FACEBOOK

London 2012: közvetlenebb játékokat ígérnek a szervezők

London 2012: közvetlenebb játékokat ígérnek a szervezők
hozzászólás, 2008.09.01.

Közvetlenebb, barátságosabb játékokat ígérnek a 2012-es londoni nyári olimpia szervezői, akik alapvetően változtatnának a nyitó- és záróünnepségen is.

"Azt szeretnénk, ha a londoni lakosok magukénak éreznék az olimpiát, nemcsak elviselnék a játékokat, hanem aktív résztvevői lennének" - mondta Tessa Jowell olimpia-miniszter a The Independent című lapban. "A nyitó- és záróünnepséget nem egy stadionban, hanem az egész városban, több ponton rendeznénk. A pekingi szervezők fantasztikus munkát végeztek, az önkéntesek barátságosak és segítőkészek voltak, de néhány dolgon mi változtatni fogunk: a mi önkénteseink felkészültebbek és közvetlenebbek lesznek a pekingieknél. Kínában minden jól működött, de minden előre megrendezettnek, betanultnak tűnt, nekem nagyon hiányzott a természetesség, az emberközeliség."

Jowell azt is megígérte, hogy nem lesznek üres helyek a nézőtéren és versenyekről kiszoruló szurkolók sem.

"A wimbledoni tenisztornán évtizedek óta remekül működik a jegyleadás rendszere, amit az olimpián is alkalmazni akarunk. Azok, akik elhagynak egy versenyhelyszínt, a kijáratnál leadják a belépőjüket, amit csökkentett áron újra eladásra kínálunk."

Jowell hozzátette: elkezdődtek az egyeztetések arról, hogy az olimpia alatt a metrók éjjel-nappal szünet nélkül közlekedjenek és a múzeumok éjfélig tartsanak nyitva.

(MTI)

Címkék:
olimpia Peking