FACEBOOK

Vasas-Pro Recco - első felvonás

Vasas-Pro Recco - első felvonás
hozzászólás, 2009.04.07.

Szerda este a Komjádi uszodában 9 olimpiai bajnokot vonultat fel két klubcsapat. Az Euroliga negyeddöntőjében a címvédő lesz a magyar bajnok vendége. Az érdeklődés óriási, rég történt meg, hogy több mint 700 jegy elővételben elfogyott. Előzetesünkben megszólaltatjuk mind a 9 olimpiai bajnokot - plusz egyet, aki talán Londonban bepótolhatja a lemaradást. Az esti meccs alakulása a VLV-n is követhető lesz.

A Pro Recco profi mentalitással készül, természetesen videón is kielemezték a Vasast. A Recco játékosai nem titkolják, ők elsősorban a visszavágóban bíznak, hazai pályán ugyanis szinte verhetetlenek. Benedek Tibor szerint a Vasas már tavaly képes volt bárkit legyőzni, ez most is így van. Sőt, Hosnyánszky "meglepetésgóljai" pluszt jelentenek a tavalyi magyar bajnok játékához képest. Kásás és Madaras kezdi megszokni, hogy magyar csapat ellen kell bizonyítania. Velük együtt Märcz Tamás is úgy véli, számukra a továbbjutás kötelező, de nagyon-nagyon nehéz lesz a feladat megoldása.

Ami a magyarokat illeti, Varga Dániel költői magaslatokba emelkedő stílusban nyilatkozott - s ezt tőle szinte már meg is szoktuk. Egyöntetű a hazaiak véleménye: olyan eredményt kell elérni szerdán este, hogy remény legyen a továbbjutásra az április 22-i visszavágón. Ehhez a képességek 90-100 százalékát mozgósítani kell, amit talán segíteni fog, ha megtelik az uszoda lelátója úgy, ahogyan az szokott lenni az ilyen meccseken.

Akárhogy is, "olasz magyar" és "magyar magyar" szájából egyaránt elhangzik a kifejezés: a vízilabda ünnepe lesz a szerda esti másfél óra a Komjádiban. Nézzük, milyen érzésekkel várják a nagy meccset a főszereplők, a két csapatban játszó 9 magyar olimpiai bajnok, valamint Nagy Viktor, aki talán Londonban csatlakozhat a "klubhoz".

VLV-VIDEÓK:

Kásás Tamás nyilatkozataMärcz Tamás nyilatkozataBenedek Tibor nyilatkozataMadaras Norbert nyilatkozataSteinmetz Barnabás nyilatkozataVarga Dénes nyilatkozataVARGA DÁNIEL a VLV-nek:

- Szerda este, a klubvízilabda ünnepén egyetlen kötelességünk van, mégpedig az, hogy élvezzük a játékot. Élvezzük azt a másfél órát, ami ott megadatik nekünk. Azt, hogy játszhatunk a világ legjobb csapata ellen egy teltházas mérkőzésen. Már csak azért is élveznünk kell a játékot, mert ez az egyetlen esély arra, hogy nyerjünk.
 Görcsösen, „túlakarva” nem megy, a nagy akarásnak nyögés lenne a vége. Azt hiszem, senki sem várhatja el tőlünk, hogy a Recco ellen kötelezően továbbjussunk, de hogyha úgy játszunk, ahogy szeretünk és hogyha mindenki megcsinálja, ami ösztönösen benne van - akkor abból bármi lehet.

HOSNYÁNSZKY NORBERT a VLV-nek: 

- Boldog leszek, ha nyerünk, akár csak egy góllal is. Mert ha ez sikerül, akkor már biztos, hogy kint is van keresni valónk. De nyerni kell mindenképpen, és én azt mondom, hogy sikerülni is fog – legalábbis nagyon remélem. A védekezésünknek nagyon-nagyon jónak kell lennie, olyan szintűnek, mint amilyen volt mondjuk a Partizan Belgrád ellen idegenben, az első két negyedben. Ha most végig így sikerül és a támadásainknál bejönnek azok a dolgok, amiket gyakoroltunk a héten, akkor biztos, hogy nyerni fogunk. De mondom, itt a védekezésen fog múlni. Egyébként úgy érzem, Tempesti kicsit tart tőlem, játszottam ellene sokat az olasz bajnokságban, előfordult már, hogy sikerült „megszórnom”. Ami Benedek Tibi videónyilatkozatának velem kapcsolatos mondatát illeti: örülök, hogy így gondolja és igyekszem bebizonyítani a meccsen, hogy igaza van… J

KIS GÁBOR a VLV-nek: 

- Először is köszönöm az egészségi álapotom iránti érdeklődést, köszönöm szépen, jól vagyok. Az az igazság, hogy nem érzem magam fizikálisan teljesen felkészültnek, viszont pihent vagyok és reményeim szerint ez kiegyenlíti a hátrányt. Nagyon készülünk a meccsre és mindenképpen szeretnénk győzni, mert ha tovább szeretnénk jutni, akkor hazai pályán a győzelem a minimum. Aztán hogy milyen arányú, azt majd meglátjuk. Korai még erről beszélni. A meccs első negyede után fogjuk szerintem érezni, hogy jó-e az a taktika, amivel készülünk. Bizakodó vagyok, úgy érzem, hogy abszolút lehetséges a tervünk valóra váltása, az, hogy itthon nyerjünk. Aztán majd kiderül a többi. Úgy gondolom, hogy mivel a Reccóval játszunk, abszolút felszabadultak lehetünk. Olyan feladat vár ránk, ami ha sikerül, nagy dolog lesz. Szeretnénk a négy közé kerülni, s ehhez túl kell jutni rajtuk. Mindenki bizakodva várja a mérkőzést, természetesen van bennünk feszültség, hiszen az év legfontosabb meccse előtt állunk, de abszolút felszabadultan játszhatunk. Nem bizonyítanunk kell, hanem megmutatni bátran, hogy egy ilyen csapatot is meg tudunk verni, mint a Recco. Megpróbáljuk magunkat elzárni a külvilágtól, azzal foglalkozni, ami ránk vár. Olyannyira, hogy például  megbeszéltük: a nekünk járó jegyek sorsáról mindenki vasárnapig döntsön, hogy külső körülmények ne vonják el a figyelmet, csak egymással, a ránk váró feladattal foglalkozzunk. Nem is tudjuk, mennyire téma a meccs a „külvilágban”, ha lemegyünk a mérkőzésre, nyilván látni fogjuk, hogy mennyi embert érdekel a Vasas-Recco Euroliga-negyeddöntő.

NAGY VIKTOR A VLV-nek:

- Hazai pályán játszunk, én csak a győzelmet tartom elfogadhatónak. A döntetlen vagy a vereség számomra kudarc lenne. Nagyon jó csapat a Recco, de nem tartom jobbnak őket nálunk. Ennek megfelelően győzelmet várok magunktól.
 Hogy minek kell ehhez összejönnie? Mindennek…

Egyértelműen azon fog múlni, hogy melyik csapat hibázik kevesebbet. Ez legtöbbször így van, ilyen kiélezett meccsen meg főleg. Azt mondom, hogy a mi részünkről egy jó masszív 90 és 100 százalék közötti teljesítményre van szükség ahhoz, hogy meglegyen a siker.

Telt házra és őrjöngő közönségre számítok. Játszottunk már teltházas meccsen - nagyon jó érzés. Ki szeretnénk szolgálni a szurkolóinkat, akik kijönnek, megtöltik a Komjádi uszodát és szurkolnak nekünk.

Technikai tudnivalók:

A Komjádi uszoda pénztárát 18 órakor nyitják meg, de jegyek már csak korlátozott számban lesznek válthatók. (A jegyek felnőtteknek 2000.- diáloknak és nyugdíjasoknak 1000.- forintba kerülnek, "Vasasfüggő vagyok" pólóban érkezők az ár felét fizetik.) Elképzelhető, hogy a pénztárt bezárják, amikor elfogy a jegy, majd később újra megnyitják, amikor kiderül, hogy az elővételben eladott belépők tulajdonosai nem mind érkeznek meg a meccsre.

A mérkőzést Magyarországon a Sport2 televízió, Olaszországban a "helyi" Eurosport2 közvetíti élőben. Úgy készülünk, hogy olvasóink a VLV-n is nyomon követhessék a meccs alakulását.

Az Euroliga-negyeddöntők további programja:

Primorac Kotor (montenegrói)-Jadran Herceg Novi (montenegrói) - Kotor, 19.00

STEINMETZ ÁDÁM a VLV-nek:

Mindenképpen szeretnénk a Final Fourba jutni, ami ne lesz könnyű, mert kiváló ellenféllel fogunk összecsapni.  Szerdán hazai pályán játszunk, s e tekintetben önbizalmat adhat, hogy a legutóbbi bajnokinkon nagy arányban, 10:5-re sikerült legyőzni a rivális Herceg Novit. Természetesen a hazai közönség  is – vélhetően telt ház lesz. A téten kívül szó lesz a presztízsről is. A következő másfél hónapban négyszer is találkozni fogunk a Herceg Novival. Mindenképpen szeretnénk olyan eredményt elérni, ami egy nehéz visszavágóra is elég tartalékot adhat majd.

KISS GERGELY a VLV-nek:

Hatalmas derbi lesz, a két rivális csapat nyilván nagyon egymásnak fog feszülni. Ilyenkor természetesen alapvető cél minél nagyobb előnyt szerezni, de én azt gondolom, hogy számunkra ugyanilyen fontos cél a stabil játék, amivel önbizalommal tudunk a közeljövőre tekinteni. Tehát egy dolog az eredmény, de az is kell, hogy megmaradjon a csapat stabilitása

Olympiakosz Pireusz (görög)-Mladost Zágráb (horvát) - Athén, 19.00 (magyar idő szerint 18.00)

Partizan Belgrád (szerb)-Jug Dubrovnik (horvát) - Belgrád - 20.30

21 régi hozzászólás

Petra hozzászólása
Petra20962
2009.04.08. 17:46

Hajrá fiúk! nyerni kell!!!

RioF hozzászólása
RioF20961
2009.04.08. 17:44

Én merészebb vagyok,9-7 nyerünk!Ha ha csak egy lenne,akkor sem könnyezném össze a párnát!:) Mindent bele!Csak a Vasas!!!

Alberto hozzászólása
Alberto20960
2009.04.08. 17:02

Hajrá Vasas! :) Győzni kell és kész! Meg továbbjutni! Partizan Belgrád-Jug Dubrovnik, azért ez sem lesz könnyű meccs... :)

cowk hozzászólása
cowk20959
2009.04.08. 16:33

jah, 10:9-re tippelek en is.

B (régi) hozzászólása
2009.04.08. 16:25

Mindenki a Komiba!!!!!! Jeggyel még nem rendelkezők csak mögém állhatnak be a sorba! ;)

Coach hozzászólása
Coach20957
2009.04.08. 15:16

Vasas 10 : Recco 9 Hajra!!

szamóca hozzászólása
2009.04.08. 14:09

VASAS!!! (egy hete megvannak a jegyek...ugye örültök Ti is... :) ) és persze SZEGED!!!

Pepe hozzászólása
Pepe20954
2009.04.08. 13:48

Hajrá Vasas!!! Mindent bele, fiúk!

Zsoci hozzászólása
Zsoci20952
2009.04.08. 13:17

A Fáy utnál már nem lehet jegyeket kapni. Csak majd 6-kor a Komiban néhányat... Elöbb kellett volna elmennem :-(

Heydy hozzászólása
Heydy20951
2009.04.08. 12:39

Annyira várom. Én sajnos nem tudok kimenni, mert vidéken lakom. De itthonról fogok szurkolni nekik. Gyerünk Vasas. =)

Najó hozzászólása
Najó20950
2009.04.08. 12:10

Egerből is: Hajrá Vasas!

Zsoci hozzászólása
Zsoci20949
2009.04.08. 11:09

Jah, ha végigolvastam volna, és nem esek kétségbe a címszónál...

Zsoci hozzászólása
Zsoci20948
2009.04.08. 11:08

Köszi, akkor majd szobrozunk ott 1 kicsit, hogy legyen.

Nonesz hozzászólása
Nonesz20947
2009.04.08. 11:08

\"A Komjádi uszoda pénztárát 18 órakor nyitják meg...\" És még van 50 perced kimenni a 13.ker-be...

zele hozzászólása
zele20946
2009.04.08. 11:07

\"A Komjádi uszoda pénztárát 18 órakor nyitják meg, de jegyek már csak korlátozott számban lesznek válthatók.\"

Zsoci hozzászólása
Zsoci20944
2009.04.08. 11:03

Emberek, ugye még van azért jegy, mert mi csak kb. 4-re leszünk ott jegyet venni... HAJRÁ VASAS!

Nita hozzászólása
Nita20942
2009.04.08. 10:03

Mindenkinek jó szurkolást kívánok a ma estére! Mindent bele fiúk! Szép gólokat akarok látni a mérkőzés során!:)

Nonesz hozzászólása
Nonesz20941
2009.04.08. 09:29

Annyira várom! Mindenki szurkoljon! Sok szép gólt szeretnénk, fiúk!:) Egyébként ha minden igaz, a Fáy utcában még ma délig lehet jegyet venni.

capo hozzászólása
capo20940
2009.04.08. 05:32

A cikkben elhelyezett Vasas logó nem a Vasas SC logója! Ezt valaki úgy nagyjából gyártotta, és a neten elérhető. A valódi logón a piros és kék aránya 1/3 és 2/3-ad a betük se stimmelnek. Sajnos a Recco honlapján is ez szerepelt. Ki kellene cserélni a valódira...

cowk hozzászólása
cowk20936
2009.04.07. 23:23

na, ez egy fasza cikk, le a kalappal! HAJRA VASAS!

Tyúk hozzászólása
Tyúk20935
2009.04.07. 23:20

Még mindig nem hiszem el, hogy tényleg ott leszek :D már alig várom. Nagyon drukkolok a fiúknak, hogy minden úgy sikerüljön, ahogy begyakorolták s a védékezés is jól működjön. Remélem látunk majd szép \"magyar magyar\" gólokat... HAJRÁ FIÚK! ...a teltház pedig nem kérdéses, szerintem.