FACEBOOK

Győztes búcsú Malagától

Győztes búcsú Malagától
hozzászólás, 2008.07.13.

A magyar csapat rendkívül izgalmas mérkőzésen, hosszabbítás után, vesztett állásból fordítva ismét győzött a világbajnok ellen és megszerezte a malagai Európa-bajnokság bronzérmét. A válogatott hétfő este érkezik haza Budapestre. Gólok, fotók, videónyilatkozatok.

Horvátország-Magyarország 14:15 (1:3, 4:2, 5:5, 3:3/1:0, 0:2) - hosszabbítás után
Malaga, v: Stavridis (görög), Koganov (azeri)
Horvátország: Vican - Buric, Vrdoljak 1, Djogas 2, Barac 3, Hinic 1,
Boskovic 2. Csere: Buslje, Kunac 1, Jokovic 1, Smodlaka 1, Markovic 1,
Sukno 1. Szövetségi kapitány: Ratko Rudics
Magyarország: Nagy V. - Varga T. 1, Madaras 1, Kásás, Kiss G., Biros 3,
Molnár T. Csere: Varga Dénes 4, Hosnyánszky 3, Benedek, Varga Dániel,
Kis G. 2. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Gól - emberelőnyből: 19/7, ill. 15/4
Ötméteresből: 2/2, ill. 3/3
Kipontozódott: Varga T. (20.p.), Hosnyánszky (28.p.), Buslje (28.p.),
Kásás (29.p.), Kunac (35.p.),Varga Dániel (38.p.), Hinic (38.p.)
Sárga lap: Ratko Rudics és Kemény Dénes

A találkozó első kiemelendő momentumaként emberelőnyből Teo Dogas vette be a sérült Szécsi Zoltánt helyettesítő Nagy Viktor kapuját (0:1), az ellenakció végén Varga Tamás szép mozdulattal egyenlített (1:1). A kölcsönösen rontott helyzetek közepette a meccs váratlan fejleményeként az azeri bíró beleesett a vízbe, a derültséget keltő eset után a jogosan a medencében tartózkodók közül a magyarok örülhettek, mivel Biros büntetőből betalált (2:1). És ugyanígy cselekedett egyetlen másodperccel az első szünet előtt Varga Dénes is ügyes megúszás után (3-1).

A második negyedben 4:1-re alakult a magyar vezetés, miután az újabb ötméterest Hosnyánszky Norbert biztos kézzel értékesítette. Fórból azonban Maro Jokovic hamar szépített, ám Kis Gábor még gyorsabban válaszolt (5:2). Megnyugodni azonban nem lehetett, mert Aljosa Kunac nagy gólt vágott Nagynak (5:3). Sőt, egy támadási hibát kihasználva a megúszó Pavo Markovic is (5:4), és a "működési zavarok" további következményeként Miho Boskovic még a nagyszünet előtt kiegyenlített (5:5).

Varga Dániel nagyszerű labdaszerzésével indult a harmadik nyolc perc, s a támadás végén Kis másodszor is mattolta a horvát kapust (6:5). Majd ezt cselekedte Varga Dénes is, aki védőjét lerázva volt másodszor is eredményes (7:5). Samir Barac büntetőből zárkóztatta a riválist (7:6), de az ifjabb Varga harmadszorra is villant, mi több: Varga Dániel-Hosnyánszky összjáték végén utóbbi bombázta be a kilencedik magyar gólt (9:6). Hogy ne csökkenjen a feszültség, Sandro Sukno után Igor Hinic is emberelőnyből szépített, Zdeslav Vrdoljak pedig ötméteresből egalizált (9:9). És sajnos Hosnyánszky védhetetlen löketére is jött felelet a túloldalról Barac révén (10:10).



Az utolsó nyolc perc Biros fórból szerzett góljával rajtolt, Boskovic egyenlített, s ami rosszabb: Mile Smodlaka első találatával visszakerült a vezetés a horvátokhoz (11:12). A hátrányt büntetőből Kiss Gergely tüntette el, de csak Dogas előnygóljáig (12:13). Két perc se volt már vissza, amikor Biros húzásból egyenlített (13:13). Elképesztő izgalmak közepette a délszlávok elrontották az emberelőnyüket, 20 másodperce maradt a magyar csapatnak, de semmi sem lett a dologból, következett a hosszabbítás.



Az első három percben Barac talált be (13:14), a másodikban előbb Madaras Norbert, majd 3 másodperccel a dudaszó előtt a Molnár Tamás lövése után kipattant labdát - negyedik gólját szerezve - Varga Dénes (14:14) pöckölte be a hálóba: 15:14, győzött és harmadik Magyarország!   



Kemény Dénes szövetségi kapitány az MTI-nek:

"Értékes érem ez, különösen egy olyan meccsen, ahol húsz felett volt a velünk szemben megítélt súlyos hibák száma. Ezzel együtt nem volt részrehajó a bíráskodás, csak nagyon sok faultot fújtak mindkét oldalon. Nálunk sérülés miatt két fontos játékos, Szécsi és Benedek hiányzott, s mai formánkat tekintve nem voltunk jobbak, mint a horvátok, tán pszichikailag igen."

Ratko Rudics horvát szövetségi kapitány hivatalos nyilatkozata:

"Összességében elégedett vagyok a csapatom teljesítményével. Sok hibát követtünk el, de volt néhány fantaszikus momentumunk is. Megérdemeltük volna a győzelmet, de a szerencse most a magyar oldalon állt."



Élő közvetítésünk a mérkőzésről

EB-oldalunk

Fotók a mérkőzésről

Fotók a mérkőzésről (Dorka és Sába)

Döntőnézés a lelátóról (Dorka és Sába)

Fotók a mérkőzésről és az eredményhirdetésről

Fotók az eredményhirdetésről (Dorka)

A döntőben: Montenegró-Szerbia 6:5 - hosszabbítás után.

Nyilatkozatok:

Kemény Dénes nyilatkozata

Varga Dániel nyilatkozata

r

Nagy Viktor nyilatkozata



Varga Dénes nyilatkozata



Kis Gábor nyilatkozata



Varga Tamás nyilatkozata



Hosnyánszky Norbert nyilatkozata

Madaras Norbert nyilatkozata

vlv-HD-HP-videók:

Himnusz



Biros büntetője



Horvát ötméteres



vlv-videók:

Bevonulás



Bemutatás



Az első szünet



Varga Dénes megúszásgólja


Eredményhirdetés



Videók:


Varga Tamás gólja

Biros Péter első gólja

Varga Dénes első gólja

Hosnyánszky Norbert első gólja

Kis Gábor első gólja

Kis Gábor második gólja

Varga Dénes második gólja

Varga Dénes harmadik gólja

Hosnyánszky Norbert második gólja

Hosnyánszky Norbert harmadik gólja

Biros Péter második gólja

Kiss Gergely gólja

Biros Péter harmadik gólja

Madaras Norbert gólja

Varga Dénes negyedik gólja

61 régi hozzászólás

macskako hozzászólása
2008.07.18. 19:41

T. ,, En " .julius 15. 20 ora 36 perc Mezei Daniel ,MTV-s kommentator . Lehet,hogy sokan ,,csipobol " jobban nyomnak ,mint O . Akar egy olyan szurkolo is ,aki 20-30 eve koveti a vizilabdat .Tan mert latott vagy 1000 meccset . Az egy dolog ,hogy a TV 2 ill . RTL Klub kommentatorai meg gyengebbek . De ne az legyen mar a merce ,konyorgom ?? !! A MERCE : szegeny nehai Molnar Daniel. Igen,tdom ,O radios volt . De ha polot kozvetitett ,szinte lattad mi zajlik a medenceben !!!!!!!!! Visszaterve Mezeire : az elso magyar -horvat meccs ,elso negyed vege ,Madit kiallitjak 10 masodperccel a negyed vege elott . Azt akkor meg nem lottek be a horvatok . A 2. negyed elejen rauszasnal a horvatoke a laszti /tehat Madi maradt kint !! / ,felhozzak ,bedobjak . Mezei : vedekezesi hiba . Ja,most latom Madaras ki volt allitva !! Mirol beszelunk ?? Nalam Hajdu B. a nyero az MTV polokozvetiteseknel /amit multkor muvelt az olimpian ,utanozhatatlan . / Ui.: tolem amugy lehet Mezei is ,ha behuzzuk az aranyat Pekingben ! Ugyis uvoltoznek majd a kocsmaban ,nem fogom hallani mit beszel a srac :)))) udv !

3szoros olimpiai bajnokaink lesznek hozzászólása
2008.07.15. 22:56

Én csak azt nem szeretem, mikor Mezei Vasas meccset közvetít. Amúgy jó.:)

Én hozzászólása
Én11704
2008.07.15. 20:36

Nem értem mi van itt, véleményt még1szer nem írok, mert már írtam eccer itt valamivel lejjebb...a Mezei Dánielt pedig egzáltalán nem értem miért szidjátok, az egyik legugyesebb sportkommentátor, semmi gond nincs vele, kíváncsi lennék ti hogy vezetnétek le a képernyon keresztul a meccset...agyhalottak...már bocsánat, o MTV-s kommentátor szívvel lélekkel dolgozik és készul o is, mint a játékosok, hogy ne égjen le, ti meg ezt csináljátok...miért nem szidjátok az RTL klubos, vagy TV2os kommentátorokat? Na ok tényleg tehetségtelenek és szornyuek, de a Mezei Dániel nem az...nekem tetszik az o stílusa, és sztem sokan így vagyunk ezzel...jóval tobben is...

régi egri hozzászólása
2008.07.15. 19:16

Tényleg utoljára Józsi47-nek: a bajnokikon Kicsinek szorítottam, mivel a mi csapatunkban volt. Most is kedvelem, de mivel a válogatottról van szó, szerintem S.Ádám jobb. (Pedig Őt nem kedvelem, de ez magánügy, csak a tisztánlátás végett.) A többi gondolatodhoz semmi megjegyzés. Üdv. Hajrá Magyarok!

Gergely Gábor hozzászólása
2008.07.15. 17:37

Jó lenne ez a honlap, ha néhányan kiszállnának a fórumokból. Rendszeresen olvasom (a cikkeket), de mivel vannak, akik üzenőfalnak használják Kemény Dénesnek, a játékosoknak vagy saját maguknak, a lap aljára ritkán tekerek le. Most megtettem: néha azért szánalmas! - Ez a csapat 12 éve a világ élvonalában van, lehet, hogy ez fáj azoknak, akik kimaradtak belőle, vagy akik nem szeretnek egyeseket, de ez TÉNY. Aki ezt az eredményt elvitatja, az nem ért a sporthoz. - Ugye senki sem gondolja komolyan, hogy az előtt a sportesemény előtt, amelyről 50 év múlva is beszélnek majd, valaki az Eb-re készül??? Ki emlékszik az 1993-as eb-csapatra? A 2000-es sydney olimpián ott lévőkre viszont mindneki!! - A riporter kérdéssel kicsit sokat foglalkoznak néhányan, pedig ő nem fog meccset nyerni. Én jó 10 éve hallgatom Mezei Dánielt vízilabdát közvetíteni és látom is az uszodákban, majd mindig, amikor én kimegyek (talán olyanokkal, akik itt írkálnak). Szerintem nem szégyen ennek a csapatnak szurkolni, sőt nem szégyen a magyar vízilabdáért szorítani. Ő ezt teszi. Mellesleg nem úgy tűnik, mint aki nem ért a játékhoz. Ja, még valami: Az, hogy a kapitány - legyen Kemény, Rudics, Horkai vagy éppen Godova Gábor - kit tesz a csapatába, az ő ügye: azért fizetik, mert övé a balhé, a siker pedig a játékosoké. Ilyen világ ez gyerekek:-( Maradok a cikkeknél, ha nem gond.

Józsi47 hozzászólása
2008.07.15. 17:35

Ejnye,ejnye régi egri!Amikor Kis Gábor még egri center volt őt istenitetted itt.Most,hogy elment Egerből már jobb nála a Steinmetz Ádi.Ha nem tévedek ezt hívják gerinctelen köpönyegforgatásnak. Elhiszem,hogy nem vagy ugyanaz Flórival.Hogy aztán ez melyikőtök számára hízelgő azt bizony nehéz eldönteni.

Józsi47 hozzászólása
2008.07.15. 17:31

Hosnyánszkyt az utóbbi időben és különösen az EB-n nyújtott teljesítménye után lecserélni Varga Zsolt? Ehhez az ostobasághoz nagyon nehéz mit hozzáfűzni.Hasonlóképp a Nagy Viktor Baksa cseréhez.

régi egri hozzászólása
2008.07.15. 10:57

Mindenkinek még1x, mivel sajnos mindenki haragszik rám és fájóan szidalmaz. 1. Mezei Dániel nem tehet a sajnálatos 3. helyről. Őt mindenkinek békén kellene hagyni. Nem nagy szám, de Ő tényleg nem lőhet gólokat. 2. A vasasos gondolatomhoz: - Nagy Viktor helyett Baksa. - Kis Gábor helyett S. Ádám. (nem kell röhögni, tudom, hogy vasasos, de sajna jobb, mint Kicsi, legalábbis szerintem.) - Varga Dániel helyett Varga II. Zsolt. (nem kell röhögni, tudom, hogy egri, de szerencsére mindenes és jobb, mint Varga D., legalábbis szerintem.) Amúgy én mindenki véleményét tiszteletben tartom és nem vagyok olyan rosszul nevelt, hogy csúnya gondolatokat írjak azokról, akik nem értenek velem egyet. A fórum nem ezért van. Ha még mindig nem értetek velem 1et, az a Ti dolgotok, de léccike nem kellene ennyire kilépnetek saját kulturstílusotokból! Üdv mindenkine és hajrá MAGYAROK!!! Ui: Nem vagyok Flóri, de nem lehet mindenki Ő!

Admin hozzászólása
Admin11685
2008.07.15. 10:42

Uraim, picit mindenki nyugodjon meg, különben jönnek a retorziók.

teca hozzászólása
teca11680
2008.07.15. 02:37

Háromszoros....! Miért kezdenénk szidni? Lehet normálisan is véleményt formálni, bár továbbra sem tartom előrevivőnek ha a kész csapatot akarjuk bomlasztani. Lehet Kis Gábort egrinek tekinteni valóban, de igazából ez most nem oszt nem szoroz. A Varga fivérekkel kapcsolatban egyetértünk, a Varga Zsolt Hosi csere viszont azért erős elfogultságra vall, mint már írtam Hosnyánszky a legjobb formában lévő játékos szvsz szóval vicces lenne, ha kiraknák. Nagy Viktoral kapcsolatban csak annyit, hogy lehet, hogy Szecska tanította meg védeni, de azért iylet akkor se nyilatkozzon. Bár talán ezt csak hirtelen felindultságból mondta. A bizalommal kapcsolatban meg csak annyit, hogy ostobaság lenne valakit kirakni azért, mert egy EB-n csak átlagosan védett. Viktor remek kapus, az olimpián bizonyíthat, Baksánál meg szerintem jóval jobbak a képességei. Összeségében azon az állásponton vagyok, hogy hagyni kéne mindenképpen a keretet, ahogy van. Egyedül Steinmetz Ádi hiányzott/hiányzik, de be kell látni, hgy Molnár Papesz és Kis Gabi is megszolgálták eddig a bizalmat. Maradjon minden így tehát, csak az érmet cseréljük aranyra!

Szöszke hozzászólása
2008.07.15. 00:52

Gratulálok a Csapatnak! Mert ez most csapat és ez a legfontosabb.Már érzem Pekingben Magyar Himnuszt fog megkönnyezni egy ország. Ja a tegnapi egri suttyónak meg ajánlom figyelmébe Fodor rajmi nyilatkozatát Még Sidney utánról meg a kapitányét nem sokkal későbbről.Röviden ezt a CSAPATOT nem kellene kívűéről támadni most amikor végre összeérett.

Tina hozzászólása
Tina11676
2008.07.15. 00:33

Egy érdekes cikk: http://sporthirado.hu/cikk-polo_eb-a_horvatok_a_magyar_polot_meltatjak-5790 A horvátok újságok minket tartanak a legjobbnak a saját újságjaink meg csak akkor tesznek címlapra ha kikapunk és rögtön leírják a mieink:S azért ez fura... Továbbra is hajrá fiúk :P alig várom már az unicum kupát:)

3szoros olimpiai bajnokaink lesznek hozzászólása
2008.07.15. 00:04

Azért Kicsit még egrinek mondanám. Erről a "nehéz lehet úgy a kapuban állni, ha a kedves egri kapustársa is így biztatja" dologról meg csak annyit, hogy Szecska tanította meg védeni Viktort. Sztem ez a bizalmatlanságos dolog hülyeség. Mondjuk inkább csak úgy, hogy ez nem az Ő tornájuk volt. A két Varga helye mindenképpen ott van a válogatottban, Kicsire mint említettem, egriként tekintek, és amúgy is ő a NO1 center, Hosnyánszky-t esetleg megkockáztatnám egy Varga Zsoltival, nagy Viktort meg egy Baksa Lacival. Kezdhettek szídni!;)

SAPécs hozzászólása
SAPécs11674
2008.07.14. 22:36

Sziasztok! Ahogy korábban is írtam, nekem tetszett ez az EB, mert küzdelemre kényszerített bennünket, és szerintem ez a magyar válogatot felkészüléséből nagyon is hiányzott. Ugyanakkor van valami ami nem tudok a helyére tenni. Nagy Viktor a bronz meccsen nem védett rosszul szerintem, de azért a jótól is elég messze volt, főleg saját kiváló teljesítményeitől, amelyek a Vasasban megszoktunk tőle. Emlékeim szerint pl.a bajnoki döntőben jobb százalékban védett, mint Szecska. Annyira más a válogatott védekezési rendszere? Vagy a válogatottban nem tud úgy bízni a társaiban, mint a Vasasban,vagy úgy érzi, ők nem bíznak benne, vagy mi a csuda az oka? Kívülről úgy látszik, a bizalmat Kemény Dénestől megkapja, akkor mi a hiba mégis? Kedves VLV ha egyszer interjút készítetek vele kérdezzétek meg légyszi! Szerintem mást is érdekelne. Másrészt a közvetítés. Hát igen, minden nap megnéztem a Sport1-en is, Faragó Tamás szakértő kommentálásával. Őszintén remélem, hogy az olimpián esetleg újra Hajdú B. Istvánt hallhatjuk, aki felejthetetlenül közvetítette az athéni döntőt, de ha valami miatt Ő nem elérhető, akkor talán Méhes Gábort meg lehetne "szerezni". Vagy a szakkommentálás is jó megoldás. (pl a kézilabdát közvetítő csatornákon mindenhol olyan jó szakkomamtálás van, hogy az külön élvezet a meccsek mellet.) Mindenesetre ennél minden jobb.HAJRÁ MAGYAROK!!!!

Unicum hozzászólása
Unicum11673
2008.07.14. 22:34

Az Unicum Kupa jegyárai megegyeznek a tavalyi árakkal, tehát: Napi jegy 2.900 Ft, 3 napos bérlet 8.000 Ft A jegyek már kaphatók a Hajós Alfréd és a Komjádi uszodákban.

kacsacsőrű emlős hozzászólása
2008.07.14. 22:30

most érkeztek meg a fiúk, ha minden igaz.

Gábor hozzászólása
Gábor11671
2008.07.14. 21:24

Nagyon örülök, hogy heroikus küzdelem után azért győzelemmel zártuk az EB-tornát, egyúttal gratulálok Montenegronak,mert óriási szívvel, hatalmas küzdenitudásssal "araszolgattak" a végső siker felé, és amelyik csapat ezen az úton a magyarokat majd horvátokat végül a szerbeket is megveri tényleg megérdemli az aranyat. "Régi egri" hozzászólását nem értem /ha viccnek szántad kérlek jelezd,mert akkor csak az a gond, hogy nincs humorérzékem/ hiszen a Hosnyánszky -Varga Dumi-Kicsi-ből álló "Vasasos-különítmény" 9! gólt szerzett a bronzmeccsen."Laikus véleményemet", miszerint a Gór-Nagy Mikit és a Steinmetz Ádámot vinném Pekingbe Varga Tamás és Papesz helyett továbbra is fenntartom, de legalábbis nagyon megfontolnám a kapitány helyében ezt a "helycserés támadást". Végül a minket érintő játékvezetésről: Bár ez a honlap a férfi pólócsapaté szerintem most a lányainkkal együtt kell megemlíteni példának okáért 3 olyan meccset /nevezetesen:a női és ffi magyar-spanyol és a horvátok elleni bronzmeccsről van szó/ amikor is egyértelműen érezhető volt a "bírói szembeszél". A spanyolok elleni női elődöntőn - mondjuk ki - arcátlanul kiejtettek minket, a spanyolok ellen férfimeccsen tárgyilagos bíráskodás esetén kb. 3 góllal nyerünk, és a horvátok ellen is nagyrészt a drága játékvezetőknek köszönhettük, hogy vért kellett izzadnunk a bronzéremért.NINCS MÁS, KŐKEMÉNYEN FEL KELL LÉPNI SPORTDIPLOMÁCIAI ÚTON, HOGY MEGSZŰNJÖN EZ A TENDENCIA. Az nem magyarázat, hogy a fórok különbsége csak 2-3-4 az ellenfél javára, MERT DÖNTŐ SZITUÁCIÓKBAN, JÁTÉKSZAKASZOKBAN ÍTÉLNEK ELLENÜNK,"TÉVEDNEK" A KÁRUNKRA...Úgy tudom NINCS KÉPVISELETÜNK A NEMZETKÖZI SZÖVETSÉGBEN, EZ HIHETETLEN,HOGY LEHETSÉGES????!!!!...MIÉRT VAN AZ ,HOGY pld. A SPANYOL,OLASZ,HORVÁT, "SPORTDIPLOMÁCIA" ÉVEK ÓTA KIVÁLÓ??? Ezzel a Vízilabda Szövetség nem foglalkozik ????!!!!! Az elmúlt kb. 15 évből - csak mondok egy számot - kb. 20 olyan nemzetközi /válogatott és klub/ meccset lehetne felsorolni amikor a bírák kiejtettek minket vagy miattuk kellett megszakadnunk 1 gólos győzelemért, olyan meccseken amikor a 3-4 gólos magyar siker lett volna az igazságos ...közben a 15 év alatt mellettünk fujtak mondjuk 2-szer... 20 a 2-höz!!!!!! Várom a véleményeteket és kérem a T. szerkesztőket /hiszen ők a "tűzközelben vannak", hogy - egyetértésük esetén - "erősítsék" ezt a "MEGFELELŐ SPORTDIPLOMÁCIÁT A MAGYAR PÓLÓNAK IS-álláspontot" a Vízilabda-Szövetség felé ... HAJRÁ MAGYAR VÍZILABDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gratula hozzászólása
Gratula11668
2008.07.14. 20:43

Nem értem, hogy mért kell sérült emberrel egy eb-re kimenni Utána meg a fontos helyzetben nem lehet használni Válogatott komolyabb dolog ennél?. Ilyen kapus teljesítménnyel Pekingben sem lesz jobb eredmény. Nyilatkozat: ?örülök, hogy legalább a végén labdába értem?

teca hozzászólása
teca11667
2008.07.14. 20:39

Régi egri! Mi szükség van erre azt mond meg? Egerben tényleg ennyi ostoba ember lakik, vagy csak véletlen, hogy Flórival ti idetévedtetek? Eleve nevetséges, hogy egy horvátok elleni győztes meccs után bíráltok valakit is, de az már mindennek a teteje, hogy klubokra hegyezitek ki a dolgot... Nem sikerült két hónap alatt feldolgozni a bajnoki döntőt, vagy mi ez a Vasas-fóbia? Azért írok néhány érvet is. A keret Vasas játékosai: Nagy V, Kis G., Hosi, Varga Dumi, Varga Dani Na most kit kéne lecserélni okoska? Kis Gábort, aki a hrvátok ellen lőtt két zseniális gólt, meg amúgy is remek volt. Mondjuk ha lecserélnék egy másik majdnem vasasos jönne, Steinmetz Ádi személyében. Hosnyánszkyt lecseréljék? Azt a játékosta, aki minden meccsen dobálta a gólokat és a legjobb fomában évő magyar? Vagy a négygólos bronzmeccs után Varga Dumit cserélnéd le? Esetleg Varga Danit? Aki védekezésben remek volt és dobálta a fontos gólokat, emellett pedig akkora klasszis, akit nem lehet kihagyni. Nagy Viktort a végére hagytam. Sok a vita körülötte, pedig remek kapus, de tényleg nem bíznak benne, nehéz lehet úgy a kapuban állni, ha a kedves egri kapustársa is így biztatja... Ennek ellenére megfogja mutatni, hogy ő a jövő és az olimpián már olyan lesz remélem, mint a Vasasban. Hozzáteszem most sem védett rosszul. Ezek után kérdezem, hogy ki a halált akarsz te lecserélni a vasasosok közül. Nem neked való ez az internet, mindenesetre szívből kívánom, hogy a jelenlegi összeállításban legyen olimpiai bajnok a csapat, a következő idényben pedig a Vasas mossa le vagy tíz góllal a fantasztikus Egrieket... Na üdv

?????????????????? hozzászólása
2008.07.14. 20:28

Szép volt fiuk??????? Nem értem a harmadik hely is egy hajszálon múlt!

Józsi47 hozzászólása
2008.07.14. 20:19

Gratulálok a fiúknak az elért bronzéremhez.Azt hiszem ez az EB egyértelműen az összecsiszolódást a csapatérést szolgálta leginkább.Persze az mber sajnálja,hogy már megint és újra kikaptunk a szerbektől.De biztos vagyok abban,hogy ha az olimpiai elődöntőben vagy döntőben legyőzzük a szerbeket(jelenleg nem vagyok tisztában a lebonyolítási rendszerrel)akkor a szerbek az elmúlt évek összes ellenünk aratott győzelmüket elcserélnék majd azért az egyért. Gratulálok,Kemény Dénesnek is.Szerintem az EB-n bizonyosságot nyert,hogy jól döntött amikor atöbbesélyes posztokon az általa választott játékosokat vitte ki.Persze nem tudhatjuk milyen teljesítményt nyújtott volna Steinmetz Ádám,Gergely István vagy éppen Szivós Márton és Gór-Nagy Miklós. De akik utazhattak ezeken a posztokon mind jó teljesítmény t nyújtottak. Szóval még egyszer gatulálok a fiúknak és természetesen a lányoknak is bronzéremhez.Ha Pekingben is sikerül elérni ezt a teljesítményt én elégedett leszek.HAJRÁ MAGYAROK.

Józsi47 hozzászólása
2008.07.14. 20:09

régi egri-Szánalmas és undorító ahogy a másik egri s...yóhoz,Flórihoz hasonlóan minden alap nélkül beszélsz a Vasas (bunkókám,atulajdonneveket nagybetűvel írjuk,hol voltál amikor ezt tanították ?)játékosai ellen.Próbáld már meg tényekkel és számokkal alátámasztani a véleményedet.Csak tegnap is 9 gólt lőtt Vasas játékos. Nehogy már gratulálni tudjál a válogatottnak csak,mert abban van néhány amúgy többségében jó teljesítményt nyújtó Vasas játékos. Egyáltalán mi a célod Neked és Flórinak a Vasas válogatott játékosainak az állandó támadásával?Azt hiszitek,hogy Kemény Dénes a ti szavaitok hatására lecseréli azokat akik nektek nem tetszenek?Ezt nem gondolhatod komolyan. Próbálj meg magyar emberként szurkolni a válogatottnak.Az olimpia kezdetéig vasn még egy szűk hónap.Addig gyakorolhatsz.

macskako  hozzászólása
2008.07.14. 19:37

Meg1x grat a tegnapi heroikus kuzdelemben kivivott gyozelemhez !!!! Lelektanilag sokat szamithat meg !! A torna soran 2x levertuk a vilagbajnokot !!! En bizom abban,hogy Kinaban helyreall a vilag rendje ,es ... hajra Magyarok !! udv !

macskako  hozzászólása
2008.07.14. 19:35

regi egri 15 ora 43 perc kit hivjon be ,okostojas ?? Nalad Matajsz,Hegedus,Nyeki lenne bent a valogatottban ,nemde ?? A szorzotabla hozzad kepest PC,olyan egyszeru vagy . Flori nem a haverod veletlenul ?? Vagy te vagy az ?? na figyu ram ,te eke : ha nincs Dani, a spanyol meccs cumi. Ha nincs Dumi,akkor a tegnapi cumi . Varom valaszod . mondjuk ez igy nem igaz ,h varom,de ugyis beirsz valami okosat ,vagy mint regi egri,vagy mint flori .

Trooper hozzászólása
Trooper11658
2008.07.14. 19:22

Régi egri! Te biztos gyógyszerre ittál! Felsorolom neked a Vasasokat: 1. Nagy Viktor amikor kellett, beszállt, átlagosan védett, nem voltak nagy bravúrjai, de Szecskának sem. 2. Kis Gábor jobban érvényesült, mint dr. Molnár, így ő az első számú center. 3. Hosnyánszki szerintem mindenkinek igazolta beválogatását. Nagy gólok, erőszakos védekezés. 4. Varga Dumi: az EB egyik legjobb magyar játékosa. Amikor a kapitány beküldte, élt a bizalommal. Sajnos ő Kemény szerint még kiegészítő ember... 5. Varga Dani: Tény, hogy támadásban lehetett volna jobb, de már sokszor leírtam, szerintem bizalomhiányban szenved, az egyik leglelkizősebb játékosunk. Majd értekezzünk Peking után. Szóval kit cserélnél le, és kivel??? HAJRÁ MAGYARORSZÁG!

kerikaj hozzászólása
kerikaj11657
2008.07.14. 19:12

régi egri, nyilván.. a Vasas játékosok nyilván annyira bénák, hogy gyorsan ki kell őket tenni a csapatból. Nyilván a szemét bíróknak köszönhető h meg tudták védeni a bajnoki címüket, hogy bejutottak a Final Fourba, ahol megszerezték a 3.helyet, és nyilván az EB-n mutatott jó játékuk is a véletlen műve, nem pedig a tehetségüké. Oké, rakjuk ki a két Vargát, rakjuk ki Nagy Viktort, rakjuk ki Hosit és Kicsit és tegyük be a Te favoritjaidat, hátha akkor nem lesz nagy bukta Pekingben. Te jó ég, én vagyok a marha hogy ilyen kommentre reagálok egyáltalán... :))) Utálom, hogy olimpia előtt egy hónappal se képes az ego feldolgozni azt, ha nem a kedvenc csapatának játékosai szerepelnek többségben a válogatottban. És utálom, hogy olimpia alatt is ez lesz a téma.. Vasas, Eger, Honvéd, nem tök mindegy?? ez A legjobb MAGYAR csapat így ahogy van, és úgy gondolom, hogy a többség is osztja ezt a véleményem, így EB után mindenképp.. Ui: kár, hogy ilyen későn érkeznek a fiúk, mert amúgy lehet tettem volna ma egy kis kirándulást Ferihegyre. Azért remélem, sokan kint lesznek, biztos jól esik nekik ez is!

bodrum hozzászólása
bodrum11656
2008.07.14. 18:47

Nem kívánság műsor, de mezeit le kell cserélni. Pekingből ezt hallgatni, ez katazstrófa lenne. A csapatban igazán nem várható csere szerintem. A necces emberek a végére hozták magukat. Dumi is feléledt, talán Varga Dani a leggyengébb. Kis G., Molnár is megtette amit lehetett. Madaras nagyon sokat játszott, mivbel Kiss gergeély nem volt formában. Benedek csak összekapja magát. Varga tamás nem sokat tett hozzá. 3-szor kiállították, ennyi. Varga Zsolt többet érne, Szívós is többre képes mint Varga Dani, Dumi. Nagy Vikt. nem volt acélos. Ifiben látni ilen gólokat mint a horvátok lőttek. Mintha nem is lett volna kapusunk. Van javulni való. A szerbek gyengébbek mint korábban, egy-egy közeli gól ami újdonság, amúgy semmi. Montenegró lelkes, de nem vehetetlen. A négy csapat meccseink bármikor bármelyik nyerhet. Ezért lutri az olimpia.

D hozzászólása
D11655
2008.07.14. 18:46

Régi egri! A hozzászólásodat nem éppen a legjobb időben sütötted el! Nem tudom tudsz-e számolni, de ha nem akkor segítek: a tegnapi győztes EB bronzmeccsen a 15 gólból 9-et Vasas játékos lőtt!!! Dumi:4, Hosi:3, Kicsi:2. Áruld már el nekem h miért is kéne őket lecserélni?!?!

Szerk. hozzászólása
Szerk.11654
2008.07.14. 18:12

A fiúk ma este 22:30-kor, a párizsi géppel érkeznek Ferihegy 2A-ra.

kkata hozzászólása
kkata11648
2008.07.14. 15:45

Gratulálok a fiúknak, az egész csapatnak, Dénesnek, Kásás Zoltánnak, Mátéfalvy Csabának, Pavlik dokinak, Fefének, "a két ismeretlen arcnak is" :) akikről egy korábbi cikk is szólt. Szépen küzdöttetek fiúk, nagyon sok örömöt szereztetek ismét, gyönyörűségeket láttunk, zseniális megmozdulásokat, BIROS PETI a két világszép ejtésedet soha nem feledjük!!! Remélem, Tibor és Szecska rendbejön a sérülésetek, hogy aztán teljesen Pekingre tudjatok koncentrálni!!! KÉSZÜLJETEK ÉS MERÍTSETEK ERŐT, kit érdekel majd az eb, vb, ha ismét megnyeritek az olimpiát!!! MINDENT FELEDTET MAJD!!! VELETEK VAGYUNK, NAGYON SZURKOLUNK!!!

régi egri hozzászólása
2008.07.14. 15:43

Mezei Dániel nem játszott, tehát nem őt kell lecserélni gyorsan, hanem a csapat sok vasasos tagját, mert nagy bukta lesz Pekingben.

szer hozzászólása
szer11645
2008.07.14. 15:36

szép volt, gratula a csapatnak! ez a bronz most sokkal többet ér szerintem, mint az elmúlt évek ezüstjei, végre győztes meccsel zártunk egy tornát... :) az olimpia meg nagyon kemény lesz, 4 csapat közül (mi, montenegro, szerb, horvát) bárkinek van esélye, hogy győzzön, plussz még a spanyolok is beleszólhatnak a dologba. nagyon kitartónak és elszántnak kell lenni, ha győzni akarunk, mert az eb alapján nekem úgy tűnt, hogy ezek a válogatottak kb egy szinten vannak. amúgy nagyon hullámzóan játszott a csapat sztem, nem csak ezen a meccsen, általában is. többször is több gólos előnyöket tudnak szerezni ha elkapják a fonalat, aztán mintha elfáradnánk, és az előnyből semmi nem marad pár perc alatt... a montenegrói meg a horvát meccsnél is az volt az érzésem, hogy azért lett szoros illetve azért kaptunk ki, mert mi sokkal jobban elfáradtunk a végére, mint a riválisok. ami mondjuk nem túl bíztató és főleg nem kedvez nekünk, ha hosszabbítások is vannak. ennél a horvát meccsnél az hogy győztünk egy csoda volt, főleg miután a csapat fele már kipontozódott... ha valamihez, akkor ehhez a győzelemhez lehet gratulálni...!

Irén hozzászólása
Irén11641
2008.07.14. 14:15

Szegény Mezei Dani, úgy sajnáltam,egész meccs alatt fogalma sem volt mitől csurom vizes az azeri játékvezető:) A közvetítése pedig, háááát, ebben a korban nehéz más munka után nézni,(meg hát be is van Ő betonozva már) de szerencsésebb lenne valami háttérmunka a számára.Ha meg tényleg nincs más rajta kívül az olimpiai közvetítésekre, úgy gondolom sok n e h é z meccs vár ránk - nézőkre is,itthon!Azért remélem lesz mellette szakkomentátor,mondjuk Faragó Tamás szívesen hallgatnám.

szirea hozzászólása
szirea11640
2008.07.14. 14:12

Gratulálok a bronzéremhez!!Szép volt fiúk!!!Pekingben a magyar himnusz fog szólni!!!

celebesz hozzászólása
2008.07.14. 13:23

Itthonról nézve rettenetes EB volt - szerintem. A tv közvetítés szánalmas: a kamera egy csomó gólról lemaradt; ráadásul különös érzékkel választották ki a tökéletesen érdektelen látnivalókat, miközben ment a meccs: lefordulások, megúszások tucatjait kényszerültünk emiatt kihagyni. Mezei Dániel: sokáig gondolkodtam, hogyan lehetne építő jelleggel megfogalmazni, amit írni akarok - hátha olvassa: a világért nem akarnék a lelkébe taposni, egyszerűen csak élvezhető meccseket szeretnék. Tehát. Az az ember érzése, hogy nem a nézőknek beszél, hanem a csapattal akar jóban lenni, és úgy érzi, ennek az a módja, ha jó vastagon benyal nekik. Mindig épp annak a játékosnak, akinél a labda van. Akármilyen rosszul is megy neki a játék. Az ellent pedig kitartóan szapulja: ha nem hallottam 8-szor, hogy kövérek a szerbek, akkor egyszer sem. Mindenesetre ez a kövérség nem akadályozta őket abban, hogy döntőbe jussanak. És a víz is nyilván csak nekünk volt meleg, a montenegrói csapatnak (akik egyszerűen szétúsztak minket, de MD szerint csak kitartó mázlijuk volt, és erről az elgondolásáról csak a döntő legvége felé tett le) nem. Sok töprengés után oda lukadtam, hogy legjobb lenne, ha nem csinálna úgy, mintha kicsit is értene hozzá, hanem csak közvetítené, amit lát, az értelmező és minősítő megjegyzések nélkül. Mindannyian jobban járnánk. A harmadik a bíráskodás: millió kiállítás, millió kontra ítélet. Rettenetesen széttördelik a játékot, szerintem szabályosan élvezhetetlenné válik az egész. Nézni is fárasztó, játszani nyilván még rosszabb. A póló feje fölött már mióta ott libeg, hogy kinyomják az olimpiáról: no, az ilyen felfogásban vezetett meccsektől biztos nem lesz népszerűbb a sportág. Azt nem éreztem, hogy nagyon elfogultak lettek volna egyik-másik csapattal. Egyszerűen csak fújták a sípot minden csúnya nézésért. Viszont ez ellen nem lehet sokat tenni, valószínűleg ez lesz az olimpián is: valami trükköt kell találni, mert hiába védekezünk jól, 25 emberhátrányból néhány biztos bemegy. Ugyanúgy a támadásnál, mikor rendszeresen megállítanak minket a félpályánál, és az egyetlen maradék ötlet: a centerezés elbukik a kontrán... háááát, így nem fog sok babér teremni, erre ki kell találni valamit. Még szerencse, hogy addig még majdnem egy egész hónap van hátra. És GRATULA a fiúknak, nagyot harcoltak a bronzért! Jó, hogy győzelemmel zártuk az EB-t.

Én hozzászólása
Én11635
2008.07.14. 13:12

Szép volt fiúk, mindenki nektek szurkol itthon az Olimpia alatt is!!! Madaras Norbi vezér vagy!!! Bár még mindig nem tetszik, h nincs állóbekkunk, azért a játék kárpótolt :) Orulok, h Montenegró nyert és nem a Szerbek!

teca hozzászólása
teca11633
2008.07.14. 12:52

valóban a len himnusz az :)

Rita hozzászólása
Rita11632
2008.07.14. 12:49

Gratulálok a fiúknak, jó, hogy végre egy versenyt győztes meccsel fejezünk be. Ez talán erőt ad nekik az olimpiához. Tegnap bebizonyították, hogy tudnak küzdeni,a körülmények ellenére(bíráskodás) is képesek harcolni és nem adják fel. Így tovább Pekingben is, veletek az ország!!!

én véleményem hozzászólása
2008.07.14. 11:45

Amiről beszéltek az a LEN himnusz ami rajta van a www.lenweb.org honlapon is.

111 hozzászólása
11111627
2008.07.14. 11:24

Az a zene a final fournak a zenéje.

3szoros olimpiai bajnokaink lesznek hozzászólása
2008.07.14. 10:41

tudom melyikre gondol, nekem is kéne. a bevonulások alatt megy.

Katica hozzászólása
Katica11620
2008.07.14. 10:03

Szia Teca! Megnéztem azt a Kása nyilatkozatot és ne haragudj, de én semmilyen zenét nem hallok a háttérben, csak hatalmas zajt. Az EB-n is csak ez a Macarena ütötte meg a fülemet. Ha esetleg rájössz, hogy melyik lehet írd meg légyszi.

Kritikus Péter hozzászólása
2008.07.14. 09:39

A legjobb négy, négy mérkőzése közül három is hosszabbításba torkollott, látható, hogy így még egy érem megszerzéséhez is micsoda emberfeletti teljesítmény és szerencse kell. Nagy csata volt, gratulálok a bronzhoz! S milyen idegesek voltak a szerbek a döntőn (is)! Mezei Dániel tegnap megint nagyot ?alakított? a döntőn: ?Sefik kapuját már hatszor is bevették a montenegróiak, ami egy ilyen gólszegény meccsen bizony nem kevés?. Vagy egy másik: ?Monetnegróban 650 ezren laknak. Nálunk van olyan megye, ahol négyszer ennyien laknak.? Nem tudna az MTV egy jobb riportert találni?

Bea hozzászólása
Bea11616
2008.07.14. 09:12

Gratulálok az egész csapatnak! Mind a játékosoknak, mind a háttérben őket segítő embereknek! Fantasztikus, mekkora lelki ereje van a csapatnak! Le a kalappal előttetek, fiúk! A sérülteknek mielőbbi gyógyulást kívánok! "Találkozunk" az Unicum kupán! :-)

allez_Roger hozzászólása
2008.07.14. 08:42

gratula a skacoknak ehhez az elmúlt héthez és a bronzhoz. :-D köszönjük. :-) mit nem adnánk egyes sportágakban egy eb-bronzért. ;-) és hogy ilyen 'körülmények' közt is tudtak győzni, a fiúk lelki erejét mutatja. :-D

cowk hozzászólása
cowk11614
2008.07.14. 07:41

Ez kellett, mint egy falat kenyer.. amikor eb bronzmeccsen varga dumi 4 golt (koztuk dontot) dob, nos, hol van a tegnapi retardalt egri srac (flori talan?)? ha kiszornad ezt a gyereket a valogatottbol, kit raknal a helyere? :p

teca hozzászólása
teca11611
2008.07.14. 01:37

Köszi Katica de mégsem erre gondoltam :( valami másik, több videón is hallatszik. Pl azon amin Kásás nyilatkozik a Final Four megnyerése után Barcelonában.

teca hozzászólása
teca11610
2008.07.14. 01:33

köszi katica!

buvarnils hozzászólása
2008.07.14. 00:59

Gratula bronzeremhez! Kellemes szusszanast, regeneralodast es tovabbi sikeres felkeszulest!!!!

Kedves Krónikás! hozzászólása
2008.07.14. 00:50

A Hosnyánszky Norbi nyilatkozatában beszélt "az edzőnk jó helyzetfelismeréséről". Ott ő akkor konkrétan mire gondolt? Meg lehet tőle kérdezni? Mi is gratulálunk! A gyerekek is mind a négyen velünk izgultak, és nagyon örültek a győztes gólnak! Hajrá Fiúk! Ági

contestant hozzászólása
2008.07.14. 00:39

A mi csapatunk a legjobb és a legszebb vízilabdát játsza! Valóban tud küzdeni a montenegroi csapat, de ugyanaz az olasz bíró fújta be nekik az aranyat, aki ellenünk is a montenegroi csapatban "játszott". Korrekt játékvezetéssel vertük volna őket. A szerbek ellen korrekt volt a játékvezetés - mint már írtam - ott magunkat vertük meg, de legalább végre nem a szerbek voltak a jobbak! Simán meg tudjuk őket verni, ha ezt a lendületet megtartjuk. A horvátokat kétszer is legyőztük, ráadásul másodszor jelentős bírói ellenszéllel, 2 sérülttel és 3 kipontozódással, hosszabbításban(!). Fizikailag, lelkileg, mentálisan, technikailag MI VAGYUNK A LEGJOBBAK! Ezt a fiúkkal is el kell hitetni (ez Kemény Dénes feladata)és ezért érdemes minden magyar szurkolónak hittel bíztatni a fiúkat. HAJRÁ MAGYAROK!!!

idea hozzászólása
idea11603
2008.07.14. 00:13

Jó volt látni a fiúkon, hogy nagyon elfáradtak ugyan, de a siker öröme azért az az igazi /nekünk is/. :) És ezt saját maguknak= a csapatnak köszönhetik. S a jövőképet illetően: jelenleg olyan a válogatott, mint egy karmester (edző/taktika) nélküli zenekar, s itt van az olimpia...

Katica hozzászólása
Katica11601
2008.07.14. 00:09

Teca! A dal címe Macarena és a Los Del Rio játszotta. Itt megnézheted a klipjét: www.youtube.com/watch?v=9z7t-Ox3XvU&feature=related

Vilus :) hozzászólása
2008.07.13. 23:59

Szép volt fiúk!! Örülök ,hogy nem sokban de ebben a sportágban van kiért szurkolni:D Szépen küzdöttetek! Ez a bronzérem ebben az évben tökre megfelel, remélem ti is így gondoljátok. Szeretem, hogy ennyire együtt mozogtok és összetartotok. Ebben rejlik az erőtök ezt ne feledjétek(persze még sok másban is :D )Jó volt látni a mosolygós arcokat azok között a (kitömött medvék)között a dobogón. Gratula aztán így lőjétek a gólokat egyenesen az olimpiai aranyig. Sok puszi!:)

Katica hozzászólása
Katica11599
2008.07.13. 23:50

Gratulálok fiúk! Jó volt látni, hogy mosolyogtok! Tali az Unicum Kupán, aztán jöhet Peking!

teca hozzászólása
teca11598
2008.07.13. 23:45

ja még annyit, hogy mi volt ennek a betétzenének a címe, amit csomószor játszottak, pl a montenegrói himnusz után? Tudja valaki? asszem barcelonában a final fouron is ez ment egy csomót

hafujaszel hozzászólása
2008.07.13. 23:33

EZ AZ SZÉP VOLT! GRATULÁLOK! HAJRÁ! HAJRÁ! Gyógyulást a sérülteknek!

noémi hozzászólása
noémi11596
2008.07.13. 23:27

nagyon szép volt fiúk, hatalmas gratula a bronzhoz:)

fun hozzászólása
fun11591
2008.07.13. 23:09

Vége a Szerb hegemóniának!!! Nagyon szimpatikus a Montenegrói csapat, gratulálok ahhoz a fantasztkius küzdeni tudáshoz amit mutattak!!! Látta mindenki milyen tűzzel küzdöttek, ezt kell nekünk is!! Meg lesz az olimpiai arany, jobbak voltunk a szerbeknél. Montenegrót el kell elintézzük az első csoportmeccsen! Csak fel kell pörgetni a fiúkat, ennyi a titok. HAJRÁ MAGYAROK! bocs, Varga Zsolti hiányzott a csapatból!

Bodza hozzászólása
Bodza11588
2008.07.13. 23:04

Legyőztük a VB-t,jók voltunk,jó volt a dobogón mosolygós arcokat látni.Fel a fejjel,Pekingben megtudja a világ h hogy szól a magyar himnusz.

teca hozzászólása
teca11587
2008.07.13. 23:04

de jó lesz jövőre a vasas :) grat a bronzhoz