FACEBOOK

Továbbjutást vár a hazai Euroliga-csoportból a Szeged

Továbbjutást vár a hazai Euroliga-csoportból a Szeged
hozzászólás, 2010.09.22.

Kásás Zoltán vezetőedző a Montpellier és a Nagyvárad ellen győzelmet vár, a jelentősen megerősödött Rijeka ellen pedig szoros, kemény meccsre számít. A pénteken kezdődő torna sajtótájékoztatóján jártunk, Szegeden.

Tudósításunk a Volvo Autó Hungária Kft. támogatásával készült.

Az egész vezetés és a "fél csapat" részt vett a Szeged-Beton szerda délutáni sajtótájékoztatóján, amelyen bemutatták a csapat új szerzeményét, a fiatal, nagyon tehetséges Aaron Youngert, aki az ausztrál válogatottban nem játszott még meccset úgy, hogy ne lőtt volna gólt. Ott volt a Szegedre 12 év után visszatért sokszoros válogatott, Kiss Csaba, az EB után mindössze négy napot pihenő Török Béla, valamint természetesen Varga Péter csapatkapitány.

Szegeden úgy tartják, hogy három ok miatt erősödött a csapat. Egyrészt a távozó két ember helyére érkezett "újak" minőségi cserét jelentettek. Másrészt sikerült megtartani a tavalyi gárdát, harmadrészt pedig a fiatalok egy évvel rutinosabbak lettek, Baksa László és Török Béla sok időt töltött a válogatottal, tapasztalatot szereztek, ami várhatóan kamatozni fog. 

A hétvégi torna komoly esemény a városban, a klubvezetés arra számít, hogy sokan lesznek az újszegedi uszoda partján, amely fölé még nem került fel a sátortető - remélhetőleg ezt nem fogjuk sajnálni az időjárás miatt. A hölgyek ingyen tekinthetik meg a meccseket, s a vezetők arra számítanak, hogy ezt a lehetőséget a szegedi lányok-asszonyok arra használják fel, hogy magukkal viszik párjukat is a meccsekre...

Ami az esélyeket illeti: nem mondta ki senki, de benne van a levegőben, hogy a jelentősen (spanyol és horvát válogatottal, valamint a két Varga-testvérrel) megerősödött horvát Primorje Rijeka a csoportgyőzelemre legesélyesebb csapat. Ezt igyekeznek megcáfolni a hazaiak, s szerencsére még a második hely is továbbjutást ér. (A kiesők a LEN Kupában folytathatják.)

VLV-VIDEÓK:

undefined
Kásás Zoltán a sajtótájékoztatón

undefined
Körtvélyessy Péter klubelnök a sajtótájékoztatón

undefined
Varga Péter csapatkapitány a sajtótájékoztatón

undefined
Török Béla a sajtótájékoztatón

undefined
Kiss Csaba a sajtótájékoztatón

VLV-FOTÓK:


Sajtótájékoztató Szegeden

A torna programja:

1. forduló, péntek:

15.30 Nagyvárad (romániai)-Rijeka (horvát)
17.00 Szeged-Montpellier (francia) 

2. forduló, szombat:

15.30 Montpellier-Rijeka
17.00 Szeged-Nagyvárad
 
3. forduló, vasárnap:

10.30 Montpellier-Nagyvárad
12.00 Szeged-Rijeka

A meccseken ők bíráskodnak: Lehn (német), Abramovics (montenegrói), Schmidt (holland), Arslenyan (török). A delegátus: Saronov (orosz).