FACEBOOK

Már huszonegyen készülnek a Volvo Kupára

Már huszonegyen készülnek a Volvo Kupára
hozzászólás, 2009.03.03.

Újabb három játékost hívott be a Margitszigeten gyakorló keretbe Kemény Dénes: Mátyás Zoltán (FTC), Létay Krisztián és Somogyi Balázs (UTE) abban bízik, hogy nem csak a bő keret kétkapuzásához asszisztálhatnak, hanem esetleg az egri tornára is a csapattal tarthatnak. A kedd délelőtti edzés nagy sajtóérdeklődés mellett zajlott, utána pedig megtartották a hétvégi Volvo Kupa hivatalos sajtótájékoztatóját.

Kedden délelőtt impozáns látványt mutatott a jelenleg sátortetős Széchy uszoda medenceszéle: ennyi fotós és operatőr talán csak a Pekingbe induló magyar válogatott elutazás előtti utolsó edzésén volt kíváncsi a Kemény-legényekre. A fotósok előszeretettel vették lencsevégre az új vb-labdát, s meg kell mondani, őszintén, gyakran hangzott el a kérdés: ő ki is...? Nem csak az okozott bizonytalanságot, hogy az edzésen részt vevő 21 játékos fejéről hiányzott a sapka, nagyon sok arc volt ismeretlen a vízilabda-meccsekre több-kevesebb gyakorisággal kijárók számára is.

A partról úgy tűnt, hogy az edzés jó hangulatban zajlik, a kapitány és stábja nyilván a szakmai szempontokat is előtérbe helyezi a látottak értékelésekor.

Edzés után a Hajósba "fáradtak át" a sajtó képviselői és itt ízléses dekoráció előtt került sor a hétvégi egri Volvo Kupa sajtótájékoztatójára. A csapatot Kemény Dénes mellett a "torna arca", Biros Péter képviselte.


Sztárcsevity Andrea, a Volvo Autó Hungária Kft. marketingigazgatója elmondta: cége nem csak azért támogatja a sportágat, hogy a válogatott csapat felkészítését segítse, azt is szeretnék, ha minél több gyermek kezdene el vízilabdázni, s egyúttal nőne a szurkolótábor. Ezért rendeznek minden évben vidéki városban nemzetközi tornát. (Később, egy kérdésre válaszolva azt mondta: válság ide, válság oda, nem szándékoznak visszalépni  a sportág támogatásából, már csak azért sem, mert ez esetben az eddig nyújtott összegek kidobott pénzt jelentenének.)

Martin György, a szövetség elnöke szerint az új, a 2012-es londoni játékok előtti ötkarikás felkészülés idei talán legfontosabb állomása ez a kupa, amelyre a 2007-es debreceni nyitány, majd a múlt évi, kecskeméti folytatást követően kerül sor a hevesi fővárosban. 


Halmos R. Péter, az egri pólósok ügyvezetője elmondta, hogy telt házas három napra számít. Jegyet csak Egerben lehet vásárolni és célszerű időben gondoskodni a belépőkről, mert a meccsek napjain tömegjelenetek lesznek a pénztárak előtt.

Kemény Dénes szövetségi kapitány arra utalva, hogy az egri ellenfelek között ott lesz a pekingi ezüstérmes és bronzérmes is,  megismételte klasszikus mondatát: "sose félünk senkitől, miközben mindenkit respektálunk". A cél természetesen most is az, hogy a csapat minden egyes meccsét megnyerve tornagyőztes legyen.

A kapitány elmondta: csak a tornát megelőző technikai értekezleten dől el, hogy hány embert lehet meccsenként és összesen szerepeltetni, ő szeretne minél több játékosnak lehetőséget adni, nem kizárt, hogy az újonnan behívottakat is kipróbálja.

A "torna-arc" Biros Péter azt ecsetelte, hogy a gépezet még nyilván akadozni fog kicsit, de ennek most még nincs jelentősége, akkor lenne baj, ha augusztus 2-án (a római világbajnokság döntőjének napján - a szerk.) lenne ez a helyzet.





vlv-képek a keretedzésről

vlv-képek a Volvo Kupa sajtótájékoztatójáról

vlv-képek a kedd esti kétkapuról (TT-fotók)

A Telesport tudósítása



vlv-videók:
 
Biros Péter a Volvo Kupa sajtótájékoztatóján



Kemény Dénes a Volvo Kupa sajtótájékoztatóján



Volvo Kupa sajtótájékoztató



Mátyás, Jászberényi és Török az edzés után



Jelenetek az edzésről




A Volvo Kupára a belépőjegy péntekre ezer, szombatra és vasárnapra ezerötszáz-ezerötszáz forintba kerül. Helyfoglalás érkezési sorrendben és két, jeggyel rendelkező felnőtt bevihet magával két 14 éven aluli gyermeket.



A 3. Volvo Kupa programja:

Március 6., péntek

18.15 Szerbia-Egyesült Államok

20.00 Magyarország-Románia (Sport 1 televízió és vlv)

Március 7. szombat

16.15 Egyesült Államok-Románia

18.00 Magyarország-Szerbia (Sport 1 televízió és vlv)

Március 8. vasárnap

11.00 Románia-Szerbia

12.45 Magyarország-Egyesült Államok (M1 és vlv)

7 régi hozzászólás

Tomute hozzászólása
Tomute19328
2009.03.04. 16:24

Amikor Egerben 40 fő volt, akkor a fővárosi három találkozón összesen harminc...:-):-):-)

c hozzászólása
c19322
2009.03.04. 12:35

egri: de arra is volt pelda, hogy 40 ember nezte vegig az eger-vasast =D bar most tenyleg telthaz lesz allitolag.

egri hozzászólása
egri19321
2009.03.04. 11:45

egerben min 1 órával de volt már rá példa hogy másfél órával a mecs előtt rohantak be az emberek(csehov ellen) de mivel a magyar meccs mindig 2. lesz ezért sztem bőven elég a az első meccs kezdetére érkezni

segítség hozzászólása
2009.03.04. 10:28

most megyek először vizilabda meccsre, összeségébe még semmilyen meccsen se voltam! mennyivel előbb kell érkezni??

Kritikus Péter hozzászólása
2009.03.04. 08:31

SMS-es, vagy internetes jegyvásárlási lehetőségek megteremtésével el lehetne kerülni a tumultuózus jeleneteket a pénztárnál, bár nem biztos, hogy egy tornára megéri ilyen rendszereket kiépíteni.

im hozzászólása
im19311
2009.03.03. 23:37

Coach, ez hasznos infó, így legalább tv-n keresztül tudom nézni, ha már lemondtam a jegyeket Egerben mind a 3 napra.

Coach hozzászólása
Coach19303
2009.03.03. 17:45

Sziasztok, Meg egyszer. Itt lehet nezni a Magyar - USA meccset az internetten: http://tv.animare.hu/onlinetvnezes.aspx Március 8. vasárnap 12.45 Magyarország-Egyesült Államok (M1 és vlv)