FACEBOOK

Vasas-Eger, Pro Recco-Posillipo - szinte egy időben

Vasas-Eger, Pro Recco-Posillipo - szinte egy időben
hozzászólás, 2009.05.27.

Furcsa egybeesés: Magyarországon és Olaszországban is ma este játsszák a bajnoki döntő harmadik mérkőzését - szinte egy időben. A különbség az, hogy Itáliában a záró dudaszó után talán már ünnepelnek is a győztesek, hiszen a Pro Recco 2:0-ra vezet a Posillipo ellen, s ma otthon játszik, míg a Komjádi uszodában 1:1 es állásnál kezdődik a meccs. Beharangozónkban négy magyar olimpiai bajnok nyilatkozik a két mérkőzésről.

A magyar döntőben eddig fordított szereposztást alkalmaztak a "színtársulatok": mindkét találkozón a vendég csapat szerezte meg a győzelmet. A Komjádiban és a Bitskey Aladár uszodában is egygólos vendégsiker született, így most szinte nulláról indul a döntő - persze azzal a különbséggel, hogy már legfeljebb három meccset játszhatnak a csapatok. Egyre kevesebb lesz tehát a lehetőség a hibázásra, pontosabban a hibát egyre nehezebb lesz kijavítani.

BIROS PÉTER A VLV-nek:

- Semmi különlegességgel nem készültünk, ebben a fázisban már nem lehet komoly edzéseket tartani. Igazán csak fel lehet hívni a figyelmet arra, hogy mik voltak a hibák legutóbb. Belekukkantottunk a vasárnapi meccsbe, megnéztünk egy-egy jelenetet. Mind a két fél nyerni szeretne - ennél okosabb majd háromnnegyed kilenckor leszek. Mindenki egészséges, de azt hiszem most már a beteg, sérült is kibírná ezt a néhány napot és játszana. Sok nézőt várunk, igazán úgy élvezetes a meccs, ha sokan vannak a lelátón.

STEINMETZ BARNABÁS a VLV-nek:

- Úgy gondolom, hogy fokozatosan egyre jobb teljesítményt nyújtunk és ez az, amiben nagyon bízunk. Azt reméljük, hogy az esti mérkőzésen még jobban játszunk majd. Az a célunk, hogy szerdán este magabiztos győzelmet arassunk a Komjádiban, ami nem feltétlenül azt jelenti, hogy hat góllal győzünk, lehet az egy gól is, de szeretném, ha a játék képe azt mutatná, hogy tényleg minden tekintetben felülmúljuk az Egert. Az első mérkőzésen nem működött még minden tökéletesen, Egerben már lényegesen jobban mentek a dolgok, egyedül az emberhátrányos védekezésünk (ami egyébként jól szokott menni) hagyott kívánni valót maga után. Én úgy gondolom, hogy ha ezt sikerül összerendeznünk, akkor 2:1-re alakíthatjuk az állást a javunkra.

A döntő harmadik mérkőzése ma 19.00 órakor kezdődik a Komjádi uszodában (Sport 1 televízió és VLV.hu)

Olaszországban a Pro Recco eddig simán menetelt, 2:0-ra vezet, miután otthon és Nápolyban is legyőzte a Posillipót. A nápolyiaknál ma este sem játszhat a brutalitás miatt kétmeccses eltiltással büntetett Varga I. Zsolt. A Pro Reccónál mindenki jól van, nekik elsősorban a lelki sebeket kell begyógyítaniuk, hiszen szombaton Rijekában, a Final Four döntőjében fájdalmas vereséget szenvedtek a Primorac Kotortól.

VARGA I. ZSOLT a VLV-nek:

- Volt tíz napunk, hogy jól felkészüljünk erre a meccsre, én úgy látom, hogy ez sikerült. Egyértelmű, hogy a második mérkőzés már az első negyedben eldőlt. A Recco sokkal erősebb, most, hogy kikaptak az Euroliga döntőjében, biztos, hogy sokkal dühödebbek, koncentráltabbak lesznek, nehezebb dolguk lesz a fiúknak. Végig reménykedtem, hogy lesz még egy meccs, amin tudok majd játszani, de nem nagyon lehet mit mondani. Biztos, hogy óriási különbség van a két csapat között. Igaz, a Kotor és a Recco között is hatalmas a különbség és egy meccsen bármi megtörténhet, lehet akár nyerni is. Meglátjuk.

KÁSÁS TAMÁS a VLV-nek:

- Nagyon szeretnénk győzni, jó lenne már lezárni ezt a szezont. Mindenki kellőképpen elfáradt, meg azért van bennünk egy kis csalódottság a Final Four miatt. Nem szeretnénk még egyszer leutazni Nápolyba, úgyhogy ez már eleve egy nagy motiváció, azon túl, hogy azért a bajnokságot mégiscsak szeretnénk megnyerni. Nem könnyű ilyenkor újra felpörögni, két ilyen fontos meccs után és egy ilyen nehéz és szomorú véget ért döntő után. Az utólsó erőnket össze kell szedni, egy órát még meghajtani és nyerni.

Az olasz bajnoki döntő harmadik mérkőzése ma 18.10 órakor kezdődik (RaiSport Sat)

21 régi hozzászólás

istyu hozzászólása
istyu22354
2009.05.29. 11:40

jómagam a csoportmeccsekre gondoltam, nekem majdnem ugyanakkora élmény kint lenni egy "egyszerű" csoportmeccsen és szurkolni, mint akár egy döntőben. Az 55e meg valóban nem kevés, mindenki maga dönti el, mennyit ér meg... és én egy csoportmeccset engedhetek meg magamnak, de attól még nem gagyi, nem csak a döntőben kell virítani, meg támogatni a srácokat...

sirpeter hozzászólása
2009.05.29. 10:46

Hi, ellnezest!nem algeriat vertek 60-0-ra, oket csak 34-2re :) 60-0 Libia volt:) es a masodik legnagyobb kulonbseg eddig vizilabda meccsen. Valaki tudja az elsot?

sirpeter hozzászólása
2009.05.29. 10:07

Hi, miert nem, nem ertem. Ha jol tudom, de majd itt kijavitanak, mult heten del afrika uj csucsot allitott fel. del afrika-algeria 60-0!es aze lozo vb is jol szerepeltek, 14. ek lettek megelozve Kinat, olimpia elott es a japanoktol a helyoszton is csak buntetokkel kaptak ki!Ja es hgy miert erdekes mindez. Mert ot a jatekosok teljesen amatorok, ket jatekosuk jatszik europaban(Bell Barcelonaban, o jatszott Szolnokon par eve, es egy masik Pierre L. meg Franciao.ban). A tobbi mind otthon jatszik egyetem vagy melo utan. Kb mint a maltai focistak. En szurkolok nekik! es ha jol tudom a noi csapatuknak magyar edzoje van Desi Zsolt.

subidubinemértem hozzászólása
2009.05.28. 12:30

nemtom. szerintem két elődöntő + bronzmeccs + döntő 55.000-ért rohatttttttt drága. a csoportmeccsek gagyik, de mondjuk egy dél-afrika elleni meccsért nem nagyon akarnék fizetni.

ancis hozzászólása
ancis22236
2009.05.27. 18:35

Hajrá EGER!!mindent bele.=)

balzs hozzászólása
balzs22235
2009.05.27. 18:35

Hajrá EGER!!! Forza Recco! Hajrá magyarok! A foci meg le van sz@rva!

móka hozzászólása
móka22234
2009.05.27. 18:32

móka Először is:Bocsi a pénteki durva reakcióért, életemben először törölték a kommentemet....e azt nem állhattam meg,nem szeretem az igazságtalanságot! Másodszor:Remélem a mai meccs végre a fergeteges játék, a káprázatos gólok, és a fantasztikus hangulat miatt marad emlékezetes! Harmadszor:HAJRÁ VASAS,innen Debrecenből!!!!!Ez a meccs nagyon fontos a lélektan miatt is!! Negyedszer:Hajrá Barcelona!!Bár igazából egyik csapatot sem kedvelem, de tény a Barca játssza a legszebb focit a világon.. Ötödször:Jó szórakozást mindenkinek, természetesen a vízilabda döntő engem is sokkal jobban érdekel mint a Bl!Ha egyszer VAsas-Manchester lenne...:)) ÜDV:!

nettyus:) hozzászólása
2009.05.27. 18:27

Hajrá Vasas! ;) Forza Recco! ;)

Dani hozzászólása
Dani22231
2009.05.27. 16:58

Sziasztok! Először is nagyon jó meccset várok, ahogy Faragó Tono mondta: reméljük a srácok kiszolgálják a szakértő közönséget! Csak reagálva a vlv-n zajlott parázs vitákra, s eszmecserére, ami az előző meccs után történt: MAGYAROK vagyunk valamennyien, legalább is a válogatottért szurol minden EGER, FTC, HONVÉD, SZEGED, VASAS, UTE drukker. Kérlek, gondoljatok erre, amikor sértő megjegyzést tesztek a másikra. Nem éri meg srácok. Gerendás Gyurival kapcsolatban: olimpiai bajnok. Lehet felőlem bárkinek antipatikus, de az erkölcsi minimumot tartsuk be. Hajrá magyar vizilabda és vlv:)! üdv

kosklau hozzászólása
kosklau22230
2009.05.27. 16:34

azért remélem, hogy a bl döntő ellenére is sokan leszünk a komjádiban!! hajrá VASAS!

kosklau hozzászólása
kosklau22229
2009.05.27. 16:31

szia, a hivatalos honlap: http://www.roma09.it/en/index.html itt fent van a program is, és a jegyárak is. jegyeket lehetett előre rendelni, de ez az időszak már lezárult. mi rendeltünk előre, a döntők napjára, átutalni kellett a pénzt. Viszont az ott megadott e-mail címre szerintem írhatsz egy levelet, mert tök normálisak, és segítőkészek, szóval sztem meg fogják írni, hogy most hogyan a legegyszerűbb jegyet szerezni. Ezek szerint azért leszünk kint páran. gyertek minél többen!!!

istyu hozzászólása
istyu22228
2009.05.27. 12:55

óóó, köszi az infót, meg a mezsgyehatár-átlépést... különben nem vészesek a jegyek, csak hát egy ilyen kiruccanásnak nem ez a legnagyobb költsége, mindegy majd meglátjuk... különben ma otthonról megy a szurkolás, sajnos a BL-döntő nyomós érv, egyszerűen nem érnék haza időben a Komjádiból... kivételesen egy cseppet azért is drukkolok, hogy 2-2 legyen az állás, és így vas. ki tudok menni, de ha addig eldönti a Vasas, azt se bánom, üsse kő ;-)

matthew hozzászólása
matthew22227
2009.05.27. 12:40

homburg, ki mondta, hogy a bl-döntőt nem nézi senki? :P bár az én kedvenceim már kiestek az elődöntőben a Múúú-tól, de megnézem, csak hogy a hülye vörösöket bukni lássam. a ma este erejéig (majd később letagadom) forca barca! :P csak kicsivel írtam, mert nyilván nagybetűs kizárólag az Eger lehet!

matthew hozzászólása
matthew22226
2009.05.27. 12:36

lám, a hazafias együttműködés felülmúlja a klubmezsgyéket. :P http://www.roma09.it/en/competition_programme/water_polo_men.html HAJRÁ EGER!!!

Daret hozzászólása
Daret22225
2009.05.27. 12:32

Off. Annak, aki még nem látta! :) http://www.youtube.com/watch?v=oakA2ANCQkM&feature=related

istyu hozzászólása
istyu22224
2009.05.27. 12:29

sziasztok! nem idevágó téma, ezért először is sorry, de hátha tudtok már valamit a római VB játéknap szerinti programlebontásáról...eddig semmilyen infót nem találtam, még a fina-nál sem. Akár kedves Szerkesztő úr, vagy Ti tudtok adni valamilyen támpontot. Feltéve, hogy egyáltalán már publikusak a dátumok. Természetesen a következő kérdés a belépőkkel stb. lenne kapcsolatos. Ugyanis szeretnénk kimenni akár egy csoportmeccs erejéig... de hogy idevágó is legyen a hsz, hajrá VASAS !!! ;-) Az infót előre is köszönöm

kiskun968 hozzászólása
2009.05.27. 11:39

Hajrá Vasas!!!Angyalföld!!!! Ma végre én is kint leszek))) Aki ismer tudja miért, de nem számít most semmi, csak a győzelem!!! Előtte egy Vasas-Pasarét- III.kerület gyerekfocival hangolok... Kivételesen a kerületért szorítok...

homburg hozzászólása
homburg22222
2009.05.27. 11:29

Olasz döntő ide, BL döntő oda, ma irány a Komiba... Hajrá EGER! Győzni kell!

subidubinemértem hozzászólása
2009.05.27. 10:43

jó nagy motiváció: "nem akarunk még egyszer leutazni nápolyba" ;)

matthew hozzászólása
matthew22220
2009.05.27. 09:57

nyilván mindenki a Vasas-Egerre lesz kíváncsi, nem a recco-posillipora. meggyőződésem, hogy ez jobb meccs is lesz! HAJRÁ EGER!!! Vidékre a serleget! ;)

im hozzászólása
im22219
2009.05.27. 09:56

Na akkor meccseljünk!:) Hajrá VASAS!