FACEBOOK

Biros és Szécsi mostantól akkor szól, amikor csak akar

Biros és Szécsi mostantól akkor szól, amikor csak akar
hozzászólás, 2008.11.13.

Mármint az egri városházán, az önkormányzat közgyűlésén. Ez a tisztesség ugyanis kijár a város díszpolgárainak. A két pekingi harcost, az egyaránt háromszoros olimpiai bajnok Biros Pétert és Szécsi Zoltánt (nem mellesleg a város vízilabda-csapatának kapitányát és kapitány-helyettesét) csütörtökön avatták díszpolgárrá ünnepi külsőségek között, az egri városházán.

Biros Péterről mindenki tudja, hogy mennyire kötődik Egerhez. Bár Miskolcon született, vízilabda-pályafutása már szorosan kötődik Heves megye fővárosához, s a vlv-nek is többször elmondta, mennyire szereti ezt az emberléptékű, nyugodt várost. Ő már végleg egri, hiszen ott telepedett le, házat épített, amit igazán még csak most kezd birtokba venni, belakni a családjával.

Szécs Zoltán eddig "csak" szerette a várost - nagyon. Most már igazi egri, papírja is van róla. Mindketten mérhetetlenül nagy megtiszteltetésnek tartják a kitüntető címet.


(Fotó: Gál Gábor, HEOL)

A díszpolgári láncot és az oklevelet Habis László, Eger polgármestere adta át a két kitüntetettnek a Városháza dísztermében rendezett ünnepségen, a csapattársak, klubvezetők, önkormányzati képviselők jelenlétében. A város első embere méltatta a két játékos teléjesítményét, felsorolva korábbi eredményeiket is.

BIROS PÉTER a vlv-nek:

Nem tudom, kik lettek eddig díszpolgárok, de mindenképpen nagy megtiszteltetés, hogy ebbe a klubba beléphettünk. Valahol ez elismerése annak a munkának, amit részben Egerért végeztünk. Nyilvánvaló, hogy a válogatott sikerét ismerik el, az kap most nagyobb hangsúlyt, de mi mindent megteszünk a város klubjának sikere érdekében is. Például a magam részéről semmivel nem tartanám kisebb értékűnek, ha az Egerrel mondjuk bajnoki címet nyernénk. Ez óriási fegyvertény lenne, mint ahogy az is, ha az Euroligában már az idén sokáig tudnánk menetelni. Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy megkaptuk az ezüstláncot és átvehettük az oklevelet.

SZÉCSI ZOLTÁN a vlv-nek:

Borzasztó nagy megtiszteltetés, tényleg, még egy plusz elismerése annak, amit elértünk. Bizonyítéka egyben annak, hogy valamilyen szinten Eger város sikere is volt az olimpiai győzelem. Nagyon jó érzés - nem azért, mert ettől kezdve felszólalhatunk a közgyűlésen, hanem tényleg azért, mert ezt senki nem kérte, ők gondolták, hogy megérdemeljük ezt az elismerést.


Az Eger egyébként háromnapos sibeniki edzőtáborozásról tért vissza, s péntektől otthon készül az újabb bajnoki fordulóra, illetve a Vasas elleni jövő heti Euroliga-nyitányra.

9 régi hozzászólás

2008.11.14. 20:52

Kedves Díszpolgárok! Szívből gratulálok kiváló sportteljesítményeitekhez! Kérlek szépen Benneteket, hogy további odaadó munkátokkal, emberségetekkel, tekintélyetekkel igyekezzetek közbenjárni abban, hogy a legkisebb rendbontás se lehessen a Partizan elleni EL-meccsen. Valószínű, hogy sok szerb szurkoló eljön majd annak idején a Bitskeybe, a tét pedig nemcsak a sportban lesz nagy. Ha balhé lesz (mindegy, hogy ki kezdi a visszaütést), máris újabb ürügy születik a vajdasági magyarok elleni atrocitásokra. Kérjétek meg nyilvánosan -az egyébként igenis kijelentem, hogy nagyon sportszerű egri szurkolótábort, hogy semmilyen esetleges provokációra ne reagáljon. Hogy mennyire komolyan kell venni mindezt, sajnos a dunaszerdahelyi események bebizonyították. Úgy gondolom, Ti ketten mától "nemcsak" háromszoros olympiai bajnokok vagytok, hanem szándékotok ellenére politikusok is. Nekünk pont ilyen politikusokra lenne egyébként szükségünk, mint Ti! Segítsetek továbbra is ennek a szerencsétlen helyzetbe sodródott nemzetnek, Rátok biztos, hogy még Robert Fico is hallgatna.

Andrea hozzászólása
Andrea16178
2008.11.14. 15:30

Gratulálok!

régi egri hozzászólása
2008.11.14. 14:39

Egerszegi jöhetne hozzánk, látvány csak még nagyobb ösztönző erőt jelentene...

... hozzászólása
...16176
2008.11.14. 14:30

szerintem egyaltalan nem olyan mintha egérke kapna ilyet mint ha birosék...nem látod jol a helyzetet...biros itt jatszott most jatszik és itt telepedett le végül...szécsi is jópár évet eltöltött és el is tölt egerben..kicsit tulzas lenne ha egerszegi lejönne venne egy ingatlant és ilyet kapna...erősen tulzas

Sándor hozzászólása
Sándor16175
2008.11.14. 13:46

lehet kicsit fanyar lesz a véleményem de az Eger mintha valami komplexusban szenvedne és ezzel a cécóval próbálna menőzni hogy neki ilyenjei is vannak.......röhögnék ha például Egerszegi ingatlant vásárolna Egerben és ezek a helyi öltönyösök rögtön lerohannák,magukkal rángatnák a közgyűlésbe+oklevél,lánc satöbbi

adrienn1203 hozzászólása
2008.11.14. 10:57

Akik megérdemlik...;) Gratulálok Nekik!Szép cím!:)

homburg hozzászólása
homburg16173
2008.11.14. 10:38

Megérdemeltétek. Csak így tovább! Hajrá Eger!

K. Á. hozzászólása
K. Á.16172
2008.11.14. 10:35

Gratulálok! Én is nagyon szeretem Egert - jó lenne újra eljutni oda...

Hajrá Eger! hozzászólása
2008.11.14. 09:44

Uristen! Mekkora tisztesség! Megérdemelték mind a ketten!!!Nemcsak teljesítményük, de emberi kvalitásik is diszpolgári magasságokba emeli őket.Fanatasztikusak mindketten.Örülök, hogy személyesen is ismerhetem őket. Kívánom, hogy még sokáig szerezzenek örömöket az egrieknek,s a magyar vizilabda rajongóknak!!!! Szép volt fiúk!!!!!