FACEBOOK

A Pro Recco megvédte bajnoki címét

A Pro Recco megvédte bajnoki címét
hozzászólás, 2009.05.28.

A bajnoki döntő harmadik meccsét is megnyerte és ezzel ismét bajnok lett Olaszországban a Pro Recco. A szerda esti meccsen, Reccóban az elején még a vendég Posillipo vezetett, de aztán jött a henger. Märcz Tamás négy gólt lőtt, Madaras Norbert egyszer volt eredményes, Kásás most gólpasszokkal szolgálta ki társait. Lefújás után természetesen nagy ünneplés kezdődött. Megmutatjuk az öszes magyar gólt és a meccs utáni ünneplést.

Pro Recco-Posillipo 12:7 (2:2, 3:1, 5:3, 2:1)
Recco, v.: Bianchi és Collantori
Pro Recco: Tempesti, Presciutti, Madaras 1, Mangiante, Kásás, Felugo 1, Di Costanzo 1, Angelini 3, Figari, Calcaterra, Udovicsics 2, Märcz 4, Bencivenga. Edző: Pino Porzio
CN Posillipo: Negri, Janovics 2 (1 ötméteres), Fiorillo, Buonocore 1, Scotti Galletta 1, Bertoli, Gambacorta 1, Gallo 1 (ötméteres), Baraldi, Zlokovics 1, Saccoia, Mattiello, Antonino. Edző: Carlo Silipo
Gól - emberelőnyből 4/9, ill. 2/6 + 2 ötméteres.

Részletek, nyilatkozatok, videók később.

Videók (RaiSport Sat):

Märcz Tamás első gólja

Märcz Tamás második gólja

Märcz Tamás harmadik gólja

Madaras Norbert gólja

Märcz Tamás negyedik gólja

A meccs vége

Ünneplés, kupaátadás

MäRCZ TAMÁS a VLV-nek:

- Örülök, hogy sikerült hazai környezetben, a mi közönségünk előtt, már a harmadik meccsen begyűjteni a bajnoki címet. Azt hiszem, sokan kíváncsian várták, hogy a rijekai vereség után mennyire tudjuk odatenni magunkat erre az ütközetre. Néhány helyzetet kihagytunk az elején és ennek köszönhteően a második negyed közepéig tartotta magát a Posillipo. Úgy gondolom,hogy jól játszottunk mind elöl, mind hátul. Sokan elkönyvelték előre a győzelmünket és valóban mi voltunk a fő esélyesek, de ezt egész évben bizonyitanunk kellett. Az olasz bajnoki címnek nagy értéke van, nagyon örülök, hogy másodszor is sikerült, a 2005-ös savonai siker után.

- Ezen a meccsen különösen eredményes voltál.

- Volt néhány jó lehetőségem a meccsen és szerencsére sikerült élni ezekkel.

MADARAS NORBERT a VLV-nek:

- Nehéz és hosszú év volt! Nem bánom hogy vége! Jól és simán tudtuk befejezni. A meccs elején talán kicsit izgultunk, kimaradtak helyzetek, de ahogy megnyugodtunk, ők fokozatosan elfáradtak és elbizonytalanodtak.

- A gólod előtt hogy maradtál ennyire egyedül a jobbszélen? A közvetítésből nem lehetett megfejteni.

- Elúsztam víz alatt és senki nem vett észre. Ahogy elveszítették a labdát, tettem néhány tempót, majd víz alá buktam és csak a kapujuk közelében jöttem fel. Kása látta, elkérte a labdát, és ahogy feljöttem már érkezett is a passz.

- Nagy ünneplés volt a meccs után?

- Semmi különös, csak egy vacsora. Sőt, nagyon szolíd volt. Azért még mindenkiben benne vannak a Rijekában történtek.

- A jövőről esett szó?

- Még nem.

Beszélgetés KÁSÁS TAMÁSSAL

A Pro Recco honlapjának fotói a meccsről