FACEBOOK

Szeged-Vasas és Eger-Honvéd a hétvégi fordulóban

Szeged-Vasas és Eger-Honvéd a hétvégi fordulóban
hozzászólás, 2011.01.14.

Rangadókkal folytatódik a Vodafone OB-1 alapszakasza. A Vasas szombaton Szegedre látogat, a Honvéd pedig vasárnap az egyetlen veretlen csapat, az Eger otthonában szeretne jó eredményt elérni. Előzetesünkben a rangadókon érintett négy játékos nyilatkozik.

Vodafone OB-1, 12. forduló

január 15., szombat

16.30 Debrecen-OSC
17.00 UTE-Szolnok
17.00 Pécs-ASI
18.00 Szentes-BVSC
18.00 Szeged-Vasas (vlv)

TÖRÖK BÉLA (Szeged-Beton) a VLV-nek:

- Nekünk ez a meccs a zárómérkőzésünk az őszi szezonban (a bajnokság félidejét jelentő jövő heti fordulóban a Szeged szabadnapos - a szerk.), ha megnyerjük, akkor igazán előkelő pozícióból várhatjuk a tavaszt. Ezért is nagyon fontos nekünk ez a mérkőzés, illetőleg azért, hogy az itteni renoménkat tovább javítsuk. Mindenki tudja, hogy aki Szegedre jön, annak tartania kell tőlünk - remélem, ezzel a Vasas is tisztában van, mindenesetre ezt szeretnénk bizonyítani. Biztos vagyok abban, hogy ízig-vérig rangadót fogunk játszani - szegedi sikerrel. Laci meg én kaptunk egy kis plusz töltést a héten a válogatott edzésein, a többiek pedig csütörtökön - velünk együtt - a Partizannal kétkapuztak, tehát a világ egyik legjobb csapatával készülhettünk a Vasas elleni mérkőzésre. Jó előjelekkel várhatjuk a találkozót, csütörtök délelőtt 10:8-ra kaptunk ki, s ez a Partizan ellen nem rossz eredmény. A sérültek továbbra is sérültek, de ezzel nem foglalkozunk, vertük már meg úgy a Vasast, illetve ikszeltünk velük, hogy pontot mással szemben nem veszítettek és nekünk sérültjeink voltak. Mindenféleképpen nyerni akarunk és nyerni is fogunk, a kulcsjátékosaink hiánya még jobban összekovácsolja majd a csapatot.

STEINMETZ BARNABÁS (TEVA-Vasas-UNIQA) a VLV-nek:

- Nagy a tét, mivel ez egy különösen fontos bajnoki mérkőzés lesz, amire több ok miatt is nagyon-nagyon oda kell tenni magunkat. Egyrészt azért, hogy kikerüljünk abból a gödörből, amiben december közepe óta vagyunk; önbizalmat adhat, hogyha jó, magabiztos játékot nyújtva tudunk nyerni. A Szeged egy meccsel többet játszott ugyan, de tény, hogy előttünk van három ponttal, mindenképpen nagy szükség volna tehát arra, hogy győzzünk. A másik dolog, amire hatással lehet a szegedi találkozók, az a február 2-i Euroliga-mérkőzésünk szintén velük, a Komjádiban. Úgy tervezzük ugyanis - bár gondolom, ebben ne sokan bíznak -, hogy az Euroliga-csoportunk legerősebb tagját, a Kotort idegenben legyőzzük, s ha ez sikerül, akkor az utolsó fordulóban a Szegeddel lesz egy nagyon komoly mérkőzésünk, amit szintén meg kell nyerni a továbbjutáshoz. A cél eléréséhez az első lépést most szombaton tehetjük meg, ha nem adunk önbizalmat a Szegednek, hanem a mi korábbi egészséges önbizalmunkat visszaszerezve győzelmet aratunk. Mindenképpen erre fogunk törekedni.

Január 16., vasárnap

16.30 Eger-Honvéd (SportKlub és vlv)

SZÉCSI ZOLTÁN (ZF-Eger) a VLV-nek:

- Úgy gondolom, hogy a Rijeka-meccs, ha pozitívumot kell keresni, a védekezés szempontjából már jó volt, viszont még nem sikerült teljesen visszaszerezni az önbecsülésünket, úgyhogy erről is fog szólni a most vasárnapi mérkőzés. Természetesen számítanak a pontok is, de a bajnokság vége messze van, nekünk most talán fontosabb, hogy elkezdjünk végre jól játszani, mint maga a konkrét eredmény. Természetesen hogyha jól játszunk, azért az győzelmet kellene hogy hozzon. Szerintem most már kezdi elveszíteni a türelmét mind a szurkolótáborunk, mind a vezetőségünk, de nekünk nem szabad elveszítenünk a türelmünket egymással szemben. Ha képesek leszünk csapatként, egymásért küzdeni, akkor abból tényleg lehet jó eredmény.

SZIVÓS MÁRTON (Groupama-Honvéd) a VLV-nek:

- Nehéz megmondani, hogy milyen mérkőzés lesz a játék szempontjából, hiszen a téli szünet után még magunkat sem láttam játszani. Nagyon remélem, hogy azt a játékot, azt a lendületet visszük tovább, amit az őszi idényben mutattunk. Az Egernek volt olyan mérkőzése mostanában, ami nem úgy sikerült, ahogy eltervezték. Biztos vagyok abban: kettős erővel fognak küzdeni, hogy bizonyítsanak, mi pedig azon leszünk, hogy ez ne sikerüljön nekik. Nagyon szoros mérkőzést, nagy küzdelmet várok és győzni szeretnénk Egerben! Nagyon örülök, hogy Salamon Feri Dénestől meghívót kapott, úgy gondolom, hogy ez mindenképpen lendületet fog adni neki a folytatásra és remélem, hogy az elkövetkezőkben is bizonyítja majd tehetségét.

(Ebben a fordulóban az FTC szabadnapos.)