FACEBOOK

Önkéntesek figyelmeztetnek az AIDS-re az olimpia idején

Önkéntesek figyelmeztetnek az AIDS-re az olimpia idején
hozzászólás, 2008.06.22.

Az AIDS veszélyeire hívják fel a figyelmet Kínában az olimpia idején. Az UNAIDS (az ENSZ által az AIDS elleni küzdelemre létrehozott szervezet) programjával összhangban 5500 önkéntes részesült képzésben a halálos kórral kapcsolatos tudnivalókról.

Az olimpián részt vevő önkénteseken kívül összesen mintegy százezren ismerkedtek meg az AIDS legalapvetőbb fogalmaival, amelyek között a HIV-vírus terjedésének megelőzése és a betegséghez fűződő előítéletek mellett a hátrányos megkülönböztetés elkerülése is hangsúlyos szerepet kapott.

"Számtalan fiatalnak pontatlanok a betegséggel kapcsolatos információi, ami alaptalan félelmekhez, megbélyegzéshez és diszkriminációhoz vezet. Ez már önmagában is rossz, ráadásul a prevenciós munkát is nehezíti" - mondta Bernhard Schwartlander az UNAIDS kínai koordinátora.

Pekingben 1985-től múlt év októberéig 4663 vírushordozót, illetve beteget regisztráltak. Ez év április 30-ra a fertőzöttek száma 5219-re emelkedett.

A betegség pekingi terjedésének okát a szakemberek egyértelműen a szexuális kapcsolatokban látják, ezért kampányt indítottak az óvszerhasználat érdekében.

(MTI)

Címkék:
olimpia Peking színes