FACEBOOK

MVLSZ-elnökségi ülés: elismerő szavak Kemény Dénesnek

MVLSZ-elnökségi ülés: elismerő szavak Kemény Dénesnek
hozzászólás, 2008.09.11.

Csupa dicséret jutott Kemény Dénesnek a Magyar Vízilabda Szövetség estébe hajló csütörtöki elnökségi ülésén, amelynek napirendjén a sorrendben harmadszor olimpiai győztes férfiválogatott szövetségi kapitányának pekingi beszámolója is szerepelt.

A testület tagjai a legnagyobb elismerés hangján szóltak a szakvezető munkájáról – számolt be a történtekről az MTI-nek Török László, a szövetség sajtófőnöke, aki példaként említette a Magyar Labdarúgó Szövetség pólóelnökségi tagként is funkcionáló elnökét, Kisteleki Istvánt. 

"Azt kívánom neked, Dénes, hogy egyszer dolgozz annyiért a magyar vízilabda-válogatott élén, amennyiért a magyar válogatott labdarúgó kapitánya. Megérdemelnéd!" – mondta a futballvezér.

Az olimpiai bajnok Faragó Tamás így fogalmazott a fórumon: 

"Annak lehettünk tanúi, hogy néhány válogatott játékos teljesítménye a bajnoki idényben hagyott kívánni valót maga után. Az olimpián pedig, ugyanezek a játékosok csodát műveltek. Ez egyértelműen ,,Deni,, érdeme."

A Pekingben negyedikként végzett magyar női válogatott kapitánya, Godova Gábor beszámolójában többek között ezt írta: "Az olimpián elért helyezésünkkel kapcsolatban véleményünk kettős. Mivel ott álltunk a siker kapujában és akár a legfényesebb medál megszerzésére is esélyünk volt, az eredmény szomorúságot okoz. Az viszont örömmel tölt el, hogy mind a felkészülés során, mind az olimpián a csapat nagybetűs CSAPAT-ként viselkedett."

Az elnökség mindkét beszámolót egyhangúlag elfogadta.

A testület tagjai beszámolót hallhattak a korosztályos módszertani táborokról, valamint a Suli Póló mérkőzéssorozatról. Ez utóbbi sorozaton nem kevesebb, mint 356 iskolai csapat indult, köztük olyan, a vízilabdában fehér foltnak számító város együttese, mint Salgótarján, amely egyébként a lányok egyik korosztályának a versenyét meg is nyerte.

Az aktuális témák között elhangzott, hogy a női válogatott olimpiai szereplésével kivívta a jövő évi római világbajnokságon való részvétel jogát, valamint szó esett arról is, hogy közeledik a határidő, amíg leadható a válogatottak nevezése a 2009-es Világliga-sorozatra. Ez utóbbit illetően azonban az elnökség még gondolkodási időt kér a nemzetközi szövetségtől.

(MTI)

Címkék:
Kemény Dénes MVLSZ

3 régi hozzászólás

Mlaci hozzászólása
Mlaci14860
2008.09.12. 15:01

Kisteleki mindent csak a pénz függvényében mér. Még jó,hogy nem ő az MVLSZ elnöke, lehet a vízilabda is ott lenne mint a foci. Biztos hozott volna a Dénes helyett valami jó külföldi edzőt.

szerk hozzászólása
szerk14855
2008.09.12. 09:24

Ez még nem aktuális, az év végén jár le a szerződésük.

Peti hozzászólása
Peti14854
2008.09.12. 09:22

A szöv. kapitány(ok) személyéről mikor lehet majd tudni valamit?