FACEBOOK

Megkezdődött a felkészülés második szakasza

Megkezdődött a felkészülés második szakasza
hozzászólás, 2016.06.29.

Két nap pihenő után folytatódott a Rióra készülő 19-es keret olimpiai felkészülése. Riportunk a Margitszigetről.

Az edzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Úszás, úszás és úszás. Ez volt a szerda délelőtti edzés nagy részének programja, de mint megtudtuk, a neheze csak most következik: kemény alapozás veszi kezdetét, hogy fizikailag mindenki megszerezze a kellő alapokat - már az olimpiára. 

Egy kis labdázásra maradt idő, majd a játékosok kikászálódtak a vízből, s a tornateremben vezették le félórás tornázással, nyújtással, lazítással a fizikai fáradtságot.

E közben nagy készülődés volt a medence környékén. A környezetet alaposan kidekorálták, majd fehér Volvók érkeztek a medencepartra. Ünnepélyes külsőségek között adták át a csapat tagjainak azt a 13 Volvo gépkocsit, amit a szövetség régi támogatója, a Volvo Autó Hungária Kft. ajánlott fel. (A női csapat is kap majd három kocsit, ha a lányok hazatérnek az Egyesült Államokból.)

A protokolláris jelenetek után a Varga testvéreket kértük a vlv kamerája elé, hogy elsősorban az Adriai túra kapcsán érdeklődjünk tapasztalataikról.

VLV-VIDEÓK:


Varga Dániel a vlv-nek


- Véget ért a felkészülésetek első szakasza. Ez elég kemény két hét volt utazással, meccsekkel, sok úszással. Hogy értékeled az eddigieket?

- Valóban nehéz volt, de hát a felkészülés első hetei mindig nehezek. De most ez egy kicsit rendhagyó volt a korábbiakhoz képest, hiszen az első hetekben azért inkább alapozni szoktunk. Most több játék volt, feltételezem, amiatt is, mert fontos volt, hogy elmenjünk a montenegrói tornára. Ott fontos meccseket játszottunk, ezt megelőzően kétkapuztunk a horvátokkal. És az azt megelőző héten már egymás között is olyan taktikai dolgokat gyakoroltunk, amilyeneket általában így a felkészülés elején nem szoktunk. Viszont biztos vagyok abban, hogy nem marad el az alapozás. Erre már vannak konkrét jelek, például a mai 15x200, de azt hiszem, hogy az elkövetkező napokban, hetekben is nagyon erősen fogunk edzeni, hiszen a fizikai állóképességet most tudjuk majd megszerezni.

- Rövid idő alatt három komoly ellenféllel is játszottatok, és nyilván náluk is még alakul, formálódik a csapat, a kezdetén vannak a felkészülésnek. Te hogy látod "nemzetközi összefüggésben" nézve a mi csapatunkat most?

- Látok bizonyos dolgokat, de valóban nem annyira releváns, mintha az olimpia előtt, vagy mint ha az olimpián lennénk. Éppen ezért nem is bocsátkoznék szakmai összehasonlításba. Egyébként is azt hiszem, hogy nekünk nagyon sokáig még csak magunkkal kell foglalkozni. Azzal, hogy a csapat egyben legyen, hogy a taktika összeálljon, a fizikai dolgok rendben legyenek, illetve maga a csapat működése hatékony legyen. Ezért az ellenfelekkel most nem is szeretnék foglalkozni. Én azt hiszem, hogy mi járjuk a magunk útját, és minden rendben van.

- A túra alatt a Tibor nyilatkozataiból, meg azért az eredményekből is látszott, hogy pár nap alatt is sokat fejlődött a csapat. Mi az, ami téged talán meglepett, hogy nagyon jól ment?

- Nem szeretnék semmit kiemelni, mert bár voltak olyan dolgok, amik egy korábbi időszakhoz képest esetleg jobban mentek, de most ennek nincs akkora jelentősége. Nagyon sok munka áll előttünk. Nagyon fontos időszak áll előttünk, ami nem annyira arról szól, hogy most jól játszunk-e vagy sem, hanem arról, amit korábban mondtam. Hogy hogy építjük fel magunkat fizikális értelemben meg lelki értelemben is. Számomra nincs akkora jelentősége annak, hogy mi volt az elmúlt két hétben, sokkal inkább az előttünk álló pár hét számít, ami felkészít majd minket az olimpiára.

- Nehéz következő egy hétre, két hétre számítasz?

- Biztos, hogy nehéz lesz, igen. Elsősorban fizikális megterheléssel számolok. De ez teljesen normális, mert szükség van arra, hogy mindenki kapjon egy masszív alapot.

- Köszönöm szépen! Jó munkát kívánok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Varga Dénes a vlv-nek


- Szervusz Dumi! Először is köszöntelek itthon. Milyen volt a horvátországi és montenegrói túra? Egy rövid összefoglalót szeretnék kérni.

- Abszolút két oldala van az én fejemben, mert nekem nagyon nem hiányzott, hogy kétkapuzzunk és meccseket játsszunk, de Tibinek látnia kellett, hogy a csapat és az abban szereplő játékosok mire képesek ebben a fázisban, mert neki keretet kell szűkítenie. De már nagyon vártam, hogy hazaérjünk, és elkezdjük ezt a hetet, illetve, gondolom a jövő hét is kemény lesz, mert azt gondolom, hogy most edzenünk kell.

- Te is azt mondod, hogy nem volt releváns a kinti tornán sem a játék, sem az eredmény?

- Ők is ugyanabban a fázisban vannak, azért így is kijött az a különbség, ami a csapatok között van. De nem nagyon érdekel, hogy mi történt múlt héten, és akkor sem nagyon tudott érdekelni. Egyszerűen nincs meccslázam, mert borzalmasan hosszú szezon után vagyunk, és most már edzeni szeretnék.

- Azért a Montenegró elleni négygólos győzelem kicsit meglepő volt...

- Igaz, az számomra is emlékezetes marad. Örültem nagyon, hogy nyertünk, örültem annak, ahogy a meccs alakult, de azon kívül, hogy jó érzés maradt bennem, nem szabad ebből messzemenő következtetéseket levonni.

- Ezt nem fogjátok megtenni, ismerlek titeket. Nagyon nehéz két hétre számítasz most?

- Remélem, hogy az lesz. Ránk fér egy jó alapozás.

- Köszönöm szépen, Dumi. Jó munkát kívánok!

(Lejegyezte: Szita Mónika)


A készülő keret:

Bisztritsányi Dávid, Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok),
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Madaras Norbert, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).



vlv-fotók a kocsik átadásáról



vlv-fotók a délelőtti edzésről



vlv-fotók az esti edzésről