FACEBOOK

Kupahétvége - a vlv előzetese

Kupahétvége - a vlv előzetese
hozzászólás, 2008.11.22.

Euroliga- és LEN Kupa-meccsek következnek - magyar csapatokkal. A LEN Kupában a Szeged szombaton, a Honvéd vasárnap játszik, s ugyancsak vasárnap este kerül sor az Euroliga magyar rangadójára, az Eger-Vasas-meccsre. Beharangozónkban közöljük a pontos programot és megszólalnak csapataink képviselői. A ma esti Cattaro-Szeged meccset a montenegrói tévé adása alapján élőben közvetítjük, miként a Honvéd vasárnap délutáni meccsét és a vasárnapi Eger-Vasast is, a helyszínről.

A hétvégi kupaforduló meccseiről a Volvo Autó Magyarország Kft. segítségével tudósítjuk olvasóinkat.

LEN Kupa


Cattaro (montenegrói)-Szeged

Kotor, szombat, 20 óra (élőben a vlv-n)

A Szeged már csütörtökön útnak indult és Belgrádban szállt meg. Edzőmeccset játszott a Partizán Belgráddal, majd péntek este már Kotorban edzett. A csapat az Óvárosban, gyönyörű helyen kapott szállást, s a játékosok találkoztak Kiss Gergellyel és Steinmetz Ádámmal is. A Cattaro-Szeged meccset a montenegrói televízió élőben közvetíti, ennek alappján mi is folyamatosan közüljük majd a fejleményeket oldalunkon.

KÁSÁS ZOLTÁN (Szeged) a vlv-nek:

Elég sok sérültünk van. A Cattarót ismerjük, láttuk felvételről a meccseit, van két horvát világbajnokuk, egy szerb kapusuk, még egy szerb játékosuk, egy szlovén, aki megjárta a Partizán Belgrádot és a Mladostot, és hát ott van a spanyol centrer, úgyhogy eléggé össze van szedve, nemzetközi csapat, pénzt tettek bele. Nagyon nehéz lesz, persze ennek ellenére megpróbálunk győzni, vagy nagyon szoros eredményt elérni.

- Tudjuk, hogy a vezetés megbüntette a csapatot a vártnál gyengébb eredmények miatt. Ennek milyen hatása lehet?

- A büntetés már régebben kilátásba volt helyezve, azóta lebegett, hogy a Magyar Kupát elszúrtuk, csak ugye megcserélték közben az 5. és a 6. forduló. Miután a Vasast is elszúrtuk, ahol nyerhettünk volna, így ez újpesti döntetlennel életbe lépett a büntetés, tehát nem most lett kitalálva. A vezetés ebbe a csapatba sok pénzt tett, elvárhatja joggal, hogy figyeljünk. Hogy milyen hatása lehet a pénzlevonásnak? Talán az, hogy az emberek jobban észhez térnek. Nem azzal van probléma, hogy nem dolgoznak az edzéseken, hanem azzal, hogy nem figyel, nem koncentrál mindenki a mérkőzésen, elfelejti azt, amit csinálni kell.

BAKSA LÁSZLÓ (Szeged) a vlv-nek:

Nagyon sok okosságot nem lehetett kitalálni, ráadásul kicsit fáradt a társaság, jönnek az apróbb sérülések is, de azért remélem kijövünk a gödörböl. Szombaton megpróbálunk mindent kiadni magunkból.


Honvéd-Vouliagmeni (görög)

Kőér utca, vasárnap 15.00 óra (Sport 2 televízió és szintén élőben a vlv-n)

SZIVÓS MÁRTON (Honvéd) a vlv-nek:

Nagyon várjuk a mérkőzést. Bár nem ismerem teljes mértékben a görögöket, de úgy gondolom, hogy a miénk jobb csapat. Be kell bizonyítanunk már itt Pesten, hogy mi vagyunk az esélyesebbek a továbbjutásra, és megnyugtató előnyt kell szereznünk ahhoz, hogy Görögországban már semmilyen probléma ne legyen.

- Szám szerint a megnyugtató szerinted mennyi?

- Szám szerint három gól fölött. A három mindig vízválasztó, de három fölött, úgy gondolom, hogy elégnek kell lennie egy olyan csapatnak.

- Hogy álltok betegekkel, sérültekkel?

- Van sajnos. Borsós Endre egész héten betegeskedett, valószínűleg nem is fog játszani, Gergely Misi pedig még nem épült föl, de remélem hamarosan ők is harcképesek lesznek.
Euroliga, D csoport:

Eger-Vasas

Eger, vasárnap 19.00 óra (Sport 2 televízió és szintén élőben a vlv-n)

VARGA DÉNES (Vasas) a vlv-nek:

- Azt beszéltük egymás között, hogy ez lesz a legfontosabb mecsünk az Euroliga-sorozat jelenlegi szakaszában. Úgy gondoljuk, hogy egy teljes Egert kell legyőznünk, ráadásul az otthonukban, márpedig tudvalevő róluk, hogy otthon sokkal jobb formát tudnak mutatni, mint idegenben. A Komjádiban játszott legutóbbi meccsünket is csak azért néztük meg, hogy a taktikájukat elemezzük. Számukra is nagyon fontos ez a meccs, ennek megfelelően kemény és színvonalas mérkőzést várok. Nyerni megyünk és tudjuk, hogy ők is nyerni szeretnének.

- Volt a felkészülésben külön "egri", a játékosokra, a stílusukra készültetek?

- Igen, rájuk készülünk, s elsősorban a védekezésünket próbáltuk a támadójátékukhoz igazítani.

- Mire számítasz, mekkora érdeklődés lesz? Kicsit furcsa a meccs időpontja...

- Hát igen. Az biztos, hogy a Vasas-szurkolók szép számban jelen lesznek, már csak azért is, mert az egri szurkolók is mindig szép számban vannak jelen az otthoni meccseken.

- Mikor mentek Egerbe?

- Szombaton.

- Azt miből gondolod, hogy a teljes Eger lesz az ellenfél, vagyis hogy Biros Péter is játszik?

- Nem tudom, szerintem játszania kell. De ez lényegtelen, sőt, az igazi diadal az, ha a teljes Egert tudjuk megverni.

SZÉCSI ZOLTÁN (Eger) a vlv-nek:

- Normálisan készülünk, volt egy kis laufunk, s eddig a fizikális felkészülés volt a lényeg, most már azért erősebb a taktikai rész és egy kicsit talán rá is pihenünk a mérkőzésre. Videózunk sokat, igyekszünk minél jobban felkészülni a Vasasból.

- Melyik meccsüket nézitek?

- Néztük a sajátunkat, ott ugye alapvetően a saját hülyeségeinket tudtuk kiszűrni, de majdnem mindegyiket, ami fontosabb volt nekik az utóbbi időben.

- Hogy zajlott ez a hét? Milyen jellegű foglalkozások voltak?

- Játszottunk a Honvéddal kedden a Kőér utcában edzőmeccset.

- Az eredmény?

- Nem nézzük az eredményt, de azt hiszem sikerült győzni. Hogy pontosan mennyi lett, nem tudom.

- És az edzések milyenek voltak?

- Vegyes felvágott, lövés, taktikai elemek, gyorsítás, lábtempók.

- Mi a helyzet sérülésfronton, hogy van Peti, fog játszani?

- Ezt tőle kell megkérdezni... Más sérültünk nincs. Én is viszonylag jól vagyok.

- Van-e különleges hangulat a városban, mennyi nézőre számítasz vasárnap este?

- Telt házra számítok, nagyon nagy várakozás előzi meg a meccset. Ugyanakkor úgy gondolom, jelen pillanatban iszonyatosan nagy bravúr lenne megverni a Vasast.

- Megfordul a fejetekben, hogy a csoportszisztéma miatt a döntetlen mindkét csapatnak rossz?

- Ezzel nem foglalkozunk, de egyébként az egy pont is jobb, mint a nulla...

- Van-e még bármilyen érdekesség?

- Nincs.

- Melyik unicumos üveget kaptad Dénestől?

- A 2003-ast.

- És hova kerül?

- Valószínűleg a budai Champs étteremben lesz kiállítva.

BIROS PÉTER (Eger) a vlv-nek:

- Még nem vagyok megfelelő fizikai állapotban, sajnos nem tudom siettetni a játékot.


A csoport:

Dubrovnik (horvát)-Pro Recco (olasz)


Dubrovnik, szombat, 18.00 óra

MADARAS NORBERT (Pro Recco) a vlv-nek:

Kicsit tartok a mérkőzéstől, mert idén még egyetlen nehéz meccsünk sem volt. Szinte mindegyik öt percig tartott, elhúztunk az elején és nem volt tovább meccs. Ez persze most nem olyan lesz. Ráadásul ők már játszottak idén jó néhány komoly meccset. Szóval fel kell készülnünk nagyon, elsősorban fejben.


B csoport (szerdán játszották):

Mladost Zágráb (horvát)-Budva (montenegrói) 7:6 (1:1, 2:0, 2:3, 2:2)
Zágráb, v.: Sztavropulos (görög), Juhász György
Mladost Zágráb: Panics, Burics 1, Martinics, Vrdoljak 2, Paskvalin, Frankovics, Herceg, Loncsar, Karacs 2, Muslim, Hinics 1, Buljubasics, Zsivkovics 1 Edző: Bonacsics
Budva: Sefik, Trajkovic, Csirics 1, Danilovics 2, Gak 2, Ticic, Barba, Uskokovic 1, Aoyagi, Gór-Nagy, Vukics, Franicsevics, Todorovics Edző: Djuho
Gólok - emberelőnyből: 9/2 ill. 7/3 


C csoport:

Kotor, vasárnap, 18.00 óra

Kotor (montenegrói)-Sibenik (horvát)

KISS GERGELY (Kotor) a vlv-nek:

Ismerjük őket, videón is elemeztük a játékukat. Verhető ellenfél, de nagyon jól küzdenek, hajtanak, úgyhogy nehéz dolgunk lesz, hogyha nem játszunk teljes koncentráltsággal és fegyelmezettséggel. Bízom benne, hogy menni fog a dolog. Kötelező a győzelem.

12 régi hozzászólás

matthew hozzászólása
matthew16357
2008.11.23. 17:13

Hajrá Eger! Nagy katlan lesz ma a Bitskey! Eksztázis lesz, de nem is akármekkora!!! :) Biztosan remek meccs lesz, természetesen nyernünk kell! Hajrá EGER!!!!!

vivi hozzászólása
vivi16351
2008.11.22. 21:48

HAJRÁ VASAS!!!az eddigi nyerő szériát meg kellene őrizni:)

Yoda hozzászólása
Yoda16348
2008.11.22. 21:20

10-9 a Jugnak!

holnaputan hozzászólása
2008.11.22. 19:30

Mi lett a Jug-Recco vége???

Egerből hozzászólása
2008.11.22. 18:12

Simán nyerünk, tartalékosan is . A Vasast megverjük itthon is, és Pesten is. HAJRÁ EGER !!!!!!!!!!

Rebo hozzászólása
Rebo16322
2008.11.22. 14:58

Hajrá Vasas ! Holnap mindenképpen nyerni kell.

Én hozzászólása
Én16321
2008.11.22. 13:13

Nagyon jó meccsek lesznek, remélem a Vasas és az Eger valahogy kitaktikázzák a Partizant az Euroligából... jó lenne végre,egyszer magyar csapatok is megtehetnék ezt... sztem a Vasas esélyesebb most, még Egerben is... ha egy egézséges, formában levo Biros játszana, akkor talán még nem is mondanám ezt... de így... nagyon kár,hogy nincs Sport2-onk, a Sport2 az cca az 5. számú magyar nyelvu sportcsatorna, és kb. csak minden 5. háztartásban van...nagyon orulok, h megint ilyen komolyan veszik a vizilabdát... hogy még véletlenul se tudjam nézni a meccset... még jó hogy van vlv, és vannak videók, meg nyilatkozatok, mindig megnézem oket, mert általában ha nem az M1en mennek a meccsek, akkor nem lát6tok vizilabdát egész évben... a Szegednél nagy gondok vannak, de én azt mondom, nem jobb csapat az a Cattaro, és ne az ilyen szovegekkel akarják már elore magyarázni a bizonyítványt a Szegediek,mert a cattaron túl kéne lépni... a Kotor nyerni fog 3 góllal, a Honvéd még tobbel is, legalábbis remélem, a Recco ki fog kapni 2vel... ez az érzésem... látom a Budvában meg visszatért Sefik... de sztem ok igy sem jutnak tovább, mert Gergoék és a Mladost lesz a két továbbjutó, de ne legyen igazam...

aDree hozzászólása
aDree16320
2008.11.22. 13:00

muszáj nyernünk, különben idegösszeroppanok:) Hajrá VASAS!!!

t hozzászólása
t16319
2008.11.22. 12:42

HAJRÁ HONVÉD, HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!!!!!!!!

zzzz hozzászólása
zzzz16318
2008.11.22. 12:13

hajrá magyarok!!!!

móka hozzászólása
móka16316
2008.11.22. 06:57

Hatalmas derbi lesz,az adrenalinom már most az egeket verdesi,és hol van még a vasárnap este!HAjrá VASAS!

c hozzászólása
c16315
2008.11.22. 01:41

hajra vasas =D most meglatjuk hogy a birok miatt-e vagy sem.