FACEBOOK

Így jutott Final Fourba a Primorac Kotor

Így jutott Final Fourba a Primorac Kotor
hozzászólás, 2009.05.06.

Az Euroliga-negyeddöntők két héttel ezelőtti visszavágóinak egyik meglepetését a montenegrói derbi hozta. A Primorac Kotor az első meccsen csak döntetlent ért el otthon, idegenben azonban kiharcolta a továbbjutást, a klub történetének legnagyobb nemzetközi sikerét elérve. A Herceg Noviban kicsikart egygólos győzelemben nagy szerepe volt a csapat két magyarjának, Steinmetz Ádámnak és Kiss Gergelynek. A mérkőzés felvételéhez nemrég jutottunk hozzá, így most megmutatjuk a meccs összes gólját.

Félelmetes légkörben kezdődött a mérkőzés. A Montenegróban megszokott vehemens szurkolás végigkísérte a találkozót, de a mintegy száz kotori drukker jó néhány alkalommal túlharsogta a hazaiakat. Ehhez persze kellett kedvenceik kiváló teljesítménye is...

Premus góljával a hazaiak szereztek vezetést, s ekkor még senki sem gondolta a lelátón, hogy milyen nehéz egy óra következik a Jadran számára. Steinmetz Ádám gyönyörő centergóllal egyenlített, beállítva az első negyed végeredményét.

Paskovics találatával már a Primorac vezetett, s ettől kezdve a hazaiak futottak az eredmény után, erejüket felemésztette, hogy a folyamatosan egy-két góllal vezető Kotor előnyét behozzák. Hiába jutott újabb és újabb lehetőséghez, támadásban egyre bizonytalanabbá váltak (más megközelítésben: a Primorac rendkívül jól védekezett). Négyszer sikerült egyenlíteniük a hazaiaknak, ebből egyszer kétgólos hátrányt hoztak be, de a vezetést 1:0 után egyszer sem tudták magukhoz ragadni. Természetesen a döntetlen elég lett volna a hosszabbításhoz, de a két magyar játékos fantasztikus összjátéka, a Primorac utolsó gólja megadta a kegyelemdöfést a hazaiak számára. (A végére a vendégek közül Petrovics, Paskovics, Milosevics, Draskovics és Ugljesa Bguljan is kipontozódott.)

Kotorban hihetetlen ünneplésben részesítették a Primorac csapatát, s a szurkolóktól természetesen kiemelt "dicséretet kapott" a két meghatározó egyéniség, Kiss Gergely és Steinmetz Ádám. Élményeikről már beszámoltak a VLV olvasóinak.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a VLV-nek adott vidónyilatkozatában Kiss Gergely élesen bírálta a nemzetközi vízilabdában uralkodó játékvezetői felfogást, nem titkolva, hogy számukra a herceg novi meccsen bíráskodó magyar játékvezető tevékenységében "sem volt sok köszönet". (A nyilatkozatra később a VLV-hez eljuttatott, Kiss Gergelyhez intézett nyílt levélben reagált Kiszelly Gábor.)

Euroliga-negyeddöntő, második mérkőzés:

Jadran Herceg Novi-Primorac Kotor 8:9 (1:1 2:3, 2:2, 3:3)
Herceg Novi, v.: Spiegel (német) Kiszelly Gábor
Jadran Herceg Novi: Sztepanovics, Sekulics, Graham 1, Elez, Vukcsevics 1, Radovics 2, Jeleca 1, Gojkovics 2, Ivovics, Pejakovics, Premus 1, Smith, Percsinics Edző: Zoran Mustur
Primorac Kotor: Radics, Drasko Brguljan, Crepulja 2, Petrovics, Darko Brguljan 1, Zatovics, Kiss G., Paskovics 2, Pavlovics 1, Milosevics, Steinmetz Á. 2, Draskovics 1, Ugljesa Brguljan Edző: Ranko Perovics
Gól - emberelőnyből: 8/20, ill. 9/12
Gól - ötméteresből: 2/2, ill -

VIDEÓ:

1:0 - Premus gólja

1:1 - Steinmetz Ádám első gólja

1:2 - Paskovics első gólja

2:2 - Radovics első gólja

2:3 - Draskovics gólja

3:3 - Graham gólja

3:4 - Steinmetz Ádám ötméterest harcol ki, Paskovics bedobja

3:5 - Kiss-gólpassz, Darko Brguljan-gól

4:5 - Jeleca vitatott gólja

4:6 - Crepulja első gólja

5:6 - Radovics második gólja

6:6 - Gojkovics első gólja, ötméteres

6:7 - Crepulja második gólja

6:8 - Pavlovics gólja

7:8 - Vukcsevics gólja

7:9 - "Magyarszkaja kombinácija", Kiss Gergő-passz Steinmetz Ádám-gól

8:9 - Gojkovics második gólja, ötméteres

(Köszönet Kiss Gergőéknek a mérkőzés felvételéért.)

1 régi hozzászólás

B (régi) hozzászólása
2009.05.09. 15:20

Jó volt látni ennek a remek rangadónak a góljait. Kettős köszönet ezért a kotori magyar különítménynek.