FACEBOOK

Magyarok egymás ellen - a Camogli jutott fel az olasz első osztályba

Magyarok egymás ellen - a Camogli jutott fel az olasz első osztályba
hozzászólás, 2010.06.23.

Kiss Csaba csapata legyőzte Märcz Tamás klubját, s ezzel biztosította helyét az olasz bajnokság legmagasabb osztályában. A szerda esti csata kiélezett volt, a mindent eldöntő meccs első felében a nápolyi Acquachiara jelentős előnyt szerzett, de az otthon játszó Camogli fergeteges hajrával fordított. Kiss Csaba kétszer, a vendégeknél Märcz Tamás egyszer volt eredményes.

A nápolyi Acquachiara a Pro Recco fiókcsapata, a most zárult bajnokság előtt ide helyezte át a Recco vezetése Bencivengát és Märcz Tamást. Az Acquachiara tulajdonosa a pro reccós Pino Porzio testvére és a bajnokság előtt hírlett, hogy a Pro Recco tulajdonosa ezt a klubot is szeretné megvásárolni, hogy felfejlessze a Brescia és a Savona szintjére.

A rájátszás utolsó körébe az egyik ágon bejutó Camogli és Acquachiara páros meccse két győzelemig tartott, s a Camogli sikerével ért véget.

A krónika

Első mérkőzés:


Camogli-Acquachiara 9:8 (3:0, 0:4, 4:1, 2:3) (Kiss Cs. 1, ill. Märcz T. 2)

Második mérkőzés:

Acquachiara-Camogli 12:8 (2:1, 3:2, 4:1, 3:4) (Märcz 1, ill. Kiss Cs. 2)

Harmadik mérkőzés:

Camogli-Acquachiara 13:11 (2:4, 4:5, 5:1, 2:1) (Kiss Cs. 2, ill. Märcz T. 1)

A Camogli 2:1-es összesítéssel győzött és ezzel ősztől ismét az első osztályban szerepelhet.

KISS CSABA a VLV-nek:

- Ez valami őrület volt... Úgy kezdtünk, ahogy szoktunk, "alvással", már az elején vezetett 2-3 góllal az Acquachiara. 2:5, 3:6, 4:8, 6:10 volt. A térfélcsere után nem is tudom, mi történt. Nagyon feljavult a kapusunk, aki addig keveset védett, és elkezdte vinni a csapatot a szív, meg a közönség. Egyre közelebb kerültünk hozzájuk, s az egyenlítés után még el is húztunk két góllal, 6:10-ről lett 12:10, ott pedig már csak arra vigyáztunk, hogy ne tudjanak közelebb kerülni. Próbáltuk kivenni a játékból Bencivengát és Märcz Tomit, ami sikerült is. Azt mondom, hogy nem a tudásbeli különbség döntött a javunkra, hanem az a szív, amit ezek a fiatal srácok bevittek a meccsbe.

- Mi volt az elvárás, mire számítottatok, amikor kezdődött ez a play off?

- Azt tudtuk, hogy nagy valószínűséggel az Acquachiarával játszunk, ha a Cataniát kiverjük, ami sikerült. Azt is tudtuk, hogy a nápolyiak nagyon fel szeretnének jutni, nem véletlenül került oda Bencivenga és Märcz Tomi. Camogliról pedig tudni kell, hogy egy kis falu Genova közelében, Recco mellett és hát egy álom volt, hogy visszakerüljön a csapat az első osztályba. Itt többen azt mondták, hogy tavaly könnyebb lett volna, és mégis az idén sikerült. Fantasztikus sikerként éli meg mindenki és nagyon boldogok.

- Neked hogy ment? Azt látni, hogy minden meccsen dobtál gólt, kétszer kettőt, egyszer egyet.

- Jól ment szerencsére. Éreztem, hogy nekem is hozzá kell tennem a magamét a sikerhez. Hiába van egy nagyon jó centerünk, aki szállítja a kiállításokat, azokat a fórokat be kell lőni. Van egy másik rutinos játékosunk, Temellini, ő is hozzátette a magáét. Közhely, amit mondok, de tényleg így van: ez egy óriási csapatmunka volt. Említhetem, hogy fiatal, 20 év körüli játékosok fogták le hátul Bencivengát, odatették magukat akár azon az áron is, hogy kapnak egy-két pofont. Tudták, hogy nekik is és a klubnak is hatalmas nagy siker, hogyha a Camogli vissza tud kerülni az első osztályba és mindent beleadtak.

- Gondolom, már pakolsz, mikor jössz haza, hiszen ősztől a Szeged játékosa vagy?

- Várhatóan a hétvégén, aztán jön egy kis pihenő, hiszen nekem elég viszontagságos volt ez a szezon. Lesz mit kipihenni.

- Gratulálok a Camogli feljutásához és sok sikert itthon!

Természetesen igyekszünk majd Märcz Tamást is megszólaltatni.


A másik ágon az Ortigia 2:0-as győzelemmel (6:5 és 8:6) jutott túl a play offon, s így a szicíliai Siracusának néhány éves szünet után ismét az első osztályban játszó férfi csapata van.

1 régi hozzászólás

Daret hozzászólása
Daret31525
2010.06.24. 15:01

Szerk, "A Camogli 2:1-es összesítéssel győzött és ezzel elsőosztályú maradt." Ezt javíts kérlek!