te hogy látod?


- Köszönöm szépen! Igen. Életem első döntőjét játszom. Borzasztóan örülök ennek, mert elsőéves OB-I-es játékosként ez nem sokaknak adatik meg. Várom a döntőt, hogy az Eger idejöjjön hozzánk, hogy eltudjuk őket kapni.

- Mesélj egy kicsit erről a meccsről! Gondolom nagyon nehéz volt, és az első két negyedben nem is tűnt úgy, hogy megtudjátok nyerni.

- Igen. Szerencsére mi jöttünk ki jól a végén. Szerintem ez annak tudható be, hogy mi játszunk Euroligában is még és ott nagyon sok kemény, brusztos harcos meccs van. Ezáltal mi jobban bírjuk fejben is, meg szerintem fizikálisan is a véghajrát.

- Áruld el, hogy a lövéseid, amelyek nagy része utat talál a kapuba, mennyire kényszerből mennek el a kezedből? Tehát, hogy már lejár a támadó idő, nincs kinek passzolni, vagy tudatosan próbálod úgy irányítani, hogy te lőj a végén?

- Hát mikor hogy. Van amikor lejár az idő és el kell lőni, el kell vállalni. Van amikor téged hagynak ott üresen és be kell lépni a helyére és be kell lőni.

- Ma például hogy volt?

- Ma például a második volt. A második opció.

- Mire számítasz az Eger ellen a döntőben?

- Nagyon nehéz meccsre. Az Eger nagyon jól védekezik. Nem biztos, hogy sokgólos meccsek lesznek, de remélem, hogy sokan kijönnek és jó vízilabdát fogunk játszani.

- Köszönöm szépen!


- Én is köszönöm!

(Lejegyezte: R. B.)


A rájátszás állása négy forduló után:

 
M Gy D V Gk Pont
1.  ZF-Eger 4 3 1 0 6 78
2.  TEVA-Vasas-UNIQA 4 2 2 0 7 69
3.  Szeged Beton VE 4 0 2 2 -7 63
4.  Groupama HONVÉD 4 0 1 3 -6 59

Az 5-8. helyért

Pécs-FTC 8:13 (2:3, 1:5, 2:2, 3:3)
G.: Bóbis 5, Hegedűs, Soós, Hangody Gy., ill. Varga T. 4, Misics, Varga I. Zs. 2, Czigány, Illés, Tóth Z., Galambos, Kunac

Debrecen-Szolnok 3:17 (1:3, 0:3, 1:6, 1:5)
G.: Apanasenko, Simon A., Bugajcsuk, ill. Marnitz 3, Pásztor, Regős, Hangay, Bálint G. 2, Mezei, Georgescu, Gerritse, Kovács O., Császár Gy., Szőke


Vízit Szabó Zolival a SportKlub online-on

(A SportKlub szakkommentátorának heti értékelése.)

Eger-Honvéd

Az Eger biztos döntősként sem tartalékol, becsületből játszik. Egy szempontból ez jelentőségét vesztette, ugyanis a finálé másik résztvevőjének kilétét már nem befolyásolhatják Biros Petiék. De hozzáállásuk becsületes, a Honvédnak megint kicsi hiányzott - mint már annyiszor az évben - a jobb eredmény eléréséhez.

Vasas-Szeged

Az év legjobb meccse volt, talán a kupadöntő volt még ilyen magas színvonalú, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy a rájátszásban mindenképpen ez viszi a prímet. A mérkőzés méltó volt az elvárásokhoz, két elszánt csapat küzdelmét láthattuk. Amíg a Szeged fejben és fizikailag bírta, nyílt volt a meccs, a végén egy Nagy Viktorral jobb volt a Vasas, bár hozzá kell tenni, hogy Baksa Laci legalább ilyen kiemelkedően védett a túloldalon. A Szeged megint olyan jól kezdett, mint sokszor idén, aztán több kontrába is beleszaladtak.

Több fordulópontja is volt a találkozónak, az első az emberelőnykihasználások terén. A Szeged az első ötből azt a hármat belőtte, aminél eljutottak a kapuralövésig, kettőt pedig támadóhibával elvettek tőlük. Boskovic eredményes játékát nem tudták megakadályozni a vendégek. A második fordulópont a horvát világbajnok sima és Kiss Gergő végleges kiállításánál adódott, ha ezt a fórt belőtték volna Molnár Tamásék, fordulhatott volna az állás. Felhozták Nagy Viktort a kihagyott lövések, 7-7 után már csak a Vasas szerzett gólt, pedig Kiss Csabának is volt még ziccere., Powers pedig végleg eldöntötte a csatát.

A bíráskodásról annyit, hogy egy-egy alkalommal olyan ítélet született, aminél bölcsebb lett volna talán semmit sem fújni. Sok olyan mérkőzésszituáció adódott, amikor érzésre lehetett előre tudni, milyen ítélet születhet, mégis az ellenkezőjét fújták. Életszerűbb lett volna ezekben a helyzetekben, ha néma marad a síp. Általánosságban az mondható el, hogy bölcsebben kellett volna fújniuk a játékvezetőknek.

Rájátszás, 5-6. kör

A 3-4. helyezettek sorrendje még nem dőlt el számszakilag sem, a hétvégi Szeged-Honvédon erre is választ kaphatunk. Vagyis már csak az kérdéses, hogy ki végez a playoff harmadik, illetve negyedik helyén, ezután eldől, hogy ki kezdheti otthon a bronzmérkőzést. Lélekben már mindenki a döntőre, illetve a helyosztókra készül.

10 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs33021
2011.05.06. 11:42

Például amikor alapszakasz 4. helyről nyerették meg a vasassal egyik évben a bajnokságot. Vagy volt olyan meccs a döntőben mikor a vasasnak kapufát!!! megadtak mint érvényes gólt, az Egernek pedig a teljesen érvényes és 100%-osan bent lévő gólt is érvénytelenítették. A rengeteg kontráról és kiállításról nem is beszélve (Nyilván ha szabálytalanság van fújják be, de ugynanúgy mindkét oldalon, mert az egyik oldalon mindent befújok a másikon meg semmit is a brutális csalás és nem a bírói tévedés kategóriája szerintem). De ezeket mindenki tudja, aki látta a meccseket. És még sorolhatnám... Ilyenek még a Balkánon vagy az oroszoknál sincsenek! De minden sorozat véget ér egyszer...

ikuvihar hozzászólása
2011.05.05. 23:04

Mondj 2 példát a brutális csalásra, amivel bajnok lett a Vasas. Csak hogy legyen viszonyítási alapom. Egyébként a Csurka blogban nem találtam olyat, hogy elcsalták volna a meccset a Vasasnak. Ha meg az volt a cél, miért állították ki a Kiss Gergőt végleg. Hacsak nem azért, hogy leplezzék a csalást.

balzs hozzászólása
balzs33014
2011.05.05. 09:18

Te meg a piros-kéket. Egyébként pont ezért hivatkoztam a Csurka blogra, mert ő nem vádolható se szegedi, se egri elfogultsággal.

ikuvihar hozzászólása
2011.05.04. 23:49

Vedd le a kék-sárga szemüvegedet, meglátod, más lesz a világ.

balzs hozzászólása
balzs33006
2011.05.04. 11:04

Szerintem olvassátok el Csurka Gergely írását: http://emberfor.blog.nepsport.hu/archives/2011/05/02/Molnar_Papesz_berontott_a_biroi_oltozobe/ (itt a vlv-s cikkben is megtalálható a linkje) A TV-közvetítésben mintha azt mondta volna a kommentátor hogy pl a Szeged egyik érvényes gólját is Vogel érvénytelenítette, aki állítólag a Szegedet tolta. Aki meg látta az előző négy bajnokságot az azt is látta hogy bírói segítséggel nyert a vasas, akkor miről beszélünk?

ikuvihar hozzászólása
2011.05.04. 01:00

balzs! Olvasva a hozzászólásaidat, látszik, hogy gyűlölöd a Vasast, de ezt a megjegyzést szerintem Te sem gondoltad komolyan.

B (régi) hozzászólása
2011.05.03. 17:02

Még ha igaz is lenne az állításod első fele, akkor sem lenne semmi köze a szóban forgó meccshez.

balzs hozzászólása
balzs32999
2011.05.02. 21:16

Azok után hogy a vasas 4 éve brutális csalások sorozatával nyeri a bajnokságot, nem kicsit pofátlanság vasas elleni csalást emlegetni.

B (régi) hozzászólása
2011.05.02. 18:01

Azt is mondhatnám, Vogel hálás lehet Dodognak, hogy egészségesen hagyhatta el az uszodát.

B (régi) hozzászólása
2011.05.02. 17:59

Papesz nyilatkozatát annyival egészíteném ki, hogy Dodog játékvezető legfeljebb kompenzálta azt a pofátlan csalássorozatot, amivel Vogel játékvezető a Vasast sújtotta. Vogelnek üzenem: szerencséje, hogy nyert a Vasas, különben kórházi lábadozása miatt ebben a szezonban többet már nem vezetne meccset.