FACEBOOK

Csökkent a bűnesetek száma az olimpia alatt

Csökkent a bűnesetek száma az olimpia alatt
hozzászólás, 2008.08.27.

A szigorú biztonsági intézkedések bevezetésének eredményeképpen a vasárnap véget ért olimpia alatt jelentősen visszaesett a bűncselekmények száma Pekingben.

A rendőrség jelentése szerint az elmúlt nyolc esztendő során most történt a legkevesebb bűneset az évnek ebben az időszakában. Csökkent a lopások, a rablások és a gyilkosságok száma is.

Az ötkarikás játékok ideje alatt összesen 482 olyan személyt, köztük 40 külföldit kaptak el, akiket vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak. Ugyanakkor az olimpiához kapcsolódó helyszíneken - a stadionokban, médiaközpontokban, szállodákban és kórházakban - a szigorú ellenőrzések és járőrözések hatására egyáltalán nem történtek bűncselekmények. 

A pekingi olimpia idején a legnagyobb nemzetközi visszhangot kiváltó bűneset az volt, amikor a megnyitó másnapján, augusztus 9-én Peking turisták által sűrűn látogatott egyik helyszínén, az úgynevezett Dobtoronyban egy kínai férfi késsel megtámadta az Egyesült Államok férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitányának, Hugh McCutcheonnak apósát, Todd Bachmant, aki később meghalt. Felesége, Barbara Bachman és kínai kísérőjük súlyosan megsebesült. A támadó öngyilkos lett.

(MTI)

Címkék:
olimpia Peking

1 régi hozzászólás

gyurcsány hozzászólása
2008.09.24. 10:15

büdös román!!!!!anyádat