FACEBOOK

Doppingellenőrzés 48 órával az indulás előtt

Doppingellenőrzés 48 órával az indulás előtt
hozzászólás, 2008.06.23.

A Magyar Olimpiai Bizottság azt szeretné, ha a pekingi olimpiára utazó versenyzők 48 órával az indulás előtt újból doppingellenőrzésen esnének át.

Molnár Zoltán igazgató a MOB honlapján úgy nyilatkozott, hogy mintegy ötven sportolót tesztelhetnek, s a költségeket a sport-szakállamtitkárság állja.

"A doppingellenes csoport egyetért azzal a javaslatunkkal, és megvalósításának lehetőségeit is előkészítette, hogy a MOB orvosi bizottságának kérésére közvetlenül a kiutazás előtt negyvennyolc órával mintegy félszáz kijelölt versenyzőt ismételt ellenőrzésre rendeljünk. A vizsgálatokat sürgősségi alapon értékelik. A doppingellenes küzdelem terén mutatkozó együttműködésnek köszönhetően ennek költségeit a szakállamtitkárság vállalta" - mondta Molnár Zoltán.

A MOB-igazgató hozzátette, a versenytők a következő napokban kézhez kapják a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szigorított doppingszabályzatát, az anyag átvételét aláírásukkal kell igazolni.  

"Amint erről sportigazgatónk Kovács Tamás nyilatkozott, július első napjaitól kezdve felkeressük az edzőtáborozó versenyzőket. Ennek során a szabályzat legfontosabb előírásait röviden, egyértelmű fogalmazással írásban átadjuk, és szóban is ismertetjük. Egyben a holléti nyilvántartás pontos vezetésének fontosságára is ismételten felhívjuk a figyelmet. A doppingellenes küzdelemben ránk váró feladatoknak a nevelés, és felvilágosítás terén igyekszünk maradéktalanul eleget tenni."

A Magyar Antidopping Csoport (MACS) Peking előtt minden magyar olimpiai indulót legalább négyszer ellenőriz.

(MTI)

Címkék:
olimpia Peking dopping