FACEBOOK

Pontos, mint az óra

Pontos, mint az óra
hozzászólás, 2008.07.17.

Amikor le kellett adni a szavazatokat az Európa-bajnokság legjobbjára, még két mérkőzés hátra volt a tornából. A sajtóközpontban feltettek a szekrény tetejére egy papírdobozt, abba kellett bedobni a voksokat név és szerkesztőség megjelölésével.

Mint ismeretes, a szavazást Biros Péter nyerte, így a férfi döntő után megrendezett ünnepélyes eredményhirdetésen ő vehette át a rendezvény egyik fő támogatója által felajánlott Omega-órát.

Bizonyos, hogy Petire nem csak magyar fotósok, zsurnalisták szavaztak. Aki látta két fantasztikusan precíz csavart ejtését - Montenegró és Spanyolország ellen - talán soha nem felejti el ezt a két momentumot.

A világklasszisok közé tartozó játékost rendkívül nehéz szóra bírni - nem csak nagy versenyeken, "egyszerű" bajnokik után is. És ha egyszer kötélnek is áll, mondanivalóját precíz fogalmazással, a lehető legtömörebben fejezi ki, nem könnyű riportalany!

Amikor az eredményhirdetés után a csapat visszatért a szállodába, s egy külön fotóra kértem, valamint arra, hogy mondjon pár szót, hogy értékeli ezt az elismerést, nem hazudtolta meg önmagát:

- Inkább a csapatnak szeretnék gratulálni, amiért jól játszottunk - annak ellenére, hogy kicsit furcsa volt most a bíráskodás. Olimpia előtt - úgy érzem -  nem volt rossz ez a teljesítmény. Ha a horvátok megverik a görögöket, minden másként alakul, talán a döntőbe is bejutunk, s én úgy érzem, ezt a Montenegrót megvertük volna. Mindegy, nem kell keseregni, azt mondom, hogy legalább az utolsó meccset megnyertük, így nem rosszkedvűen, hanem jókedvűen megyünk haza. Kellő erővel és energiával felvértezve az olimpián Montenegróval kezdünk, és ha nyerünk, akkor nagyjából sínre raktuk a csoportelsőségünket. Ami az Omega-órát illeti, ez egy szubjektív döntés, örülök neki, de a fő cél az olimpia.

Csavart ejtés Montenegró ellen (videó)

Csavart ejtés Spanyolország ellen (videó)

Biros Péter EB-galériája

15 régi hozzászólás

Pé hozzászólása
11866
2008.07.21. 09:32

Ismerem birost is és többieket is. Még csak 23 éve pólózom. Továbbra is úgy látom hogy nagyon fegyelmezetlen elöl, és a szertelenségéből ezen az eb-n nem lettek zseniális meccset egyedül is megnyerő teljesitmények. Másrészt hiába a 10 kg plusz egy jó hátvédnek érzéke kell hogy legyen a bekkeléshez, mint neki a lövéshez.

peet hozzászólása
peet11860
2008.07.20. 20:36

Megtisztelve érzem magam, hogy négy évig együtt játszhattam vele. Egy csapatban! Miskolcon a Vízmű csapatában. Mindig benne volt, hogy nagyon nagy játékos lehet. Ezt bebizonyította és aki nem ismeri és nem tudja honnan jött az ne kritizálja! Ő az egyik legnagyobb játékos a mai vízilabda mezőnyben. A miskolci vizilabdázók megmondhatják, hogy honnan emelkedett ilyen magasságokba!!! Nagyon nagy gratula az óráért, megérdemelted Biri!

Norci hozzászólása
Norci11824
2008.07.18. 20:56

Omega. Biros. Világmárkák! :) Gratulálok!

Csaszi hozzászólása
Csaszi11821
2008.07.18. 19:27

Pé, 14 gól azért nem rossz, a megúszások nekem is hiányoznak, de láthatóan felkapott egy 10-est, ami viszont védekezésben jól jön és Biros masszív védekezést mutatott az EB-n. Egerben kicsit mintha besokallt volna a kapitány, gólvágó, rutinos olimpai bajnok hármas szerepkörben, most láthatóan kezd magára találni, valószínűleg a válogatottban jobban tud a játékra figyelni.

NES hozzászólása
NES11813
2008.07.18. 10:37

Grtatulálok a teljesítményedhez és az elismeréshez is! Jó felkészülést és sok sikert Pekingben! Hajrá Magyarok!!!

buvarnils hozzászólása
2008.07.17. 23:29

Gratula a kulondijhoz is, meg az Eb eredmenyhez...no meg a rovid tomor valaszokhoz. Dolgozzanak csak meg az ujsagirok...:) de szerintem orommel teszik, ha Rolad van szo! Jo egeszseget es minden jot!

sasa hozzászólása
sasa11806
2008.07.17. 23:28

birost nagy játékosnak, igazi klasszisnak tartom. de ezen az eb-n nekem csalódás volt a játéka. úgy gondolom, hogy már ő is évekkel túl van a csúcsán és egyre halványabb. éppen ezért nem értem az újságírókat, de ez mindegy. az eb ideje alatt követtem a szerb sajtót. ők is értetlenül fogadták biros elsőségét. érdekes viszont, hogy ők varga dénest, hosnyánszkit és nagy viktort dicsérték. nagy viktorról egyenesen azt állították, hogy, ha bennmarad kikapnak. érdekes, hogy nekünk magyaroknak a fiatalítás mindig nehezen ment. a montreali csapattól egy évtized alatt sikerült megválni. meg vagyok győződve, hogy 1 vagy 2 ill. 2 vagy 3 olimpiai arany között nincs különbség. egyszer kell az életben megmutatni, hogy képes ezt megnyerni valaki. éppen ezért peking is elsősorban azoknak az olimpiája, akik még nem nyertek. és félek, hogy túl kevesen vannak ilyenek a csapatban.

szirea hozzászólása
szirea11805
2008.07.17. 21:28

Gratulálok!!!

macskako hozzászólása
2008.07.17. 16:41

Grat , Petya !! Folyt. kov . Pekingben !! A dontoben a szerbek ellen ,ucso percben ,x-nel egy ilyen ,,csavart ejtes " ,gol , + 1 nekunk, ,s Sefik megorul ... Mi meg kirohogjuk !

Pé hozzászólása
11802
2008.07.17. 16:02

Peti! Drukkolok neked és a csapatnak is egyaránt, de ezen a játékodon változtatnod kell. Bár lehet hogy csak a terhelés okozta fáradtság és a dekoncentráci az oka, de én elégedetlen voltam veled. Elképesztően fegyelmezetlenül szórtad el a labdákat. Nagyon rossz volt a lövőszázalékod, az is inkább csak a "könnyű" meccseken volt jobb. Láthatóan amikor nem megy a támadás, akkor egyre idegesebben pontatlanabbul játszol. Megúszásaid eltüntek, a védekezésed legfeljebb ha középszerű. Ez nem az a Biros, aki egyedül megnyer(t) egy görög, vagy egy horvát meccset. Ez inkább az a Biros akinek az egyénisége ziláltabbá teszi a csapatát, csakúgy mint Egerben. Több fegyelem!!!!! ÉS több nyugodtság, végiggondoltság!!!! Bocsi

Kritikus Péter hozzászólása
2008.07.17. 15:05

Gratulálok én is az elismeréshez, s a szép teljesítményhez!Olimpiai eskümondóként biztos pekingi utazó, akár le se kellett volna/kellene járnia a felkészülési edzésekre. Ehelyett ha fácánra ment volna lőni, vagy pecázni megy, akkor sem látszana meg a teljesítményén. Pekingben remélhetőleg az utolsó mérkőzésen sem lesz fáradt, ellentétben Athénnal, amikor azért elfogyott a szufla.

Gábor hozzászólása
Gábor11799
2008.07.17. 13:41

Szeretettel gratulálok BIROS PÉTER VILÁGKLASSZIS VÍZILABDÁZÓNAK ehhez az elismeréshez /is/ és sok sikert mind a további sportpályafutásában, mind pedig a magánéletében!

serpa hozzászólása
serpa11798
2008.07.17. 12:47

akkor is meg kellett volna verni a szerbeket. négy éve ez volt az első, hogy jobbnak láttam magunkat náluk, és most se sikerült. de ha ez kell, hogy megnyerjük, az olimpiát... nálam belefér.

kkata hozzászólása
kkata11795
2008.07.17. 10:46

Peti, mint ahogy azt már egy korábbi fórumban is írtam, azt a két csavart ejtést soha nem feledjük!!! Egyszerűen fantasztikus volt!!! Hozzáteszem azt is, hogy nem csak e két gól miatt érdemelted ki a sajtó és mindannyiunk elismerését, hanem rutinos és megingathatatlan teljesítményed, higgadtságod miatt is (melyet egyébként jogosan vesztetted el a döntőbeli második gólodnál a bírók iránt)!!! Remélem még nagyon sokáig megörvendeztetsz minket a játékoddal!!!! Minden jót és sok sikert az olimpiai felkészüléshez!

t hozzászólása
t11794
2008.07.17. 09:25

Jaj nekem is nagyon tetszik, ahogyan csavartan ejt! A "negrók" győzelmén kívül ez volt a legnagyobb szenzációja az Eb-nek. Megérdemelte a különdíjat és tökéletesen látja a helyzetet. A horvátoknak bizonyítani kellett volna a görögök ellen... Gratulálok!