FACEBOOK

Biros Péter és Hosnyánszky Norbert átadta a csapat ajándékát a felsőzsolcai árvízkárosultaknak

Biros Péter és Hosnyánszky Norbert átadta a csapat ajándékát a felsőzsolcai árvízkárosultaknak
hozzászólás, 2010.07.16.

Pénteken már csak délelőtt volt edzés a szigeten, így a keret tagjai hosszú víkendet kaptak. A csapatkapitány Biros Péter és Hosnyánszky Norbert az igencsak húzós hét utolsó munkanapjának délutánján Felsőzsolcára utazott, ahol átadták a csapattagok által összegyűjtött pénzből vásárolt ajándékokat az árvíz károsultjainak.

A tavaszi esőzések számos településen okoztak szinte helyrehozhatatlan károkat, az azonban nem kétséges, hogy mind közül Felsőzsolca szenvedett a legtöbbet, hisz a település házainak több mint 80 százalékát érintette valamilyen mértékben a természeti katasztrófa.

Az ország keleti részét sújtó csapás az egész társadalmat megrázta, a legkülönbözőbb formában adakoztak az emberek, hogy enyhítsék a kilátástalan helyzetbe került károsultak gondjait. 

A vízilabda EB-re készülő magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai félmillió forintot adtak össze, s ebből a pénzből tartós élelmiszereket, levesporokat és konzerveket kaptak a rászorulók.

A csütörtök délelőtti edzés után jó negyedórán át írogatták alá a csapat tagjai azokat a posztereket, amelyeket "megbízottaik", Biros Péter és Hosnyánszky Norbert személyesen nyújtott át a helyieknek - természetesen a két raklapnyi adomány mellé.

- Mindannyian együttérzünk az árvízkárosultakkal, hiszen többünknek barátai, családtagjai élnek a katasztrófa sújtotta területen. Ezért is éreztük különösen fontosnak, hogy közvetlenül mi magunk juttassuk el a csapat ajándékát a legsúlyosabban érintett településnek, így az adomány garantáltan eljut a rászoruló családokhoz - mondta a csapat nevében Biros Péter. 

Kun Attila, a 75 éves Felsőzsolca Városi Sport Club (FVSC) elnöke sportbaráti gesztusnak nevezte, hogy a vízilabda-válogatott ilyen módon is kifejezi együttérzését az árvízkárosultakkal. - A válogatott sikerei minden sportbarát és fiatal sportoló számára példaértékűek, bármilyen sportágat űzzenek is. Így példaképek lehetnek az utánpótlás számára, és utat mutatnak nemcsak a sportsikerek, hanem a kitartás, szorgalom terén is - mondta a sportvezető.

Az esemény kapcsán megtudtuk azt is, hogy a Vodafone közreműködésével működő 1749-es számú közös távközlési adományvonalra az elmúlt másfél hónapban mintegy 150 millió forint gyűlt össze az árvízkárosultak részére.







1 régi hozzászólás

Yoda hozzászólása
Yoda31858
2010.07.18. 18:02

Respect!!!