FACEBOOK

Junior EB: vereség az olaszoktól

Junior EB: vereség az olaszoktól
hozzászólás, 2009.09.21.

A magyar junior válogatott elvesztette a csoportrangadót a chaniai Európa-bajnokságon. Az olaszok végig több góllal vezettek ellenünk, az utolsó negyednek ötgólos hátránnyal futottunk neki, s csak egyetlen gólt tudtunk rajtuk hozni. A mieinkre így nehéz folytatás vár a nyilvánvalóan második helyen kivívott továbbjutás után. 

Junior EB, Chania (Görögország), csoportmérkőzés:

Magyarország-Olaszország 7:11 (1:3, 1:3, 2:3, 3:2) G.: Radócz 3, Török 2, Petrovai, Szőke, ill.  Del Luongo 5, Innocenzi, Bini 2-2, Lo Cascio, Valentino

Gyorsan kétgólos vezetésre tettek szert az olaszok, mert míg a mieink elhibázták a helyzeteiket, ők belőttek két emberelőnyt. A meccs negyedik percére kialakult a végén realizálódott négygólos különbség, ettől kezdve hiába próbáltunk felzárkózni. A lélektani fordulópontot talán az jelentette, amikor 4:2-nél egy kihagyott büntető után lefordulásból gólt kaptunk. Sajnos később még egy ötméteres kimaradt, nem beszélve az emberelőnyökről. A csapat idegesen, mélyen képességei alatt játszott.

Az állás csoportunkban két forduló után:

1. Olaszország 6,
2. Magyarország 3,
3. Szlovénia 3,
4. Lengyelország 0 pont

KESZTHELYI TIBOR szövetségi kapitány a VLV-nek:

- Figyelmetlenek és dekoncentráltak voltunk, rengeteget hibáztunk, elsősorban elöl. Két büntetőt kihagytunk, rosszul lőttük a fórokat, rossz passzokat adtunk és hátul is elég átlagos teljesítményt nyújtottunk.

- Fel lehet rázni a fiúkat?

- Nagyon remélem... Dénes is itt volt, meccs után ő is elmondta, miben látta a hibákat, ugyanaz volt a véleménye. Sajnos esélyünk nem volt. Elmentek 4:2-re, kaptunk egy büntetőt, kihagytuk, abból gólt lőttek - 5:2. Rosszak voltak a lövéseink, megbeszéltük, hogy nem lövünk fej fölé - ziccerben oda lőttünk, meg is fogta a kapus. Kimaradt a két büntető, emberfórban rossz passzt adtunk, alapvetően ez volt a gond. Figyelmetlenek voltunk és ez elsősorban támadásban jelentkezett. Felrázzuk őket, most jön egy lengyel meccs, azon mindenképpen meg kell mutatni, hogy mi ennél sokkal, de sokkal többet tudunk, utána pedig meglátjuk ki következik, most még nem tudjuk. Amint kiderül, arra fogunk készülni.

TAKÁCS BÁLINT csapatkapitány a VLV-nek:

- Az elején volt három-négy helyzetünk, azokat sajnos kihagytuk, ők pedig értékesítettek két emberelőnyt. Voltak "kapaszkodóink", amikor feljöhettünk volna egy gólra, de akkor kihagytuk az ötméterest, elhibáztuk az emberelőnyt. Ez így ment végig, amikor felzárkóztunk volna, hibáztunk, ők meg elléptek.

- Le vagytok taglózva?

- Igen, de most az a fontos, hogy holnap a lengyeleket jó játékkal legyőzzük, utána pedig tudomásom szerint a francia-román győztesével játszunk majd, ha pedig ez sikerül, - mégpedig jó lenne, ha úgy sikerülne, hogy abból már építkezni tudjunk, - már a horvátok következnek a negyeddöntőben... Őket egy meccsen mindenképpen el akarjuk kapni.

TÖRÖK BÉLA a VLV-nek:

- Kicsit szétestünk, az okát nem tudom. Lehet, hogy túl nagy hangsúlyt fektettünk erre a meccsre és bestresszelt a csapat.



További eredmények hétfőről:

Hollandia-Románia 11:6 (4:1, 3:1, 1:2, 3:2)

Horvátország-Franciaország 14:6 (3:0, 3:2, 3:1, 5:3)

Törökország-Németország 4:7 2:3, 0:1, 2:2, 0:1)

Szerbia-Montenegró 10:8 (3:1, 2:3, 3:3, 2:1)

Lengyelország-Szlovénia 2:11 (1:4, 0:2, 1:3, 0:2)

Ukrajna-Oroszország 5:17 (1:4, 2:5, 1:3, 1:5)

Görögország-Spanyolország 4:6 (2:2, 0:1, 1:1, 1:2)

Eredmények a torna első napjáról

17 régi hozzászólás

Todi hozzászólása
Todi25180
2009.09.23. 09:45

"...ha már írtál vagy 150 kommentet arról, hogy miért NEM sikerült." Ez a mondat nagyon szemet szúrt. Ezek szerint Te már legalább ennyi kommentet írtál azzal kapcsolatban, hogy miért nem sikerült. Sőt biztosan írtál már ennyit, hiszen olvassuk mindannyian. K...a sok ráérő időd lehet, hogyha az a fixa ideád, hogy Neked itt meg kell írnod a kudarc okait, amire egyébként szerintem senki sem kért. Persze a véleményt meg lehet írni, de napi átlagban több kommentben? Mi szükség van erre? Persze ha tényleg ennyire unatkozol és semmi mással nem tudod kitölteni az idődet, akkor érthető, de nagyon "gáz". Nem nagyon szoktam vitába szállni az ilyen hozzászólásokkal, de úgy általában az életben ki nem állhatom az olyanokat, akik mindenáron meg akarják mondani a tutit, amihez úgy általában semmi közük sincs.

Coach hozzászólása
Coach25175
2009.09.22. 19:08

B (régi) Tok ciki, hogy ilyeneket irsz. Hol elsz te, az 50-es evekben? Ez azt jeleni, hogy anyukadat, noveredet vagy a lanyodat sem nagyon tiszteled? Lehet, hogy veled van a baj, nem? Neha jo amit irsz es olvasgatom, de jobb lenne a civilizaltabb hozza allas. Nem azt kellene megtamadni aki vedi a csapatot. Vagy en nem latom jol a helyzetet?? Jo szurkolast mindenkinek! Hajra gyerekek!! Ez az oldal roluk szol, nem arrol, hogy ki mit gondol a nokrol.

im hozzászólása
im25169
2009.09.22. 09:22

B(régi) - nek a meccsekről és a szakmáról írt dolgait nagyon bírom, korrekt, találó, általában egyetértek vele. Most sem a szakmai részével volt gondom, mert most is jól látja a dolgot. De ha rákattintasz a nevére és megnézed a hozzászólásait, láthatod, hogy majd mindegyikben kapnak a tőle a nők egy oldalvágást, egy lekezelő megjegyzést. Ebből lett elegem egy kicsit.

gé hozzászólása
25167
2009.09.22. 07:42

Lányok! B (régi) alapvetően a meccsről, a hozzáállásról írt, nem a feminizmusról, és én akkor is csalódott vagyok, de bízom a fiúkban, bár nehéz lesz a folytatás. Nem kell sértve érezni magatokat, ha más is elmondja a véleményét, úgy ahogy neki tetszik. persze ehhez nektek is meg van minden jogotok.

Bodza hozzászólása
Bodza25166
2009.09.22. 07:08

IM,veled vagyok:)

lilla hozzászólása
lilla25163
2009.09.21. 23:31

Kedves B(régi)! Úgy látom, azok közé tartozol, akik időt szánnak az "okos gondolataik" közléséhez. Melyik TV állomás közvetíttette a mérkőzést, hogy ilyen pontosan tudod mi történt? Légy szíves legközelebb írjál a vlv oldalra - de időben, hogy én is megnézhessem a meccset! Apropó. El nem tudom képzelni, hogy miért nem Te vagy a junior válogatott vagy akár a felnőtt válogatott csapat edzője? Miért nem pályázod meg? Hiszen a Te irányításoddal biztosan minden egyes mérkőzést megnyernének, mert leírtad, hogy milyen egyszerű! Nem fogok egyetlen egy" kommentet "sem írni, mivel nem vagyok kompetens erre, és -akárhogy is fáj - Te sem! Ami a látott vízilabda meccsek számát illeti sokkal többet láttam, mint ahogy gondolod.De élj azzal, ahogyan gondolod! A vízilabdához akkor hasonlítsd a focit, amikor legalább a fele annyi sikert érte el! Óriási fej vagy! Egyet azonban elfelejtettél: a fejet a nyak mozgatja és azok -a nők!

im hozzászólása
im25162
2009.09.21. 23:30

Elnézést, de néhány billentyűt nem mindig vesz be a gépem...

im hozzászólása
im25161
2009.09.21. 23:29

Miért van az hogy egyes férfiak állandó késztetést éreznek itt rendre utasítani és megalázni a nőnemű hozzászólókat?! Arról nem beszélek, hogy ez őket minősíti, de kéretik tudomásul venni, hogy bárkinek joga van véleményt nyilvánítani, a nőknek is. Lehet, hogy férfiak (többnyire ők) művelik jól ezt a sportágat, és tény, hogy a szabályokat valószínűleg kívülről fújják és biztos, hogy sok férfi szurkoló van. DE a közönség közel 80 %-a NŐ!!!!!!!!! Bizony-bizony uraim, nekünk tetszenek játszani! A nőkről vallott meglehetősen ásatag felfogást pedig ajánlom revideálni, tekintettel az édesanyákra, leánygyermekekre, nővérekre, húgokra és egyéb hozzátartoókra. Aki úgy gondolja, hogy a nők a speizba, konyába, krumpli mellé valók, annak valóban ilyen hölgyet kívánok, egy percenttel sem jobbat. Hopp, lehet, hogy most beletaláltam? Lehet, hogy ilyent tetszett választani? Az is a választót minősíti. Ajánlom elfogult, becsmérlő férfitársaim figyelmébe a következőket: néhány hölgyet Egyiptom, Oroszország és Anglia trónján, Marie és Eve Curie, Teréz anya, Janics Natasa, Kovács Katalin, Egerszegi, hogy csak néhány ismertebb nevet említsek...Azt az egyetlen bankcsoportot, amelyiket egy nő vezet, valahogy nem érintette a válság, a Rolex céget egy matróna irányítja, azt sem igen fenyegeti csőd...A férfiak által oly szívesen vezetett BMW-ket évek óta két NŐ tervezi, nem is tudom, miért... :) A nagyrabecsült férfiak minden tudásukkal csak háborút, botrányt, tragédiát, gazdasági válságot bírtak okozni a történelemben, olyan anyáról, aki öldökölni, meghalni küldte a fiát a csatába - no ilyenről nem nagyon szól a fáma... Az uszodákban általában nők ülnek, amíg nagyszerű nagyon elfoglalt apák gyermekei uszikálnak, vagy labdát hajigálnak a vízben. És nem tudom, hogy a tisztelt férfitársak mi a jófenét csinálnának, ha nekik kellene a krumpli mellett üldögélni kedves párjuk paracsára... Szóval, kicsit tessék visszavenni a lekezelő stílusból, ha kérhetem... Mert különben nem megyünk a meccsekre és lehet nézni az üres lelátókat.

B (régi) hozzászólása
2009.09.21. 22:32

Drága lilla, nekem a tiedhez hasonló, tipikusan női hozzászólásokról az a bölcs mondás jut az eszembe, hogy a nőket nem az eszükért szeretjük. Tisztelet az igen ritka kivételnek, de az rád nem vonatkozik. Ha te azt gondold, hogy dícséret illetné a fiúkat azért, mert legyőzték a szlovénokat, az körülbelül olyan, mintha az mondanád, hogy téged is meg kellene dícsérni, mert egyedül, segítség nélkül ki tudod fújni az orrodat. Ennek a szlovén csapatnak kis túlzással, de tényleg csak kicsivel, még én is lőttem volna legalább egy gólt. Ennyit a szlovén meccsről. Az olaszok elleni vereség azért különösen bosszantó (itt természetesen nem rád gondolok), mert ez a meccs az olaszok számára is ugyanakkora téttel bírt, mint a mieinknek. Azzal a különbséggel, hogy az olaszok megfelelő mentális állapotban (tiszta fejjel) álltak hozzá a meccshez, a mieink meg úgy, mint az elsőbálozólányok. Pedig a zömük OB/1-es élcsapatban edződik hétről hétre, és van köztük több játékos is, akinek komoly Euroliga- vagy éppen LEN Kupa tapasztalata van. Akkor kell ugyanis jól játszani, amikor komoly a tét, és amikor komoly a tét, akkor jól kell játszani. Ez ilyen egyszerű. Ezt tudják a szerbek, a horvátok és úgy látszik, most már az olaszok is. Csak a mieink nem tudják. Ez persze nem mond semmit a sok tökkelütött kispolgárnak, önjelölt szociális munkásnak, szanatóriumi ápolónak, akiknek a szókincsében az a szó, hogy profizmus nem telik meg valódi tartalommal. És most kezdődhet megint az olcsó fogadkozás meg az előre mutogatás, hogy majd később sikerül. Lassan úgy, mint a fociban. Mert nem az eredmény a fontos, hanem a magyarázat. Na, ezért kapunk ki egyre gyakrabban. Délszláv ág. Remek. A nyolc között a horvátokkal. Csak nehogy úgy járjunk, mint a felnőtt VB-n a szerbek ellen. Mert sajnos benne van. El lehetett volna kerülni, de nem sikerült. Gratulálok. Ja, még valami. Te majd akkor szerencsétlenezz, ha már írtál vagy 150 kommentet arról, hogy miért NEM sikerült. Mert a képhez a kudarcok is hozzátartoznak, nem csak a sikerek. Dícsérni pedig akkor kell, amikor legyőzzük a délszlávokat vagy még esetleg a spanyol, utánpótlásban meg az olasz és görög csapatot is, a többi ugyanis KÖTELEZŐ. Ha láttál már háromnál több vízilabdameccset, akkor ezt neked is jól kellene tudnod. Ahelyett meg, hogy válaszolsz, inkább szaladj ki a speizba megnézni, hogy van-e elég krumpli, a válaszodat ugyanis arra se méltatnám, hogy mellékattintsak.

ptr hozzászólása
ptr25157
2009.09.21. 22:28

Kellemes meglepetés radócz 3 gólja de hol vannak a többiek? Fel a buksival. HAJRÁ

nettyus:) hozzászólása
2009.09.21. 21:41

Haho! Kiss Gergő születésnapjáról elfeledkeztetek!! Ezúton is Nagyon boldog születésnapot kívánok, Gergő!! :)

jenci hozzászólása
jenci25154
2009.09.21. 20:24

Ki védett?. Miért bukik meg a csapat a kapitány keze alatt. Tudásuk felét sem mutatják. Ideje volt már különben kikapni a csoportban. Lehet ez kell a sikerhez. Ha a nagy csapatunk Rómában a németektől kikapnak, most világbajnokok.

gé hozzászólása
25153
2009.09.21. 20:21

Nyugi Lilluka! Hirtelen felindulásomban írtam, mert nagyon csalódott voltam. korábbi hozzászólásaimat ha megolvasod, rájössz, hogy nemcsak szidni tudok. bármi az eredmény. Szurkolok a fúknak nagyon, vigye a dac őket előre.

marcius13 hozzászólása
2009.09.21. 19:42

Nehezebb ág...de ha így nyerünk, szebb lesz a győzelem:)

Coach hozzászólása
Coach25151
2009.09.21. 19:24

Nem is kell ra figyelni. Gyerunk fiuk. Nem kell be**arni. 1 ilyen meccs belefer! Sok sikert!!!!!

lilla hozzászólása
lilla25150
2009.09.21. 18:58

Te, te szerencsétlen gé! Tegnap,amikor nyertek a fiúk /ami mellesleg kötelező / miért nem gratuláltál? Csak akkor tudod kinyitni a szád, amikor veszítenek? Csak szidni tudsz?

gé hozzászólása
25149
2009.09.21. 18:02

Szégyen