FACEBOOK

Jön a kupahétvége - előzetes

Jön a kupahétvége - előzetes
hozzászólás, 2009.02.06.

A hétvégén folytatódnak az Euroliga-csoportmeccsek, a LEN Kupában pedig már kialakul a legjobb négy mezőnye. Ismertetjük a teljes programot, valamint megszólaltatjuk Hosnyánszky Norbertet, Biros Pétert, Kásás Tamást, Gór-Nagy Miklóst, Steinmetz Ádámot, Kásás Zoltánt és Molnár Tamást.

EUROLIGA

D csoport

Vasas-Marseille (francia)-szombat, 18.00 (Sport 1 televízió és vlv)

Hosnyánszky Norbert (Vasas) a vlv-nek:

- Szombaton egy jó meccsre lehet számítani, amit mindenképpen meg akarunk nyerni, minél több góllal, bár igazán nem is ez a fontos, hanem az, hogy minél kevesebbet kapjunk. Most elsősorban védekezésben akarunk nagyot alkotni, és szerintem fogunk is. Egyébként a kinti mérkőzést is védekezéssel nyertük meg, a támadás nem volt az erősségünk, főleg az első negyedben. A mostani meccs is ezen fog múlni szerintem, mert azért vannak jó játékosok ebben a Marseille-ben, de mi azt a 10 gólt meg fogjuk lőni szerintem most is, lehet, hogy többet is, meglátjuk. Sérültünk nincs, mindenki egészséges. kicsit félek, hogy a megszokottnál kisebb lesz a közönség, de reménykedem abban, hogy lesznek annyian, mint a Partizan ellen, úgy azért sokkal jobb játszani.

Partizan Belgrád (szerb)-Eger - szombat, 20.30 (Sport 1 televízió és vlv)

Biros Péter (Eger) a vlv-nek:

- Volt három-négy hetünk, s úgy érzem, hogy jól sikerült a felkészülésünk. Hasonló teljesítményt kell nyújtanunk, mint itthon, vagy még jobbat. Ha csak gyengébb sikerül, akkor megtörténhet, hogy kikapunk, de én bízom a csapatban. Megint olyan mérkőzés következik, amelynek tétje van, szerintem pedig a csapatnak jót tesz, ha komoly tétre kell játszani, mert akkor mindenki tudja, hogy mi a feladata és - bízom benne - átérzi azt is, hogy milyen fontos ez a meccs, s a tétnek megfelelően fogunk játszani. Ha akarunk további esélyeket az Euroligában, akkor itt most meg kell mutatni, hogy tudunk nyerni. Nem lesz könnyű, de megpróbáljuk. Ha jól játszunk, fejben összeszedetten, akkor meccs után úgy is belenézhetünk a tükörbe, ha nem sikerül, de ehhez tényleg mindent meg kell tenni. Egyébként arra számítok, hogy  "háború" lesz, a Partizan Egerben nem volt annyira kemény, mint azt várni lehetett, most ilyen stílusra kell készülnünk.

Az Eger belgrádi vendégjátékáról a Volvo Autó Hungária Kft. támogatásával számolunk be élőben olvasóinknak.

A csoport állása három forduló után:

1. Partizan Belgrád 7, 2. Vasas 6, 3. Eger 2 4. Marseille 1 pont


A csoport

Pro Recco (olasz)-Sturm Csehov (orosz) - szombat, 19.00

Kásás Tamás (Pro Recco) a vlv-nek:

- Jokicnak el van törve az ujja, de játszik, és csak utána műtik. Udovicic csütörtökön megsérült, ugyancsak az ujjára de egyelőre nem tudni, hogy ez mennyire vészes. A többiek jól vannak. Ha úgy játszunk, ahogy ezen a héten a kétkapukon, akkor bajban leszünk, de én bízom abban, hogy az igazán fontos meccseken a Recco mindig összeszedi magát.

Volgográd (orosz)-Jug Dubrovnik (horvát) - szombat, 19.00

Az állás a csoportban három forduló után:

1. Jug Dubrovnik 7, 2. Sturm Csehov 4, 3. Pro Recco 3, 4. Volgográd 3 pont


B csoport

CNA Barceloneta (spanyol)-Budva (montenegrói) - szombat, 12.00

Gór-Nagy Miklós (Budva) a vlv-nek:

- Mindenképpen nyerni szeretnénk és ezzel megkönnyíteni a saját dolgunkat a továbbiakat illetően. A Barceloneta gyakorlatilag már kiesett, hiszen mindössze egy pontja van. Gyakoroltunk sokat a héten, igaz, csütörtökön egész nap utaztunk. Pénteken két edzésünk lesz, szombat este pedig a meccs. Úgy gondolom, hogy az otthoni meccsünkön jól játszottunk a Barcelona ellen, igaz, ők hazai pályán mindig erősebbek, jobban harapnak. Szerintem jobbak vagyunk náluk, de ennek - hogy egy okosat mondjak - ki kell jönnie. Nem szabad hagynunk, hogy a játékukat ránk erőltessék, azt a zónás, lefordulós, spanyolos "valamit", hanem nyugodtan oda kell állni és higgadtan belőni a helyzeteket.

Mladost Zágráb (horvát)-Jadran Herceg Novi (montenegrói) - vasárnap, 15.30


Az állás a csoportban három forduló után:

1. Budva 6,
2. Herceg Novi 6, 3. Mladost Zágráb 4, 4. Barceloneta 1 pont

C csoport

Olympiakosz Pireusz (görög)-Primorac Kotor (montenegrói) - szombat, 19.00

Steinmetz Ádám (Primorac Kotor) a vlv-nek:

- Keményen edzettünk a héten, szombaton megpróbálunk Athénban nyerni, ami nem lesz könnyű, de igyekszünk összeszedni magunkat. Jó csapat az Olympiakosz, nagyon együtt vannak, nincs "lyuk" a csapatukban, s otthon sajnos kikaptunk tőlük. Ennek ellenére mivel nagyon fontos ez a meccs a továbbjutás szempontjából, elszántak vagyunk és igyekszünk visszavágni a hazai vereségért. Bizakodásra ad okot, hogy a kotori meccsen nagyon rosszul játszottunk, tehát ha jó napot fogunk ki, egyáltalán nem irreális terv az idegenbeli győzelem.

Sibenik (horvát)-Brescia (olasz) - szombat, 20.00

Az állás a csoportban három forduló után:

1. Olympiakosz 7, Kotor 6, Sibenik 4, Brescia 0 pont

LEN Kupa, negyeddöntő, visszavágók

Szeged-Vojvodina (szerb) - szombat, 18.00

(az első mérkőzésen a Szeged 10:10-es döntetlent játszott Újvidéken. Ha a visszavágó is döntetlenül végződik, akkor kétszer három perc hosszabbítás következik. Amennyiben ez sem hozna döntést, akkor ötmétereseket donbnak a csapatok.)

Kásás Zoltán (Szeged) a vlv-nek:

- Éppen most néztük meg a Partizan meccsét a Vojvodinával, 10:7-re nyert a Partizan. Elég jól játszott a Vojvodina, vagy a Partizan vette könnyedén, a jó ég se tudja. Visszanéztük a mi meccsünket is és keményen dolgoztunk a héten, győzni szeretnénk természetesen. Mindenféleképpen jó lenne a négy közé bejutni. Mindenki egészséges, tehát most már komplett lesz a csapat, ugye Varga Tamás nem játszott az elmúlt két bajnokin, de szombaton ő is játszik majd. Az ellenfelünk fiatal csapat, rengeteget úsznak, nem szabad engednünk, hogy cikázzanak, ezért fegyelmezetten kellene játszani, több figyelemmel és hát a taktikánk része az, hogy ne engedjük a saját játékukat játszani. Figyelnünk kell a szabálytalanságokra is, minél kevesebb felesleges faultra törekszünk.

Honvéd-Sintez Kazany (orosz) - vasárnap, 18.00 (élőben a vlv-n)

(az első mérkőzésen, Kazanyban a Honvéd 9:8-ra kikapott. Ha egy góllal nyer - bármilyen arányban -, akkor kétszer három perc hosszabbítás következik. Amennyiben ez sem hozna döntést, akkor ötmétereseket dobnak a csapatok.)

Molnár Tamás (Honvéd) a vlv-nek:

- Négy negyedre számítok, vagyis arra, hogy a rendes játékidőben eldől a továbbjutás kérdése. Igaz, akkor sem leszek szomorú, ha esetleg hosszabbítás után megyünk tovább. Fegyelmezetten kell játszani, ami kint is megvolt - és még kevesebb hibával. A kazanyi meccs, egy ilyen csapat ellen kieséses szisztémában játszani újszerű élményt jelentett egy-két fiatal játékosunknak. Biztos vagyok abban, hogy kicsit hozzászoktak ehhez a hangulathoz, s talán emiatt vasárnap bátrabban is fognak játszani. Elemezni fogjuk még a kazanyi tapasztalatokat, különösen a helyzeteinket. Nem mondom, hogy elégedetlen vagyok a kinti eredménnyel, de nagyobb odafigyeléssel ott is nyerhettünk volna. Remélem, hogy a tétnek megfelelően meg fog telni az uszoda, jó légkört várok, ahhoz, hogy kellő hangulatba kerüljön a csapat, ez nélkülözhetetlen. Bízom a szurkolóinkban!


Tudósításaink a korábbi kupahétvégékről (gólokkal, nyilatkozatokkal, élő közvetítésekkel):

2009. január 17.

2008. december 13.

2008. november 22.

13 régi hozzászólás

sirpeter hozzászólása
2009.02.07. 13:48

Körkép! ha minden magyarnak szurkolsz akkor van meg egy csapat:))

S. Z. P. hozzászólása
2009.02.07. 13:38

Móka. Nyilván. De ez vízilabda. Bármi előfordulhat. Kemény mondta egyszer, az kínos, mikor a behűtött pezsgővel át kell sétálni az ellenfél kispadjához... 3 pontos rendszer van. Nekünk zakó Belgrádban, Eger ott egy pontot elcsen, és az Eger nyer a Komiban, persze mindenki hozza a Marseille ellen a kötelezőt. Mi ebben az extrém lehetetlen? És már sehol nem vagyunk. Nem volt rég, mikor ugyanebben a rendszerben a foci Bajnokok Ligájában 3 zakóval indította a LIverpool. Majd simán továbbjutott a csoportjából, sőt a végelszámolásnál is ott volt. Vagy említhetjük azt is, hogy ismét pólóról beszéljünk, mikor szintén egy csoportban volt a Vasas és az Eger. Utolsó forduló, Egernek csak egy X kellett a Recco ellen, és mi mentünk volna a levesbe. De a Reccónak már mindegy volt, csoportelső bármi is az eredmény. A fogadóirodák nem sokat fizettek volna akkor egy egri kiesésre. A Vasasnak meg már nem a saját kezében volt a sorsa. Főleg nem 3 másodperccel a csoportkör zárása előtt, mikor döntetlennel álltak a felek Egerben. Aztán Angellini minden mindegy alapon rászúrta. És mi ünnepeltünk... Szóval itt még sok minden előfordulhat, legkevésbé, hogy a két magyar megy tovább. Pont mi voltunk azok, akik az elmúlt években bebizonyították, hogy esélytelenebbül hogy lehet egy ilyen sorozatban mégis eredményesebbnek lenni, hogy lehet pályahátrányokból nyerni. Én bevallom ódzkodom a szurkolói optimizmustól, mert az inkább előre ivás a medve bőrére... Aztán lehet, este zakó az Egernek a Banjicában és nincs miről beszélni, de akkor a szurk. opt. ismét irreális, mert a Paatizan azzal továbblép, egy magyar pedig kiesik... Ha az Eger ma nyer, akkor még meleg lesz a vége nekünk, semmiképp sem lehet továbbjutónak nevezni minket, mert a sorsolásunk olyan, hogy a két legkönnyebb meccsen túl vagyunk, és ezért sok pontunk van már 4 forduló után... üdv, Z.

c hozzászólása
c18534
2009.02.07. 10:00

HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!!!!!!

móka hozzászólása
móka18533
2009.02.07. 09:45

Jajj,Trooper a próféta szóljon belőled!:))Ha a Vasas megnyerné a Final Fourt én lennék a világ legboldogabb embere:))

móka hozzászólása
móka18530
2009.02.07. 00:23

SZ.P! Ez nem elbizakodottság,ez egészséges szurkolói optimizmus!Abban én is bízok,hogy az Eger a második helyre odaérhet,de hogy a VAsas kiessen, nah annak azért kicsi a valószínüsége,ha tippmixen megtenném biztosan filléreket kaszálnék!ANGYALFÖLD!!!

S. Z. P. hozzászólása
2009.02.06. 21:58

Először be kéne jutni. Még a csoportból sem jutottunk tovább. Az Egernek elég egy pont Belgrádból, és egy huszáros győzelem a Komiban (nem vagyok pesszimista, de ez nem elképzelhetetlen, Birosék már most altatnak...), és már ki is estünk. Szóval nincs még semmi lefutva. Csak óvatosan...

Valentina hozzászólása
2009.02.06. 21:39

Marseille-nek 10? Minmum! Ott leszek! Hajráá VASAS!

Trooper hozzászólása
Trooper18527
2009.02.06. 20:09

Móka: Még nincs meg a helyszín, de én már olvastam, hogy a VASAS nyert a döntőben a Hajós Alfrédban a JUG ellen 2009. májusában ! :)) (adná a jó Isten!) Csak akkor dönt a LEN, ha meg lesz a 4 csapat, nem akarnak abba a hibába esni, mint tavaly. Amúgy mi is pályázunk! HAJRÁ VASAS, ANGYALFÖLD!!!

móka hozzászólása
móka18526
2009.02.06. 17:35

Nagyon tartalmas az előzetes ,köszönjük szépen! Gondolom már minden vízilabdabarát vérnyomása egy kicsit magasabb a kelleténél,így a kupahétvége előtt. Van egy mondás miszerint:"A sport olyan mint a szex:Lehet nézni, lehet beszélni róla, de a legjobb csinálni!"Maximálisan egyetértek eme kijelentéssel,de míg a szexet természetesen csinálni a jó, a sportot legalább annyira jó nézni is, átélni minden apró rezdülését, együtt lélegezni a csapattal.. Nos,ami a hétvégét illeti, csatlakoznék B(régihez),természetesen a cél az, hogy mindegyik magyar egylet sikeresen abszolválja és kipipálja a hétvégi meccseket.A legnehezebb helyzetben persze az egriek vannak,akiknek nagyon szorítok,mert ez az utolsó esélyük,hogy odacsússzanak a csoport második helyére.Nem mellékesen imádott csapatomnak a Vasasnak is kikaparnák a gesztenyét egy belgrádi sikerrel,így az angyalföldi srácoknek lenne esélyük egy kis magaslati levegőt szívni a csoportban!Úgyhogy HAJRÁ EGER,MINDENT BELE!!Képesek tartom őket egy bravúrra,ha ugyanazt a harcos,okos játékot játsszák mint itthon,és jobban összpontosítanak akkor lehet reménykedni!A Vasasnak ez a hétvége szerintem ujjgyakorlat lesz 5-6 gólos győzelemmel megspékelve,rájuk a következő körben vár rázós feladat Belgrádban!A Honvéd és a Szeged szerintem továbbjut,remélem egészem a Len-kupa döntőjéig menetelnek! Hosinak üzenem,sajnos holnap nem tudok ott lenni a Komiban,mert melózok most hétvégén is de remélem a hangulattal így sem lesz probléma,és ezennel üzenem minden piros-kék érzelmű embernek,hogy a viszonylag izgalommentes meccseken is:GO KOMJÁDI!!!!!!!!!!!!!!!!!! HAJRÁ VASAS,HAJRÁ HEVES,HAJRÁ MINDENKI!! Más dolog:Nem tudja valaki meg van már az idei Final Four helyszíne?

??? hozzászólása
???18525
2009.02.06. 12:35

Jokicnak el van törve az ujja, a macska meg fel van mászva a fára?

Körkép hozzászólása
2009.02.06. 12:17

Köszönjük!Jó az előzetes....Hajrá Recco,Budva,Kotor(is)!

szamóca hozzászólása
2009.02.06. 11:40

hajrá mindenki, behúzzuk mind a négyet!

B (régi) hozzászólása
2009.02.06. 10:07

Először is: Vasasoléééééééé! Másodszor: Haj-rá Eger! Harmadszor: Csak-a-Honvéd! Negyedszer: Szegedolé! Ötödször: négy meccs-négy győzelem. HAJRÁ MIEINK!