FACEBOOK

Pakson járt a csapat - atomerős támogatás az olimpiai címvédőnek és az utánpótlásnak

Pakson járt a csapat - atomerős támogatás az olimpiai címvédőnek és az utánpótlásnak
hozzászólás, 2009.06.16.

Az év végéig 8 millió forinttal támogatja a vízilabda-válogatott felkészülését és az utánpótlást a Paksi Atomerőmű Zrt. Az erről szóló megállapodást kedden, a teljes csapat jelenlétében írta alá Pakson Kemény Dénes szövetségi kapitány és Süli János vezérigazgató. A válogatott nevében Biros Péter egy aláírásokkal díszített vízilabdával köszönte meg a paksiak támogatását.

A római világbajnokságra készülő magyar válogatott a balatonfűzfői edzőtáborba utazás közben tett kitérőt, s ejtette útba Paksot. Az üzemlétogatás során a fiúk érdeklődve figyelték a látottakat, sok kérdést tettek fel.

A házigazdák elmondták, hogy a paksi atomerőmű fennállása során mindig kiemelt figyelmet fordított a sport támogatására. A paksi kötődéseken túlmenően aranyfokozatú (fő)támogatóként a legutóbbi olimpiai ciklusokban mindig a Magyar Olimpiai Bizottság mögött álltak. Eddig csak saját labdarúgócsapatuk és kosarasaik látogatták meg az erőművet, s örülnek, hogy az olimpiai bajnok vízilabdázóknak is bemutathatják különleges munkahelyüket.

- A fiúk nem voltak elkeseredve, hogy a hétfői két erős edzés után ma délelőtt üzemlátogatás került a programba, majd egy kiadós ebéd a paksi halázscsárdában - mondta Kemény Dénes a VLV-nek. - Gyönyörű ajándékot is kaptunk: nyolcmillió forinttal támogatja a csapatot és az utánpótlást az erőmű.

- Hogy jön létre egy ilyen támogatás?

- Az egész abból indult ki, hogy két és fél hónapja a paksi iparosok körének vendége voltam egy beszélgetésen, amelyen a válogatottal kapcsolatos belső ügyekről, tanulságokról, érdekességekről érdeklődtek. Akkor ismertem meg Süli Jánost, s felvetődött, hogy a csapattal örömmel meglátogatnánk az üzemet. Már akkor szóba került egy esetleges támogatás lehetősége, de megmondom őszintén, ekkora összegre nem is gondoltam... Válságos időszakban ez nagyon jól jön. Ráadásul az ebédnél úgy váltunk el, hogy annyira szeretik a csapatot, annyira kívánják, hogy továbbra is jól szerepeljen, hogy elképzelhető, valamilyen formában jövőre is folytatják a támogatásunkat. Azt hiszem, a fiúk meg fogják érteni, hogy a délutáni edzés kicsit erősebb lesz, hogy bepótoljuk a délelőtt elmaradtakat...





1 régi hozzászólás

kuka hozzászólása
kuka22704
2009.06.16. 18:13

Ez nagyon helyes.-:) A támogatást pedig maximálisan megérdemlik.