FACEBOOK

A tökéletes mosolyt gyakorolják az olimpiai éremosztó ceremónia önkéntesei

A tökéletes mosolyt gyakorolják az olimpiai éremosztó ceremónia önkéntesei
hozzászólás, 2008.06.22.

A tökéletes mosolyt gyakorolják az olimpiai éremosztó ceremónián résztvevő önkéntesek, akik már lassan egy éve készülnek arra, hogy az ötkarikás játékok legszebb pillanatait még felejthetetlenebbé tegyék.

Az igazi mosoly mélyről, szívből jön - mondta Csen Sze-si (Chen Sishi) az éremosztó ceremónia csapatának 18 éves tagja. "Fontos, hogy figyeljünk a többiekre, miközben meg kell őrizni a szemkontaktust" - magyarázta Csen.

Az éremosztó csapat tagjai egytől egyig csinos, 18 és 20 év közötti, legalább 170 centiméter magas lányok, akik egy kéthetes kurzus során tanulják meg az éremátadás legfontosabb mozzanatait.

A pekingi olimpia rendezői (BOCOG) semmit sem bíznak a véletlenre, a lányokat már egy évvel ezelőtt kiválasztották. A tanfolyamon a nemzeti himnuszok lejátszását, valamint a virágok és az érmek átadását is rendre elpróbálják.

A BOCOG szerint az éremátadó ceremóniákra összesen 337 önkéntest választottak, akik húsz csapatban az olimpián 302, a paralimpián pedig 472 alkalommal adják át az érmeket.

Az 5-7 kilós éremtartó tálca rezzenéstelen tartásán és a mosolyon kívül a legfontosabb szabály igen egyszerű: az érmet átadó személyhez nem szabad túl közel, illetve túl távol állni.

"Minden apró részlet fontos az olimpián, hibázni pedig nem lehet" - mondta Csang Csin-csin (Zhang Qinqin) a "mosolycsapat" egy másik lelkes tagja.

Az önkéntesek a fizikai edzésen kívül angol leckéket is vesznek, de bővítik az olimpiával kapcsolatos ismereteiket, miközben illemtant, valamint toleranciát is tanulnak.

(MTI)

Címkék:
olimpia Peking színes