FACEBOOK

Marseille-ben a Vasas, elmarad a Kazany-Honvéd!

Marseille-ben a Vasas, elmarad a Kazany-Honvéd!
hozzászólás, 2009.01.16.

Minden csomag, minden Vasas-játékos, valamint a VLV tudósítója is megérkezett Franciaországba. Miközben a piros-kékek úton voltak, a Honvéd újabb kísérletet tett arra, hogy elutazzon Kazanyba, a LEN Kupa negyeddöntőjére. Papeszék a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt azonban ma sem tudtak útra kelni. A LEN engedélyezte a mérkőzés elhalasztását.

Az egyiknek sikerült - a másiknak nem.

A kijevi repülőtéren uralkodó kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt csütörtök után pénteken sem tudott elutazni a Domino Honvéd csapata az orosz Kazany elleni, szombatra kiírt LEN Kupa-negyeddöntőre.A magyar együttes egy napja a kecskeméti repülőtérről indult volna, ám Kijevből arról tájékoztatták a pilótát, hogy a légikikötő nem fogad és nem indít gépeket. A küldöttség így kénytelen volt visszafordulni Budapestre.Novák Ferenc szakosztály-igazgató péntek kora délután arról adott tájékoztatást, hogy az európai szövetség (LEN) beleegyezésével elhalasztották a mérkőzést, mivel a rossz időjárás lehetetlenné tette, hogy a magyar csapat Kazanyba repüljön.

-  A játékosaim mindkét napon dicséretes türelemmel várakoztak a „zöld jelzésre”, azt a hírt viszont már nem fogadták kitörő lelkesedéssel, hogy a kazanyi mérkőzésre csak  február  3-án kedden kerülhet sor, az általunk javasolt január 31-e ugyanis az orosz ellenfelünknek nem megfelelő időpont. Azon a hétvégén Moszkvában orosz bajnoki meccset kell játszaniuk - nyilatkozta a csapat vezető edzője, Vad Lajos a T-mobile Sporthír Szolgálatnak.

- A programváltozás a bajnoki szereplésünket is megnehezíti, mert a második LEN Kupa-negyeddöntőnk előtt és után is rangadó vár ránk, előbb az Eger, majd a Vasas csapataival kell megmérkőznünk - mondta Novák Ferenc.

 - A menetrend a sportban is gyakran borul fel, erre mindenkinek fel kell készülnie – hangsúlyozta Molnár Tamás, az együttes háromszoros olimpiai bajnok csapatkapitánya. – Hosszú pályafutásom alatt velem is most fordult elő először, hogy nem tudok a csapatommal eljutni egy nemzetközi mérkőzésre, de ha már így alakult, akkor gyorsan meg kell emészteni a dolgot és azonnal áthangolódni a következő feladat megoldására.

Érdekesség,, hogy a csapat az utazásra becsomagolt, egy napra elegendő hideg élelmet közös elhatározással jótlékony célra fordította, Molnár Tamás maga vitte el az élelmiszert a Máltai Szeretetszolgálat központjába, ahonnan gyorsan továbbították azt a rászorulóknak.




A Vasas szerencsésebb volt, nem sokkal dél előtt megérkezett Marseille városába, a szombati Euroliga-csoportmeccs helyszínére. Az utazás sima volt, a brüsszeli átszállás ellenére a csomagok is mind megérkeztek. A fiúk elfoglalták a szállodai szobákat, s pihennek egyet az esti átmozgató edzés előtt.

Munkatársunk úti riportja a Volvo Autó Hungária Kft. támogatásával (hamarosan képek és videók): 

Hajnali 4.30-ra Ferihegyre kimenni embert próbáló feladat. A taxis is félálomban vezetett, most már érti az ember, mitől olyan sok a baleset a ferihegyi gyorsforgalmi úton. Már negyed ötkor gyülekezni kezdtek a játékosok a brüsszeli járat utasfelvételi pultja előtt, s a megadott időpontra szinte mindenki kiért. Volt, akit a barátnője hozott, de a legtöbben taxival jöttek.

Az utolsó érkezők között volt Kis Gábor, s Földi László valószínűleg ezt várta, jó hangosan megkérte a társaságot: „Engedjétek előre Kicsit, hátha nincs vízuma…”

Az EU-ba persze nem kell vízum, senki nem is vette komolyan a kérést, ami a vlv-n megjelent Kis Gábor-féle részletes ausztráliai úti beszámoló után valahogy mégis „benne volt a levegőben”.

A biztonsági vizsgálaton senki sem bukott meg, a váróban pedig két dolog ébresztette fel egy kicsit a társaságot. Az egyik az volt, hogy Varga Dumi elővett a táskájából egy kis rögbilabdát (amerikaifoci-labdát?) és elkezdett passzolgatni Vörös Viktorral. Amikor e jelenet élénkítő hatása elmúlt, kinyitott a büfé és valószínűleg soha nem látott forgalmat bonyolított le. Pedig semmi különös nem történt. A vízilabdázók ettek.

A brüsszeli járat félig üres volt, így kényelmesen telt a másfél óra, „senki mellett nem ült senki”.

Az átszállásra várakozás félórái alatt a fiúk ismét rögbizéssel múlatták az időt, a passzoló játékosok egymástól egyre messzebb állva dobálták a labdát, a tranzitforgalom nem kis megrökönyödésére. Varga Dániel megpróbálkozott egy – állítása szerint – 70 méteres indítással, de senki ne csodálkozzon, ha honlapján 90 méteres passz jelenik majd meg, ezt ugyanis maga a főhős helyezte kilátásba.A két Varga-testvér egyébként jószívű, mindketten a hóna alá nyúltak annak a hátizsákos magyar kislánynak (persze csak jelképesen), aki segítséget kért, mert életében először utazott repülőn, angolul nem beszél és az Indiába induló járat kapuját nem találta. A gáláns fiúk elmagyarázták, hogy a másik terminálra kell átmennie a mozgójárdával.


Ki tudja, szóba került-volna-e a Marseille elleni szombati Euroliga-meccs, ha nincs jelen a vlv munkatársa, aki úgy gondolta, hogy az olvasók a meccsel kapcsolatos várakozásokra is kíváncsiak. Így hát a játékosok egytől egyig megkomolyodtak (egy-két percre), és elmondták, mit várnak a holnapi meccstől.

NAGY VIKTOR a vlv-nek:

Nem számítottunk arra, hogy a Marseille megszorítja az Eger csapatát. Ebből tanulva nagyon komolyan vesszük őket, szó sincs arról, hogy lebecsülnénk a franciákat, kifejezetten készültünk rájuk. Bízom abban, hogy a meccsen is viszont látjuk az egész heti edzésmunkát. Én többgólos győzelemre számítok.

VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

Az év első néhány hete olyan időszak, amikor az a feladat, hogy megtaláljuk önmagunkat és olyan szinten játsszunk, ami egyébként a csapatban eddig talán még nem is mutatkozott meg ebben a szezonban, mert nagyon komoly potenciál van még bennünk. Persze vannak kötelező állomások – mindegyik az, de azért mégis Euroliga-meccs. Az elsődleges, „természetes” cél az, hogy meg kell nyernünk ezt a meccset, de ugyanilyen fontos az, hogy elkezdjünk végre úgy játszani, amivel van keresni valónk Európa élcsapatai között.

KIS GÁBOR a vlv-nek:

Úgy gondolom, hogy felkészültek vagyunk. Ha hozzuk a játékunknak a 70 százalékát, akkor nem lesz gond, de vigyáznunk kell, mert elég szélsőséges csapat a Marseille, amit az is mutat, hogy 22:5-re kaptak ki Belgrádban, otthon viszont megszorították a náluk jobb Egert, döntetlent játszottak, s a végén még nekik állt a zászló. De mondom, ha úgy játszunk, ahogy tudunk, akkor nem lesz probléma. Jó lenne öt-hat-hétgólos különbséggel nyerni, de meglátjuk, most az a lényeg, hogy pihenjük ki a korai kelés és az utazás fáradalmait, s holnap teljes erőbedobással tudjunk játszani.

HOSNYÁNSZKY NORBERT a vlv-nek:

Győzelemre számítok. Úgy készültem, mint az összes többi mérkőzésre. Nem lesz könnyű meccs, de szerintem nyerni fogunk. Hogy mennyivel, az nem számít, hogy eggyel nyerünk vagy öttel, az nekem tökmindegy.

VARGA DÉNES a vlv-nek:

A hetünk elég keményre sikerült, ami az edzéseket illeti. Én az összes nehéz feladatnál azzal igyekeztem motiválni magam, hogy igenis ez kell a hétvégi Marseille-i meccshez. A felkészülésünk jól sikerült, taktikailag is nagyon rendben van a csapat, úgyhogy a holnapi meccsen csak jóra számítok. Tisztában vagyunk azzal, hogy kiket kell semlegesíteni és utána már csak annyi van hátra, hogy elöl érvényesítsük azt, amit tudunk.

A találkozó és a vlv élő közvetítése szombat este 19.15-kor kezdődik.

Utazás Marseille-be (vlv-képek)

5 régi hozzászólás

sirpeter hozzászólása
2009.01.17. 15:03

Ha jol lattom, nincs rajta varras, so rugby:)) hajra vitezek

anti hozzászólása
anti17966
2009.01.17. 13:56

dumi vöri elvan.. :)

orsi hozzászólása
orsi17964
2009.01.16. 21:59

nagyon jó a videó, jól elszórakoztak XD hajrá

eperke hozzászólása
eperke17963
2009.01.16. 20:31

hát a dumi nem hazudtolja meg magát..

szamóca hozzászólása
2009.01.16. 17:00

"...azért is hajrá Vasas, Angyalföld!..."